Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x11 - Cease Forcing Enemy

2016. június 03. 11:00 - Scott Pilgrim

Egy flashbackkel nyitunk, amiben azt láthatjuk, hogyan applikálta rá több művész is a rengeteg tetoválást Jane-re. Majd azt látjuk, mi történt, miután végignézte Taylor a saját magának küldött üzenetet. Az izmos hátú, aki Oscar eloldozza, bunyóznak egy kicsit, Jane ráfogja a fegyvert. Oscar arról beszél, hogy az FBI csúnya dolgokat tesz, és eleve ő csak Jane utasításait követi. Jane nem igazán akar hinni ebben, mert azt mondja, ők a barátai és jó emberek. Oscar kezei a magasban, látja rajta a fatetkót, beugrik neki, hogy házasok voltak, végül Oscar azt mondja, találkozzanak a Thornton toronyban, ott majd elmondja, ki is Jane valójában, majd elmegy.

vlcsnap-2016-05-25-00h06m11s860.png

A jelenbe ugrunk, ahol az FBI házi pszichiátere kérdez rá Jane-nél, hogy sikerült a távolságtartás, amit pár epizóddal ezelőtt ajánlott. Jane nem túl hitelesen azt mondja, hogy jól, a doki meg is kérdi, nem akar-e valamit elmondani, de végül Jane nem mondja el, hogy az előző epizódban ledugta a nyelvét Weller torkán. Tasha éppen leadná a felmondását, de megtudja Mayfairtől, hogy Carter halott, öngyilkosságnak tűnik, de gyanús, úgyhogy végül nem mond fel. Jane összefut Wellerrel a folyóson, a jó Kurt mondja, hogy beszélniük kéne a tegnapról, Jane azt mondja erre, hogy nem kéne a tetkóit követniük, mert mi van, ha azok kezére játszik, akik ezt tették vele és veszélybe kerülnek, de Kurt azt mondja, tudja, mire vállalkozott és a pakliban van.

vlcsnap-2016-05-25-00h06m48s684.png

Patterson félbeszakítja őket, aki nem igazán vett ki szabadságot még mindig, és azt mondja talált valamit. Elindulunk egy Pi számsor szerű tetkóból, aztán egy gyors rejtvényfejtős mambó-dzsambó után kiderül, hogy koordinátákat jelöl az a tetkó, amik Ankarában vannak. Mayfair elmondja, hogy várni fogja őket az FBI török attaséja a helyszínen. Repülőre pattannak. Megérkeznek egy jobbára lakatlan szigetre, a török attasé részéről megkapjuk a lassan már szokásos geopolitikai kommentárt, végül egy hangárhoz érünk, ahol Wellerék találnak egy eltűnt török utasszállítót. Felmennek a repülőre, szétnéznek, teljesen ki lett pucolva a belseje, valószínűleg eltérítették. Mennének le, lent már egy halom fegyveres várja őket. Elkobozzák a fegyvereiket, a cuccaikat, és lelövik a török attasét, csak úgy mellékesen, majd elviszik őket.

vlcsnap-2016-05-25-00h06m57s227.png

Megérkezik Mayfairhez John Hodgman komikus, The Daily Show tudósító, aki itt egy Jonas Fisher nevű főnyomozót játszik. Elmondja, hogy vizsgálatot indít Patterson exének halála ügyében, mert engedély nélkül nyomozott, Patterson meg engedély nélkül bizonyítékokat vitt haza. Eközben a török rosszarcúak éppen kihallgatják Welleréket sokkolókkal, arra jutnak, hogy nem tudnak semmit a tervükről, a barakkokba szállítatják őket. Közben Pattersonnak Fisher elég aljas kérdéseket tesz fel a kihallgatáson az irodában. Vissza Jane-ékhez, akik a barakkban azzal szembesülnek, hogy ott vannak még az eltűnt utasszállító utasait, még életben. Megtudják, hogy Dr. Albright miatt rabolták el a repülőt, aki miniszateliteket gyárt, a rosszarcúak meg meglátták benne a lehetőséget, hogy azzal ki lehetne iktatni Amerika katonai GPS-eit, így az amcsik nem tudnák érzékelni, ha jön egy támadás. Sőt, már egy támadást is terveznek rakétával.

vlcsnap-2016-05-25-00h07m04s277.png

Közben Fisher kipuhatolja Pattersontól, hogy Mayfair, állításával ellentétben a könyvtáras incidens óta tud a dologról, és nem az ő parancsával lett részese a nyomozásnak a halott ex. Mayfair, hogy védje Pattersont, korábban azt mondta, tudott mindenről. Szóval hoppá van. Közben Wellerék megtudják, hogy már próbálkoztak szökéssel a túszok, majdnem sikerült, de végül aztán kivégzések lettek a dologból. Szóval elkezdik tervezni a szökést, amihez meg kell szerezni különböző dolgokat, sokkolótól akksiig. Ketté válnak, az A csapat, vagyis a rizikósabb dolgot bevállaló csapat Kurtből, egy rendőrből, meg Edgarból áll, a B csapat meg a többiekből. Megszereznek mindenfélét, de Wellert elkapják, az A csapat többi része visszaér, és kiderül, hogy egy morze cuccot építettek, amivel segítséget kérnek. De persze megérkeznek dühösen a fogvatartók, és elviszik az FBI-os csapatot, de az üzenetet még sikerül elküldeni. Kiderül, hogy azért tartották őket életben, hogy videót készíthessenek róla, ahogy kivégzik őket, és éppen ez fog most történni.

vlcsnap-2016-05-25-00h07m20s706.png

Közben Mayfair erősítést küld éppen, amikor beállít Fisher a rossz hírrel, hogy felfüggesztette Pattersont. Mayfair elmondja neki, hogy tudja, hogy a székére pályázik, és arra megy ki ez az egész, de sosem fogja megkapni a posztot. Közben Wellerrel fel akarják mondatni a szöveget kamerára, nem igazán akarja felolvasni, egy kést szorítanak a torkához, mire Jane-nek sikerül kiszabadítania a kezét, lelő embereket, a többiek kihasználva a helyzetet lerúgdossák a többieket, kiszabadítják magukat, és fegyverekkel elindulnak a többiekért. Arra érnek oda, hogy épp ki akarják végezni őket. Leszedik a terroristákat, kiszabadítják a túszokat, de kiderül, hogy Dr. Albrightot elvitték, és ki akarják lőni a GPS-gyilkoló szateliteket. Elindulnak megakadályozni. Arra érnek oda, hogy Dr. Albrightot felrakják a gépre és indulni készülnek, viszont feltartja őket egy halom fegyveres. Egyszer csak megjelennek mögöttük a kiszabadított utasok fegyverekkel, hogy időt nyerjenek nekik, Jane és Weller még pont fel tud mászni az elinduló repülőre.

vlcsnap-2016-05-25-00h07m39s903.png

Fent lebunyózzák az Albrightot őrző két rosszarcút, de kiderül, őt csak vész esetre hozták, a rakéta a repülőn önműködő, és csak a vezérlőfülkéből lehet megállítani, amibe nem lehet behatolni. Szóval a terv, hogy mivel a gép azért tűnt el, mert kikapcsolták a helymeghatározóját, visszakapcsolják kézileg, hátha valaki észreveszi. Közben Fisher éppen közli a rossz hírt Pattersonnal, Patterson könyörögni kezd, de Mayfair megérkezik, közli, hogy szüksége van rá, a felfüggesztés várhat, ha meg Fisher jelenteni akarja, jelentse, mert leszarja. Éppen észlelték a morzekódokat, úgyhogy szükség van Pattersonra, aki rögtön meg is fejti a kódot. Észleli a visszakapcsolt helymeghatározót is, viszont észleli, hogy gáz van. A gép 45 ezer láb magasságig emelkedhet, de már 50 ezernél tart. Sikerül kapcsolatba lépni velük, majd miután elmagyarázzák a szituációt az irodának, Pattersonnak egy vad ötlete támad: le fogják Kurték kapcsolni a gép energiaellátását.

vlcsnap-2016-05-25-00h08m30s659.png

A terv beválik. A pilóták kimennek megnézni, mi van, lebunyózzák őket, visszakapcsolják az energiaellátást, és máris a fülkéből irányítanak. Baj van viszont, mert a hajtóműveket nem lehet visszakapcsolni, mert lekapcsolásnál rövidre zárták. Kiderül, hogy Patterson az apja révén ért a gépekhez, és azt találja ki, hogy zuhanólandolást visz véghez Jane. Sikerül letenni a gépet a szigetre, Patterson megmentette a napot. Mayfair közli, hogy marad, és szarik Fisherre. Az irodába visszaérve Jane kéri Mayfairt, hogy vonják vissza az őt őrző embereket a lakásáról. Mayfair leokézza. Kurt ezt megtudja, elkapja a folyóson, mondja Jane-nek, hogy tisztázniuk kell a dolgokat, találkozzanak egy parkban, viszont pont arra az időpontra mondja, amikor Oscarral is találkoznia kell. Mondani is akarja, hogy nem jó, de beállít Tasha és Edgar, így már nem tudja.

vlcsnap-2016-05-25-00h09m22s326.png

Döntenie kell, hova megy, végül Oscarral találkozik. Oscar pedig elárulja a nagy titkot, aminek köszönhetően ezután már nem fogom Talán Taylornak hívni Jane-t, mert tényleg ő Taylor Shaw. Arra viszont nem kap választ, hova tűnt el az elmúlt 25 évre, mert Oscar szerint meg kell tanulniuk újra bízni egymásban, lassan. Meg elmondja, hogy majd lesznek apró küldetései számára, hogy elérjék a céljaikat. Taylor azt mondja erre, hogy bullshit, ő diktál, és tudni akar mindent, az ő feltételei szerint játszanak és nem fog ártani az FBI-os haverjainak. Oscar közli vele, hogy ezek eleve az ő feltételei, és valójában ő, meg akikkel dolgoznak, mind jófiúk, és hinnie kell benne. Ezzel pedig vége.

Címkék: blindspot
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.06.03. 15:34:57

Többet vártam ettől a tetkós sorozattól, már-már olyan szar mint a Banshiiiii.

Gabba 2016.06.04. 17:17:39

szerintem most kezd alakulni, úgyhogy én maradok :)

Is 2016.06.05. 22:00:23

A végére elég jó lett, valószínűleg maradok a 2. évadra is.
süti beállítások módosítása