Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x10 - Evil Handmade Instrument

2016. május 27. 11:00 - Scott Pilgrim

Az FBI házi pszichiáterénél nyitunk, aki próbálja rávenni Pattersont, hogy szabadságot vegyen ki, mert ilyenkor kellene, de Patterson kér egy munkanapot még, mert nem akar visszamenni a lakásába, mert minden a halott exére emlékezteti. Végül megkapja azt az egy napot. Közben a mindig szemétkedő CIA-s, akit amúgy Thomas Carternek hívnak, egy titkos találkán vesz részt Mayfairrel, aki rögtön le is cseszi, amiért megölette Guerrerot. Kiderül, hogy azért kellett Carternek annyira Jane Doe, mert ő az utolsó elvarratlan szál a Napvilággal kapcsolatban, és jelzi Mayfairnek, hogy el kellene varrni. Tasha meg arra ér haza, hogy a postaládájában a számlák közt van egy másszínű boríték, amiben csak annyi áll, hogy utolsó esély, meg van benne egy olyan poloska, amilyent az előző epizódban összetőrt.


Másnap Jane bűntudattól vezérelve próbál emlékezni dolgokra a táskát vizslatva, amiben az első epizódban megtalálták. Megérkezik Weller, aki megpróbálja megvigasztalni, de nem nagyon megy neki. Felmennek kideríteni, ki ölte meg Patterson exét, kiderül, hogy aki követte, az egy FBI-os ember volt, akit ráállítottak, hogy figyelje a könyveket. Megjelenik Patterson is, amitől picit mindenki lefagy, de aztán folytatják a munkát együtt, vele. Eljutnak egy Roger Levkin nevű fickóig, aki mostanában gyakran böngészgette a kódos könyveket, van egy zöldkártyás felesége, Emily. Roger gyanús, mert orosz, ez a kódos megoldás meg hidegháborús orosz módszer. Szóval jó eséllyel orosz kémek. Pattersonnak feltűnik, hogy kivágtak a könyvből az oroszok betűket, de végül nem jut semmire.

Wellerék szokás szerint kimennek az oroszok lakcímére egy hatalmas sötét autóval fefegyverkezve. Az ablakon keresztül látja a jó Kurt, hogy a csaj leragasztott szájjal, a székhez kötözve zokog, a fickó meg fel-alá járkál, beront, egyből rálő Levkinre, akit le akar tartóztatni, de addigra már elharapta a ciánkapszuláját és meghal. Közben szerencsétlen Pattersont Mafair is haza akarja küldeni, de neki se megy. Közben Emily szerint a férje akciókról és célpontokról beszél, majd találnak a házban egy képet, amin szerepel a csaj, akit Patterson exe követett, mielőtt meghalt. Emily-től megtudják, hogy őt Kate Williams-nek hívják, amolyan családi barát. Feltehetőleg ő Roger társa. Bent megtudják, hogy Oroszoszágban született, 10 éve házas, a férje meg pont most jelentette be az eltűnését, éppen kihallgatják ezügyben.

Érkezik egy nő, Kara Sloane a Kémelhárítástól, arra jutnak, hogy alvó sejt volt Kate és Roger is, akiket most aktiváltak. Patterson nem sokkal ezután kideríti Kara-val, miután átnéztek minden iratot, hogy a közös pont egy személy a két orosz között: Olivia Delidio. 12 éve házas egy sikeres amerikaihoz, aki a New York Times-nál dolgozik, illik a sormintába, van két gyereke viszont. Elmennek a munkahelyére, Olivia amint meglátja őket, menekülni kezd, autóba pattan, Kurt és Jane kölcsönveszi valakiknek a motrát, két kanyar után kilövik a kerekét és letartóztatják. Eközben Kate hívást kap, hogy elkapták Delidiot, oroszul azt az utasítást kapja, hogy intézze el Olivia és Roger célpontjait is.

Beviszik Oliviát kihallgatni, aki mindent tagad. Aztán Pattersonnak beugrik valami, beviharzik a könyvvel a kihallgatóterembe, majd blöfföl, hogy az ujjlenyomatát megtalálták a könyvön, a kémek kódszámaival együtt, majd elé veti Roger ujjlenyomatáról készült leletet, mintha Oliviá lenni. Beválik, megnyílik. Szegény volt és árva, fiatalon szervezték be, a New York Times információit küldte vissza a könyvben kódok segítségével Oroszországba, de aztán időközben beleszeretett a férjébe. Az új küldetésről nem akar beszélni, de aztán kiderül, hogy Jane tud oroszul, bemegy, a lelkére beszél oroszul, és elárulja, hogy kaptak mind egy célpontot, ő a Times egyik újságíróját, meg 24 órát, hogy teljesítse, ha meg elfogják, más teljesíti. Lenyomozzák, hol van, oda mennek, de a 2 éve disszidált, Putyin ellenes újrásgírót már holtan találják a parkban. Kiderítik a célpontokról, hogy mind Putyin ellenes fontos emberek voltak, akikkel Putyin akart végezni.

Eközben Kate éppen egy publikus telefonfülke aljába rejtett halálos injekciót szerez meg, ami külsőre töltőtollnak látszik. Patterson talál egy kapcsolódási pontot. A toxikológiai vizsgálat kiderítette, hogy Roger nem is ciánt harapott el, hanem egy különleges orosz növényt, amit egy orosz virágboltban lehet kapni, ahol a virágok pont annyiba kerülnek, mint a képem kódszámai a könyvben. Viszont mire kimennének, kiderül, hogy a virágboltot felgyújtottak és leégett. Újabb nyom ugrott. Viszont találnak egy belépőkártyát egy eseményre, amit Kate-nek állítottak ki, mire a helyszínre érnek, Patterson ki is deríti, hogy a célpont egy szenátor, aki amellett kardoskodott, hogy küldjenek fegyvert az ukránoknak az oroszok ellenében.

Kiérnek a helyszínre, keresgélés után Edgar meglátja Kate-et, fegyvert fog rá, mondja, hogy FBI és “Állj!”, Edgar mögött megjelenik egy férfi fegyvert fogva rá, Kurt jókor érkezik és lelövi, viszont Kate elszalad. Üldözőbe veszi, de lemarad róla, viszont Jane beéri, bunyózni kezdenek. Miután Kate elkezd vesztésre állni, előkapja a mérgezett fecskendőt, amivel máris kiegyenlített lesz a harc, végül elkezd nyerésre állni, Jane arca felé nyomva a tűt, amit Jane alig bír már visszatartani, amikor megérkezik Weller, Kate-be szúrja a nő fecskendőjét, majd szó szerint ledobja a hajóról, ami a fogadás helyszíne, ahol a célpont volt amúgy.  Miután meghalt az exének a gyilkosa, Patterson nem érzi jobban magát, mint ahogy várta, kiönti zokogva Jane-nek a szívét, akinek ettől nem lesz kevesebb bűntudata, az biztos.

Mivel Patterson arról beszélt neki, hogy hiba volt dobnia a srácot és mostmár késő, Jane kiszökik Kurt lakásához, ahol a felbukkano Wellert rögtön le is smárolja, így végre összejönnek. Jane vidáman menne haza, de hazafele elrabolják maszkos emberek sötét furgonnal. Kiderül, hogy Carter raboltatta el, aki elkezdi vallatni vízzel és textillel, ahogy azt szokás volt Amerikában, míg be nem tiltották. Jane-nek beugrik egy emlék Carterről, ahogy katonaruhában elhalad a CIA-s gonoszember mellett, akinek éppen kicsúszik a száján az Orion szó. Carter már a fúróval vallatná tovább Jane-t, mire lövések dördülnek, Cartert pedig lelövik, pedig már pont megtanultam a nevét, francba.

Közben meg szerencsétlen Tasha nem tudja, hogy a zsarolója már halott, szóval mivel nem akar poloskát helyezni Jane lakására, ezért készül felmondani, megírta a felmondólevelét, és már alá is írta. Közben kiderül, hogy Jane megmentője az izmos hátú, fatetkós Francois Arnaud, aki elő is kap egy telefont, mutatva Jane-nek egy felvételt, amin Jane szerepel. A felvételen elmondja, hogy az izmos hátút, akivel házasok voltak, Oscarnak hívják, bízhat benne, és a terv eddig jól halad. Vákaszt kapunk arra is, hogy ki tette ezt vele és kinek az ötlete volt, hogy belefusson Kurt Wellerbe és teletetoválja a testét: Jane-nek. Plot twist, bitchez!

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása