Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x08 - A halkeltető

2016. május 19. 09:00 - Hoppancs

A Macska tehát átment a szivárványhídon, ami Lawrence-t nem dobja fel túlzottan, mert mégiscsak szerette, vagy mi. Joel nyögdécselve heveredik le a nehéz nap után, majd megköszöni kedves barátainak, hogy eljöttek érte. Mindenki bágyadtan néz. Lex megdicséri a fejsebét ápolgató Gus óráját, mire utóbbi elmeséli, hogy a nejének, Evának is vett egy ugyanolyat, de az unokahúga ellopta. Ebből balhé kerekedett, mert az asszony azt hitte, Gus csapta zaciba, aztán kettőt pislogtak, és már váltak is. Lex bánatosan hallgatja a sztorit. Reggel Cobiék éppen a néma fiú üveglebegtetési képességeit csodálják (később kiderül, hogy mégsem varázsló), amikor hivatalosan is ébresztőt fúj a Macskát kiiktató helyi amcsi fenegyerek, Aaron. A fickó olyan benyomást kelt, mint egy túlságosan magabiztos egykori életmódtréner, akitől senki sem meri megkérdezni, miért rúgták ki az állásából. Pár másodperc alatt azonosítja a srácokat, elsüt egy poént a Macska elfogyott életeiről és mellékesen a Cobi lábán található viszkető izéket is diagnosztizálja. (Bársonyatkák, ha valakit érdekel.) Ezután bicajra ugrik, a többieket meg az autóval tovainduló Lawrence követésére utasítja. Elvileg ő juttatja majd haza hőseinket.

bscap0000_7.jpg

Egy elhagyott táborba érkeznek, és ha valaki most kapcsolódik be a történetbe, azt is hihetné, hogy csapatépítő tréninget fognak tartani. Aaron lazán közli, hogy nem kötelező a csatlakozás, úgyhogy Gus - arcán mély undorral- lendületesen sarkon is fordul. Tényleg mehet ám, nincs gáz, leszámítva, hogy DNS-bizonyíték van ellene Milo ügyében, és mind a négyüket összefüggésbe hozták holmi medencebéli hullákkal, meg eltűnt ügyvivőkkel. Ja, és momentán belbiztonsági kockázatot jelentő illegális migránsnak számítanak az amerikai határon, ahol tárt karokkal várják őket a bevándorlásiak. A jó hír, hogy ez a bizalomgerjesztő mosolyú Aaron minden erejével azon dolgozik, hogy a csúnya vádak törlődjenek, és csak egy egészen aprócska kis szívességet fog kérni cserébe. El kellene szállítani valamit valahová.

bscap0001_7.jpg

Érthető, hogy ehhez senkinek nem fűlik a foga, úgyhogy amikor Aaron a döntést elősegítendő félrevonul, Gus folytatja a lázítást, miszerint ne higgyenek ennek a baromnak, irány az erdő, oszt’ lesz, ami lesz. Lex aggódik, amiért mindezt a háttérben közömbösen álldogáló idős asszony előtt fejtegetik, de Lawrence megnyugtatja, hogy a nő siket, ahogy Aaron összes alkalmazottja. Bizonyára támogatást kap a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért.  A drogdíler kénytelen szóba hozni a hiányzó pénzt, amiről Aaron még nem tud, de ha a fülébe jut, akkor egészen durva homlokráncolás várható. Azt ajánlja, árulják el villámgyorsan, hol található és akkor ő elhozza, mielőtt kibukna a dolog. Ha már úgyis a városban jár, hozzácsap pár papírt is, amit alá kéne majd írni, hogy megint az övé lehessen Milo házikója.

bscap0002_7.jpg

A rövid hatásszünetet követően Cobi fújja be Ericát, akinek lehetséges tartózkodási helyét és kocsija leírását is megadja. Lawrence balra el, Gus tombol, de nem sokáig, mert visszatér a jó Aaron, hogy további parancsokat adjon, miután megmutatta a „cég” majdnem olyan jól működő, mint amilyen büdös halkeltetőjét. A bogarak eltávolítása ürügyén félrehívja Cobit, akiben nem hagy kétséget a felől, hogy tud a kis guatemalai kiruccanásról, ami igen lenyűgözte, hiszen itt ő dönti el, ki mehet át a határon. Ki is nevezi Cobit „projektvezetőnek”, és még ennél is szebb jövőt vázol fel számára arra az esetre, ha sikeresen végigviszi a tervet. A cimborák előtt azonban nem ajánlott a Guatemala-ügy reklámozása, mert az ártana a csapatszellemnek. Cobi büszke bólogatása hatalmas ordításba torkollik, amikor egy maszkos illető ismeretlen eredetű folyadékkal fertőtleníti atkás lábát.

bscap0003_7.jpg

Hamarosan már egy helyes kis dobozzal kerül elő, amit a pénzzel együtt kell elvinni Jesúsnak, hogy kiengeszteljék a kellemetlenségek miatt. Az eredeti cuccot Lawrence-re bízták, de ő átadta Milónak, aminek tudjuk, mi lett a vége. Mivel a fiúk lenyúlták a zsét és össze-vissza akcióztak a hajón, az a minimum, hogy személyesen követik meg a kedves vezetőt. Gusnak annyira tele van a hócipője, hogy halált megvető bátorsággal széttépi a csomagot, amiből egy csomó földimogyoró hullik ki. Na, nem azért, mert a kívánós Jesús pont erre vágyik, csak így tesztelte Aaron a bizalmi kockázatokat. Gus nem szerepelt jól, de egyelőre nem végzik ki. Az újabb esőerdei túra előtt hőseink Aaron csodaraktárában szerelkezhetnek fel.

bscap0004_7.jpg

Amíg a gazda ismét elvonul, Joel felvázolja elméletét, miszerint a fickó CIA-s, ezért olyan paranoid. Cobi szerint mindegy mi, mert segíteni akar nekik, amire eddig nem volt példa. Na jó, Rochelle-t leszámítva. Lawrence ellátogat egy vallásos farmerasszonyhoz, aki a földje megtartásáért cserébe tesz neki szívességeket. Persze csak picurkákat. Most például el kéne kapni a menekülő autót, amihez szükség lesz az országút menti farmok bevonására. A nő úgy véli, ez már túl nagy szemétség lenne az Úr szemében, ezért Lawrence a hatékonyabb meggyőzés érdekében a pisztolyt is beveti. Meg is lesz a hatása. Gusnak megint mehetnékje támad, ezúttal Belize városba, ahol Erica várja, hogy megmentse. Cobi nem marasztalja, mert biztos visszafordul, ha kiszellőztette a fejét. Pedig nem. Lehet, hogy le lesz váltva ez a projektmenedzser.

bscap0005_6.jpg

Aaron tényleg csalódott némileg, amikor Cobi beszámol a fejleményről, Jesúsnak ugyanis négyen kellenek. Gus ezalatt aláaknázott tüzérségi lőtérre téved, ahol mázlijára pont egy szakember ügyködik. Időben arrébb vetődnek a robbanó rakéta közeléből. A  pasas roppant segítőkészen reagál a városba igyekvő Gus igényeire, és egészen addig hajlandó is navigálni, amíg tíz másodperc múlva fel nem hívják. Volt, nincs idegenvezető, Gus egy sziklára pattanva ajvékol. Még jó, hogy a másik három így is, úgy is keresi, mert különben ott öregedne meg. A legbátrabb és legtanultabb Lex (mekkora égés ez Joel tanár úrnak) egy bot segítségével kezd ügyes aknakeresésbe és Gus-mentésbe, aminek során mellékesen bevallja, hogy ő lopta el Eva óráját. Mert most nem lehet rá haragudni, ugye. Akkor szar helyzetben volt, nagyon sajnálja. Gus ezt kissé manipulatívnak érzi, de most ezzel a szuperhőssel kell beérnie. Nem robbannak fel, Cobi pedig tök lelkes, amiért ez a kirándulás ilyen jótékonyan hat négyük kapcsolatára. Ha már őszinteség, kérdésre bevallja, hogy Guatemalában járt, hogy a követségen elintézze a hiányzó útlevelek ügyét. (Cöh.) Joel is beszámol az erdei focimeccsről. A túléléshez szükséges cuccok felpakolása után Aaron immár Lexre bízza a valódi küldeményt, mert ő jobban teljesített, mint vezető. Már éppen kedélyes modorban bocsátaná útjára tanítványait, amikor megérzi, hogy a pénzeszsákok súlya nem megfelelő. Nincs mese, be kell vallani, hogy a lé fele hiányzik. Aaron őrjöng.

bscap0006_4.jpg

Miközben a patika felé veszik útjukat, Erica és nagyija útját mezőgazdasági munkások torlaszolják el, akik arra kérik, tolassanak bátran, van a földjén keresztül egy másik út. Cobit gatyára vetkőzteti egy tinilánycsapat, ami ellen máskor lehet, hogy nem tiltakozna, de most nincs ideje a mókára. Ja, és amúgy is csak ruhatolvajok voltak. Aaron és Lawrence telefoncsevejéből kiderül, hogy előbbi tényleg a CIA embere, utóbbi meg pipa, amiért a Macskának mennie kellett. Aaron rácsodálkozik Cobi új szuvenírpólójára, majd elviszi a társaságot a félreeső kunyhóba, ahol Ericáékat és bájos csivavájukat őrzik. Aaron pisztolyt nyomna Gus kezébe, de végül Lex veszi át a fegyvert, hogy tutira ne essen senkinek baja.

bscap0007_3.jpg

Erica pipa, hogy ez a hála a segítőkészségéért, ráadásul a nagyi neki sem mondta el, hová rejtette a pénzt. Valószínűleg súlyos időskori depresszióban szenved, de arra nem tudta rávenni magát, hogy láncfűrésszel essen a családjának. Az elkerülhetetlen veszekedést a kiskutya idegesítő ugatása festi alá, Cobi a levegőbe lő, a nagymama behúz neki, aztán Aaron megunja és elvágja az eb torkát. A mamának érdekes módon ettől rögtön beugrik, hogy a férje sírjába tette a táskát. Aaron az USA-t dicsőítő beszédet mond a temetőben, de valahogy senki nem érzi át. Átnyújtja a csomagot, amivel úgy kell bánni, mint a tojásokkal, amiket gyerek helyett szoktak adni az iskolásoknak. Ha bármi történik vele, Jesús kioszt pár karót. Lex hosszú fehér fátyolba burkolt nőt (?) vél látni az úttest mellett, de a többiek nem észlelik a jelenséget. Most vagy agytumora van, vagy itt már megint valami fura történik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása