Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 6x20 - Klondike királya

2016. május 26. 11:00 - Chat Géza

Elérkeztünk a fináléhoz. Végre kiderül, hogy ki szakította a legtöbb pénzt az idén. Nem is ragozom tovább, nézzük a végeredményt, illetve az odáig vezető utolsó küzdést.

Hoffmanék betáraztak egy Monster Reddel egyenlő teljesítményen muzsikáló mosóval, így dupla annyi földet moshatnak át. Így nem lehetetlen, hogy ráverjenek Parkerre. Csak a Monster Red már lassan 20 hete húzza az igét. Még megy, de minden baja van. A futószalag több helyen is lyukas, a kavics minden felhalmozódik alatta és egyéb ilyen apró bosszantó kis hülyeségek. A nagyobb baj, hogy a Fort Knox egy nap alatt túlforrósodik. A szivattyúnál van valami gond egy alkatrészzel. Meg lehet javítani? Nem. Rendelni kell alkatrészt, igen? Hálistennek megérkezik Hoffman szerelője, aki ránézésre megmondja, hogy pont ilyen bizgentyű van az ő kamionjában (amit eddig egy kósza vágóképen se láthattunk) szívesen kikapja és kicseréli ezzel a retekkel ideiglenesen. Így is lesz. Megérte Hoffmannak a kezdeti nehézségek után mindenkit elküldenie a zimankós harci brébe, mert most már minden flottul megy. Egy valami van hátra, hogy Hoffman apja lemérje a termést. Három púpozott tányér arany mellett szotyizik az öreg. Lehet, hogy leverték Parkert? Egyelőre nem tudni, de 300 meg valamennyi uncia jött össze, ezzel elérték a 3000 unciás álomhatárt, de annyira, hogy még 20 unciát rá is vertek a 21 éves kölökre. Tök mindegy, hogy ki nyer, Hoffman büszke a kis csapatára.

Parker elmosogatja a kis aranyát. Kicsit lutri, amit művel, mert szűz területen dolgozik, az is lehet, hogy egy deka arany nincs a patakmederben. Ezen felül nagyobb aggódnivalója is akad a fiúnak. Az éjjeli műszakban a Goldzilla rázóasztalát hajtó motor eléggé betegeskedik. Megnézik és diagnosztizálják, hogy ez bizony beszart. Hogy, hogy nem pont akad egy másik motor, amit pikk-pakk beszerelnek és már megy is minden, ahogy mennie kell. Parker nagyapja is megérkezett, stílusosan egy helikopterrel. Van pénz, mi? Tényleg már csak egy valami van hátra, hogy kiderüljön a megalomán, egymásra rálicitáló aranyásónak hazudott farokméregető verseny eredménye. Parkernek 20-25 uncia is elég lenne, hogy leverje Hoffmanékat. Jelzés értékkel egy szelet parízer nagyságú adago aranyat ki is löttyint az edénybe, jelezve, hogy az meg is van, majd önti, önti és önti még. Megin cirka 360 unciát sikerült kinyerni a földből. Parker a jasszer. Pukkanhat a pezsi, jöhetnek a lányok, kezdődhet a parti.

Tony még utoljára megküzd az ezeréves kotróval. Tudja, hogy tél van, de még meg kell hajtani a dögöt. Gene egy kicsit lázadozik ez ellen, de a megoldás az, hogy amíg Tony lánya vezeti a műszakot, addig ő előkészítheti a terepet a kotró szárazdokkolásához. Munka közben kiderül, hogy ennek a gépnek is minden baja van. A hideg nem tesz neki jót. Tony rájön, hogy Gene nem hülyeségből jártatja a bagólesőjét, beleegyezik hát, hogy idénre bezárják a bótot. Ennek az egyik munkás legény örül a legjobban. Fülig érő vigyorral az arcán ecseteli, hogy ha kotró a szárazdokkba kerül, akkor onnantól nincs több meló, jeeeeee. Gene jól kiokoskodta, hogy mit miként kell eltorlaszolni, úgyhogy sikerül is a kotrót szárazföldre tenni. Igaz, hogy a csörlőzés nem ment, de Gene a markolóval oda húzta a dögöt, ahova köll. Ők is mérlegelnek egyet. cirka 130 uncia jött össze nekik az uccsó héten, ami nagyon jó, de így nincs meg a kotró ára, ahhoz még 160-180 uncia hiányzik. Az lehet, de mi most újra feltaláltuk a kotró technikát, kiderült, hogy ezzel is hülyére kereshetjük magunkat, szóval jó befektetés, mert mi a pénz felét elvihetjük, míg mások csak a 10-20 százalékát.

Na és pontosan ez az, ami engem is érdekelne. Nagyon jó, hogy Parker és Hoffman fejenként több, mint 3000 uncia aranyat bányásztak. De ebből mennyi a tényleges haszon? Mennyibe kerül az üzemanyag, amivel a "mosógépek" és a buldózerek, dömperek és más munkagépek mentek? A bányaterület bérleti díja? (Ok, Parker azt például előre kifizette Tonynak, így neki ez nincs.) A Monster Red és a Goldzilla bérleti díja? A munkások fizuja? Az aranyásás után kell adózni, az is elvisz valamennyit?

Nagyon leegyszerűsítve az egészet induljunk ki Tony mondásából, hogy az arany 10-20 százaléka marad csak meg. Legyen 20%. Számoljunk 3000 unciával. Annak a 20%-a 600 uncia. Az egyszerűség kedvéért az 1 uncia legyen egyenlő 1000 dollárral, pedig amúgy egy kicsivel többet ér. Parkernak kábé hatfős csapata van. Mindenki kap 100 unciát, az 100 000 dollár, ami 28 millió forint. FEJENKÉNT!!! Ez így is elég jó pénz. Még úgy is, hogy 20 héten át szoptak érte. Hoffmanéknál legyen mondjuk 10 ember. Akkorr ott mindenki 60 unciát kap, az 60 000 dollár, ami majdnem 17 millió forintnak felel meg. Az se kutya füle, na.

Végül egy hatalmas köszönömmel és egy költői kérdéssel zárnám. A következő szezonban hogy tudják majd túlszárnyalni és még magasabb szintre emelni ezt az őrületes megalomániát?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

auer · http://koronus.blogspot.com/ 2016.05.27. 12:05:02

Kösz az egész évados beszámolókat. Pár ponttal vitatkoznék:
- Szerelő kamionja: volt neki mutatták. Pl amikor a futószalaghoz kell tárcsát vágni. Meg ahogy láttam akinek nincs kamionja az nem is szerelő arrafelé.
- Pénz: egy egy vállalkozás nem hiszem hogy egyenlően osztoznak. Valszeg kapnak részedesét, prémiumot de nem ekkora részben ahogy számoltál
+1 Parker 6 embere: lehet h a végén annyi volt, de az előző évad werkfilmjeiben mutatták hogy van x db teherautósofőr akik mindig cserélődnek, szóval akiket mi látunk az csak a keménymag sztem. Szakácsot meg egyebet nem számolva.
süti beállítások módosítása