Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 6x05 - Bélszín angolosan

2016. június 01. 11:00 - Ancsinszka

Mason peckesen vonul be ingóságaival Drewe-ék farmjára, és Daisy vehemensen segédkezik a kipakolásban. Mason hálája jeléül elmagyarázza neki, hogy a méteres gyúródeszkát disznóterelésre is szokták használni. Mary kicsit morcoskodik Bransonnak a reggeli egészségügyi séta közben, hogy őt kihagyták a döntésből Masonnal kapcsolatban, de a disznókhoz jól ért a gazda, úgyhogy okézsoké. Mary érdeklődik sógoránál mihez kezd most konkrétan, hogy már visszarázódott a helyi viszonyokba, és sógora elárulja, hogy autószerelő üzemet fog létesíteni a birtok szélén, hogy szélesebb körben lásson el karosszérialakatosi feladatokat. A Lordékhoz Violet érkezik igazán izgalmas hírekkel, ami végre előre lendítheti a kórházi eldöntendő kérdést, mert az egészségügyi miniszter érkezik a környékre, személyesen. A fia meg képen röhögi, hogy ezt annyira lehet komolyan venni, mint Barrow nősülési esélyeit, de anyja helyreigazítja, ugyanis Chamberlain felesége oldalági rokon, és amúgy is jött egy szívességgel. Hoppá! Mrs. Hughes kuncsorog egy kis vacsoráért Pattmore-tól, mert privibe fogyasztják majd el Carsonnal a kis házukban, de a házvezetőnő minimum 30 éve kábé teát se nagyon főzött, nem hogy Pattmore á la carte szakácstudását minimálisan is megközelítse.

vlcsnap-2016-05-26-17h39m20s296.jpg

Barrow még mindig nem adta fel Andrew baráti érzéseinek megnyerését, de az inas még mindig hárít. Este Andrew cipőpucoláshoz csatlakozik Annához és Bateshez, és a házaspár kikérdezi miért ilyen elutasító Barrow-val. Andrew nem akar romantikus érzéseket kelteni felettesében, azért nem vevő a barátkozásra. Ez nem az az este, amikor Pattmore étke kerül tálalásra, szegény Carson egy gyertyalángnyira van egy Gordon Ramsey-féle „a szervírozó tál kib***ottul nem meleg, avagy ki f****m szerint passzol a k**va zöldség a bárányhoz?” kiboruláshoz. A nagyon kevéssé átsült hús vághatatlanságát próbálja az életlen késre fogni, de asszonykája zsebében kezd kipattanni a bicska, ami olyan éles, hogy az asztalt is kettéhasítja. Másnap Hughes elpanaszolja Pattmore-nak a sikertelen vacsorát, aki szerint a megfelelő válasz a kussolj és nézz előre, meg legyints egyet a férfiakra. Branson Maryvel szemrevételezi a szerelő műhelynek megfelelő gyepszegletet, és közben Mary meg Talbot bimbózó románcának esélyeit latolgatják. Mary nem akar rangon alul házasodni, mert így férje alatta állna és az cinkes. Sógora felhomályosítja, hogy az egyenlőség nem pénz kérdése, hanem intelligencia és érzelmek számítanak, a mellékelt Branson-Sybill ábra is ezt mutatja, és ezzel Mary se nagyon tud vitatkozni.

vlcsnap-2016-05-26-17h39m45s207.jpg

Clarkson éppen A-ból B-be tart, és nyugodt sétáját Denker fröcsögése zavarja meg, aki gazdaasszonyától megtudta, hogy a doki Coráék pártjára akar állni. Szidja a felmenőit rendesen, a doki meg kikéri magának ezt az impertinenciát, és azt hiszem ezzel végleg eldőlt kinek az oldalára is áll Clarkson. Londonban közben lezajlott a bujtogató ékszer tolvaj tárgyalása, és mivel vallomást tett, Baxternek nem kell tanúskodnia, így mindenki megkönnyebbülhetett, lehet hazamenni zoknit stoppolni. Közben Mason otthon berendezkedik Pattmore, Daisy és Andrew segítségével, majd feltűnik a színen Mary és Branson. A lady szeretné tudni Mason bírni fogja-e a disznók pároztatási ceremóniáinak levezetését, mert ahhoz bizony erős kéz kell. Mason kicsit pislog, ám mielőtt szólhatna Andrew közbevág, és felajánlja segítő, jó izomzatú karjait. Andrew-ban talajvízként tör fel a kondás hajlam, és ennek mindenki vele együtt roppant örül.

vlcsnap-2016-05-26-17h40m00s122.jpg

Edith és Bertie eközben negédesen andalognak, és a fiatalembert a grófi rangtól elválasztó kuzinról beszélgetnek, aki rendes ember, de örököse nincs, mert Tangerban él, és szereti festegetni az ottani olajos testű fiatalembereket. Bertie viszont szereti rendben tartani a birtokot, meg rendes embernek tartja kuzenját. Úgy elszaladt az idő, hogy Edith a vacsorát Bertie-vel óhajtja tölteni, de előtte még elhívja a lakására megmutatni a csipke keszkenő gyűjteményét. Maryt is rávette Branson egy randifélére Talbottal, aki a környéken tesztel éppen egy autót. Persze Talbot ügyes sofőr, jól is járatja az autót, de Maryt a frász kerülgeti az egésztől, viszont egy levezető vacsira azért még ráveszi őket Branson. Otthon Mason vezeti be Andrew-t a kondáskodás rejtelmeibe, és tesz egy ajánlatot Daisynek is, hogy költözzön oda. Violetnél sajnos nem ilyen festménybe illő csendélettel tölti be a kis szalont. A grófné kap egy panaszlevelet, amiért komornája Clarksont inzultálta a nyílt utcán, és ezen Violet annyira fellát, hogy felmond Denkernek, de ízibe. Denker próbálja menteni magát, mégis csak a gazdája mellett állt ki, és Clarkson csúnyán viselkedett a háta mögött, de a gazdája lenyugtatja, hogy üres lenne a telefonkönyve, ha minden sunyi haverjára így ráförmedne.

vlcsnap-2016-05-26-17h40m12s515.jpg

Branson megpróbálja közelebb hozni Maryt és Talbotot, de Edith-nek és Bertie-nek nincs szüksége ilyen segítő kezekre, mert maguktól is sikeresen összecuppannak Edith lakásában. A hosszú smaciparti után Bertie megkönnyebbülését fejezi ki, hogy nem viszonzatlanok érzelmei. Persze Edith egyelőre nem mer hosszabb távon belegondolni a dologba, szóval egyelőre csak igyunk meg danszoljunk, meg feel the sunshine nercbundában. A downtoni személyzetnek is kellemesen telt a napja, szegény Hughes már éppen indulna férjével a kuckójukba, mikor Carson jól porig alázza asszonykáját, és Pattmore segítségét kéri az étel ehetőbbé varázsolásában, és ugyan legyen már olyan szívélyesen kedves, és ne csak alapanyagokat adjon Hughesnek, de tegye már bele a mátrixába a szakácsnő béta verziót is, köszi! Hughes persze jó arcot vág ehhez, de csak Carson nem veszi észre, mennyire beletrappolt friss házasságába ezzel a lépéssel.

vlcsnap-2016-05-26-17h40m24s238.jpg

Barrow éppen benyit Andyhez, aki éppen a Masontől könyvvel levert lámpáját teszi a helyére. Barrow már korábban is észrevette, hogy valami bibije van Andynek, de most végre kiderül, hogy nem tud olvasni az inas. Barrow felajánlja segítségét és megtanítja Andyt olvasni, aki ezúttal nem ellenkezik a felebaráti segítség ellen, és szépen megköszöni Barrow-nak, hogy nem hagyja cserben. Sajnos Sprattnek viszont akaratlanul kell majd segítenie Denkeren, mert a komorna megzsarolja, hogy ha nem beszéli le Violetet a kirúgásáról, akkor elmondja a rendőrségnek, hogy a komornyik itt bújtatta a böriből frissen szökött unokaöccsét. Spratt küldetése sikeres lesz, bár szerintem inkább szögeltette volna a nyelvét az asztalhoz minden reggel, mint segítsen Denkernek, de ezúttal inkább ezt választotta, mint az utcára, esetleg böribe kerülést. A család is erről fecseg a stratégiailag fontos vacsorán, amikor végre megérkezik a miniszter, és mindenki körbeduruzsolja. Egyelőre nem derült ki, mivel zsarolta győzte meg a prominens személyt Violet, hogy eljöjjön a vacsorára, de még kiderülhet.

vlcsnap-2016-05-26-17h44m07s589.jpg

Nem is finomkodnak sokat, már össze is kapnak Violeték, mindenki szapulja a másikat, de nem kerül pont a vita végére, mert az egész rész alatt kissé gyengélkedő Lord egyszer csak a szájával sugárba fröcsköli vérrel az asztalt, és már várnánk, hogy jöjjön a kis Alien, de csak a fekély fakadt ki, igen csúnyán. Persze mindenki teljes pánikba esik, hívják a mentőket. Azt hiszem Violetnek se kell több érv az új rendszer mellett. A lentiek is pánikolnak, Carson egy nagyon fajin „Az élet rövid, a halál biztos. Ennyit tudunk.” életbölcselettel nyugtatja a körülötte izgulókat. Megérkeznek a mentők, elszállítják a Lordot, és megy vele a család is. Merton hazaviszi Violetet és Isobelt, Branson pedig a minisztert szórakoztatja, illetve a miniszter árulja el mivel vette rá Violet, hogy megjelenjen az vacsorán. A miniszter sógorával duhajkodott egy sort a Picadillyn jó pár évvel ezelőtt munkásnak öltözve, és Violet ezt használta fel zsarolásképpen. Ősi kínai mondás: Az internet és Grantham grófné nem felejt. Mary telefonál Carsonnak a hírekkel, és a komornyik megosztja a cselédekkel is. A Lordot megműtötték, most pihen, gasztrektómiát hajtottak rajta végre, és Barrow vissza is kérdez, hogy az meg micsoda. Carson totál zavarba jön, mert lövése sincs, és annyit mond, ez nem a mi dolgunk, a lényeg, hogy van esély a gyógyulásra. Edith meg Mary vissza is térnek közben elég zaklatott állapotban. Mary különösen bambultan néz ki a fejéből, mert még korábban elkapott egy mondatrészt Marigold problémájával kapcsolatban Violettől, és most ezen kezd el kattogni mi lehet a kislány titka.

 

Címkék: Downton Abbey
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása