Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Farm 2x61 - Gaben mennybe ment

2016. május 30. 07:36 - sixx

screen_shot_2016-05-30_at_06_03_17.png

Anikó kisruhában, Zé bajuszban (WHAT THE ACTUAL FUCK???) várja a nézőket, itt az élő Farm-finálé, régi játékosok, rokonok, statiszták a csűrben, tessen szavazni a kedvencekre, üvölti Anikó, és még csak másfél perc telt el a műsorból, de már fáj a fejem, és hol vagyunk még Attila kerengő dervises magánszámától. Az utolsó estével nyitunk, kajapia, de nem embertelen mennyiségben, zabálás, kis pia, hangüzenetek, örömködés. Gergő meghatódik Brigi üzenetétől, Gaben vigyorog, mert neki Sanya dumál, Szintinek egy rokon jut, ha jól értettem.

Utána Szinti megy pinát beretválni, mert hát a fináléra nem lehet szőrös muffal menni, Gaben meg Gergő meg kimegy meglesni, ami azért fura, mert mint Gaben elmondja később, ez eddig eszükbe sem jutott, mármint az, hogy a pinát bretváló csajokat meglessék. Pinát nem látunk, mondja Gaben, mert bugyiban mosdik, de csöcsöt igen, mondja Gergő. A mosdás után elmondják Szintinek, hogy meglesték, Gaben szerint tök jó csöcse van. Gergő megjegyzi, hogy csak oldalról látta a melleket, Szinti erre odavágja, hogy gyere, mutatom, de nem lesz semmi a szájkaratéból, legalábbis most. Aztán este lesz és lefekvés, külön ágyban mindenki, de éjjel Gergő álló fasszal ébred és rákucorodik Szintire, smár, simi, aztán Gergőben felébred a lelkiismeret, mint John Travoltában a Ponyvaregényben, és inkább visszamegy a helyére, kiverni. Ezt nem mutatják.

Reggel Gergő azzal ébred, hogy Brigi képét nézegeti, aztán mint aki számot vet, vagy inkább összehasonlít és mérlegel, átmegy Szinthez, bebújik mellé, és alaposan megujjazza, Szinti meg a takaró alatt kiveri a farkát. Ezt lehetett volna eufemizálni, mittudomén, “heves reggeli ágytorna alakult ki”, vagy “a takaró alatt nagyon közel kerültek egymáshoz a fiatalok”, esetleg “bohóckodtak”, ahogy Gergő fogalmazott később, de minek. Azt, hogy miért pont az utolsó reggel történt ez, már ha akkor történt ugye, azt nem tudom, mintha Gergő saját magát szabotálta volna a manőverrel (meg Szinti is), hiszen az egész évados Brigi-szálat és a “nem túl sikeres, de legalább megbízható és hűséges” narratívát hajította ki az ablakon, és haragította magára a szavazókat, akiknek nagy többsége 18-49 közötti nő.

A legszebb az egészben, hogy miközben a tisztaszobába csattognak az ujjak, Gaben, vélhetően szerkesztői utasításra, kimegy az állatok közé, féltérdre ereszkedik, és imádkozik (még nem hallottuk ilyet csinálni korábban), és ezt szépen keresztbe vágták a pettinggel, bravó. A Gaben lábánál közben spontán a kamerába bámuló kecske má csak hab volt a tortán, a jelenet a magyar valóságshow-k történetének egyik kis csúcspontja, köszönet érte, komolyan, és amikor Gaben mondja, hogy oldozz fel mindhármónkat bűneink alól, és Szinti zihálva élvez, azért valami díjat én adnék. Gergő a petting után aszongya, hogy nagy hülyeséget csinált, Brigi és úgy egyébként minden miatt, Szint megnyugtatja, nyugi, tőlem nem tudja meg.

screen_shot_2016-05-30_at_06_25_40.png

Na, Brigi megtudta, ha nem is Szintitől hanem a bejátszóból, ott a csűrben, élő adásban. Zé baszogatja, sírsz, nem sírok, de bazdmeg, erre mit mondjak? Zé aszongya, hogy de hát te is nyalintottál félre, és azt kérted az ezen halálra sértődő Gergőt, hogy nézze el, ja, mondja Brigi, de ez nem ugyanaz a sport, baszod, a nyalintás, meg a legszentebb szentségben matatás, csak hogy Tarantinónál maradjunk bénán. Hát nem. Közben Attila folyamatosan mondja Briginek, hogy te ezzel még beszélnél? Ezzel?

Nagy ostobaság volt a részéről a műsor végén egy ilyet betolni. (Brigi)

Na, kapcsolás a villába, oppardon, tanyára, kicsípve a döntősök, mint szarospista Krisztus nevenapján, autentikusnak gondolt parasztgúnya mindenkin, Szinti de szép vagy, mondja Anikó, ti is fiúk, mondja Zé, ezt lehet fordítva kellene. Anikó valószínűleg nem hallja saját magát, mert üvölt, mint a sakál. Gergő a szokásos rezignáltsággal ül, a bajsza megpödörve, részéről ő megtette, amit kell. A döntő pont úgy megy, mint a VV-ben, kapunk fantomképes állást, majd nemsokára lesz egy leállás, a harmadik kiesik és jön a csűrbe rapportra élőben, utána meg ketten vannak, és majd az, aki nyer, az jön ki utoljára. Jönnek a kisfilmek, ahogy kell, megmutatják a három döntősnek, hogy a RTL hogy látja őket. Szintit egy lusta, mindenkinek beszóló, tiszteletlen kiscsajnak, akihez Attila majdnem hozzávágott egy széket, és aki egy böfögéssel lerendezte Norbit, akivel smárolt korábban. Ja, és röfögve röhög. Szinti durvának tartja a filmet, mert nem csak ennyiből áll a személyiség, NEM A LÓFASZT, A TÉVÉ NEM HAZUDIK.

screen_shot_2016-05-30_at_06_30_10.png

Gábor filmje az idiotizmusról szól, a falusi Forrest Gumpról, aki nem akar rosszat senkinek, egy együgyű, jószívű, jólelkű pali, akiből néha kijön az alpáriság, de ártani nem ártott senkinek odabent, csak éppen nem tud enni tisztességesen, és alkalomadtán lefingja a társait. Gergő filmje pont olyan unalmas és üres, mint a pali, van benne ő meg a kutya. Ennyi. Na, jön a harmadik helyezett, aki Szinti, a várakozásoknak megfelelően persze, mert RTL-realityben nő nem nyer (bezzeg a Big Brothert kétszer is nő vitte!). Szinti a csűrben nem leplezi csalódottságát, a kiscsaj tényleg remélte, hogy nyerhet, és az életét rendbe teheti, amiért sajnálom, mármint azért, hogy ezt az egy lehetőséget látta maga előtt, de nem akarok semjénkedni túlságosan. Az adás alatt nem egyszer hagyott ki a felszopó ember, ami azt eredményezte, hogy amikor Anikóék hatásszünetet tartottak, kínos csend tört ki, és senki nem tapsolt meg kurjongatott, csak amikor valaki a héttérben intett hogy most tessen megőrülni.

Szinti Zével ül le beszélgetni, és majdnem sír, a hangja nem hallatszik, mert nem szól rendesen a mikroportja, de azt így ki lehet venni, hogy az RTL-t hibáztatja, mert a kisfilmben látta, hogy csak azok a jelenetek kerültek be, melyek konfliktusgenrálók voltak, és innentől sejtette, mi lesz a vége a mókának. Hát, nem tévedett. A valóságshow ilyen műfaj, Szinti, ha a nap 24 órájából 23:50-ben te vagy a legtündéribb pofa, de abban a tízben üvöltesz és pofákat vágsz, mert teszem azt, beszakadt a körmöd, akkor az a tíz perc kerül adásba, és azt narrálják alá, hogy Szinti megint kiborult, és nem bírja a bezártságot. Zé menti a menthetőt, szerinte sok cuki jelenet volt a videóban, én egyet nem láttam. Szint azt legalább bevállalja, hogy igen, jó nagy fasz volt néha. A jövőjében látok egy Való Világot, esetleg valami pinamagazinban egy képsorozatot, de a médiában ebbél messzebb nemigen jut majd.

screen_shot_2016-05-30_at_07_02_08.png

Az utolsó szegmensben nem történik semmi érdemleges, Attila felállva, üvöltve biztat mindenkit, hogy Gabenre szavazzon, mutatna Gaben és Gergő besztofokat, utóbbi azt mondja, ő megtett mindent, elvégezte a feladatait, nem bántott senkit. Zé megkérdi, hogy ez a reggel ez mi volt, Gergő szerint Szinti becsábította az ágyába és bohóckodtak egy sort. Ki hogy hívja, mondja Anikó. Gergő szerint semminek semmi köze semmihez, és ez az egész lófasz se volt, és reméli, Brigi is így van vele. Nem, Gergő, nem úgy van vele, és Szinti sem. Kínos csend, ez rémes, bazdmeg. Na, itt a vége, jönnek a fantomok, majd az eredmény, Gaben nyert, Gergő megszívta, nem hiszem, hogy ennyire jó lett volna Szinti keze, de most már mindegy. Gergő megy a csűrbe, jön a mantra, nincs lakásom, nincs hova mennem, remélem, Brigi befogad. Muhaha. Min ment el a dolog, kérdik. Kevesebb szavazatot kaptam. Hogy vagy? Csalódottan. Na jó, nekem ebből ennyi elég volt.

Gaben elbúcsúzik mindentől, a dézsától is, is jön, mindenki ölelgeti, a legjobban Attila, aki szerintem vár egy kis lepattanót, és Márk is, aki nem is ismeri. Őrjöngés, konfetti, jóvanmár.

Írótársaimmal együtt köszönjük a kitartó és megtisztelő figyelmet, ősszel Star Academy és Való Világ, de addig se tessék leszokni a blogról, mert remek hogyvoltok vannak rajta.

Címkék: a farm
485 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alajka Bal 2016.06.01. 13:41:47

@Perspektíva: Lehet h. nem is volt apja a gyereknek soha, hanem Brigike szűznemzéssel hozta össze.... vót mán ilyen !

Alajka Bal 2016.06.01. 13:42:30

Tudtok adni linket , ahol válaszolgatnak a kérdésekre blikkben ?

Perspektíva 2016.06.01. 13:47:16

@Alajka Bal: Hát nem hiszem, hogy sokáig volt szűz...de gondolkodjunk pozitívan. Gergő gyerekre vágyott...most megkapta:)))

Berborosz 2016.06.01. 13:54:00

@Queen Alix: Te egy kicsit hazudós vagy!
Peni még tegnap este is kommentelt a Varánuszon.
Itt van ni:
varanus.blog.hu/2016/05/31/csa_schiffer_csa/full_commentlist/1#c30412952

Tertullianus, a filozófus 2016.06.01. 13:59:20

@Berber Oroszlán: Az is lehet, hogy két labdával focizik. Csinálják ezt mások is.

Alajka Bal 2016.06.01. 14:08:40

@Berber Oroszlán: Úbaszdmeg.... megnéztem ahova a link mutat...
Szerintem Brigi írta még a farm előtti korszakában totál bekarmolva egy buli felmenő ágán :D :D

2016.06.01. 14:13:52

@Berber Oroszlán: nnnna PeniQueen még ilyet is olvas :D

Berborosz 2016.06.01. 14:52:29

@Neytiri1: Jól írtad, PeniQueen. Egy személy, két nick, most már biztos.
És nagyon tud stílust váltani. Régebben is, a Varánuszban tudott nagyon okos lenni, "ott" meg (tudod hol) csak nyafogott: nem szeret a csúcsmeni!
El nem tudom képzelni, miért tiltották ki a hogyvoltról. Lehet, hogy ő se tudja, ahogy Aloksak se.

2016.06.01. 15:01:52

@Berber Oroszlán:
Nekem egyszer egy nagyon-nagyon okos nő (tudod ki) azt mondta: A stílus maga az ember. :)

nosce 2016.06.01. 15:39:52

@Berber Oroszlán:
nincs ebben különösebb stílus váltás, a touring tesztet is így kell átverni. Tőmondatokban írsz és/vagy14 év alatti és külföldi anyanyelvű vagy

Berborosz 2016.06.01. 16:08:26

@nosce: Lehet. De én például nem tudnám megcsinálni. Nem tudnék Peni vagy Kroki stílusban írni.

nosce 2016.06.01. 16:12:17

@Berber Oroszlán:
peni stilusában tudnál, simán krokiéban nemtom, de a te stilusodban se nehéz mert elég szűkszavú vagy. Neytiriében nehéz

Berborosz 2016.06.01. 16:25:18

@nosce: És én mégis tudtam Neytiri stílusában is írni, mi?

nosce 2016.06.01. 16:35:42

@Berber Oroszlán:
ilyet én nem mondtam, sőt azt se h bárkiéban is tetted volna, mégsőtbb ez engem nem is érdekel. Csak azért irtam az előbbit mert ez egy érdekes információelméleti kérdés.

2016.06.01. 16:47:58

@Berber Oroszlán: @nosce:
Vigyázzatok mit írtok, mert mindjárt jön Kroki, hogy már megint belekeverődik és lesz nemulass, nem XD lesz :D
Nagy hegyes fogak és bitang erős krokodilfarok!

Alajka Bal 2016.06.01. 17:11:02

@Őzláb Gida: Köszi Gida ! Elolvastam.... Ez az attila nem normális az tény
Geri meg bassza meg, ha ez az igazság (amit nem hiszek:)
Veled is nagyon EKG voltam végig szóval egy nyakvakarás kijár :)

,, 2016.06.01. 17:20:27

@Berber Oroszlán: ha tényleg komolyan írod ezt a stílusváltást, akkor én ezen azért baromira elgondolkodnék a helyedben, h mennyire nem figyelsz arra, hogy ki mit kommentel, mondhatnám leszarod a másik gondolatait v véleményét. Főleg úgy h egy szűk körben kommenteltetek mindketten a másik blogon. "Alix" stílusa is egyedi, egyáltalán nem csak tőmondatokban kommunikált, nagyon sokat elárult magáról, ugyanúgy, ahogy Peni.
Ez, a másokra odafigyelés totális hiánya nemcsak rád vonatkozik, hanem pl. azokra is akik nem tudták megkülönböztetni h a krokodil 1 ember, és te és neytiri is külön személyek vagytok.

2016.06.01. 17:20:57

@nosce: jó, én nem mondom meg Brigi őőőőő Birinek :)

Őzláb Gida 2016.06.01. 17:37:16

@Alajka Bal: Mi őzek jól bírjuk az ilyen vakarászós projekteket, az EKG kölcsönös :)

Alajka Bal 2016.06.01. 17:39:02

@Imperator Furiosa (változásbejegyzés alatt): pl. azokra is akik nem tudták megkülönböztetni h a krokodil 1 ember,
Ezt úgy érted, hogy volt aki szerint krokodil NEM EMBER, hanem egy valódi krokodil írogatott ???
Hát eztetet mán télleg nem hiszem !

Berborosz 2016.06.01. 17:40:09

@Imperator Furiosa (változásbejegyzés alatt): Sajnos nincs nekem annyi eszem, hogy megértsem, mit akartál mondani az első bekezdésben.

,, 2016.06.01. 17:44:50

@Berber Oroszlán: van ilyen. vedd még hozzá h felszínes is vagy

kaqxar007 2016.06.01. 17:48:52

@Berber Oroszlán: a kerdes hol van a model csaj ???

2016.06.01. 18:04:13

namivanmivanmivan?
@Neytiri1: te lebrigiztél? engem?? hol is laksz egész pontosan, kedveském, mert indulok, féjjé'! XD

@Imperator Furiosa (változásbejegyzés alatt): ezzel tök egyetértek, és az odafigyelés hiánya valahol korunk betegsége is. beri amúgy annyiban felmenthető számomra, h elég sokat kapott, lehet h a végén már nem hitt a saját szemének/olvasatának sem...

Queen Alix 2016.06.01. 18:05:37

@Biriksz_Krokiksz!: én bevallom,nem figyelek sosem igazán.

2016.06.01. 18:06:46

@Queen Alix: nem úgy vettem észre, de ha te mondod, elhiszem - vagy nem ;)

Queen Alix 2016.06.01. 18:08:38

@Biriksz_Krokiksz!: komolyan, nekem ti tök egyformák vagytok:)

2016.06.01. 18:09:26

@Queen Alix: ezért jó a színes avi, vmennyire segít a tájékozódásban XD

2016.06.01. 18:09:49

@Biriksz_Krokiksz!: most már pakolok és költözök is, ziher ami ziher :)

2016.06.01. 18:11:22

@Neytiri1: tartóstejet ne csomagolj! XD

Queen Alix 2016.06.01. 18:12:27

@Neytiri1: ne már,csapj az orrára!

2016.06.01. 18:12:28

@Queen Alix: jól van szívem, engem nem kell győzködnöd ;)

2016.06.01. 18:14:00

@Queen Alix: állatkínzás!!!!!!! hun a PETA?!

2016.06.01. 18:15:41

(na, megyek vissza a dógomra a mocsárba, további sok boldog minden jót) csókok.

2016.06.01. 18:17:03

@Biriksz_Krokiksz!: nem csapok, ő védett meg annó.... :)

Berborosz 2016.06.01. 18:18:39

@kaqxar007: Írták, hogy valami külföldi munka miatt nem tudott jönni.

2016.06.01. 18:18:41

@Neytiri1: ezt alixnak mondd, ő nem emléxik erre, de neki úgyis mind egyformák vagyunk XD

2016.06.01. 18:20:24

@Queen Alix: hupsz, azt, hogy nem csapok, ő védett meg annó... :) - neked ment volna

2016.06.01. 18:20:50

@Biriksz_Krokiksz!: igen, egyszerre írtunk :D

2016.06.01. 18:21:22

@Biriksz_Krokiksz!: meg a legfiatalabb közülünk :D

Cimili 2016.06.01. 18:41:56

@kaqxar007: Az ki az? Mi volt a neve itt?

kaqxar007 2016.06.01. 18:42:30

@Berber Oroszlán: vagy mert a tepozaras gizi miutan meghuzta, kozolte vele, h ezt megszoptad :o))

kaqxar007 2016.06.01. 18:46:02

@Cimili: mit tudom, en, a "model csaj" aszem laura ha jol tevedek , erdektelen biodiszlet

2016.06.01. 19:03:20

@Queen Alix: ma ilyen kis dackorszakos estéd van? "akkorisez, akkorisaz, akkoris egyformák vagytok, akkoris krokodil". remélem, még a lábacskáddal is toppantottal hozzá, mert úgy az igazi ;)

Queen Alix 2016.06.01. 19:06:01

@Biriksz_Krokiksz!: ha én toppantok,akkor beszakadt a Föld:)

Cimili 2016.06.01. 19:33:31

@Biriksz_Krokiksz!: :DDDDDDDDDD
@kaqxar007: Aszittem itt volt köztünk egy modell csajszi. :)

2016.06.01. 19:39:25

@Cimili: dehogy! nem az a típus, csak kibassza a szűrödet XDXD de most nem fogja, mert szerencsére a linkkel nem futottál ki a margóból, ehhehehehe.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.06.01. 20:28:49

Egyértelmű, h peni volt, mondtam is, de rám sskk nem figyel.

Mirocska 2016.06.01. 21:09:23

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: Dehogynem figyelünk! :)) Csak ez annyira egyértelmű volt sokunknak, hogy nem találtuk szóra sem érdemesnek! ;)

ALOKSAKTWO 2016.06.01. 21:53:19

@Queen Alix: Óóó hova lett a szép avatarod?

ALOKSAKTWO 2016.06.01. 21:55:09

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: De úgy tagadta, mintha az élete múlott volna rajta. Így pedig simán letettem pl. én is arról, hogy ő Peni.

Queen Alix 2016.06.01. 22:05:31

@ALOKSAKTWO: mert nem akartam az lenni,meg most sem. ha akartam volna akkor penike2 lennék.

Queen Alix 2016.06.01. 22:06:20

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: de, szebb. különben sem vagyok szőke,mint a régi avi:)

ALOKSAKTWO 2016.06.01. 22:26:51

@Queen Alix: Értem. Az legyél, aki szeretnél lenni. :)

Berborosz 2016.06.01. 22:36:59

@Imperator Furiosa (változásbejegyzés alatt): Tulajdonképpen igazad van.
Egyesek kommentjeit eleinte elolvasom, aztán csak felszínesen átfutom, később jön az "ugorgyunk".
Így járt Queen Alix is.

Alajka Bal 2016.06.02. 10:22:14

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: Azét nem figyeltem rád, mert mindig csak annyit írtál, hogy "Hajrá Attila"
ÉN meg akkor mindig azt gondoltam, hogy "$$@@&&&#x#xy>&&@bbn}łŁŁŁłłł$$$$" ! :D

Cimili 2016.06.02. 11:27:01

@Alajka Bal: Bírom, h ilyen szókimondó vagy.:)

,, 2016.06.02. 13:08:51

@Avanivi: gyere majd játszani eb tipizni, nemsokára kezdünk!:)

slara 2016.06.02. 16:02:05

Támadnak a Farm lakók, most Szintivel futottam össze a Campiban, szép kis csaj élőben ;)

Alajka Bal 2016.06.02. 17:15:41

@slara: Lebasztál neki egy hatalmasat a nevemben, hogy padlót fogott ?

2016.06.02. 17:34:51

@Alajka Bal: jaj,Alajka Nem! Az én nevemben adott neki egy puszit :D

Queen Alix 2016.06.02. 18:40:54

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: abszolút nem illett hozzám,pont azért választottam.

Chuck Νorris 2016.06.02. 20:53:00

@slara: az én nevemben legközelebb jól markold meg a fenekét utána meg a didiket!

Chuck Νorris 2016.06.02. 21:26:47

@Queen Alix: félénk vagyok, de hóditani akarok.

Queen Alix 2016.06.02. 21:30:59

@Chuck Νorris: akkor ne távolról figyeljél,hanem lépj oda vedd elő a kardod,és tiéd a nő. tudod milyen érzés ha csak távolról rajonganak érted?? nem tudod

ezneménvagyok 2016.06.02. 22:12:30

Úriember manapság nyilvános helyen nem kérkedik a kardjával. Ha valériai acél, ha nem...
(Legfeljebb kicsit helikopterezik vele, de csak ízlésesen.)

Alajka Bal 2016.06.03. 09:28:20

@Chuck Νorris: Didiket ? Arra a két pattanásra gondolsz rajta elől középmagasan ?
Ha jól megmarkolnám szétpattanna :D

Alajka Bal 2016.06.03. 09:31:47

@Elhaym.: Ha ez igaz, akkor minden megrendezett volt a kibaszott farmon: az ágyba bújás is Cintivel és Brigi-Gergő baszakodásai is!
Csak Brigi nyávogó vérlázító hangja és forgó dülledező szeme volt igaz ! :D :D :D

Berborosz 2016.06.03. 10:18:06

@Alajka Bal: El a kezekkel Cintiától!

slara 2016.06.06. 15:43:22

@Chuck Νorris: majd ha kedvezőek lesznek épp a kozmikus együttállás tényezői! :) Hú de csend lett itt....

,, 2016.06.12. 06:36:25

Követelem, hogy Farm Brigi közvetítsen EB meccseket! Nem érdekel hol és hogyan, valaki csináljon neki egy podcastot v akármit, de követelem!!!!!! Nem viccelek! KELL! Brigi! Közvetítsen! Meccseket!

Perspektíva 2016.06.16. 17:21:02

@Imperator Furiosa (változásbejegyzés alatt): Valami különlegeset fedeztél fel a hangjában, ami a focimeccsek által okozott élvezet nagyságát tovább fokozza?
süti beállítások módosítása