Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 6x06 - Blood of My Blood

2016. június 01. 07:15 - sixx

 vlcsnap-00001_3.png

A Falon túl

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült király és sok zöld folyadék, amivel Királyvárat akarta felgyújtani, ja, és Jaime, a Királyölő, ölés közben, és után, a Vastrónon ülve. Meg még kurva sok minden, majd kikockázza magának mindenki. Meera egy ideig bírja a dolgot, és megy előre konokul a hóban, de egy ponton összerogy, és sír, ennyi volt, jönnek a zombik, mind meghalunk.

Mert a zombik jönnek, igaz, nem annyian, hogy ne lehessen egy kis segítséggel megúszni, a segítség ebben az esetben pedig egy skót akcentussal beszélő lovas, aki segít legyűrni a zombikat, és megmenti az életüket. Haha, én már tudom ki ő, de csak később, egy tábortűz mellett üldögélve, egy nyúl nyúzása közben derül ki egyértelműen mindenkinek, hogy Benjen bácsi az, akit utoljára az első évadban láttunk tán kilovagolni a Falon túlra, és azóta nem. Kicsit zombi, kicsit White Walker lett, mert rajuk ütöttek, és éppen halt volna megfelé, hogy bezombuljon utána, DE az erdő gyermekei kvázi megmentették azzal, hogy beleszúrtak egy obszidián tőrt, és így egy mittudomén, White Zombie lett belőle? A lényeg, hogy barát.

vlcsnap-00044_1.png

Horn Hill

Nem tudom a magyar nevét a Tarly-klán székhelyének, és nem is érdekel, mert nemigen leszünk itt sokat, nagy vár, sok kis jobbágylakkal, oszt kalap. Samet és Szegfűt a muter és a húg fogadja, ők örülnek neki, a kis Samunak meg még jobban, Szegfű most éppen Sam csajaként, Samu a fiaként szerepel a sztoriban, mert Sam gyökér apja így talán befogadja őket (unoka=vérem). Szegfű kap egy pofás ruhát estére, és nagyon faszán néz ki, így, kivakarva a koszból, a kis Samu meg, hát a kis Samu kicsit megnőtt, ez van, sose dolgozz gyerekszereplővel ilyen sorozaton, asszem ez a tanulság.

Este vacsora, amit le kellene fotózni, és a Breaking Bad utolsó évadában a mirelit zöldborsós vacsival együtt kitenni a kínos és kényelmetlen szavak mellé illusztrációnak. Sam apja egy hihetetlenül nagy fasz, végig baszlatja Samet, azt hittem, a Falon majd ember faragnak belőled, de nem, maradtál kövér és puhány, és a büdös életbe’ nem kapod majd meg a kardomat, ami valíriai acél, nem mellesleg. Ennek még lesz jelentősége, az tuti. Szóba kerül a vadászat is, Sam öccse, aki egy óriási faszkalap, heven lépésről lenyilazott egy szarvast, és azt hiszi, ő a jani ezzel. Sam hiába mondja, hogy megy mesternek tanulni, az apja szarik rá, mert hát az olvasás az hatalmas marhaság, a kardforgatás bezzeg, na az már valami.

Szegfű ezen a ponton nem bírja tovább, Sam tud vívni, megölt egy thennt és egy White Walkert, szóval csitu van. Láttam a saját szememmel a Fal felé menet. A fater menten összerakja dolgokat, nem a csajod ez, hanem egy Vad, te nyomorult, holnap takarodol innen, a kurva meg marad konyhásnőnek. És mindenki kussol, mert ez ilyen ne től demokratikus családmodell, itt a gyereknek nincs szavazati joga. Samu is csak ül csendben szegény, majd este elbúcsúzik Szegfűtől és kis Samutól, és egy csók, oszt megy lefeküdni, DE inkább tököt növeszt az ajtó előtt, és a csajjal és a gyerekkel együtt lelép, viszi magával az apja kardját is, hátha agyvérzés kap a vén fasz.

Királyvár

Tommen, a Befolyásolható Hülyegyerek a Főverébbel találja meg Jézust oppardon, a Hét Istent, és beszéli meg vele, hogy miként úszhatná meg Margaery azt a Canossajárást, amit a muter nem tudott kikerülni. A Főveréb szerint a csuhás/hegtetkós kommandósok majd megvédik, nem lesz baja, nyugi. Na ja, de királynéként egy szál pinában kell végigmennie a mocskon, az azért annyira nem poén. A Főveréb szerint az emberek nagyon kedvesek lesznek vele, hiszen Margary is mennyit ment közéjük jótékonykodni. Ja, jegyzi meg mellékesen, és most nagyon hisz, és ha akarod, beszélhetsz vele, nem sitten van.

Tommen, a Fasz megy is a csajához, aki valami szent könyvet olvas, és nyomja az állhatatos bullshitet, de mi nem hiszünk neki, mert az egyik legnagyobb sakkjátékos Cersei mellett, és ez csak álca. Viszont csak akkor engedik ki, ha fullba tolja a kretént, és ennek része Tommen lelkének gyúrása is. És Ser Lorasszel mi lesz, kérdezhetnénk joggal, hát, Margaery szerint istennek vele is terve van, de én arra a tervre nem építenék birodalmat, de egy görög nyaralást sem.

Na, másnap a Tyrell-sereg bevonul a városba, és szépen felsorakoznak a lépcső előtt, ahol éppen Margaeryről van szó, és arról, hogy attól, hogy valaki nemes, még nem kerülheti el a felelősségre vonást. Jön a Tyrell-sereg és Jamie, egy hordszékben a Töviskirályné, na, akkor ennek a bohóckodásnak most vége, adjad csak Margaeryt és Lorast, és akkor nem belezünk ki. A Főveréb, aki valamiért elképesztően koszos, nem lesz különösebben ideges a katonák láttán, és mosolyog, majd kijelenti, hogy Margaery nem fog végigmenni a városon pucéron, mire a tömeg érthetően csalódott morajjal reagál, de még nincs vége a dalnak, mert folytatja: azért, mert hozott egy új hívet. És jön Tommen, Az Ostoba Fiú, aki beállt a Főveréb mellé, és a korona és az egyház innentől öribarik. Mindenkinek lesik az álla, csak a Főveréb mosolyog egy kicsit.

vlcsnap-00043_1.png

Jaime kikerül a testőrségből, és Tommen elzavarja a picsába, pedig az apja mondja neki, hogy nem kéne ezt csinálni, ott ülsz a trónon, azt csinálsz, amit akarsz. A dolga: leverni Fekete halat és visszafoglalni Zúgót. Jaime rohan Cerseihez, aki a korábbi power player pozícióból lófaszjóskává lett, illetve egyelőre kissé el van felejtve. Cersei aszongya neki, hogy menjen csak, foglalja el Zúgót, majd térjen vissza diadalmasan, és bosszút állnak, ketten.

Az Ikreknél

Walder Frey ideges, mert a fiai elvesztették Zúgót. Azaz nem elvesztették, Fekete Hal foglalta vissza. Mert ügyesebb. Ennyi. Frey ideges lesz, de nem véletlenül maradt ennyi ideig fent, van neki egy adu ásza, Edmure Tully, aki ugye a Vörös nász alatt vett el egy Frey-lányt, és azóta is a foglya. Na majd, vele zsarolja Fekete halat.

vlcsnap-00042_1.png

Braavos

Arya megint színházban van, most éppen a Purple Wedding és Tywin Lannister halála van soron, és ami a legérdekesebb, hogy a Tyriont alakító színész pont olyan, amilyennek a karaktert Martin a regényben leírta. Arya nagyon élvezi Joffrey és Tyrion halélát, de a közönségben nem röhögnek sokan a darabon. Azt is megfigyeli, hogy a fiatal színésznőcske milyen jól ismeri a Cerseit alakító színésznő szövegét, tovább erősítve benne a hitet, miszerint a halálát is ő rendelte meg. De hát ez van, a jó emberek is meghalnak néha, bemegy a kulisszák mögé, és hosszas habozás után az idősebb színésznő rumjába tölti a mérget.

A előadás után a nő elkapja a grabancát, te meg nem először vagy itt, tán gyengeelméjű vagy, esetleg mazochista? Hát nem látod, mennyire tré az egész? Aryában valami a beszélgetés alatt megtörik, azért ne feledjük, hogy egy kislányról van szó, aki nem látta az anyját már vagy 3 éve, és rengeteget szívott, szóval az első normális nő persze hogy hat a lelkére. És amikor amaz inna a mérgezett italból, kiveri a kezéből, és rámutat a fiatal színésznőcskére, hogy azzal kurvára vigyázni kell, mert holtan akar látni. Aztán lemegy a partra, előszedi Tűt a kövek alól és azzal fekszik le - joggal, mert a botos gyökér kiscsaj kileste a színházas fiaskót, és be is mószerolta Jaqennél, aki nagy vonakodva megadja az engedélyt Arya kinyírására. De nem szenvedhet, teszi hozzá.

vlcsnap-00031_2.png

vlcsnap-00032_2.png

Meereen felé menet

Dany és 100 000 fős hadserege (jó lesz az 344 statisztának is) kényelmes tempóban halad a part felé, nem sietnek, van még 4 rész, a hetedik évadig meg amúgy sem megy át a tengeren Dany, szóval érthető a lassú tempó. Valami kis porfelhőt vesz észre maga előtt, amitől megáll, és elkezdi kérdezgetni a pasiját, hogy mennyire van ég Meereen? Egy hétre. És hány hajó kell nekem, hogy átkeljek a tengeren cakkpakk? Ezer. És hol van ennyi hajó? Sehol. Egyelőre, mondja Dany, és előre lovagol, majd egy ideig nyoma sincs, majd egyszer csak megjelenik egy bazinagy sárkány, amitől minden dothraki harcos elesik, joggal, mert BAZINAGY lett Dany hátasa. Leszállnak, mert persze, hogy ő lovagol rajta, és tart egy lelkesítő beszédet, aminek a lényege, hogy átmegyünk a tengeren és megbaszunk mindenkit. És hoppá, az őrült Targaryen-gén csak megvan benne is.

Ez lesz jövő héten:

Címkék: trónok harca
237 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzlány 2016.06.01. 07:34:29

Ez izgalmas volt. Arya miatt külön örülök, hogy nem folytatja ezt a bérgyilok mókát. A célpont tényleg sokkal tehetségesebb, mint ott bárki, jól tette hogy megmentette, bár persze ez a fajta moralizálás nem nagyon fér össze a szakmával. Kíváncsi leszek az összecsapásra, komoly esélyei vannak, lévén SÖTÉTBEN feküdt le. Nyilván nem tehetik meg, hogy kinyíratják szegényt és pont azzal az ütnivaló csajjal.

Maergaryt nem értem, hogy akar ebből kimászni? Tommen meg... hát nem egy észlény és most finom voltam. Kíváncsi vagyok, hova megy ez az egész.

Danynél erősen fanyalogtam. A Hét Királyságnak kurvára egy újabb háborúra van szüksége. Bár ha tévedésből északon kötnek ki... vajon a sárkánytűz micsinál a zombikkal? :)

beetee 2016.06.01. 07:55:34

Sixx! A Braavosi részben a színpadon nem Tyrion hal meg, hanem Tywin. Összeszavakat a keverted...

pocokman 2016.06.01. 08:05:43

Mace Tyrelltől meg menten lefordultam a székről. "Most akkor mi van?" :D

papierusz 2016.06.01. 08:36:14

Tök jó az előadás, Braavosban nekem tetszik nagyon. És örömmel látom, hogy Jaime szála kanyarodik vissza a könyv felé-fele, mert ebben a 6. évadban elég slank volt a szerepe. Arya erkölcsi megingása számomra kellemetlen csalódás, ha bérgyilkosnak állsz, csináld rendesen.

papierusz 2016.06.01. 08:39:51

És nem mellesleg Bruzsyék fordítása annyira erőteljes, az előadás szövege is megformált, rímes és míves!

Zsoofka 2016.06.01. 08:40:07

@papierusz: Pont ezt akartam írni: ebben az évadban az első évadbeli J.-t kaptuk vissza, aki csak ült C. szoknyáján és nulla darab önálló gondolata volt.... Én a köztes a 2-3-4 évadbeli J.-t szerettem, aki döntéseket hoz, tipródik, összetett, nem tökéletes, de szerethető...

Steve the Great 2016.06.01. 08:42:05

@pocokman: Nagyon király hadvezér, van neki egy katonája, aki körbe-körbe vezeti őt és a lovát.

Zsoofka 2016.06.01. 08:42:18

Nem mellesleg: olyan kíváncsi lennék egy Tyrion-Főveréb szópárbajra, összecsapásra.... Kár, hogy úgy hozta a zélet (forgatókönyv), hogy ők a világ két felén vannak éppen...

Dany meg remélem tovább halad az őrültségbe vezető úton, mert sose csíptem... Lehet D. lesz az, aki elárulja, mert rájön, hogy bolond.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 08:49:57

Ugye, hogy Aryából nem lesz noone. Baromira ellentétes lett volna a személyiségével, ha mégis beleerőltetik. Nekem tetszett.

Szerintem jó kis rész volt. Még Benjen bácsi is előkerült, hogy igazolja a régóta húzódó elméleteket.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 08:56:16

A previewben Sansa milyen komoly és uralkodó-szerű. Még a végén összekapja magát. A karakter és a színész is.

Azért nem csak a gyerekszínészeken látszik, hogy az évadok közben is megy az idő. A felnőtteken is.

Aszusz 2016.06.01. 09:18:34

@borzlány: A zombikat biztos elégeti a sárkánytűz is (a sima tűz is viszi őket). A nagyobb kérdés, hogy mit csinál a White Walkerekkel. Illetve hogy a sárkányok mennyire bírják a mínusz sok fokokat, mennyire tudnak repülni hóviharban, és a sok Dothraki meg Makulátlan hány órát bír ki télen Westeroson anélkül, hogy megfagyna. És ha nem fagynak meg, honnan szerez Dany a seregének 100.000 szőrmebundát.
Amúgy szerintem Dany Westerosra ér még mielőtt a zombihad elönti az egész kontinenst, de kb ugyanakkor, ahogy a Fal ledől, szóval szerintem sikerül simán trónra ülnie, és aztán rögtön rájön, hogy ciki van, és mehet harcolni Északra. Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy a hatalmas essosi serege nem lesz hosszú életű, sokkal valószínűbb, hogy a déli nemesi házak azonnal mellé állnak, ahogy meglátják Drogont. És a másik két sárkánynak is kell lovas, ha irányítani akarják őket. Nem tudom, hogy ők mennyire hallgatnának jelenleg Danyre.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:26:14

@papierusz: pontosan ezt ismerte fel magában Arya: nem jó alany ő erre a noone-gyilkos szerepre, mert továbbra is erős morális alapon ítél. ami egyáltalán nem baj, csak így nem érdemes erőltetni a pénzért bárkit elteszek láb alól szerepet. Jaqen sem óhajtja a halálát, mert bírja Aryát eléggé, de hivatalból nem mondhat mást.
szívből remélem, hogy a szemét csajszit leszúrja kis tőrével és ha már Braavosban van, felkeres már waterdancer vívókat Sylvio Forell nyomdokain. aztán persze simán fordulhat úgy a történet, hogy ismét Westerosra kerül és jöhet a családegyesítés Sansáékkal.

xlngx 2016.06.01. 09:26:51

Tok jo hogy Arya tortenetere elpazaroltunk 2 evadot tok feleslegesen, azert hogy most megis lelepjen.

Charlie100 2016.06.01. 09:28:54

@Aszusz: Quarth-ban, a boszorkánymesterek házában volt Dannynek egy látomása, amiben a Vastrón üres tróntermében járt és havazott, aztán ment ki egy havas részre ahol a sátorban Drogo és a meg nem született fia várta, az meg úgy nézett ki, mintha a Falon túl lenne. Majd két évad múlva meglátjuk volt-e ennek jelentősége.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:29:20

@Aszusz: megvan az a másik két lovas, csak még nem ülnek a gyíkok hátán.
az Unsullied és a Dothraki sereg pedig nagyon nem az élőholtak ellen kell - hiszen a Walkereknek minden halott ember azonnali utánpótlás - hanem a Lannister-Tyrell páros és a Kisujj vezette Vale serege ellen. Walkerek ellen Bran, Sam és Jon ki fogja ötölni a hathatós stratégiát.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:30:58

@pocokman: jaja :D még Olenna is fogja a fejét, milyen fiút nevelt ;) a Lannisterek nagy szerencséje Tywin elvesztése után hogy egyetlen más nagy ház sem mentes az idiótáktól.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:32:59

@Charlie100: +1 bizonyám!
bár átvitt értelemben azt is jelenthette a hóval fedett csupasz trónterem és trón, hogy a Seven Kingdoms védtelen a Walkerekkel szemben. songs of ice and fire ugyebár.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 09:35:43

@Charlie100: Szerintem az csak annyit akart jelképezni, hogy egy hideg helyen lesz dolga később, és ott valami fontos fog vele történni. Nem konkrétan Drogo meg a gyerek volt a lényeg, csak általában, mint a számára fontos személyek.

Ruadhnait 2016.06.01. 09:40:30

@Aszusz: Ezutan a resz utan elkezdtem en is azon gondolkodni, hogy Dany megorult. Hogy tervezi megregulazni a 100.000 dothraki harcosat? Vegig fogjak eroszakolni meg gyilkolni Westerost. Ez kell? Teljesen elborult az agya, csak azt latja maga elott, hogy Westeros az ove kell legyen, tiszta Targeryen. Egyre ellenszenvesebb lett mar az utobbi idoben ezekkel a nagy kijelenteseivel, mikor lathatoan nem tud uralkodni, csak rombolni.

Charlie100 2016.06.01. 09:44:55

@adamskij: most megnéztem még egyszer ez a jelenetet.
www.youtube.com/watch?v=l7VuGknEfQY
Elég lerobbant állapotban van a trónterem és a Falon át megy ki Drogóhoz és a fiához. Danny nyúl a trón felé de aztán inkább tovább megy. Ezek nem szoktak véletlenek lenni a sorozatban.

Zsoofka 2016.06.01. 09:46:38

@adamskij:
Szerintem azért nem igaz amit írsz (vagyis nem elvesztegetett idő, amit A. itt tölt), mert megtanul igazán harcolni, ahogy egy bérgyilkosnak kell, csak épp nem "ártatlanok" legyilkolásával tölti majd az idejét, hanem Arya Stark ellenségeinek legyilkolásával... :)

De: ha már elvesztegetett idő: gyakorlatilag Tyrion és Varys tök feleslegesen épít (?) államot, hiszen Dany lassan eljut az őrült király szintjéra és pusztán erőszakkal, a sárkányokat és a hordát felhasználva akar hódítani és sz.rik a jogra meg az igazgatásra. Neki jár a trón, mindenki másnak meg kuss... Nemtom ezután az utsó jelenetbeli nagymonológ után mit fog kezdeni egy két józan tanáccsal, amit a két "nagy" államférfitől kap majd otthon....

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 09:48:15

@Ruadhnait: Ez érdekes, mert én eddig is ilyennek láttam, csak közben elfojtottnak is, mint kb minden nő ebben a sorozatban (pár kivétellel...). De bele bírtam képzelni a teljes őrületében pompázó Targaryent, végül is mindig, ha épp nem szopóágon volt, hanem pont nyeregben érezte magát, elég megalomán és érzelmi alapú döntéseket hozott.

Charlie100 2016.06.01. 09:50:14

@Littlewood: Pontosan! Dannynek el kell jutnia Királyvárba és a Falhoz is. Szerintem nem véletlen, hogy a Falon keresztül megy Drogóhoz, havazásban, hidegben. A jelenetben Drogo és a fia kvázi élőhalott, azok meg a Falon túl vannak. Sem Danny, sem Drogo nem járt, élt havas helyen, a rendezőknek nem véletlenül kellett ebbe a díszletbe rakni őket a sivatagi helyett.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:50:27

@Charlie100: teljesen egyetértek!
ha már wishful thinking: szerintem simán benne van a végkifejletben, hogy a Targaryen hagyományoknak megfelelően Dany nem az Iron Throne-t foglalja el, hanem létrehozza Új-Valyriát Essoson. minden szándék - pl Dany trónkövetelése - másképp, általában pont fordítva sül el eddig a történetben.

xlngx 2016.06.01. 09:51:38

@Zsoofka: Szerintem itt az a lenyeg hogy a sarkanyok mindenkepp kellenek a holtak ellen, tehat Tyrion es Varys meggyozik Danyt hogy terjen eszhez, es gyoz a jo lelke es osszeall Jon, Sam, Bran Trioval, vagy Dany megorul, mint az apja, valaki hatba dofi es Tyrion fogja iranyitani a sarkanyokat, es ezert kell ez az idohuzas ott.

Arya, ket evaddal ezelott is megtanulhatott volna harcolni mikor odaert, csak kozben eltelt egy csomo felesleges ertekes sorozat perc.

Zsoofka 2016.06.01. 09:51:39

@Zsoofka: Kb. ott tart most Dany, mint a bátyja, amikor az megkapta a jussát, vagyis a "koronát" a fejére Drogótól. Nyilván nem ilyen leckére, de valami fejmosásfélére és kijózanításra van most szüksége Danynek, ha épp elméjű kíván maradni...

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 09:52:38

@Zsoofka: ebből a szempontból nem vitatkozom, sőt egyetértek! szerintem sem kidobott idő a Faceless Men kiképzés Arya számára, így fel tudja venni a harcot egyedül is bárki ellen.
viszont személyisége miatt nem jó alany az orgyilkos szerepre.

papierusz 2016.06.01. 09:53:27

@adamskij: akkor azt mondom, hogy a lojalitás hiányzik a csajból. Elmegy, kiképezteti magát zsír bérgyilkosnak, de nem akarja az árát megfizetni? Leválik, hogy a saját kis listáját gyilkolászhassa? Egyet viszont elfelejtett, hogy a sokarcú Isten nem felejt. bárhová megy, nem lesz nyugta, vadásznak rá!

papierusz 2016.06.01. 09:55:02

@Ruadhnait: majd rájuk pirít valamelyik sárkánnyal, lesz ott rend. :)

Zsoofka 2016.06.01. 09:55:12

@papierusz: Ne feledd, hogy a sokarcú istennek darab, darab. Jaqen is megmondta. Háát most megkapja a sokarcú isten a kiképző tyúk arcát, Arya meg lelép, nem fog tartozni semmivel....

Ruadhnait 2016.06.01. 09:56:05

@Littlewood: En birtam mikor meg Drogo eletben volt, aztan ahogy lettek kis sarkanyai, ahogy elfoglalta Astaport, megszerezte az Unsullied sereget, aztan Yunkait, Meereent. Ha azokat eliranyitgatta volna, vagy uralkodott volna, ahogy azt nagypofajuan kijelentette, nem lett volna semmi gond. De semmirekello, nem tud uralkodni, rombol, es most meg van hozza egy dothraki hordaja igy felegetheti westerost kenyelmesen a sarkanyaival, aki tuleli, azt meg majd kirabolja meg megeroszakolja a dothraki sereg. Gyonyoru kilatasok.

Charlie100 2016.06.01. 09:56:34

@adamskij: igen, ez is sanszos! A Vastrónt ezek szerint nem fogja ( akarja) majd elfoglalni. Nekem egy kicsit az volt az érzésem a jelentet nézve, hogy Dannyit meglepi/elrettenti a pusztulás + a figyelme a Vastrón helyett a Falra irányul.
+még egy: a trónterem hasonlított Harrenhall-ra, amit ugye sárkányok pusztítottak el, sanszos , hogy Királyvárat is a sárkányok intézik el

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 10:00:28

@Zsoofka: Sanszos. :)

@Charlie100: Most megnéztem még egyszer a jelenetet, és az is belefér simán, hogy Dany meghal a végén, a falon túl, és úgy csatlakozik Drogohoz és a gyerekéhez.

Charlie100 2016.06.01. 10:01:55

@Littlewood: Igaz! Idáig már nem jutottam el agyban. :)

papierusz 2016.06.01. 10:13:05

@Zsoofka: igaz. Milyen isten ez? Neki mindegy, hogy eszkimó vagy fóka? Hal-hal. :) (Cartman)

papierusz 2016.06.01. 10:13:35

@papierusz: jav.: eszkimó vagy delfin: hal-hal

Aszusz 2016.06.01. 10:14:12

@Charlie100: nekem a tróntermes látomás egyrészt azt jelentette, hogy :
1) Dany gyereke fekete hajú, vagyis lehet valaki Targ-leszármazott fekete hajjal (khm Jon)
2) Snow is on the throne... ez talán nem igényel magyarázatot
3) Dany nem zavarja meg a trónon "ülő" havat (Havast)
4) Dany meghal a végén, csak így találkozhat újra Drogoval és a gyerekével - ez benne van a pakliban amúgy is, bár nem vagyok teljesen biztos abban, hogy meglépik. És nem feltétlenül kell a Falon túl meghalnia.

@xlngx: Ez miért lenne felesleges? Megtanult harcolni elég jó szinten, tud harcolni sötétben is (lsd Hosszú Éjszaka), és nem utolsósorban a hazugságvizsgáli képességei is fejlődtek, remek BS detector lesz belőle, ami nem árt, ha pl Kisujj is velük ragad Sansa miatt. A könyvben még egy csomó nyelvet is megtanult (nem emlékszem, hogy itt lett volna erről szó), az is hasznos.

Hori1 2016.06.01. 10:15:44

Breaking Bad-es közösevés jutott nekem is eszembe Tarlyéknál. :D

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 10:20:53

@Zsoofka: Én is azt remélem, hogy lelép, nem pedig átveszi a kiképző tyúk helyét. Azért Jaquennel még le kell tisztázni a dolgot utána, gondolom.

@Aszusz: Tényleg, a vakon harcolás igazán jól jöhet.

Scagnetti 2016.06.01. 10:25:54

Dany nem feltétlenül őrült. Neki egész életében azt mondták, hogy ő(k a bátyjával) a trón jogos örököse(i). Robert a bitorló, stb. Teljesen érthető, hogy mindenáron vissza akarja szerezni Westerost. Más kérdés, hogy a háború következményei mennyire érdeklik. (De azok pl. Stannist se nagyon érdekelték, ős is harcolt a trónért, mert úgy gondolta, neki jár. Pedig neki még kedve sem nagyon volt hozzá.)
Hogy nem jó uralkodó, az már inkább igaz, bár akár abba is belejöhet. A könyvben ő is egy fiatal lány, és bár a sorozatban felnőtt színésznő alakítja, azért a könyv alapján alakul a története.

Arya szerintem megadja az arcot, amit Jaqen kért tőle. A kis edzőpartnere lesz az, aki felkerül a falra. És ezt alighanem Jaqen is pontosan tudja, ahogy azt is tudta végig, Arya sosem akart senki lenni, csak megtanulni a módszereiket, hogy sorban levadásszon mindenkit a listájáról.

Benjen is előkerült végre. A főbb nézői teóriák eddig elég pontosan bejönnek.

Dekatlon 2016.06.01. 10:29:42

Jaquen őszintén kedveli Aryát, amit szakmailag nem nagyon engedhetne meg magának, és hát kritizálja is a féltékeny orgyiloklány ezért rendesen.
Úgyhogy ráengedi. Ha a sötétben az orgyilok-lány győz, elcsitulnak az indulatok,
ha Arya, nem marad aki kritizálja Jaquen-t a lágyszívűsége miatt.
Így vagy úgy, az arcnélküli isten megkapja a halottját. Valahol Jaquen is nagy játékos :)

Nekem egyre gyanúsabb, hogy Sylvio Forell tényleg csak egy előző szerepe neki. Simán elengedi majd Aryát, nem lesz üldözés, csak érzelmes búcsú.

Dekatlon 2016.06.01. 10:30:30

És ott volt az előzetesben Bronn!!! :)

Aszusz 2016.06.01. 10:30:57

@Littlewood: Arya biztos, hogy lelép, nem véletlenül volt a beszélgetés a Cerceit alakító színésznővel. Be fog állni a társulathoz, és velük együtt lép le szerintem. Itt is tanulhat egy-két dolgot, pl az sem árt, ha egy nőiesebb szerepre rákészülve ő maga is kicsit nőiesebb lesz.

Dekatlon 2016.06.01. 10:37:46

@Aszusz: nem semmi kiképzés:
- tánctanár a fegyveres harchoz
- a Hound a "páncélos hadviselés" (hehe) alapjaihoz
- Jaquen a vakharchoz, mérgekhez, megfigyeléshez
- és most majd a színészek az ügyes hazugságokhoz és megjátszáshoz

Hát kurvára nem akarnék fent lenni a listáján...

Lady Ann 2016.06.01. 10:39:47

@Aszusz: Az előzmény Sárkányok táncában volt rá utalás, hogy mindegyik sárkány 1 Targaryen származék lovast fogad el, és csak az ülheti meg, szóval Danynek szüksége lesz két rokonra.

jasszgeri 2016.06.01. 10:40:31

sam occse mitol oriasi faszkalap btw? nekem nem tunt annak.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 10:44:38

@papierusz: ha végigveszed Arya eddigi történetét, azt látod, hogy a mellette álló lojális szereplők mind meghaltak vagy eltűntek. ahogy Sixx is kitért rá, egy serdülőkorú gyermek számára ez nem erősíti meg a lojalitás követendő példáját.
Jaqen is úgy fogalmaz, hogy _ha_ belép a Faceless Men közé, akkor elvárás a lojalitás ("a servant does not ask questions"). ez a próba Jaqen és Arya számára is tiszta keretek között zajlott: ha kérdés nélkül elvégzi, tag lesz, mivel nem így történt, nem lesz tag.

Gudzilla 2016.06.01. 10:45:31

Az Arya szál nálam is lebaszta a biztosítékot, éveken át építgették a bosszúszomjas kislány képet, aki minden este listázza, h kit akar majd megölni, és ezzel a hüjeséggel lenullázták. Oké, hogy a a faceless dolog csak eszköz a képben, de most mégis mivaaan? Nyusziskodunk, aztán meg visszamegyünk a templomba és ki akarjuk nyírni, kit is? Hagart, akinek 2 évadon keresztül pitizett? Mindezt ordas magabiztosággal, mert egyszer vakon kivédett egy botütés. Ja, és iszonyú nagy profinak tűnt a tömegben a színháznál, lol. Szóval baromi nagy a kontraszt...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 10:48:31

@Lady Ann: Szerintem az egyik már megvan. A másikban a könyv előrébb jár, de annyi még nem spoiler, hanem nyilván mindenkinek magától is kitalálható, hogy előbb-utóbb meglesz az is.

papierusz 2016.06.01. 10:53:16

@adamskij: @Gudzilla:
Akkor egy lánynak meg kell halnia.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 11:14:43

Arya szerintem is beáll a társulatba és velük fog tartani Westerosba. Nem hiába utalt rá az "áldozata", hogy fiatalkorában ő is így tett. Persze előtte megöli - nyilván a sötétben - a botos csajt, akit szerintem senki sem fog sajnálni. Előtte azért sanszos, hogy még lesz Aryának egy jelképes búcsúja Jaqtól. Hogy utána hova fog kifutni a szála, az még rejtély, nagyon kilóg a története a többi cselekménytől.

Egyébként mindenki kritizálja a másokat, hogy milyen lassúak, hogy még mindig nem érték el a falt, de Dany is már az első évad óta Westerost akarja meghódítani... :D Kíváncsi vagyok, hogy mire eljut odáig, addigra a mások már átlépik a falat és őket leigázva ülhet majd a trónra, vagy még előtte lemészárolja a riválisait?

Amúgy jelenleg ki a trónörökös? Mivel a jóslat szerinte Tommen se fogja megélni a nyugdíjat... Tán Margery? És mi van amúgy a Baratheon-házzal? Papíron Tommen az utolsó, és mi van most a hűbéreseivel? Miért nincs viszály köztük Viharvég megszerzésért?

És most már biztos, hogy a "nagy északi csatára" csak a 9. részben kerül sor, ami a hagyományokhoz híven gondolom egyhelyszínes epizód lesz. Aztán a 10. rész majd azzal a cliffhangerrel zárul, hogy Dany találkozik Theonékkal és alkut kötnek, illetve a Mások megjelennek a falon. Vagy végre előkerül az a könyvben fontos szereplő, akit eddig ignoráltak. Esetleg Bran látomásában végre fény derül a tower of joy titkára.

paranoid T.R. marcipan 2016.06.01. 11:31:28

@Gudzilla: szerintem nem olyan nagy az a kontraszt. arya egy kislány, régóta egyedül, védelmet keres. (ugye a vérebet is megkedvelte végül...)
jaquent szerette, hozzá ment, itt meg ez a kiképzés volt az opció, meg is próbálta rendesen csinálni. gondolj bele, beleivott a kútba, amire jaquen azt mondta, h ha tényleg senki, nem lesz baja tőle - és nem is lett. csak épp rájött a színházban, h minden igyekezete ellenére ő mégis arya stark.

Ruadhnait 2016.06.01. 11:41:27

@Gudzilla: En is erre gondoltam pont. Egyaltalan nem eleg jo harcos, a masik csaj eddig mindig elverte vegul, a multkor puszta kezzel, pedig Arya-nak botja is volt... Nem tudom mit kepzel. Jo, sotetben van, ugyhogy valoszinu most majd elveri, de szerintem kozel sincs kesz, hogy barkit is legyurjon a listajarol. Arrol nem is beszelve, hogy nem ertem miert kell ezt a hajat eroltetni szerencsetlen szinesz csajon, nagyon durvan elonytelen neki. Ra se birok nezni kb :D

Dekatlon 2016.06.01. 11:45:10

@paranoid T.R. marcipan: egyetértek, szerintem is őszintén megpróbálta.
Szerintem ezt Jaquen is látja, és lazán el fogja engedni

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 11:45:14

Ez most nem igazán világos hogy mitől gondoljátok hirtelen hogy Dani kezd megbolondulni. Kb. az első perctől az volt a terve, hogy a Dothrakik segítségével végigpusztítja Westerost és elfoglalja a vastrónt, csak közbejött Frodó faterjának a halála, és némi közjáték vált szükségessé. Most csak visszatért az eredeti útra, megvan a barbár serege, csak annyi a különbség hogy közvetlenül ő vezeti őket, és nincs szüksége strómanra. Nem látom én őt semmivel őrültebbnek mint bárkit, aki katonák ezreinek életét áldozza fel azért hogy uralkodhasson.

Amúgy az a 2. évadzárós álom jelent tényleg érdekes így visszanézve, főként az a rész amikor megkérdezi Dani hogy hogyan találkozhatnak, talán ő is meghalt? Erre mondja Drogo hogy á nem csak ő túl kemény ahhoz hogy meghalva maradjon...illetve esetleg mégse, valójában fogalma sincs mi ez.
Szóval simán lehet hogy ez utalás arra hogy Dani meg fog halni, viszont az is lehet hogy nincs semmi különös jelentősége.

Dekatlon 2016.06.01. 11:47:08

@Ruadhnait: ez a divat arrafelé... volt ott más is ilyen fejszerkezettel...
a másik csaj jobb harcos, de nagyon elbízta magát, ezért is fog megboldogulni

Dekatlon 2016.06.01. 11:48:28

@Dr. Fred Edison: talán mert az elfoglalt területet is feláldozza, nem csak a katonáit...
a végén uralkodhat a nagy felégetett semmin.

paranoid T.R. marcipan 2016.06.01. 11:54:46

@Dr. Fred Edison: nekem az a bajom h ez a sárkánnyal a kezemben ordibálok jelenet volt a makulátlanok megszerzésekor is. akkor ez fejlődés volt, láthatóan lett egy kis önbizalma. azóta kellett volna egyéb skilleket is szereznie, de nem tette, csak rohangászik körbe-körbe h ő faszacsaj, és eléggé olyan, mintha meggyőződése lenne, h az uralkodáshoz ez pont elég. lehet, h a színésznő hibája is, de már ott tartok, h lassan jobban akarom látni h legyakják, mint ramsey megnyúzva.

Morfologista 2016.06.01. 11:56:22

Arya csak megetette a csajt, hogy gyengébb. Simán lenyomja, pláne karddal...

horee6 2016.06.01. 11:59:27

Dany az első perctől fogva iszonyat irritáló számomra. Reméltem, hogy ott ragad a vaes dothraki fonóban a vénasszonyokkal és élete végéig kötöget, meg kukoricát morzsol. De most már csak az marad, hogy a Jégkirály felesége lesz, és ketten virágzó klímagyártó céget építenek ki és elárasztják az exporttal egés Essost. Vagy csak leesik a gyíkjáról és kitöri a nyakát.

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 12:03:11

@Aszusz: Hát nem 'tom ez nekem kurvára unalmasan hangzik. Remélem ha tényleg velük megy tovább, gyorsan ott is hagyja őket a rákba. Vagy valamit nagyon előhúznak az ingujjukból az írók, hogy érdekessé tegyék a színi társulatos szálat.

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:04:53

Tommen ugz:
En maskepp latok egy dolgot!! Tommen elindult(vegre??)a fuggetlenedes rogos utjan(no nem azt mondom, hogy Tommen=Orban Viktor es Jamie=Simicska).
Joffreyval hasonlo problemak voltak, de az idegbetegen akart fuggetlenedni(Ned Stark fejet azert vagatta le, hogy bizonyitsa, neki meg a sajat anyja sem parancsolhat).
Tomment is mar a kezdetektol manipulalni akarta mindenki: a nagyapja, az anyja, Margery, vagy a neveben jartak el a megkerdezes nelkul.
Amugy Tommen megprobalta kiszabaditani mar Margeryt az elozo evadban de rajott,hogy eroszakkal csak az anyja es Margery eletet veszelyezteti. A lokott Jamie idiota otlete, hogy tegyek ugyanazt nagy hulyeseg volt.

Eddig eloszor Tywin jart el Tommen neveben. A halala utan az anyja probalta iranyitgatni, de hulye volt hozza(a regenyben jobban ki van dolgozva hogy esett (amugy Baelish)csapdajaba Cersei). Cersei "bukasa"utan a regenstanacs iranyitott Tommen neveben(a megkerdezese nelkul tobbnyire). Most is mi tortent? Jamie meggyozte a tobbieket a hulyesegerol: "Szabaditsuk ki a Tyrell hadsereggel oket!!!"(mivel Tommen megtiltott a a Lannistereknek a tamadast. Vagyis Tommen megkerdezese nelkul akart cselekedni=csak egy hulyegyerek az!!). Viszont Tommen ezt megakadalyozta a jelenletevel!!
1, Nem oltek le a csuhasok sem Margeryt,sem a batyjat
2, Nem volt verengzes, ami tovabbi rossz hiret keltette volna a Lannister-Tyrell koalicionak.
3, A hadseregek mellett a High Sparrow tamogatasat is elvezi ezentul Tommen(aki tobb labon all, annak erosebb a hatalma-ha egy lab kiesik ott a tobbi). Meg a koznepnel is nepszeru lett.
4, Jamie-t levaltotta es messzire kuldte(f...veres helyett legalabb ertelmes dolgot fog csinalni),az anyjat hatterbe szoritotta(amit az el is ismert most). Bebizonyitotta ezek mellett Kevannak, Mace-nak es a nagymaminak is, hogy nem lesz senkinek sem a babja a tovabbiakban. Sot!! Ő a kiraly(=a fonok/merleg nyelve), aki dont(meg is lepodtek a tobbiek).

Szoval hatalomtechnikailag helyesen dontott, es a sajat hatalmat erositi. Persze ebben benne van Margery is biztos(de o meg Tommen nelkul nem szulhet uj kiralyt szoval geb.sz lenne ha elarulna),meg zöreg pozicioi is erosodtek. Ha valaki manipulalhatatlanna akar valni,annak elobb manipulatort kell valtania, majd kisakkozni oket egymas ellen.
Persze ez sokaknak ugy jott le,hogy benyal a High Sparrownak es olyanna valik,mint Lancel, de tuti nem ez lesz!!
(Persze nem biztos,hogy ez volt a rendezok celja, de amit az egyik csoport igy lat,azt a masik maskeppen latja-a GOT is egy szimultan sorozat, tobb szempontbol nezi az esemenyeket).

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 12:05:32

@horee6: klímagyártó cég :D

@Morfologista: Szerintem nincs olyan, aki hónapokig tudatosan, hideg megfontoltsággal hagyja, hogy verjék. Pláne nem Arya, akinek az önkontrollja kb zéró. Az ő ütőkártyája a kard és a vele járó meglepetés, ami sztem elég is lesz.

Petrow 2016.06.01. 12:09:08

@purga: "Vagy végre előkerül az a könyvben fontos szereplő, akit eddig ignoráltak."

SPOILER!(féle...)
Jah, erre írtam egy másik fórumon, hogy akár ez is lehet az egyik, Dany-nek megjósolt árulás, a véré, pedig eddig sokan a maegi-re tippeltek.

@Dr. Fred Edison: azt eredetileg a bátyja terve volt, ő csak eszköz lett volna hozzá.
A jellemfejlődését viszont inkább csapongónak érzem, mintsem konzekvensnek. OK, tizenpár éves csaj, de akkor is.

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 12:11:07

@purga: Tényleg Robert utolsó fattya, a kovács srác vajon véglegesen elfelejtődött, vagy lesz még neki is szerepe? Mondjuk szokatlan lenne hogy valamelyik lehetséges főszálat nem úgy varrnak el, hogy kinyírják a hozzá kapcsolódó karaktert, hanem egyszerűen nem foglalkoznak vele tovább. Még Oshát is megtisztelték azzal hogy meghalhatott, pedig ő soha sem tűnt igazán fontos karakternek.

Amúgy az nagyon Trónok Harca idegen lenne, ha a végén Jon és Dani összejönnének, hogy közösen uralkodjanak? :-) Nem valami romantikus dologra gondolok, hanem egy kb. érdekházasságra a béke kedvéért.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 12:11:39

@Janos Mohacsi: Jó. De ettől még Tommen egy hülyegyerek marad, és nem ő manipulál másokat, hanem őt manipulálják. Csak a különböző irányú manipulációk néha szerencsésen oltják ki egymást. Bár nagyon röhögnék, ha kihoznák, hogy Tommen egy hidegvérű mastermind és a legnagyobb színész westeros-szerte, de azért erre kicsi esélyt látok.

Petrow 2016.06.01. 12:16:14

@Dr. Fred Edison: Az eddigi szokást nézve inkább az lenne a reális forgatókönyv, hogy a frigy egyszerre történik a R+L=J teória megerősítésével, majd Euron jobbról be, megfúj(at)ja a kürtöt, mire mindkettőt szénné perzseli Drogon, a násznép többi részével. White Wedding.

Crazy Juliet 2016.06.01. 12:17:55

@Littlewood: Mondjuk lehet, hogy Arya nulla önkontrolljának megfelelő volt a tanulj meg harcolni vakon és egyéb nyalánkságok kiképzés.
Már ezért megérte eljönni Braavosra tanulni, a könyvben sokkal-sokkal többet tanul, és mire visszakapja a szeme világát, kvázi kiképzett orvgyilkos a kiscsaj. Szépen beleillene egyébként ebbe a sajátos tantervbe a színtársulat, mert ezt is ki tudná hozni win-winre. Végül is Stark, nem? :)

Bran vízióiban ott volt Mad King Aerys - "Burn them all!" és ahogy itt előzőleg írtátok, mi van, ha Bran manipulálja az idővonalat és vannak akik ilyen-olyan okoknál fogva "hallják" amit suttog, pl. Ned, Hodor, stb. És ha ő azt hallotta, hogy "Burn them all!" csak rosszul értette, mert nem a várost, meg a népeket kell(ett volna) felgyújtani, hanem a Másokat? Hm?

Sokan reménykednek Catelyn Stark - Lady Stoneheart visszatérésében, is, ugye Frey "dirty granpa" is említette a Brotherhood without Banners társaságot, akik segítettek szegény átvágott torkú nőnek pl. feléledni...

És sokan - külföldi oldalakon - írják, hogy Cersei mikor a trial by battle-t emlegeti, ugye ő megnevezi a Hegyet, de kit nevez meg a Főveréb? Tomment? A saját anyja hozza el a kisfia vesztét?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 12:20:14

@Dr. Fred Edison: A fattyú elméletileg még előkerülhet, csak nem tudom, hogy hogyan illesztenék bele a történetbe. Martin a könyvekben elég sok szereplőt egyszerűen félretesz:) Osha fontos karakter volt, mivel rá volt bízva Rickon, nem lehetett csak úgy "elfelejteni".

@Petrow: nekem erre van egy vad elméletem, hogy a színházi társulatban lehet az illető...:) Danyt egyébként szerintem Dario fogja elárulni, karakteridegennek érzem azt, hogy westerosi lovag vagy bármi ilyesmi legyen belőle. Ő csak Dany lába közét szeretné, nem egy véres hadjáratot. Meg ő azért eléggé feláldozható (a könyvben ugye van rá utalás, hogy meghalt).

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:21:06

A Dany-s resz tok felesleges(asszem mar 3 resz ota mindig ott van a vegen es veri a mellet, hogy mekkor a arc. Na de hajok nelkul vagy lefekszik Euronnal, vagy b...htatja...).

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 12:23:11

@Dr. Fred Edison: Ja igen. Trónok harca idegen lenne abból a szempontból, hogy Danynak van serege, és három sárkánya. Jon mit tud felmutatni? Ha meg is nyeri az északi csatát, nem maradnak sokan életben utána. Örülhet, ha északot megtarthatja. Persze, ha kiderül róla, hogy Targaryen.... bár akkor se hiszem, hogy hirtelen elkezd sárkányon lovagolni.

Roan 2016.06.01. 12:24:31

@papierusz: Igen, én is azt akartam írni, hogy fergeteges lett a fordítás. Amikor valami olyasmi volt a szöveg, hogy megnézi, a Lannister aranyat sz*rik -e, és közben Tywin ül az árnyékszéken, én behaltam :)

Aszusz 2016.06.01. 12:25:59

@Dr. Fred Edison: Én nagyon a Jon/Dany dolog ellen vagyok, nem látom értelmét, stb, de annyi biztos, hogy benne van a pakliban.
A szerelmet sem érezném helyénvalónak, az érdekházassággal meg annyi a bajom, hogy értem, hogy Danynek miért jönne jól Jon, de Jon vajon miért menne bele? Mit nyerne vele? Ő nem akar a Vastrónra ülni, szóval nem látom, hogy miért kötne ez ügyben érdekházasságot a saját nagynénjével. Ő inkább Északon akarna maradni.
Ha meg valamiért a nép annyira ragaszkodna ahhoz, hogy ő legyen a király, és ő ezt kelletlenül elfogadja, akkor meg főleg nincs oka Danyvel házasságot kötni.

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:27:05

@Littlewood: hat forgatokonyvileg erre van itelve(nem foszereplo es bealdozhato..).

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 12:27:51

@Petrow: Lehet hogy a bátyja ötlete volt, de gyorsan a magáévá tette, és onnantól hogy Viseryst lerendeztette, már nem is volt jelentősége eredetileg ki találta ki.

@Crazy Juliet: "Cersei mikor a trial by battle-t emlegeti, ugye ő megnevezi a Hegyet"
Tekintetbe véve hogy amit ebben a sorozatban/könyveben egyszer előre jól elterveznek, az 100% hogy nem úgy lesz, sőt a visszájára fordul, nekem már a kimondás pillanatában világos volt hogy Cersei következő pofára esése itt lesz. Jó esetben nem lesz szüksége rá hogy felhasználja a Hegyet ilyesmire, rossz esetben valami hasonló lesz mint amit írtál.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 12:28:34

@Crazy Juliet: ez a burn them all-elmélet ütős, jogos! Amúgy a harc általi ítéletnél az a lényeg, hogy a harcosnak önként kell jelentkeznie, hogy megvédje a becsületét a vádlottnak. Különben mindenki lestipi-stopizná a hegyet ilyen alkalmakkor :D Tommen meg azért nem annyira hülye, hogy ebbe belemenjen.

Scagnetti 2016.06.01. 12:34:18

@Janos Mohacsi: Most is manipulálják, csak a manipulátor személye változott. Persze vicces lenne, hogy Cersei-nek visszanyalna a fagyi, de nem hiszem, hogy ez lesz belőle.

Scagnetti 2016.06.01. 12:36:49

@Crazy Juliet: Az azért kevés, hogy megnevezi valakit. Annak el is kell vállalnia, hogy harcol érte.

Gudzilla 2016.06.01. 12:39:41

@Janos Mohacsi: Tommen egész karaktere a gyengeségeire lett építve a kezdetektől fogva, a könyvben egy aranyos, kedves, kövérkés fiú, aki harcosnak gyenge, politikusként pedig 0. Bárány a farkasok között. Tudjuk, hogy végzi..., és a könyv azt is leírja, hogy a vallási fanatizmus nem most először fordul elő a birodalomban (ha jól emlékszem évtizedes/évszázados vérontás lett belőle), tehát aki erre a szopórollerre önszántából felül, és még asszisztál is hozzá, khmmm. Vajon a főveréb miért nem azokat a közembereket sétáltatja meztelenül az utcákon, akik pár éve még megtöltötték a bordélyházakat?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 12:41:14

@purga: ugye konkrét számokra terelve Ramsay serege 5ezres, Jonék most szeretnék feltornászni a 2ezer wildlingről - ehhez képest Dany hadereje: 10e unsullied, 2ezer(?) second sons, teljes dothraki (több tízezres létszámmal). simán veri a teljes westerosi állományt, ami szerencsére nem is egységes.

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:43:44

@Aszusz: Nem ulne a Vastronon, csak tenyeszbika lenne., mint a Fulop herceg UK ban! ;-)

Gudzilla 2016.06.01. 12:46:17

Kicsit visszaolvastam, és ha az Arya szál oda futna ki, h vigyorka a csiga hajával, kisdolmányban leböki a szolgálót, és beáll vándorszínésznek, hát nagyot csalódnék. A Faceless, h a facomba töltött meg annyi arccal egy templomot, ha egy gyakornokcsajszit is futni hagynak (az ilyen szektáknál vajon szokás a kétpuszis búcsú).

chrisred 2016.06.01. 12:48:48

@Gudzilla: Mert nem ők indították a háborút. Ja, meg nem ők ölették meg az előző főseptont.

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:49:11

@Gudzilla: A konyvben meg csak 8 eves. Itt "gyorsabban no("a kis Samu meg, hát a kis Samu kicsit megnőtt, ez van, sose dolgozz gyerekszereplővel ilyen sorozaton, asszem ez a tanulság.").
Jo Matyas kiraly ebben a korban lett kiraly(Tommen is eleri Joffrey korat hamarosan, de csak a sorozatban). Mindenki gyenge, amig nincs elettapasztalata es nem engedik ervenyesulni. De irtam: az elso lepes, hogy o valasztja azt, hogy adott pillanatban kire hallgat(az anyjara es Jamire mar nem), es ez az elso lepes(mellesleg Robart is f..ott valamennyire a Lannisterektol az elso sorozatban, megha nem is mutatta ezt).

Gudzilla 2016.06.01. 12:49:50

@adamskij: Dany seregéről lehet vitatkozni, de mi a rákot keresne északon? A Tyrell-Lannister seregekkel mérkőzne a koronáért + királyhű házak. Dothrakiak kb. semmit se érnek páncélosok ellen.

Aszusz 2016.06.01. 12:50:48

@Janos Mohacsi: Akkor meg főleg minek menne bele...

Gudzilla 2016.06.01. 12:54:21

@chrisred: Ha szigorúan vesszük, akkor éppen, h ők indították el a háborút :) Ned Stark ment volna a falra varjúnak, de a tömeg a halálát akarta, és Joffrey ezért intett Payne-nek, hogy hozd el nekem a fejét.

chrisred 2016.06.01. 12:56:06

@Crazy Juliet: "És sokan - külföldi oldalakon - írják, hogy Cersei mikor a trial by battle-t emlegeti, ugye ő megnevezi a Hegyet, de kit nevez meg a Főveréb? Tomment? A saját anyja hozza el a kisfia vesztét?"

Ez semmiképpen nem jöhet össze, mert a király nevében a Királyi Testőrség tagja harcol. De itt értelmetlen lenne ez is, mert nem az uralkodó, hanem a hit harcosát kell megnevezni. És arra van is konteó, hogy ki lehet az, akit a hit erre a célra tartogat.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 12:56:19

@Gudzilla: erre vannak a sárkányok :)
Amúgy meg nem lenne nagy háború, szerintem sorban tenné le mindenki a fegyvert a 3 sárkány láttán...

bungee 2016.06.01. 12:56:37

@xlngx: ahoz, hogy kitanulja a gyilkolas mesterseget ido kell, az nem lett volna realis, hogy 2 het utan mar megy is haza Bravosrol zsebeben a tudassal

Janos Mohacsi 2016.06.01. 12:56:48

@Gudzilla: A Trageryenek elott elegge befolyasosak volta a Sparrow-k, csak a targeryenekkel kotottek egyesseget vegul.
www.youtube.com/watch?v=5ImMh1Je0AE

Charlie100 2016.06.01. 13:00:50

@Gudzilla: Egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a menetrend. Kiképzőcsajt kinyír + színésznek beáll.
Arya szála nekem jelenleg okafogyottá vált: Kiképzett gyilkos lett, és kit kellene majd legyilkolnia? A listájáról szinte minden név eltűnt, aki még rajta van ( Cersei, Hegy ) az nagy eséllyel hamarosan fűbe harap vagy nagyon rosszra fordul a sorsa. Főleg, hogy a hegy is már csak egy zombi féleség. A családjának az ellenségei közül sincs sok életben - Boolton, Frey - ezek amúgy is el kell hulljanak. Mások ellen kevés + az Bran és Jon feladata. Jelenleg nem sok gyilkolni való maradt neki.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 13:01:26

@chrisred: Tippelhetek? Valaki, akit halottnak hisznek és eltűnt? Jó fordulat lenne.

Charlie100 2016.06.01. 13:04:47

@Littlewood: 2 zombi egymás ellen - az már WD

Morfologista 2016.06.01. 13:05:08

@Littlewood: szép kis testvér harc lenne :D

beetee 2016.06.01. 13:06:01

@beetee: Legjobb bajvívók egyike volt a lesittelés előtt. Amilyen állapotban volt, simán elvállalná a Hegy elleni menetet, csak hogy szabaduljon a tömlöcből.
Persze sem szellemileg nem az aki volt, sem fizikailag, ami meg egy bajvívásnál nagy hátrány.

bungee 2016.06.01. 13:06:02

@adamskij: szerintem nem volt itt semmi felismeres, eleve azert kereste fel Jaqent, hogy tanulja ki rendesen a mesterseget es aztan kihuzgalhassa a neveket a listajarol. Csak hat kiderult, hogy nem ugy megy, hogy elvegzed a tanfolyamot aztan mehetsz isten hirevel, hanem ez egy szekta, ezert el kellett hitesse, hogy o is kozejuk akar tartozni

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 13:06:05

@Gudzilla: pusztán példa kedvéért írtam, az arányok végett.
északra csak a 3 sárkányra van szükség 3 lovassal, mivel minden halott utánpótlás a Walkereknek.
azért könnyűlovasságot ne írd le, okoztak meglepetést a történelemben jópárszor - másrészt a Tyrell-ház pont a Targaryeneknek köszönheti felemelkedését, ők tennék le elsőként a fegyvert. persze a kifejlett 3 gyík is erős érv emellett.

Charlie100 2016.06.01. 13:06:10

@Aszusz: Stimmel mindegyik. Szerintem jól látod.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 13:10:46

@beetee: Ser Loras ütős döntés lenne, már csak azért is, mert az első lovagban legyőzte lovagi tornán a hegyet :)

@Charlie100: A hóhér Ilyn Payne (vagy hogy írják) is még a listáján volt eddig. De amúgy ja, esélyes, hogy mire eljut odáig, egy ellensége sem marad életben :D

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 13:11:45

@chrisred: ha Sparrow lehetnék, kaján vigyorral mondanám Lancel Lannister nevét.
bárhogy is alakul a párbaj, fájni fog a famíliának.

Charlie100 2016.06.01. 13:14:57

@purga: Igazad van, őt kifelejtettem. De úgy néz ki már a rendezők is. :)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 13:15:20

@Morfologista: Bizony. És gondolom a Hound sem ok nélkül mesélgette Aryának, hogy miket csinált vele a tesó.

@Charlie100: WD ez már minden vonalon. :)

@beetee: Hát igen, az is kemény lenne.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 13:17:33

@purga: igaz, bár egyik félnek sem lenne oka a konfliktusra. az egész északi terület egyetlen fő funkciója a másik hat terület felől nézve a védelem és a Fal tartása a wildlingek ellen. erre célzott Randall Tarly is a vacsoránál.

Dekatlon 2016.06.01. 13:21:28

két tesó (Hegy meg a Hound) még bunyózhat. Lehet Hound is elvégzett egy zombiképzőt. Ahogy legutóbb láttuk, más már nemigen segített ott rajta.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 13:22:13

@adamskij: Igen, de Robb "észak királya" kvázi autonómiát akart maguknak. Nem tudom, hogy Dany mennyire lesz mohó területszerzés terén.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 13:32:14

@purga: ugye múltbeli példának áll ott Torrhen's Square, valamint a battle of bastards után alig marad élő hadrafogható ember a Moat Cailintól északra. Dany most is szám szerint seven kingdomst említett, vagyis a teljes területszerzés a célja. aztán más kérdés, hogyan sül ez el.

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 13:33:21

@Aszusz: Pillanatnyilag tény hogy nem nyerne vele Dani túl sokat, de azért lehet rá számítani hogy Jonnal történik még ez-az, és kerülhet olyan pozícióba hogy érdemes legyen vele ilyen módon kiegyezni.

internetszörfölő 2016.06.01. 13:36:41

Te, @sixx, én nagyon bírom a GoT-hogyvoltot, szétröhögöm magam rajta, de kérlek, nem futnád át, mert tele van elgépeléssel és hibával.
"Arya nagyon élvezi Joffrey és Tyrion halélát" - az pl Tywin.

kösz, jó munkát :)

internetszörfölő 2016.06.01. 13:36:56

Te, @sixx, én nagyon bírom a GoT-hogyvoltot, szétröhögöm magam rajta, de kérlek, nem futnád át, mert tele van elgépeléssel és hibával.
"Arya nagyon élvezi Joffrey és Tyrion halélát" - az pl Tywin.

kösz, jó munkát :)

Dr. Fred Edison 2016.06.01. 13:44:28

@Dekatlon: Mondjuk engem sosem győzött meg igazán hogy Hound akkor ott éppen haldokolt, kapott pár ütést a fejére egy sziklával, meg legurult egy domb oldalon...hát ez valahogy nem olyannak tűnik ami egy hozzá hasonló kaliberű embert megölne. És persze a kamerát is jóval azelőtt elkapták, mielőtt láttuk volna kimúlni. Mondjuk vicces lenne ha testvér zombi harc lenne, de én simán elhiszem azt is hogy simán meggyógyította valaki, és úgy tér vissza.

bungee 2016.06.01. 13:55:22

@Charlie100: Walder Frey, szerintem ot biztos kinyirja. Nem is lesz nehez a kozelebe ferkoznie, a ven kecskenek annyi lanya van mint egen a csillag, majd egyiknek alcazza magat. Vagy nem is kell az alca, az oreg elegge ra van kattanva a fiatal lanyokra.

Dekatlon 2016.06.01. 14:01:11

@Dr. Fred Edison: hát ő maga nagyon úgy érezte... még könyörgött is Aryanak, hogy ölje meg.
De közben elárulta a megfejtést is: ha itt kuporog egy szikla mögött egy mester, az még meg tudná menteni.
És előfordult arrafelé egy mester, aki Jamie mancsát is úgy ahogy rendberakta korábban...

Cérnahuszár 2016.06.01. 14:42:27

sztem még a 7 rész előtt átmennek a tengeren, mert a trailerben volt valami olyan hogy hánytak a dothrakiak egy hajón nem?

papierusz 2016.06.01. 14:50:55

@Dekatlon: Az Qyburn volt, aki most a zombikat gyártja Királyvárban. Elvitték magukkal haza.

Dekatlon 2016.06.01. 14:52:18

Amúgy Daenerys fehér lova hova lett? Nekem gyanús, hogy megetette Süsüvel :)

Dekatlon 2016.06.01. 14:53:25

@papierusz: ó! akkor lehet, hogy az ő "instálójából" jön ki az a zombigólem is? :)

Cérnahuszár 2016.06.01. 14:58:37

@Lady Ann: vajon sárkiba be lehet varlogolni vagy hogy írjam? bran bele tud-e mászni, mint a farkasába, állatokba stb

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:08:20

@Dr. Fred Edison: sztem a találkozik drogóval és a gyerekkel az érzelmeit jelképezi amik még voltak, a lényét, az új rendszer kiépítése, ahogy meerenben meg a többi városban is tervezte csak nem megy neki
vagy a másik véglet, a trónt választja, az embereket leigázva, csak övé legyen a hatalom
Trón/danyzmus

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:14:40

@Janos Mohacsi: én is így látom, Tommen és margey nagy húzást csinált, nem kellett várost járni, és averébv a zsebükben van, kivették cercei kezéből a verebek irányítását
igaz hajszálon múlt
itt már meg lehet szervezni hogyan pusztítsák el a verebeket, anélkül hogy nyíltan szembe menjenek
elég ha kiiktatják a főverebet sutyiban és a szervezetet átformálják, hiszen a rend a keblére fogadta őket
jamie csak ezt tette volna, az is ugyanazt az eredményt hozza csak az erősebb kutya bacott elven

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 15:26:46

@Cérnahuszár: pont ellenkezőleg, mosolyog a Sparrow és nem véletlenül: ő a master of puppets.

nota19 2016.06.01. 15:30:24

@Zsoofka: hát ha kiderül, hogy ki a Hárpia, és esetleg az, akire sokan gyanakszanak (D) az azért elég nagy pofon lenne. Lehet, hogy kicsit helyrebillentené agyilag.
@Dekatlon: Cleganebowl, hm? Az jó lenne.
Sokan tippelnek a meglepetés visszatérő karakternél LS-re, remélem nem ő lesz, hanem az előzőleg említett :)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 15:32:33

@Dekatlon: És valószínűleg nem csak véletlen egybeesésként volt ott a maestro. Aztán persze majd meglátjuk.

@Cérnahuszár: Ez is tök jó értelmezés. De akkor már azt is ki lehet hozni belőle, hogy már választott is, mivel visszament a hidegbe a sátor melegéből.

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:33:29

@adamskij: hát nem tudom..
tomment kinézem h agymosott lett és nem látja a lehetőséget, de margeryből nem
sztem legalább őneki van egy b terve azon kívül hogy most látványosan beállt a rend mögé

nota19 2016.06.01. 15:33:42

@Cérnahuszár: az lehet, hogy Marg nagy húzást csinált, de, hogy Tommen teljesen át lett verve a palánkon az biztos. Kizártnak tartom, hogy akár tizedannyi esze lenne, mint ami egy ilyen cselhez kell. Margaery szerintem csak megjátssza a nagy hívőt, kérdés, hogy Sparrow ezt tudja-e. Amilyen ravasz az öreg még ezt is kinézem belőle.

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:36:50

@adamskij: ja még ami csúszópálya az öreg verébnek, kicsit ellentmondásos hogy egyik bűnösnek menetelni kellett, a másiknak már nem, mert beállt mögé
mert a menetelés a bűnbánat miatt volt, és az előfeltétele annak hogy valaki beálljon a rendbe, megtisztulás

Dekatlon 2016.06.01. 15:38:38

@adamskij: remélem Margery ügyesebb bábjátékos... akárhogy is: a vén papnak nincs muffja
@nota19: én a Kutyinak drukkolnék, valahogy csak leveri azt a benga gólemet :)

nota19 2016.06.01. 15:39:18

@Cérnahuszár: nem azt mondta az öreg, hogy azért nem kell menetelni, mert egy lelket megtérített az egyház kebelébe? És azután jött ki Tommen. Nekem úgy jött le, hogy ezzel váltotta meg a bűneit.

nota19 2016.06.01. 15:40:09

@Dekatlon: én is, de még mennyire :D

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:41:22

@nota19: igen de ez átlátszó duma, cercei nem élhetett ezzel a lehetőséggel
az öreg nyert a bóton: tomment, ezért gumiszabályt csinált

Dekatlon 2016.06.01. 15:43:38

@Cérnahuszár: azért Margery bűne kisebb és "eladhatóbb": a tesója érdekében hazudott.
most pontosan nem tudom, hogy Cercei-t mivel vádolták, de a nép sokkal jobban gyűlölte, míg Margery a jófej királyné

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:45:03

@Dekatlon: cerceit vérfertőzéssel, az is durva
margery meg épp a tesója életét tartja a kezében, ha bevallja hogy tudott a buzulásról és hazudott hogy nem tudja, atesó megy a halálba.

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:49:53

ezt a kegyetlen csapdát cercei állította nekik, hogy félreállítsa margeryt, csak visszafelé sült el
a verebek irányítása kicsúszott a kezéből, viszont most margery kezébe kerülhet, mert az öreg véreb innentől már függ a királyi háztól, a királyi ház legálissá tette a szervezetet, így összefonódik a korona és a vallás érdeke mert a főveréb megalkudott
ha kitartana az elvei mellett, nem kötött volna üzletet

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:50:21

nem véreb, öreg veréb na

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 15:53:11

@nota19: Szerintem a főverébben fel sem merült, hogy Margaery komolyan megtért. Viszont az igen, hogy Tommen viszont komolyan csinálja, és ezzel az anyja után a feleségétől is sikerülni fog elidegeníteni, mert csalódni fog Margaeryben.

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:01:46

@Littlewood: amúgy ha a főveréb nem hülye tudnia kell hogy nincs más lehetősége a vérontás elkerülésére csak hogy elfogadja tommen megtérését és margerynek ne kelljen canossát járni
mert akkor csak egy másik cercei van a tarsolyában, akiről nagyon jól tudja hogy csak a palota biztonságába akart érni

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:02:31

innentől kezdve a főverébnek is hajolni kell

Tóthi 2016.06.01. 16:03:57

@Cérnahuszár: Cersei a házasságtörés miatt (Lancel-affér) vezekelt a sétával. Azt kénytelen volt bevallani, mivel a bájgúnár megtérésekor nagy valószínűséggel részletesen meggyónta a Főverébnek. A vérfertőzést következetesen tagadta, ezért vár még rá egy istenítélet.

Szerintem ott és akkor a lehető legtaktikusabban járt el. Bevállalta a büntetést a nyilvánvaló bűnéért, míg ártatlannak vallotta magát abban, amire nincs se bizonyíték, se tanú, viszont az elismerése mind a saját pozícióját, mind Tommen legitimitását veszélyeztetné. Kiszabadult, így esélye lett visszavágni. Hogy tud-e élni vele, az más lapra tartozik.

Dekatlon 2016.06.01. 16:04:00

@Cérnahuszár: én úgy tippelem, sose voltak nagyon elvei... ugyanolyan manipulatív kancsó, mint a többi játékos
most tényleg a királyhoz kötötte magát, viszont kettőjük közül ő az, aki kisebb arcvesztéssel visszatáncolhat: "lehullott a szememről a csipa, szóltak az istenek, ez a király egy bűnös genyó"
Tommen ilyen nen mondhat.

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:10:47

@Tóthi: á igen, a lancel miatt
de a főveréb tudja hogy kicsúszott a markából
most hogy tomment megszerezte a főveréb, még nagyon vissza sem vághat, mert ugye dilemma
így biztosította be magát a főveréb

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:15:45

@Dekatlon: sztem a főveréb se nagyon mondhatja hogy szót az anya, mert hiába vannak sokan a verebek, egy csatában mire legyőznék a lannister-tyrell házat vége lenne nekik is
tommen meg most már tudja mi a gyenge pontja a verébnek, mivel kompromisszumot kötött
soha többé nem lesz még egy lehetősége hogy bebörtönözze akármelyiket is

Tóthi 2016.06.01. 16:17:05

@Cérnahuszár: Egy ilyen öreg, törékeny emberi lény abban a piszkos városban mindig könnyen megfertőződhet, nem lenne csoda. Pár hét nyugalom, a Hit és a Korona szövetsége virágzik, öröm-bódottsá, aztán jönnek a fránya mérg,... izé, akarom mondani bacik. ;)

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:21:47

@Tóthi: jaja, pycell mesternek elég szép raktára van, vagy ott van aki a hegyet újra összerakta, nem jut eszembe a neve
még ápolhatja önfeláldozó mutatvánnyal cercei is a vég baglyot

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:32:07

@Dekatlon: az hogy az öreg nem akar harcot
megalkudott hogy az egyháza fentmaradjon, sikerült elérnie hogy a királyi ház kihirdesse azt hogy az egyháza a jogosult vallási ügyekben
aztán még bármi lehet, a trónok harcában volt már pár meglepetés :)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 16:54:27

lehet, hogy rosszul látom, de ez az egész Királyváras szemétdomb megy a saslikba ahogy megjelennek a tűzokádó gyíkok. addig meg csak szépen nyírják egymás idegeit, vagy akár egymást, nem gond. teljesen mindegy, mit kíván Tommen vagy Sparrow elvtárs, esetleg Cersei mennyire kapaszkodik frankenstein-babájába, a visszaszámlálás elkezdődött.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 17:00:16

+folytatva még az előző gondolatot:
egészen lényegtelen Westeros nagyobbik részén, mi történik King's Landingben. ugyanis:
- Vale: Kisujj és az Arrynhoz hű lovagok senkit sem engednek be, ki se mozdulnak erődítményükből, csak készülnek a közelítő harcokra
- Riverrun: Blackfish vs. Freys & Lannisters, gyakorlatilag megsemmisült ez a tartomány, nincsenek készletei
- Dorne: Doran Martell kiiktatása után még önállóbb, mint addig, amúgy sincs a Lannister-Tyrell vezetésnek hatása rájuk
- Észak: beláthatatlan messzeségben van King's Landing és úgyis ütközetre készülnek, meg a Falon a Másokra
a Baratheon család kihalt, Tyrell-Lannister páros maradt középen és persze egymást is nyírni próbálják: minden adott a Targaryen invázióhoz.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 17:07:52

@adamskij: Tommen hivatalosan Baratheon, de azt fentebb én is megkérdeztem, hogy mi van a házához hű hűbéresekkel? Most kihez húznak? A koronához?

Egyébként az senkinek nem jutott eszébe, hogy Jamie mivel már nem a testőrség tagja, megörökölheti Kaszter-hegyet? Sőt, ezzel nagybátyja helyett övé is lett, vagy nem? Meg végre házasodhat. az más kérdés, hogy akit legszívesebben elvenne, az a testvére... :D

Tóthi 2016.06.01. 17:51:44

@purga: Szerintem a Lannister örökösödési vonalat hanyagolni fogják. Ennek akkor lenne jelentősége, ha Jaime le akarna telepedni az ősi fészekben, amíg hadakozik, addig fölösleges kitérő lenne a cselekményben. Jönnek a sárkányok, a Mások, meg sokan mások, nem fognak jogászkodni egy új helyszínen.

Cérnahuszár 2016.06.01. 17:58:04

@purga: dehogynem, én agyalok rajta, és nagyon bírnám ha megkérné brienne kezét XD

perszepolisz 2016.06.01. 18:16:56

Valóban az egészévad nagy kérdése szűmomra is, hogy ugyan mi értelme mindennek, ha úgyis egy sárkányok Mások kombat lesz a végén.
Pl én nem tudom elképzelni, hogy Cersei túléli a sorozatot. Mert ha Tommen elhull - erre van egy közepes összegem, hiszem meg is jósolták - akkor ugyan mit csinálna? Semminek nem lenne értelme, csak esetleg egy hosszadalmas bosszúnak, de arra már tényleg nincs idő.
Én attól félek, hogy a Főverébnek még lesz szerepe a nagy végső mágikus összecsapásban. De mi?

2016.06.01. 18:29:24

lancel lannister a személyes védelmem alatt áll, mert ő volt a kölyök gerald durrell a családom és egyéb állatfajták megfilmesítésében.

Cérnahuszár 2016.06.01. 18:33:15

@Biriksz_Krokiksz!: nemáááá pedig olyan jó lett volna kirakni a hegy ellen :D

Cérnahuszár 2016.06.01. 18:35:04

tényleg, erről jut eszembe, jamie tudta jogy cercei összebújt vele is?
talán tényleg megnősülne ha megtudná

2016.06.01. 18:38:36

@Cérnahuszár: felejtsd el, nem adommmmm!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:02:05

@Cérnahuszár: Szerintem amikor emiatt nyilvánosan meztelenül kellett végig vonulnia "szégyen" kiáltások közepette, akkor úgy sejthette, hogy volt köztük valami... :D

Cérnahuszár 2016.06.01. 19:03:33

@purga: akkor éppen dorne-ban volt, mással volt elfoglalva
utólag meg nem kérdezte úgy néz ki

Cérnahuszár 2016.06.01. 19:06:09

bár mondjuk...simán kidumálhatja cercei, hogy azért "vallotta be " hogy lancellel is volt, és vállalta a menetelést, hogy visszajuthasson a palotába

2016.06.01. 19:08:33

@Cérnahuszár: á-á-á-á, csak megkérdezte, h mi ez az új frizőr, cersei?!

Zsoofka 2016.06.01. 19:09:50

Valaki fejtse már meg nekem, hogy annak mi értelme lenne, ha Dario barátunk lenne a Hárpia? Mi a motiváció? Csak a pénz? Azért annál ez a sorozat összetettebb. Ha Dario a Hárpia miért nem tette már el láb alól rég Danyt? Ha ő meghalna ez egész bagázsa szétesne, futna mindenki amerre lát. Jöhetne vissza a rabszolgiság.

2016.06.01. 19:14:16

@Zsoofka: ebben én sem látok rációt. ellenben ha a sárkányai árulnák el (mert pl bran megvargolja őket?!) hmm?

2016.06.01. 19:14:50

@Biriksz_Krokiksz!: bár ez nem ahhoz kapcsolódik, h ki a hárpia, bocsi.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:17:25

@Zsoofka: Senkitől se láttam volna, h Dario Hárpia lenne. De attól még elárulhatja később. Motiváció? Passz. A "később" lehet akkor is, amikor már elkezdik megszállni Westerost. Lehet, hogy Danyból a vastrónon ülve kijön a targaryen vér és ugyanolyan kegyetlen lesz, mint a legtöbb elődje. Darió meg mondjuk megpróbálja megölni. Vagy féltékeny lesz Jonra :D

Zsoofka 2016.06.01. 19:18:02

@Biriksz_Krokiksz!: ööööö bevallom erre még nem gondoltam... :) Eredeti ötlet, az tuti... :)

2016.06.01. 19:21:25

@Zsoofka: asszem cérnahuszár volt az ötletgazda, nekem meg megtetszett.
és terjesztem ;)

Zsoofka 2016.06.01. 19:22:06

@Zsoofka: @purga: De amúgy igazad van, lehet, hogy később árulja el, de annyi erővel (mármint Dany kiütköző őrültsége okán) Tyrion és Varys is az árulója lehet. Egy Őrült Dany mellett maximum Szerjózsa maradna meg... De ő akkorra már kőből lesz :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:34:18

@Zsoofka: nana, anno Varys az Őrült királyt is serényen szolgálta és pusztán Robert kegyelméből maradhatott a hivatalában. A fickó egy simulékony túlélő, őt ez nem zavarná. Tyrion ennél lelkiismeretesebb, de nem hiszem, hogy be tudna játszani egy számszeríjas akció 2.0-át, ő inkább lelépne a színről. Ettől függetlenül ő is simán elárulhatja, ja.

2016.06.01. 19:55:19

@Zsoofka: @purga: varys tangaryen párti. kivárt, és miután megtudta, h kikeltek a sárkik, (a tojások danyhez és viseryshez való eljuttatásában is benne volt a keze), azután kezdett tököt növeszteni, lelépni és menteni magával tyriont, sansát meg grátisz.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 20:21:59

@Biriksz_Krokiksz!: ez a sorozatban még nem derült ki. vagy igen?

@Cérnahuszár: Azért még nem kizárt, hogy Cersei és a Tyrellek hajlandóak összefogni a főveréb ellen. Hülyék, de azért nem ennyire. Meg aztán Lorasszal is kezdeni kéne valamit.

2016.06.01. 20:30:08

@Littlewood: nagyon egyértelműen persze nem, de ahogy haladunk előre, nekem így jöttek le a korábbi konspirációi... és természetesen mivel ebben az évadban depláne kirúgták alólunk a könyveket mint mankót, bmi lehet, leginkább az eddig megtudott mozaikok alapján a találgatás.

Crazy Juliet 2016.06.01. 21:48:18

@chrisred: Igen, valóban az a tipp, hogy mivel nem kötelező elfogadni a kihívást, simán lehet más bajnokot is megnevezni. Nagy meglepetés lenne, ha itt térne vissza Sandor Clegane - aki szerintem sem halt meg teljesen (valahogy mintha a könyvben is utaltak volna erre...)
Én személy szerint őt is szívesen látom viszont, meg Lady Stoneheartot is, színesitené a palettát az amúgy is darabokra hulló Westeroson.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a Yara/Theon szállal - vajon elmennek Mereenbe és meglovagolják Euron ötletét, hogy felkínálják a flottát Danereysnek?
Arra is kíváncsi vagyok, hogy Margaery mit főzött ki - ugye már nem volt börtönben, mikor Tommen meglátogatta - mert hogy itt valami "terv a tervben" van, az 100% ... A kislány már-már jobb játékos, mint a Töviskirálynő...

Amúgy ez a rész rengeteg sok régebbi részt "felidézett" meg mutatott egy-két újdonságot:
- a mellpáncélok a királyi testőrségen: a korona egybeolvadva a Hit sokágú csillagos jelképével;
- a Purple Wedding újrajátszása a színdarabban;
- mikor Szegfű - akit az original HBO aláírásban következetesen Szekfűnek írtak... - felveszi a drága selyemruhát, én is emlékeztem Ygritte-re és Jonra (aki akkor még tudott mosolyogni) ahogy azzal viccelnek, milyen lenne, ha Snow hazavinné a lányt bemutatni a családnak... Hát őt már nem, de Szekfűt bemutatta Sam...
- Mikor Arya azt mondja Lady Crane-nek, hogy "My father is waiting for me" - akkor döbben(het) rá, hogy bizony ő sosem lesz noone, mert ő Stark, és bár sok mindent megtanult a Sokarcú Isten birodalmában, mégsem lehet teljesen az elkötelezettje.
Abban biztos vagyok, hogy a rosszindulatú kis segédlányka alábecsüli Aryát, remélem csini kardszúrással a szívében végzi, hiszen bosszúszomjas és a sötét oldal sose végzi jól a filmeken...
- Arra gondolt már valaki, hogy Sam, ha elmegy Mesternek tanulni, akkor - mivel lenyúlta a fater valyriai acél kardját - esetleg rájöhet, hogy hogyan lehet ilyesféléket ismét kovácsolni? (Van valami nem teljes lista a neten, hogy kinek van/lehet még valyriai kardja (Brienne, Tommen, Jon) egész olvasmányos.)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 22:00:02

@Crazy Juliet: a valyrian steel kapcsán Sam Jontól tudja (a hardhome-i csata alapján) hogy ez is vágja a Walkereket, nem csak a dragonsteel (azaz obszidián). pontosan tudta, mire lesz jó az a kard.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 22:03:07

@Zsoofka: botorság, nézd vissza, Daario hogyan kötött szövetséget Danyvel. legalább annyira hűséges hozzá, mint Jorah.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 22:13:57

@Crazy Juliet: De. Mármint Samnek előbb-utóbb kell lennie valami szerepének, eleget szenvedtünk már vele, megérdemeljük, hogy legyen valami haszna is.

Crazy Juliet 2016.06.01. 22:33:47

@Littlewood: Igen, én is várok valami nagy kiugrást tőle. Az nem elég egy Game Of Thrones szintű történetbe, hogy valaki dagi és félős és mindenki kiközösíti, majd megment egy vad lányt, örökbe fogadja a gyerekét, meg véletlen lemészárol egy White Walkert aztán... annyi.
Kell itt - is - lenni egy csavarnak. (Meg nem véletlen hangsúlyozzák állandóan, hogy mennyit olvasott, meg ugye Aemon Mesterrel is csak a könyveket bújta.)

@adamskij: Remélem is, hogy tudta mire lesz jó a családi acél. Meg azt is, hogy tényleg megtalálja amit keres Oldtown-ban, a mesterek tornyában.

monee85 2016.06.01. 22:37:32

Engem az a kérdés is foglalkoztat, hogy minek hajt Danny annyira a Vastrónra, hogyha nem lesz kinek tovább adja?! Amikor a nap nyugaton kel fel... neki akkor lesz örököse. Nyilván az övé, jár neki, meg hasonló dumák, de akkor is?!
Miután Shireent is kiírták a sorozatból Stannis erőlködése is okafogyottá vált számomra. Klassz 5-10 évig királyogni, de utána mi vár a birodalomra?!

Gyula_80 2016.06.02. 08:39:49

Lehet, hogy Varys Targaryen-párti, de az első évadban a kistanácson, amikor arról ment a vita, hogy kinyírják-e Daeneryst, simán odadobta volna.

chrisred 2016.06.02. 09:20:16

@Gyula_80: Mint a volt Targaryen uralkodók bizalmi embere, nem tehette meg, hogy nyíltan ellenezze a tervet, viszont odaküldte ser Barristant, hogy megakadályozza a merényletet.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.06.02. 10:13:40

@monee85: Stannis azért még nem volt öreg. (Bár már fiatal sem volt)

Viszont arra még bőven lett volna ideje hogy egy új házasságból trónörököst csináljon.

5-10 év? Szerintem annál azért még bőven több ideig uralkodhatott volna. Kis szerencsével mire meghal akkor az örököse már bőven 20 felett lenne. Még akár fel is készíthetné + lenne idő a hatalmi bázisok kiépítésére hogy ne legyen balhé ha majd ő meghal.

Gyula_80 2016.06.02. 10:51:43

@chrisred: De ez még a mérgezett boros sztori volt, azt meg Jorah akadályozta meg, ha Varyson múlik, ott nyúvad ki menten.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.02. 11:34:56

@Gyula_80: bizonyám, az első évad 5. vagy 6. részében Jorah Mormont pont úgy kerül Dany és Drogon belső köreibe, hogy megakadályozza egy árus mérgezését (aki Varys egyik embere volt). egy kissrác nyújtja át neki Varys egysoros üzenetét ("küldetésed itt véget ért") csak Jorah időben kapcsol, miért érkezhetett az üzenet és még időben ér vissza Danyhez, a löttyöt meg a fickóval itatja meg. most már az is eszembe jutott, arbori borral próbálkozott a fazon.

Vialisz 2016.06.02. 15:24:25

Westeroson most vajon miért nem tudnak arról, hogy Dany minimum egy, maximum három sárkánnyal, meg egy dothraki hordàval ellenük indul? Vagy tudnak róla, csak nem érdekel senkit? Pedig amikor fele ennyit sem nyomott a latban, akkor már meg akarták mérgezni. Az sem ésszerű magyarázat, hogy a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, mert az egész westerosi sakkjátszma okafogyottá vâlik, ha Dany megjelenik a sárkányokkal.

Tóthi 2016.06.02. 16:43:02

@Vialisz: Qyburn elosztogatta a cukorkákat Királyvárban, a tengerentúlra nem maradt... :)
Gondolod, hogy átvette Varys ottani hálózatát is? Azért akárhonnan nézzük, ő inkább amolyan alkimista-felcser-hegyszobrász, a kémhálózatba csak becsöppent, nem feltétlenül tudja olyan mesteri módon szőni a hálót, mint a Pók.

nota19 2016.06.02. 19:38:08

Én nem állítom, hogy Daario a Hárpia, azt meg elképzelni sem tudnám, hogy mi a célja, ha tényleg ő az. Csak ez egy népszerű elmélet. Ha viszont nem ő, akkor ki? Mert biztosan van valami különlegesen fontos jelentése ennek az egésznek. Kezdetben azt hittem, hogy Hizdahr, de miután őt is legyakták, már nem hinném :)
Arya nem véletlenül vette elő Tűt, és az sem véletlen, hogy elfújta a gyertyát, legalábbis szerintem. Az undi kiscsaj tényleg lebecsüli, pedig pont neki köszönhető, hogy megtanult vakon harcolni.
@Vialisz: akiknek van arra lehetőségük, hogy tudjanak róla, azok el vannak foglalva egymás kicselezésével, esetleg kiírásával. Van aki el sem hiszi talán.

nota19 2016.06.02. 21:49:00

Én a következőkön filózom jelenleg.
Adva van ugye Jon és Dany, akik ennek a képzelt világnak a két pólusán élnek. Mind a ketten hátrányos helyzetből indultak, és innen jutottak vezető szerepbe, tképpen a saját erejükből. Megvívták a maguk harcát, amiben csak kevesen értettek velük egyet, de mind a ketten hitték, hogy helyesen cselekszenek, és mind a ketten elbuktak. Ezek után pedig mind a ketten újjászülettek valamilyen módon, és tovább indultak az általuk helyesnek vélt úton. Mind a kettőjükről azt hiszi egy vörös pap, hogy ő az igazi "megváltó", Azor Ahai, a Herceg, ez most mindegy. Ráadásul, ha minden igaz közeli rokonok is.
Eddig mindenki meg volt győződve róla, hogy ők pozitív szereplők, de mi van, ha nem? Nagyon sok fórumon olvasok erről mostanság. Mi van, ha Jon, vagy Dany, esetleg mindkettő antagonista lesz a végén? Egyikőjüknél sem kizárt.
Összekötés

Vialisz 2016.06.02. 22:34:23

@Tóthi: nem is pont Varys-Qyburn kismadaraira vagy kémhálózatea gondolok, de például Euron is tud Danyról meg a sárkányokról és gondolom nem ő az egyetlen világlátott/világjáró a hét királyságban.

ezneménvagyok 2016.06.02. 23:06:44

Nyilván tudnak, de abban a felfordulásban nagyjából Euron volt az egyetlen, aki szabadon tehetett bármit is ellene/mellette. Mármint abban a pár percben, amit flottával rendelkező, megválasztott királyként eltölthetett :-D Mindenki másnak most látszólag talán kevésbé fontos, de sokkal közelebbi problémákkal kell foglalkoznia. Amúgy is, az utolsó hír Dany-ről az lehetett, hogy belebonyolódott valami vége-hossza nincs, reménytelen rabszolga-felszabadítási bizniszbe, aztán meg eltűnt, vagy még tán ennyi se jutott át.
Most a két tesó került döntési helyzetbe a flottájukkal, de róluk meg odaát nem tud még senki, és nem is biztos, hogy meglépik a dolgot (de, meg fogják lépni, tartok tőle, hogy valakik nagyon tapossák már valaki mások t...két, hogy jó, jó, népszerű ez a sori, de be kéne már végre fejezni, mert rohadt sokba kerül).
Szóval, vagy ők, vagy a kibelezésük után a terhelt nagybácsi biztosan át fog hajózni a seregért, különben Dany-nek van egyetlen kezes, meg két bizonytalan használhatóságú sárkánya, meg a rengeteg drótaki, akik majd búsan bámulnak utána a tengerparton, amikor egyedül átröppen hódítani. Szóval a sorozat szempontjából most az a nagy kérdés, hogy a hajók mikor érkeznek meg, márpedig ha a Jon-Ramsay összecsapással akarják befejezni ezt az évadot, akkor max. az utolsó rész végén. És hogy mit kezdenek azután a szőke ciklonnal Középföldén, az már marad a következő évadra, amikor (talán) már lesz is valaki, aki érdemben tud foglalkozni ezzel a problémával. Mert egyelőre nincs.

Balfars 2016.06.03. 01:44:46

Szerintem a Dany a következő évadban még Essoson kezd, hogy végleg rendbe tegye a rabszolga kérdést. Ok, hogy 3 "gyárat" (2-t csak ideiglenesen tönkretett) de ettől még az egész kontinens* egyik gazdasági pillérét ütné ki. Most kiemelte a Dothrakiakat is a képből (akiknek a kevés számú ámde jelentősebb bevételi forrása volt a rabszolga eladás) de ez még mindig elég karcsú.

*-Bravos

Balfars 2016.06.03. 01:49:35

Ez lemaradt: Illetve a maradék 4 részbe már nem férne bele, hogy az ő sztoriszálában lezárják meerent+Tyrion és Varys pár dolgot a fejébe verjen+hajókat szerezzen+meginduljon westerosra. Az évadban már eddig is elég sok dolog történt vele és sokat haladt előre.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 03:52:39

@Vialisz: Danynek tényleg komoly serege van, ám egyrészt Varys és Tyrion átállása óta kevesebb hír jut el róla Westerosra, másfelől pont elég hatalmi harc jut a kontinensre, északon meg hamarosan érkeznek a holtak.
amúgy Team Dany sem sziklaszilárd, kíváncsian várom Tyrion lépéseit, ha Dany számonkérné pl Jaime-n apja leszúrását.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 04:00:37

@nota19: Kinvara úgy fogalmazott, hogy jószándékú követőik is tévedhetnek (egyértelmű utalás Melisandréra).
Dany számomra inkább semleges szereplő, uralkodásra tör mindenáron ám elnéz tetteinek következménye felett: csak annyiból kegyelmesebb őrült apjánál, hogy nem robbantja fel alattvalóit.
viszont 'Jon is Jon', belőle nem nézem ki a pálfordulást.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 04:04:31

@ezneménvagyok: Danynek nem kell elfogadnia Euron ajánlatát: csak egy sárkánylehellet, pár hajó veszteséggel és ott a flotta ingyen.

valamint a braavosi Iron Bank is segíthet az invázióban.

Laura Ingalls 2016.06.03. 10:09:32

Sokat írtatok Arya-ról és van valami ami foglalkoztat a 3. rész óta (talán a következőben aktuális lesz.)

Amikor Arya még vak volt és a szőke lány kiképezte, annak az is része volt, hogy kérdezgette ki volt Arya Stark. 40:15-nél rákérdezett "Ki volt még Arya Stark vicces kis listáján?" ő pedig sorolta kikkel szeretett volna végezni és kimondta Walder Frey nevét is (40:27), ekkor a szőke lány arca megváltozott és meg is állt egy pillanatra. Arra gondoltam, hogy esetleg a lánya/unokája/rokona? Tudtok erről valamit? Lehet ezért is utálja annyira, mert Stark? (Nem olvastam a könyveket, de nem lepődnék meg ha a következő részben valami hasonló érdekességgel dobnák fel a kettőjük "összecsapását". Vagy ha nem Frey lány, akkor is van valami kapcsolat Arya listájával.)

Scagnetti 2016.06.03. 14:47:04

@Laura Ingalls: Nem rémlik a könyvből semmi ilyesmi, de rég olvastam már. Ha tényleg Frey lenne a csaj, inkább örülnie kellene, hogy valaki végre kinyírja a nagyfatert. Ahogy az a családjával bánik, szerintem egyik sem siratná meg nagyon.

Cérnahuszár 2016.06.03. 15:12:13

@Laura Ingalls: sztem nem Frey lány, mert jaqen azt mondta hogy nemesi származású bérgyilkosuk még nem volt

Cérnahuszár 2016.06.03. 15:17:57

@Balfars: ebben az évadban sztem megindulnak, talán az utolsó rész záró képei lesznek, mert emlékszem hogy valamelyik tarilerben hánynak a dorhtariak a hajón

sztem a történet szerint is meg kell indulniuk, a következő évadban át kell hogy jöjjenek a falon a mások hogy haladjon az a szál is, mert egyenlőre csak a vadak közt garázdálkodnak és nem áll az északiak haja szála égnek. És dany sárkányai lesznek a megoldás a másokra, túl kevés a valíriai acél meg az obszidián tőr is, szóval a következő évadban már kell egy találkozó mindenképp

nota19 2016.06.03. 17:57:41

@Laura Ingalls: ez azért nem lehetséges szerintem, mert a leányzó már Senki. Teljesen el kellett szakadnia a családjától és a múltjától. Aryanál pont ezt hiányolta, még mindig Lady Stark, vagy valami ilyesmit mondott neki.

pocokman 2016.06.03. 18:01:22

@adamskij: Hát, a könyvben ott eléggé elege lett a családjából, ha jól emlékszem, nem siratná meg őket.

Meridian74 2016.06.03. 21:35:57

Az igazság az, hogy ebben a részben sem történt semmi sem... pedig potenciálisan kinézett egy bazi nagy vérengzés és belezés a "verebek" közt, oszt még ezt sem adta meg nekünk ez a sorozat epizód, és már nem is fogja megadni.

Szuszics 2016.06.03. 22:17:04

Számomra nagy csalódás az új évad.Rettentő lassan "építkezik",már-már vontatott.Talán az előző évadok tették magasra a mércét,nem tudom.Remélem a következő három részben végre felpörögnek az események.

mortullus 2016.06.04. 00:32:05

@Szuszics: Az előző évadban még ennél is vontatottabb volt.
Ebből az évadból pedig még 4 rész van hátra.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.04. 09:57:24

@pocokman: igen, a családjával szakít de Jaimevel nem. mindenesetre ha Jaime visszatér a pökhendi stílusához, nem lenne kár érte.

Crazy Juliet 2016.06.04. 10:54:56

A Watchmen blogon olvastam az imént, hogy Arya ennél jobb dologra is készülhet, mint, hogy lekardozza a kis Árvát. Valami olyan elmélet látott napvilágot, hogy elsősorban a kis undi csajt nyírja ki a sötétben, majd továbblép és jön Jaquen - aki bármennyire is szimpatizál vele, mégis csak engedélyt adott az Árvának (The Waif) Arya kinyírására "csak nem fájjon" ugye - majd pedig övé a komplett arcok csarnoka és teljesül a vágya, lehet Noone - azaz bárki, aki csak akar.
Érdekes, de elgondolkodtató, ráadásul egyesek hallani is vélték Maisie Williams színésznőtől, hogy az előzetesekben sokkal többször láthatjuk Aryát, mint gondolnánk... (Lehet, hogy már az unszimpi kiscsajt is kinyírta és az is ő, na, jó, ennyire nem ragadtatom el magam...)

Mert ugye a minap vmi rajongó együtt ebédelt GRRM bácsival - már megint nem a könyvet írja! - és ő kézzel-lábbal tiltakozott, hogy nem, nem Lady Stoneheart nem fog visszatérni a történetbe, legalábbis a show szálán nem. (Azt is mondta, hogy Arya még találkozni fog Gendryvel a könyvben...)

És hát már több külföldi oldalon is "hivatalos", hogy nem csak Bran volt olyan lüki, hogy belenyúlt a múltba, hanem a 3eyed Raven - alias Brynden Rivers, egy Targaryen fattyú - is. És nem Bran suttogott a Mad Kingnek, hanem ő, ugye a "Burn them all" - csak szegény a megbomlott elméjével (azt hitte a ha meghal, sárkányként születik újjá) nem vette 100%-osan az "adást" és jöhetett a Kingslayer... Szóval veszélyes dolog ez a múlt piszkálás. De Branünk többet tud, mint kellene, mert ugye látta a vízióban a Red Weddinget, Hardhome-ot, az, hogy a Craster babából hogyan lett az Éjkirály érintésére Más, és persze a Tower of Joy-os eseményeket - itt egy női kéz keltett nagy felbuzdulást, hogy az Lyanna keze, mert császármetszést kellett lehet rajta végrehajtani, hogy ha már ő meghal, a gyerek - vagy gyerekek - legalább ne... Előtte kérdezi Ned, hogy hol van a húgom...
Érdekes teóriák...

Crazy Juliet 2016.06.04. 10:58:22

Azt kifelejtettem, hogy vannak olyan nézők/olvasók, akik szerint Blackfish Tully a következő részben megöli Jaime Lannistert. (Kár lenne érte, már majdnem elindult a normális jellemfejlődés útján, csak aztán jött Cersei, meg a női befolyás (értsd szex vagy annak ígérete, plusz csak mi ketten számítunk, örökre együtt maradunk, stb.)
Az mondjuk - ha már mindenképpen végzet - szép lenne, ha az egyikük ugye Fekete Hal, a másikuk meg mondjuk a Harcos Hit által hal meg, de ugyanakkor, mégis mégsem együtt... (De én szentimentálisan megkönnyeztem Ser Friendzone és Dany búcsúját is, úgyhogy tuti nem vagyok beszámítható...)

nota19 2016.06.04. 14:16:14

Azt árulja már el valaki, hogy akár Bran, akár Bloodraven (alias Bryden Rivers) miért suttogott volna Aerys fülébe? És mit? És mi lett volna ennek az értelme? Miért tették volna, miért? Félreértette, kb 20 éven keresztül, hogy mit suttogtak neki? Mert kb. annyi időbe telt, amíg teljesen megzakkant. Ennek én semmi értelmét nem látom.

Balfars 2016.06.04. 15:22:15

@Crazy Juliet: Normális vagy. Nekem is nagyon tettszett Ser Friendzone és Dany (remélhetőleg végleges) búcsúja.

Szerintem Jamie megúszós. Túl nagy poén lenne kihagyni, hogy Cersei jóslatát végül ő teljesíti be és nem Tyrion.

Crazy Juliet 2016.06.04. 15:32:05

@nota19: Figyelmeztetni akarták - vagy akarta a 3eyed Raven a.k.a. BR - hogy jönnek a Mások hamarosan és ideje lenne felkészülni, ha áttörik a falat. Mert ugye akkor még nem volt a fasorban sem a 3 sárkány, meg Dany sem, ergo a piromantákban és a zöld tűzben bízhattak. Hogy amúgy az fogja-e a White Walkereket - nem a zombikat, hanem az Éjkirály & Co.-t - azt nem tudom...
És hát szegény Mad King - aki ugye fiatalon még nem is volt se Mad, se King - belezakkant ebbe a hangok a fejében dologba.
Amúgy meg szerintem sokkal izgalmasabb és GOT-sebb ez a magyarázat, mint hogy szimplán csak tudathasadásos volt a csóka...

@Balfars: Megnyugodtam, hogy normális vagyok. Bevallom én személy szerint - már csak a korom miatt is - kicsit szentimentálisan azt remélem, hogy Ser Friendzone visszatér valahogy Dany-hez, már csak azért is, mert elkél mellette egyel több bölcs, megfontolt tanácsadó. (De a szívem mélyén tudom, hogy végleg búcsúztak.)

Én is remélem, hogy Jaime megússza, van még szerintem a szerepben sok lehetőség. Csak végre kerülne már ki annak a nőnek a befolyása alól... Brienne-vel milyen normálisak voltak. Tényleg, csak nem oda tart ő is, Blackfish Tully-hoz? Akkor biztos találkoznak, és lesz még pár ütős jelenetük. (Plusz ott van Bronn, az egyik személyes kedvencem.)

nota19 2016.06.04. 15:56:40

@Crazy Juliet: na erre pl. nem gondoltam, így még értelme is van. Akkor is kicsit erőltetettnek érzem, de hát ki tudja.
Jaime-vel kapcsolatban egyetértek, remélem végre magára talál. Bronnt én is imádom, és a környezetemben mindenki. :)

nota19 2016.06.04. 16:02:41

@Balfars: igen, ez az. A Kistestvér, akiről Cersei meg van győződve, hogy Tyrion, eszébe sem jut, hogy Jaime is lehet. De akár más is, mert arról nem szól a jóslat, hogy az ő kistestvére. Ilyen alapon lehet akár Sansa, vagy Arya is. Persze én azt szeretném, ha Jaime lenne, az olyan Got-os megoldás.

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:03:17

@nota19: Dany a kistestvere, mert valojaban egy az apjuk(Aerys)

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:17:48

Meg 3-4 het az evad vegeig. Aztan ujra varhatunk egy evet. Mire vege lesz Jon Snown-nak is feher szakalla lesz...

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:20:10

Nekem meggyozodesem volt, hogy Aryaval bergyilkoltatnak meg Dany-t a harpiak.. De eszerint nem!!

nota19 2016.06.04. 19:32:51

@Janos Mohacsi: ez azért nem biztos. Igaz, hogy Aerysnek pont akkor lehetősége volt Joannaval hetyegni, de bizonyíték nincs rá, hogy meg is történt. Az R+L=J teóriának ennél sokkal több az alapja. Persze az egyik nem zárja ki a másikat. Én valamiért nem szeretném, ha Tyrion Targ lenne, a kapcsolata Tywinnel amit mind a könyv, mind a sorozat kidomborított, hát kár lenne veszni hagyni.

Janos Mohacsi 2016.06.05. 02:08:26

@nota19: awoiaf.westeros.org/index.php/Joanna_Lannister
Prince Aerys ... as a youth, he was taken with a certain lady of Casterly Rock, a cousin of Tywin Lannister.[9]”
- Barristan Selmy to Daenerys Targaryen
Gondolom ugy ment, mint a maffiaeknal...
"Más források szerint amikor Écsi a barátnőjével volt, és épp nem “dolgozott”, kenyérre lehetett kenni. Ez valóban elképzelhető, de a dunaszerdahelyi maffiában uralkodó hierarchiáról az is sokat elárul, hogy amikor Pápay Tibor “megkívánta” Écsi barátnőjét, akkor Écsi természetesen átengedte őt főnökének egy röpke órára. Igaz, a főnöknek tett “szívességért” kapott egy láda sört is, de ezt csak annak köszönhette, hogy a vezér Pápay után ő volt a bűnbanda kettes számú főnöke. A klán többi tagja valószínűleg még ennyit sem kapott volna cserébe egy hasonló – a normális emberek számára felfoghatatlan és beteges – szívességért"
parameter.sk/meghaltok-krvak-ecsi-bela-tundoklese-es-bukasa

nota19 2016.06.05. 10:09:04

@Janos Mohacsi: nem hiszem, hogy Tywin ilyenféle ember volt. Túl büszke és túl finnyás volt ahhoz, hogy ezt megengedje.

Janos Mohacsi 2016.06.05. 12:35:34

@nota19: Csak mikor mar pozicioban volt. A Targeryenek nem nem mert nekimenni meg Robert Baratheonekkel egyutt sem...

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.06. 12:32:18

@Crazy Juliet: kizárt, Jaime szerintem jó eséllyel ott lesz a sorozat végénél (és életben is marad, ellentétben Cerseivel). Blackfish sem őrült, sőt kifejezetten ravasz - ő is tudja, hogy ellentétben Walder Freyjel és gyermekeivel Jaime szintén eszes ellenfél.
Jaime és Blackfish között látok megegyezési lehetőséget és ez könnyen Walder Frey fejébe kerülhet. messze nem annyira biztos a Frey-család fekvése a Lannistereknél, mint amennyire tűnhet.

Janos Mohacsi 2016.06.06. 13:05:14

Tud valaki normalis letoltolinket vagy helyet? Mert sehogyan sem akar nekem lejonni a 7-ik resz
:-(

lilcsi manó 2016.06.06. 17:29:14

@Janos Mohacsi: en a mozicsillagon nezem, azt hiszem onnan is le lehet tolteni

Meridian74 2016.06.06. 17:47:16

@Janos Mohacsi: nem maradtál le semmiről sem... komolyan mondom, lófasz nem történik már megint. Vagyis igen, de megint időt húzósan...
Lement a 7-ik rész ebből az évadból is, van még 3 rész, ami már semmire sem elég.
Ja, és ez a 7. évadban nem hullanak a szereplők, hanem visszatérnek. Már csak Ned Stark hiányzik meg a Lanister papa, akit wc-n nyilaztak agyon, na ezekről kellene annak kiderülnie, hogy hogyhogy hát nem, de mégiscsak élnek...! Arya Starkos részről, jelenetről meg inkább ne is beszéljünk... az évad csalódása. Eddig azt hittem az lesz a legmélyebb pont, hogy a verebeket nem hányták kard meg lándzsaélre, de nem... van ennél lentebb is.

lilcsi manó 2016.06.06. 17:52:45

@Meridian74: az Arya sztori meg vehet varatlan fordulatot, van is ra tippem hogyan :)

Meridian74 2016.06.06. 17:55:08

@Meridian74: a köv rész előzeteséből úgy látszik, a verebes rész legalább ki lesz pipálva.

Meridian74 2016.06.06. 20:14:29

@lilcsi manó: nekem is. 8. részben agonizál, majd végül meghal. 9. részben konstatálódik hogy meghalt. 10. részben vagy a vörös papnők feltámasztják, havas jon után szabadon, vagy az északon kóricáló öccse gyurcsúkot lealázóan megtávgyógyítj és feltámasztja, oszt a 7. évban levendeztázza a a bérgyilkos szektát, egy kis bemelegítésként...

Crazy Juliet 2016.06.06. 21:52:40

@Meridian74: Nem, nem :) Ennél sokkal, sokkal GOT-sebb megoldása is van ennek a történetnek - szerintem is.
Amúgy pedig történnek ezek a dolgok, csak nem annyira pörgősen, ahogy az első részekben mentek. Sandor Clegane amúgy a könyvben sem halt meg, valóban fát aprított valami helyi HitGyüliben. :) (Végre jól motivált, hogy odacsapjon annak a hülye Frankenstein-Clegane-nak, aki Cersei mögött dübörög állandóan...)
A legjobb rész Lyanna Mormont volt - a 62 harcossal - amire azt írta valaki kommentben, hogy ha ő ül az Iron Throne-ra a végén, akkor a GOT a legkiályabb sorozat a világon. :D

Crazy Juliet 2016.06.06. 21:55:42

@adamskij: Jaime nagy örömömre, végre kezdi összeszedni magát, és úgy viselkedik, mint egy Lannister. Bronn meg fenomenális. "A Lannister always pays his.... " - re a reakció mindent visz. :)
Blackfish sem tegnap jött le a falvédőről, Brienne is odaér - a trailer alapján - így az lenne a legszebb, hogy végre mindenki lejjebb ad a nyakasságból, meg a tesztoszteron túráztatásából és 1., lemészárolják az ott lévő Frey-eket (nem hiányoznának senkinek) 2., elindulnak segíteni Sansának és Jonnak visszafoglalni Derest.
Mert ahogy láttam, Jaime-nek igen impozáns kis serege van.. (Bár a trailer sajnos nem erre enged következtetni, azért még bizakodom.)

Janos Mohacsi 2016.06.06. 23:45:41

@lilcsi manó: Koszi! Probalkozom mindenhol,de egyre nehezebb nornalis torrenteket meg letoktoket talalni :-(
Nekem mindmdenesetre ez a 6-ik sorozat sokkal jobban tetszik, mint az 5-ik. Az nagyon osszecsapott es tulgyorsitott volt. Cleagene visszateresere szamitottam, de ezek utan Stannist is visszavarom(hatha Brienne megis megkegyelmezett neki. Az lett volna poen ha Sandorral vagtak volna egyutt a fat).
Viszont a Jon meg a Sansa inkabb egy nagy rakas szerencsetlenseg Davos nelkul!!! Arra vagyok kivancsi lesz-e agyelo Ramseynal Rickonbol vagy sem?
süti beállítások módosítása