Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x10 - Incident At Stone Manor

2016. május 20. 11:00 - Szencsike

Az Abbie rajongók most aztán tényleg megkönnyebbülhetnek, a lány él, igaz tök egyedül van valami barlangban. A kő is megvan, igaz már nem vörös, hanem teljesen átlátszó, elvesztette az erejét. Abbie összeszedi magát, majd elindul a fény felé, de nem meghal, hanem csak kisétál a barlang bejáratához, amit meg is mutatnak mi is valójában, olyan, mint egy maja templom, csak itt lehet a gonoszok uralkodtak. Nincs mese, a lánynak el kell valamerre indulnia a hegyek-völgyek között, és valahol talál egy végtelen mély kutat. Körbenézeget, valami kőrakáshoz indul, ott egy kardot húz ki. Nem az Excalibur, de ki tudja, valamire csak jó lesz az eszköz. Majd vissza a barlangba, ahol Abbie a környék térképét kezdi felrajzolni a falra. Az idő múlását és Abbie kiútkeresését azzal ábrázolják, hogy Abbie felfedezi a környéket, majd a térkép újabb és újabb helyszínekkel bővül, illetve az eddig félhosszú, egyenesre vasalt hajából már bőven a válla alá hullanak az eredetileg göndör fürtjei.

1.png

A valódi világban Pandora és Múmia gyönyörködik a tájban és szövögetik a világuralmi terveiket. Mivel ebbe a tevékenységbe is bele lehet fáradni, haza kéne térni. De az túl messze van, így Múmia improvizál, a közeli hegyoldalt átalakítja egy otthonfélévé, ami pont hasonlít arra a templomszerűségre, ahol Abbie is tengeti unalmas mindennapjait. Most nézzünk egy igazi templomot, épp renoválják és a műszak végén a munkások a jól megérdemelt esti sörükre készülnek, de egyikük a helyszínen felejtette a telóját. Előreküldi a kollégákat, ő megkeresi a mobilt. Azt hiszem sejthető mi fog történni egy sötét, elhagyatott templomban... A vízköpők egyike, ami szárnyas démonfélét ábrázol, életre kel, a munkásemberünk ugyan megtalálta a telefonját, de elvesztette az életét…. Másnap reggel a rendőrség és az FBI is itt van, Sophie és Reynolds érkezik kivizsgálni az ügyet. Reynolds elég ideges, még mindig nincs meg Abbie ugye, és még Nevins eltűnését sem tudták rendesen kivizsgálni. Mindenesetre Sophie megkapja a mostani eset anyagát, ami szerint a munkás hivatalosan lezuhant a párkányról.

2.png

Egy sokkal békésebb környéken Joe kopogtat egy családi ház ajtaján. A tulaj egy kb. 50 év körüli fekete férfi, alaptermészete elég zord lehet, mert kissé hidegen fogadja Joe kitalált sztoriját, hogy miért zavarja ezen a szép napon. Ez igazából csak időhúzás, ugyanis Jenny a hátsó ajtó kinyitása után bejutott a házba és a férfi dolgozószobáját vizsgálja át. A férfi kis öngyújtóján az E. Mills monogram olvasható, vagyis megismerhettük a Mills lányok apukáját. Jenny már végzett, Joe is elbúcsúzik Mr. Ezra Millstól, és neki is leesik, hogy Mr. Mills a lányok apja. Később a srác számon kéri Jennyn, hogy miért titkolta el előle az apja kilétét, de Jenny hárít, jobb, hogy nem tudta, kihez mennek, mert lehet felbiztatta volna, hogy ő maga kopogtasson be. Ez igaz is, mégiscsak az apja… A páros megérkezik az archívumba, ott Crane valami fából készült kis szekrényfélét ácsolt össze, a páros meglepődik, hogy már kész is van. Crane szerint egy csűr ennél jóval nehezebb meló lett volna, tudja ő, azt is csinált már. Jenny utánakeresett néhány tudnivalónak hozzá, a csillagok együttállását kell használni.  Joe szavaival élve, olyan, mint a szekrény a Narniából, csak nem Aslan birodalmába jutunk el, hanem Abbie-t lehet vele megkeresni. A kereső elméjét és lelkét felszabadítva tud mozogni a dimenziók között. Ehhez viszont kell pár dolog a keresett személy családi ereklyéi közül: Grace Dixon naplója, ez az anyai ágat jelöli, Jenny nyaklánca, amit még Abbie-től kapott, illetve a nemrég megismert Mr. Mills apuka öngyújtója. Crane is nagyot néz, hogy a lány járt a faternál, de nem kommentálja. Jenny szeretné megkeresni a testvérét, hisz feláldozta magát miatta, de Crane úgy hiszi, hogy neki, mint Tanúnak, több esélye lenne, hisz ez a kapcsolat jóval többet jelent, mint a vérrokoni. Beül a szekrénybe, meggyújtják a gyertyákat, Jenny felolvassa a varázsigét, Crane pár pillanattal később transzba esik, most már csak meg kell találnia Abbie-t.

A várakozás nehéz dolog, Jenny olvasgat, Joe néha beles a függöny mögé, a gyertya még ég, ez jó Jenny szerint. Ha ez elég, Crane visszatér az utazásból, ez amolyan mentőkötélként segíti őt visszatérni. Kopognak, a páros nagyot néz mikor Sophie berobog, Crane-t keresi, sürgős. Crane épp eltávozott, a szó egy különleges értelmében, de most ők ketten ügyelnek, ha baj van. Sophie ezt nem mondaná, de jól jönne egy kis segítség, mert az eset, amin dolgozik, biztos érdekelné Crane-t, talán köze lehet ahhoz a térképhez, amit múltkor láttak az idetartó gonosz lényekről. Sophie elviszi az újdonsült segítőit a helyszínre, a renoválás előtti fotókon 4 vízköpő van, most csak három. Joe próbál valami reális magyarázatot keresni, talán restaurálni vitték az egyiket, de ez elég erőltetettre sikeredett. Ám se neki, se Jennynek nem nehéz elképzelni mit tenne Crane és Abbie: Crane egy rakás könyvet átnézne a vízköpőkről, Abbie literszám inná a kávét és furcsa baleseteket keresgélne, majd Crane feltartott mutatóujjal jelezné, hogy talált valamit, és valami kacifántos magyarázat után egy történelmi emléket mesélne el, amivel tuti rácáfolna az iskolai tananyagokra. Sophie beveti a régész ismereteit, az alapkövet megvizsgálva, a templom európai kövekből épült, 17. századi barokk stílusban. Lehet minden egyes darabját Európából hozták, így a vízköpőket is, de ha többet akarnak tudni, akkor irány a templom könyvtára.

5.png

A barlangban rekedt Abbien kezdenek kiütközni a magányosság jelei, magában beszél és a sakkpartit egy képzelt Crane-nel játssza le. Mikor alig hallható suttogásként megszólal a lélek-Crane, talán valóban azt hiszi megőrült, de nem, Crane tényleg beszél hozzá, sőt egy-egy villanás erejéig fel is tűnik. A lány mintha látná, hallaná őt, de mivel minden túl gyorsan zajlott le, csak képzelődött, így inkább visszatér a sakkhoz. Crane egy lépésötletet mond neki, a lány meg végre rájön, hogy nem az elméje játszik vele, hanem Crane tényleg itt van, és ha erősen hisz a kettejük közötti kapcsolatban, segíthet neki megjelenni. Abbie örömében átölelné, de ez most csak lélek-Crane, a teste nincs itt. Sose adták fel a reményt, ez a keresés is Jenny ötlete volt, de higgye el, az elmúlt 4 hétben állandóan azon gondolkodtak, mit tudnának tenni. 4 hete? Abbie 10 hónapja rostokol itt, a haján kívül nem látszik rajta, hogy már 10 hónapja eltűnt…

6.png

Pandoráék, Múmia mérges, mégse kellett volna az erejét a házuk felépítésére pazarolni, most tehetetlennek érzi magát. Pandora türelemre inti őt, vissza fog térni az ereje hamarosan, sőt lehet talált egy megoldást, hogy szerezze vissza az Anubisz követ. Livestreameli a lélekjáró Crane-t, vagyis már tudják, hogy a két Tanú megtalálta egymást, így a követ is vissza fogják szerezni tőlük. A barlangban Abbie egész jól berendezkedett, amíg a telefonja le nem merült, tudta követni az időt, utána összeállított egy kis homokórát, egy zsák kb. 12 óra alatt ürül ki, és ha hihetünk neki, már 304 napja tengődik itt. Nem éhes, nem szomjas, nem álmos, csak a monotónia kezdi megőrjíteni. Felfedezte a fogságának a helyszínét, és valamibe kapaszkodni kellett, így Crane-hez beszélt. Crane megismeri a falakra felvésett ősi jeleket, az évad eleji kőtáblán is hasonló minták voltak. Team Jenny, ugyan megtaláltak néhány iratot, de a vízköpőkről nincs infó. Azonban rábukkantak egy rejtjelezett levélre Lafayette gróftól, ami a francia és az amerikai szövetség kezdetét meséli el. Nézzünk egy flashbacket, Betsy Ross épp a franciák képviselőjével találkozott volna a templomnál, ám nem voltak egyedül. Az angolok egy vízköpőszörnnyel támadtak rájuk, nekik pedig menekülniük kellett. Ennyi az egész, ez még Sophie-nak is túl kevés, de hát a sztori tanulságos végét mindig Crane szokta elmondani, Jennyék így szokták meg. Jenny kiokoskodja, hogy biztos sikerrel végződhetett az akció és sikerült a szörnyet megsemmisíteni. Lehet újra kővé dermesztették a lényt. Abbie és Crane mindig a múltból próbálnak ötletet nyerni, és a jelenben így próbálják kitalálni az akciót. Sophie elég türelmetlen, nem szokott hozzá ehhez a lassúsághoz, így ő mérgesen lelép, Jenny pedig bosszankodik, hogy egy új emberhez kell alkalmazkodniuk, pedig ők már úgy megszokták egymást.

Abbiék, Crane az ősi szöveget magyarázza Abbienek, az istenséget, aki ebben a templomban élt, Rejtettnek hívják, az erejét a botján lévő szemből nyeri, ami képes átjárót nyitni a világokba. Abbie hüledezik, emiatt van itt, de Crane nyugodt, lesz megoldás és visszatérnek a saját világukba. Igaz, de így meg visszaadják Múmiának a követ. Crane már épp mondana valamit, mikor a kardra téved a tekintete, ő bizony tudja kié volt: Abbie Betsy Ross kardját találta meg. Sajnos Crane nem magyarázhatja meg, honnan tudja, ugyanis felbukkan Pandora. Abbie rátámad, de Pandora is lélekutazva jött ide, bár szekrényt nem épített, minek, hisz a férje egy isten. Neki is a kő kell, ha odaadja, kijuttatja Abbie-t. Soha, hangzik a másik kettő egyhangú válasza és Abbie már mosolyog, Pandora nincs itt igazából, így nem árthat neki. Ez igaz, de rátámad Crane-re, a szellemét szétvágta, neki nagyon is árthat ezzel. Immár egy bolyongó lélek lett, nem fog hazatérni sose, hacsak vissza nem kapja a követ.

Team Jenny, időközben beesteledett, rémült munkások szaladnak ki a templomból, szerintük valami állat rejtőzik ott. A csapat elküldi az embereket, elintézik a dögöt, de gyorsan ki kell találni valamit, mert rájuk támadt. Lafayette gróf emlegette a levelében, hogy a megszentelt föld árthat a lénynek, így befutnak az épületbe. Jenny ezt használná ki, szenteltvíz, karó, ilyesmik kellenek, de Sophie mást akar. A melósoknak van betonkeverőjük, ez erősebb fegyver, mint amiket Jenny javasolt. A két csaj nem tud megegyezni, meglepő, de Joe Sophie terve mellé áll. Vissza a barlangba, Crane eltűnt, de Abbie megmentheti őt és saját magát, ha visszaadja a követ. Abbie mérlegel, nem volt könnyű itt az élet, ezért legyen, leteszi a követ Pandora elé, a nő már mosolyog, de Abbie egy határozott csapással egy jókora kővel porrá zúzza az értékes kristályt. Lehet ez most hibának tűnik, de később előnyt lehet ebből kovácsolni, legalábbis Abbie ennek tudatában semmisítette meg a kristályt. Pandora dühös, Abbie érezze jól magát itt az örökkévalóságig, majd távozik.

13.png

Templom, a betonkeverős terv lett a nyerő, Sophie megy, hogy beindítsa a gépet. Kettesben maradva Joe-val Jenny azért nem beszélt korábban az apjáról, mert ismét előbukkantak a magányos farkas ösztönei és félt belevonni Joe-t. Most az egyszer még elnézi, de több bizalmat szeretne. Ők ketten azért biztos, ami biztos szenteltvízzel és karókkal felszerelkezve indulnak megkeresni a szörnyet. Sophie-nak sikerült beindítani a gépet, Jenny és Joe pedig a géphez csalhatja a szörnyet. Egy árokba ugranak bele, Sophie és Joe meghozta a gépet, Jennyt kiszedik a lyukból és indulhat a beton a lényre. A csajok megnyugodtak, ezt bizony jól összehozták. Abbie újabb magányos időszakot él át, bár ez talán rosszabb, mint korábban, hisz a lelke mélyén tudja, hogy akkor közel volt a menekülés és bizony kibukik belőle a dühöngés. Még Crane hangját is hallja, és őt is kiosztja. Viszont a kardot meglátva ő is elgondolkozik, ezek szerint ha a kard itt van, akkor Betsy Rossnak is itt kellett lennie. Végre ráállt a helyes útra, Betsynek talán sikerült megszöknie és nem véletlenül hagyta ott a kardot, ahol megtalálta.

Abbie visszatér erre a helyre, visszadugja a kardot, ahol találta és hangosan gondolkodik, mintha Crane-nek beszélne. Kitalálja, hogy a kardhoz egy kötél volt erősítve, a kötelet pedig a kútba dobhatta, hogy leereszkedjen. Szólongatja Crane-t, az elveszett lelke kapaszkodjon belé, és akkor együtt kimenekülhetnek innen. Abbie fogja az indákból összeszőtt kötelet és ereszkedni kezd. Mintha valami vízbe érkezett volna, de a képek nagyon gyorsan változnak, Crane egyre hangosabban kiabál, egy erdőben van, felbukkan Pandora, majd minden kitisztul. Abbie abból a tóból lépked elő, amiben Pandora meggyógyította Múmiát, és hála az égnek a lány visszatért a normális világba, egy repülőgép húz el felette az égen. Jennyék az esti kaland után visszatértek az irattárba, de már csak a kialudt gyertyát és az eszméletlen Crane-t találják a szekrényben, a lelke azonban még nincs itt. Mert elvágták, mondja mögöttük Abbie, a két tesó örömmel öleli át egymást, bizony a terv működött, de Pandora rájuk talált és elvágta ezt a mentőkötelet. Ám Abbie itt van, nem fogja hagyni, hogy Crane lelke elkóboroljon valahol. Beszélni kezd hozzá, hogy térjen vissza, majd pár nagyon hosszú másodperc után a gyertya újra fellángol és Crane visszatért. Elég sokkos a magányos kóborlástól, de meghallotta Abbie hangját és visszatért. Pár mély sóhaj után mondani akar valamit Abbie-nek, itt az idő egy nagy vallomásnak? De nem, szerinte az egyik sakklépés volt ügyes húzás. Ideje örömködniük végre. Pandora is visszatért a lélekjárásból, kénytelen elmondani a híreket az urának, aki persze dühös. Valamilyen megoldást kell találni, hogy felgyorsítsák a démonok eljövetelét, mert már éhes a bosszúra. Pandora elgondolkodik, kudarcot vallott, de jóvá akarja tenni, vegye el az ő erejét, Múmia nem is habozik ezt megtenni, elszívja Pandora erejét. A megszerzett erővel a ládikó épségben megmaradt darabkájához sétál, a doboz felizzik, Pandora háttérben meg szép csendesen vért könnyezik.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása