Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marseille 1x01 - 20 év

2016. június 07. 09:00 - robág

Marseille. Nyitásként sejtelmesen forgunk körbe egy tengerkékre festett folyosón, szinte szédülésig. Az egyik helyiségbe betérve elénk tárul egy hatalmas termetű ember, maga Gerard, aki mintha kokót szippantana - jó kis kezdet. Elővigyázatosan megtörli az orrát-száját, nehogy lebukjon, látszik, hogy nem először csinálja. Egyfajta csatahajóként vonul végig a folyosókon, maga mellé vonva egy szőke fazont, majd megérkeznek a napfényben úszó stadion díszpáholyába. Zeng a stadion, Gerard, meg egy bányászhoz hasonló egyszerűséggel magában kifejti, hogy imádja ezt a várost (ennél azért csúnyábbat mondott, na).

kepernyofoto_2016-06-07_1_05_22.png

A csapat jól játszik, a nagykutyák örülnek. Gerard, vagyis a polgármester felesége ma is egyedül megy haza, valamilyen kaszinó miatt kell ügyet intéznie Gerardnak, a szőke kutyusával együtt. Szöszi a meccs alatt kiszúrt a tömegben egy kószához hasonlatos frizurájú alakot, ettől láthatóan nyugtalan lesz. Gerard összefut valami fejessel, akinek a feleségére Szöszi rögtön rácuppan. mintha több is lenne köztük. A beszélgetésből kiderül, hogy Szöszi lesz Gerard utódja a polgármesteri székben, ha minden jól megy, majd a későbbiekben a háttérből szeretné irányítani a várost. Ehhez Szöszinek is lesz még egy-két szava azért, gondolom.

kepernyofoto_2016-06-07_1_06_34.png

A következő jelenetben egy ékszerboltba rontanak be álarcosok, jól helybenhagyják a boltost, bezsebelve a zsákmányt. Mondjuk a boltost sem kell félteni, előveszi a shotgunt és a motorosok után lő a nyílt utcán. Komolyan, mintha csak Mogadishuban lennénk. Eközben Gerard az autóban kifejti a feleségének, hogy elege van ebből a sok felhajtásból, ami a polgármesterkedéssel jár, bár az asszony átlát a szitán, rájön, hogy ez csak kamu. A vitát egy laza pettinggel zárják le, a szerecsen sofőr által bekapcsolt zenére. Egy másik helyen közben egy széparcú kislány vitatkozik egy sztoriról egy szerkesztőségnek tűnő helyen. A főnök szerint jó tenne, hogyha a kiscsaj használná végre az apja nevét, elvégre nem a két szép szeméért lett felvéve. Ez láthatóan jól esik a hercegnőnknek, majd kiviharzik a helyiségből.

kepernyofoto_2016-06-07_1_07_48.png

Egy külvárosi lepukkant gyártelepen előkerül a két motoros rosszfiú, nézegetik a zsákmányt. A fehérbőrű zsebrevág egy Rolexet, jól fog majd mutatni ebben a gettóban vele. Áttérünk a városházára, ahol látszik, hogy tűlünk nyugatabbra sem feltétlenül szofisztikáltabb egy tanácsgyűlés, max csak az öltönyök szebbek. Mindenki erősen vitatkozik egy új projektről, melynek része a fentebb már említett kaszínó is. Szőszi mindent belead, hogy Gerard büszke legyen rá. Gerard megelégeli a csörtét, és egy járási bizottsági elnökhöz is méltón folytja bele a szót az emberekbe. A vita közben újból feltűnik a Kósza, az egyik képviselőnőről készít képeket, a zenéből ítélve ennek nem lesz jó vége. Az ügyet szavazásra bocsájtják.

kepernyofoto_2016-06-07_1_11_38.png

A Széparcú a babaarcú fehér tolvajjal kocsikázik egy lepukkant városrészben. A gettó határán a helyi erőkkel majdnem egy zsanettes szituációba keverednek, de sikerül megúszni. Parkolás után egy szakállas arab (olyan Ali kinézetű) letámadja Babaarcút, kérné el a verdát. De ő - lehet csak a csaj miatt keménykedik - mondja, hogy nyista, ennyi, vége, nincs több autó. Ezt majd még megkeserüli. A tanácsteremben Gerard közli, hogy elfogadták a javaslatot, lehet beleönteni a rengeteg pénzt az újabb projektbe, amitől a város felvirágoztatását remélik. Egyeseknek savanyú a szőlő, a Kósza távozik. A színfalak mögött azért józanabbak, az építési területet még meg kell vásárolják, az sem lesz egyszerű. A gettóban szerelem szövődik a fiatal párocska körül, legalábbis úgy tűnt egy ideig, de aztán a kislány egy erélyes parasztlengővel hálálja Babaarcú közeledését. A széparcú kiscsaj egyedül vág neki a gettónak, belefut a másik, kávébőrű jómadárba, aki rá is moccan.

kepernyofoto_2016-06-07_1_13_14.png

Gerard és Szöszi egy erkélyről nézik a birodalmat, álmodoznak. Szöszi ezt követően korábbi emlékektől megrészegülve támolyog a tanácsteremben. A Széparcú próbálja lekoptatni a Kapuccsínót, épp időben érkezik kis barátja. Megdumálják, hogy a csaj tényleg csak barátként tekint rá (ahogy mindig is szokták a nők…), szent a béke. Szöszi az irodájában igérget egy házaspárnak fűt-fát, mintha csak egy keresztapa lenne, majd flörtöl egyet lazán a titkárnőjével, ami miatt az Államokban lazán kiperelnék az utolsó alsógatyájából is szexuális zaklatás miatt. Kósza és csapata egy kikőtőben tűnik fel. Telefonon megmutatja a lefényképezett képviselőnőt, utasítva a jobbkezét, hogy derítse fel a napi rutinját. A széparcú hercegnő is hazaér, egykedvűen konstatálja, hogy lakótársa megint leszbipartit tart az emeleten. Franciák…

kepernyofoto_2016-06-07_1_14_30.png

Gerard úgy tűnik korábban orvoslással kereste kenyerét, vagy csak odáig van az anatómia könyvekért. Kap egy névtelen levelet, melyben egy negyven évvel korábbi rablást emlegetnek fel. Ettől jobban megijed, mint egy kezdő orvostanhallgató az első vérvételétől. Gyorsan tovább is küldi valami ismerősnek. Kiderül, hogy Széparcú a lánya. Kivénhedt öregemberhez méltón próbál megtudni egy-két dolgot lánya lakótársának szexuális életéről, de ez most nem jön össze. Közben Ali és a Kósza cuccolnak valamit egy motórcsónakba a kikötőben. Otthon Gerard és kislánya támogatják lelkileg anyut, aki valamilyen csellókoncertre készül. Apu közben üzenet vált az ismerőssel, most már mindketten be vannak szarva valami múltbéli dolog miatt. Gerardnak botfüle van, de nagyon szereti az asszonyt.  A városházán megint betép, de most úgyfest ez inkább valami gyógyszer lehet.

kepernyofoto_2016-06-07_1_15_40.png

Ali lecsap Babaarcúra, kap egy-két gyomrost meg bordárarúgást. A gettóban szabályok vannak. Ha kérem az autót, odaadod, ennyi. Most számolhatsz a következményekkel. Az Ali kezében feltűnő Molotov-koktél rövid időn belül a srác kocsijának belsejében köt ki. Aki tanult kémiát, tudja, hogy ennek mi a vége…por és hamu. Olyan tűz gyullad, hogy azt még Rákay Philip is megirígyelné. Szöszi egy örökpanorámás lakás tetején hágja meg az egyik képviselőnőt - akit az első képsorokban a viccesfejű, ősz fazon mellett láthattunk. Gondolom nem elég neki a hetven évnyi tapasztalat, kellett a friss hús. Szex után aktuálpolitikai kérdésekről beszélgetnek, ahogy a legtöbb pár szokta. Majd vészjósló fényképek készülnek a képviselőnőről, aki azt ígérte, hogy tutira hoz négy szavazatot a projekttel kapcsolatban. Másnap reggel Szöszi felugrik Gerardékhoz, egyértelmű, hogy a kiscsaj odáig van érte, elvégre olyan, mint egy aranyos Ken-baba.

kepernyofoto_2016-06-07_1_16_33.png

Babaarcú és a Kappucsínó a gettó szélén ütköznek. A srác most közli a rosszhírt: Ali az autójával együtt volt kedves felgyújtani a nehéz, verítékkel szerzett zsákmányukat is. Mondjuk elég lúzer dolog volt a verdában hagyni, ezt beláthatná. Mindenesetre most aztán szarban vannak. Egy művészképű fazon narrálásával egy futurisztikus videón megtekinthetjük, hogy mit is tervez Gerard. Hát, nem mondom…grandiózus, na. Elmondása szerint ez lesz az új Shanghaj. Közben fény derül Szöszivel való kapcsolatának eredetére is. A kis Szöszi árva volt, akit anno Gerard ingyen kezelt a kórházban, majd szárnyai alá vett. Reméljük nem fájt neki.

kepernyofoto_2016-06-07_1_18_00.png

Anyu szépen csellózik a koncerten. Gerard közben orvos barátjával valamilyen eredményeiről beszélget, valószínűleg ő a korábbi rejtélyes ismerős is. Valami múltbéli fotóról beszélgetnek, illetve Gerard bevalja, hogy újból szipuzik. Szöszi a koncert után flörtöl egy kicsit Gerard lányával - őt sem kell bíztatni -, majd anyura veti rá magát. Igazi talpnyaló. Összefutnak a képviselőnővel, aki a szavazatokat ígéri. Mindenkit megnyugtat, hogy nem lesz gond, az a négy az ő csicskája, azt teszik, amit ő mond. Sajnos ez arról a két szép szál legényről nem mondhaató el, akik a reggeli kocogása után várják a háza előtt egy kis beszélgetésre. Közben megkezdődik a szavazás a területről, természetesen a képsvelőnő nélkül. Ez eljut Gerard fülébe is, aki jogosan indulatba kerül emiatt és kék villogóval igyekszik a helyszínre. Megy a szavazás, a legények meg egy telefon után úgy tesznek, mintha elengednék a nőt, de kiderül, hogy csak viccelni próbáltak, inkább letaszítják a mélybe. Mire Gerard megérkezik a többség már szavazott, épp döntetlen az állás, Szöszi szavazata dönt. Mindenki meglepetésére Szöszi leszavazza a projektet, Gerard köpni-nyelni sem tud, ha lehet ilyet még nagyobbra szívja magát, mint eddig. A projekt bukott, Szöszi kedvesen vállon vereggeti eddigi jótevőjét és közli, hogy húsz éve erre a pillanatra várt. Lesz itt még harc bőven…

Címkék: Marseille
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása