Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x11 - Kindred Spirits

2016. június 03. 09:01 - Szencsike

Egy esős estén kezdünk, két fiatal a randiját tölti egy kilátónál. A lánynak nem jön be a srác rámenős stílusa, de hoppsz, lesz egy megmentője. Valaki kirángatja a srácot a kocsiból és szépen lekaszabolja. A lány azt hiszi, hogy hálálkodhat az illetőnek, de sajnos nagyot tévedett. Az illető őt is megöli… Ebben a pillanatban ébred fel otthon Crane, de nincs egyedül. Abbie ücsörög a nappaliban, nehezen szokik vissza a civilizációba egy évnyi senki földje száműzetés után. Jó alkalom lenne, ha Abbie mesélne, mi történt vele, de igazából semmi sem történt vele, mert a sakkozáson kívül nem tett semmit. Viszont Crane jobban is törődhetett volna a növénykéjével, mert szétrohadt. Ez pont kifogott rajta, pedig ő már sok gyógynövényt felnevelt régen, meg egyébként is, minden szabad percében Abbie hazahozatalával foglalkozott. A válasz jó volt, Crane engesztelésül elvinné őt a kertészetbe, hátha talál egy új növénykét magának, sőt akár reggelizni is elmehetnének. Abbie most a futásra szavaz, a civilizáció még várhat.

1.png

Napsütéses reggel, Crane a kertészetben jár, páfrányokkal fogja Abbie-t kiengesztelni. Azonban egy rég nem látott barátnővel kell összefutnia, Miss Corinth-ba botlik bele. A lány mérges, mert Crane szó nélkül eltűnt, se egy levél, se egy telefon… Ezt a lány lekoptatásnak vélte, többet gondolt Crane-ről, de ezek szerint képes ilyen piti dolgokra. Crane próbál szólni a maga védelmében, de ez a hajó bizony elment… Lássuk Abbie-t, egy régi erdei ösvényen fut, még gyerekként Jennyvel jártak erre, de a száműzetése emlékei még mindig kísértik. Egy telefonhívás most pont jól jön, Abbie ugyan szabadságon van, de Reynolds mégis őt hívja, mert egy zavaros ügybe botlott. A helyszín a kilátó, az esti párunk az áldozat, de nem ők az elsők, már több embert is brutális módon meggyilkolt valaki az elmúlt napokban. A nyomokból ítélve valaki szó szerint lekaszabolta az áldozatokat, a nyomok egy dühös és beteg elmére vallanak, semmi személyes ok nem volt, hogy megölje őket. Abbie a vágások alapján arra tippel, hogy egy lándzsás lény kaszabolt és be is ugrik az előző évad egyik lénye, a Franklin bácsi féle „Franklinstein”: A Fej Nélküli Lovas feje és halott katonák testrészeiből összetákolt szörnyike. A lány vesz pár mély levegőt, majd inkább kihátrál az ügyből, még nem áll készen visszatérni, jöhet Sophie Foster, ő szolgálatban van. Reynolds berág a válaszon, még nem él Abbie felmondása, amit még az eltűnése előtt bejelentett, van ideje, gondolja át mi történt, csak térjen vissza, mert fontos helye van a csapatban. Remek, de most épp sok kedve nincsen gondolkodni ilyeneken. Abbie megvárja míg Sophie megérkezik, a lány már rutinosan kezeli a furcsaságokat, ez sem egy „normális” gyilkosság, igaz? Ha eljön az irattárba, ott megtudja. Abbie felhívja Crane-t a hírrel, egy régi ismerős visszatért Álmosvölgybe.

Pandoráék rejtekhelyén Múmia nagyon örül, hogy a szörnyecskéjük visszatért, de Pandora valamiért szomorkás. Az elpusztult doboza miatt kesereg, 4000 éven keresztül volt vele és most furcsa módon hiányzik. Múmia szerint nem kell sokáig szomorkodnia, meghálálja az áldozatát. Irattár, Sophie most dolgozza fel Franklinsteint, de szerencsére már őt sem lehet igazán meglepni. Mivel ő az egyetlen, aki hozzáfér a hatósági adatbázisokhoz, így neki kell kutakodnia, hogy elindulhassanak Franklinsteint megkeresni. Crane előszedte a Franklinstein-dobozt, sok-sok infó mellett ott egy fonál is, amivel a lényt összevarrták. Flashback, ezt a fonalat maga Betsy Ross készítette, de mikor ezt látjuk, a harcos varrónő már az életét is elunta a fonálkészítésben. Kap egy látogatót, azt hiszi a habókos öreg, de valójában Crane az, őt pont Franklin hívta ide egy találkára. Betsy és Crane első találkozását látjuk, az öreg ilyen cselesen mutatta be őket egymásnak, mint leendő harcostársak. Betsy nem örül az újabb koloncnak, akit rásóztak, de Crane elég magabiztosnak tűnik, lehet majd ő lesz az, aki szerez pár meglepetést Betsynek. Mindenesetre megállapodnak abban, hogy a következő küldetés lesz a tűzpróbájuk.

4.png

A jelenben megnézik Franklin jegyzetfüzetét is, a Franklinstein után még próbálkozott ilyen szörnyetegek létrehozásával, igaz ők már nem voltak halhatatlanok és Franklin tudta volna őket irányítani. Crane úgy tudja, hogy ezek a kísérletek zsákutcába futottak, de Abbie talál egy papírt eldugva a könyvecskében, mégpedig a kísérletek következtetéseivel. A lények a szokások rabjai, pl. ugyanoda térnek vissza, ahol feltámadtak, vagy épp meg lehet őket nyugtatni egy kis zenével. Crane jobban meglepődik azon, hogy Abbie olvassa fel ezeket, ugyanis ezek titkosírással írt szövegek. Abbie kihasználta a száműzetését és tanult. Nekem csak az a kérdésem, honnan szedte ehhez a kis nyelvtanuláshoz az anyagokat? Vissza a jegyzetekhez, Franklin zenéjét egy üvegharmonika biztosította, vagyis jöhet Jenny&Joe, hogy megtalálják a hangszert és elcsalhassák egy halálos csapdába.

5.png

J&J egy múzeumban teljesíti a kötelességét, Joe-nak az a fura, hogy még mindig Jennynél van az édesapja öngyújtója. Jenny ebben nem lát semmi különöset, Joe ne gondolkodjon ennyit,  és egyébként ellopták a harmonikát.  Crane és Abbie a katakombát járják, hátha rátalálnak a lényre. Crane közben még smst is olvasgat, Zoe írt, hogy visszakérne tőle egy könyvet. Ez jó jel, újra találkozni akar, de Abbie lehűti, pont, hogy nem. Crane-nek rengeteg könyve van, ha Zoe adott neki egy könyvet, akkor csak ezért tette, hogy kötődjön hozzá és most visszakéri. Mert Crane elrontotta ezt a kötődést… Nem tud sokáig szomorkodni, mert megtalálják Franklinstein fészkét, ott pedig egy csomó lopott tárgyat és egy újságkivágást. Elkezdik átgondolni, hogy mit is tudnak a lényről, a következtetés pedig az lesz, hogy a lény nem bosszúból gyilkolássza az embereket, hanem azért, mert kezd emberré válni. Lássuk Franklinsteint, megvannak az újabb áldozatok, a pár a folyóparton romantikázik, de hála az égnek, Sophie jött, látott és győzött, mert elijesztette a szörnyet. Aki egyébként a nagy büdös semmiből előhívott egy felnyergelt lovat és elvágtázott az éjszakába.

6.png

Sophie már meg is érkezett az irattárba, a szörnyprofilozás bizony jó ötlet volt Abbie-től. Már nem szörny, ember. Ugyanis Cranék rájöttek arra, hogy a lény elkezdett emberré válni és irigy azokra a szép érzésekre, amit a legyilkolt párok egymással megosztottak. Csak az a baj, hogy egy félig öntudatra ébredt lényt nem könnyű megölni. Ugye mikor életre keltették, saját önző céljaikra használták fel, most pedig mindenképp humánusan kellene véget vetni az életének. Ez mind oké, de ártatlan emberek vére tapad a kezéhez, ebben Sophie-nak igaza van. Megoldás az lesz, hogy becsalják a katakombák mélyén lévő szabadkőműves cellába, mégpedig a Come allmighty King c. egyházi mű Franklin bácsi féle átiratára. A társaság a cellában rendezkedik be a lény fogadására, közben Joe még mindig nem száll le a Mills papa témáról. Egy kávé még nem a világ, lehet később már sosem lesz alkalmuk beszélni. Ő elkövette azt az apjával, hogy merő büszkeségből el sem köszönt tőle, mielőtt bevonult volna, és hát arra kellett hazajönnie, hogy az apja meghalt. Jenny Abbie-re hivatkozik, ő nem akar vele dumálni, de Joe szerint ez nem kifogás. Ha Jenny akar az apjával beszélni, keresse meg. Erre már nem lehet mit mondani, inkább kipróbálják a hangszert, Joe ügyesen játszik rajta, de nincs meg a dalnak a kottája, amivel befoghatják a szörnyet. Crane nem hozta le, így kénytelen visszatérni az irattárba.

7.png

Kotta megvan és lesz egy látogató is, Zoe. Inkább eljött a könyvért, mint várni egy megfelelő időpontra. Crane-nek ez most épp nem alkalmas, próbálna valamilyen udvarias okot kitalálni, de látszik, hogy már nagyon menne vissza szörnyet kergetni. A lány nem is érti mire ez a nagy titkolózás, talán mégis van családja vagy mi? Nem, semmi ilyesmi, de ezt nehéz lenne megmagyarázni. Viszont a nap már lement, a Franklinstein életre kelt, Crane-nek most aztán tényleg sietni kellene, ha nem akarja a barátait veszni hagyni. Lent improvizálni kell, Joe egy altatódalt kezd játszani, a szörny hála az égnek követi a hangot. Sajnos hiába Joe játéka, ha a szörnynek éles a füle és meghallja az irattárban veszekedő Crane-t és Zoét, így inkább arra felé veszi az irányt. Erre Abbiék is rájöttek, mennek a szörny után, aki elejtett egy papírt, amin egy összeragasztgatott női arc látszik. Nem csak az érzelmeket irigyli a dög, hanem már feleség is kell neki.

8.png

Az irattárban a helyzet változatlan, Zoe kiadja minden mérgét Crane-re, aki még mindig nem tud neki semmi elfogadható magyarázattal szolgálni. Inkább elmegy, de megérkezik Franklinstein, Crane azonnal reagál, kardot ránt, de a szörny erősebb. Crane a földre kerül, a szörny pedig elrabolja Zoét. Később a társaság már ötletel, Sophie sem érti ezt a fejleményt, de Abbie-nek eszébe jut a nyerő ötlet. A Fej Nélküli Lovas a kocsiházban tartotta fogva Katrinát, lehet odavitte a szörny Zoét, Sophie menjen oda. Crane már teljesen kikészült, de Joe–nak támadt egy ötlete. A jegyzetfüzeten a Pennsylvaniai Egyetem régi emblémája van, ugyanaz, mint a Jersey operaházé, innen lopták el a harmonikát, vagyis nem múzeumban jártak. A régi neve a Ridotto színház, Crane és Betsy itt teljesítették a legelső közös küldetésüket, orvosi eszközöket kellett elrejteni. Lássunk egy flashbacket, Crane-t nem lehet átverni, Betsy maga akarta volna véghez vinni a küldetést, ezért mindketten korábban érkeztek, mint a megbeszélt időpont. Így alakult, ebbe Betsynek bele kell törődnie, így inkább elrejtik Franklin eszközeit. A jelenben Crane rájön, hogy az eszközök nem is orvosi cuccok voltak, hanem a szörnyecskét megzabolázó valami. Lerajzolja a jelet, ami az egyetem emblémáját, plusz egy lefelé fordított keresztet jelöl, vagyis a Vénusz-jelet. Vagyis Franklin bácsi csinált egy női Franklinsteint, hogy legyen egy párja.

Szegény Zoe közben a kapusházban retteg, Sophie már jelent is Abbie-nek, hát ők még a női Franklinsteint rabolják vissza a színházból, de érkeznek. A társaság eljutott a kapusházhoz, Sophie-t már el is kapta a lény, lehet háremet akar magának. J&J lesz az előőrs, addig Abbie és Crane életre keltik Miss Franklinsteint. Bent Sophie lenne az első áldozat, de J&J megcsáklyázza a lényt, így Sophie kiszabadul, eloldozza az ájult Zoét és mehetnek J&J után. Kint Crane még a varázsszöveget olvassa fel az életre keltéshez, de miután a lény felkelt évszázados álmából, elég dühös. Menekülni kell, a csapat a háznál egyesül és tanúi lehetnek annak, ahogy a két szerelmes szörnyszív egymásra talál. Mr. Franklinstein épp Sophiékat akarta megölni, Miss Franklinstein Abbiéket, de ahogy mondani szokták, szerelem volt első látásra. Meglátják egymást, leteszik a fegyvert, egymás elé járulnak, pukedliznek, megsimogatják egymás összeaszott arcát és egy csókot váltanak, majd elsétálnak az erdő felé, sok boldogságot az ifjú párnak. A döbbenten ácsorgó csapatból Crane mondja jól, ez fura volt.

Jóval később, Zoét az FBI hallgatja ki, de lány alig emlékszik valamire, talán jobb is. Kintről Sophie és Reynolds figyelik a kihallgatást. Sophie gyanítja, hogy Reynolds nem elégedett vele, talán Abbie élve elkapta volna a gazfickót. Beszéljen vele és mondja el, hogy szüksége van rá. Zoe végzett, az utcán Crane szalad utána, visszahozta neki a könyvet. Itt az idő arra is, hogy rendezzék a viszonyukat, sajnos szakítás lesz belőle. Kár értük, nagyon aranyosak voltak… Reynolds megfogadta Sophie tanácsát, beszél Abbie-vel. Bizony, a kiképzés alatt Reynolds szerelmes lett Abbie-be, belőle is a legjobbat hozta ki. Ha Abbie mégis úgy dönt, hogy visszatér a szervhez, tárt karokkal várja, de megérti Abbie döntését, ha mégsem. Abbie-t meglepte Reynolds bejelentése, de úgy döntött, hogy visszatér a melóba. Pandoráék nagyon elégedettek magukkal, hamarosan újabb szörnyek fogják őket szolgálni, hurrá. Viszont a nő még mindig sajnáltatja magát, jobban hasznát vehetné a drága ura, ha visszakapná ő is az erejét. Pandora nem fog választ kapni a kérdésére, ugyanis Múmia megneszeli, hogy Franklinstein lelép, mégpedig az ő drágájával. A szerelem miatt hagyja el a seregét, belecsap a kútvízbe, ahol látja a két szerelmes szörnyikét sétálgatni és lényegében felrobbantja őket, az erdőben csak apró cafatok maradnak utánuk. A szerelem gyengeség és ő nem fogja hagyni, hogy ez a szükségtelen érzés bárkit is elvakítson. Abbiék sakkoznak, igaz egyikük sincs most a toppon. Abbie elvágja az úját a söröskupakkal, Crane kimegy kötszerért, addig Abbie a táblát nézegetve elkezd rajzolgatni az asztalra. Azt a jelet rajzolja le a vérével, amit a barlangban is látott. Meglepetésre azonban nem mutatja meg Crane-nek a képet, és úgy tesz, mintha nem történt volna semmi.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása