Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x07 - A fagyi

2016. május 13. 09:00 - Hoppancs

Minden jel arra utal, hogy Lawrence körül megnémulnak a gyerekek. Joelnek is egy szótlan fiú hoz fagyit, amelynek összetevőire a férfi igen kíváncsi lenne. A kissrác továbbra is hallgat, a „vendéglátó” pedig kiadja az evési parancsot, mert nem lenne jó, ha elolvadna a cucc. Mialatt Joel kanalaz, Cobi átutalást intéz, és a bankos fazon – mivel nem ma kezdte a szakmát – azonnal vágja, hogy a milliókat nem vak árvák gyógyításával kuporgatta össze évtizedek alatt. A kényes helyzet miatt a tranzakció igen drága lesz, így Cobinak már nem csak az fáj, hogy a pasast nem izgatja, mi az a pénzügyi tanácsadó. A desszertet gyorsan eltüntető Joelt arról faggatja Lawrence, hogy tudták-e, mi volt a csomagban, illetve hogy számít(hat)-e a barátai segítségére. Hát, igazából nem, vagy igen, de akármi lesz, tök mindegy, mert az élet szar, reagál Joel, majd bevisz egy övön alulit: „oszt’ veled mi lesz, drága Lawrence-em, ha nem szállítod se a zsét, se a csomagot”? Erre a kisfiú is elmosolyodik, de az öreg megigazítja az arcát.

bscap0000_6.jpg

Macsek elbúcsúzik csini nejétől és két szép kölykétől, mert indulnia kell munkába, egészen pontosan Lex és Gus levadászására. A célpontok egy kajáldában unatkoznak Ericára várva, és túl éhesek ahhoz, hogy meg ne villantsanak a pultos előtt egy szép kövér ötveneuróst. Gus vázolja a helyzetet, miszerint csak egy kis rizsre és babra van szükségük, de visszaadni nem kell, meg váltani sem, mert mindjárt jön értünk az ismerősük kápéval felszerelkezve. Mindenki roppant megértő, Lex egészen meg is hatódik a belize-i polgárok kedvességétől. (Joel az üveget lebegtető szolgagyereket csodálja.) Lexék az otthoniakról beszélgetnek, aztán befut végre Erica, aki igazán penge matekból, ezért rákérdez, hol a másik két jómadár. Csak mi vagyunk, közli Gus, aztán lépnének is vidáman, amikor a már nem is olyan szimpatikus helyi lakosok a nő külső és belső előnyeire, majd a táskára kezdenek célozgatni. Lex elszontyolodik, hogy az emberek mégsem jók, Erica viszont Gus kérése ellenére nem vonul fedezékbe, ehelyett sprével támad a haverjait körbefogó keménylegényekre. A huzakodásnak ki más is vethetne véget, mint a Macska, akinél pisztoly is van. Rövid úton kizavar mindenkit az erdőből, magával rángatva az Ericával kiegészült Lexéket.

bscap0001_6.jpg

Gus lovagiasan bocsánatot kér Ericától, amiért ekkora kulimászba keverte, de Törpinek nincs hangulata az érzelgéshez, inkább sietősen betereli a népet egy furgonba, a nőt meg utasítja, hogy kötözze meg az utasokat, magát is beleértve. Cobi a reggelinél megismerkedik egy Tabatha nevű hölggyel, ami kiváló alkalom egy kis búfelejtésre, na meg össze-vissza hazudozásra. Michaelként bemutatkozó álszemélyiségébe jó adag Milót kever, úgyhogy most ő a sikeres üzletember, aki fiatalon nyugdíjba megy. Egész gördülékenyen mesél „magáról”, de cseppet zavarba jön, amikor Tabatha a feleségéről érdeklődik (a jegygyűrű bizony feltűnő dolog). Aztán csak kinyögi, hogy az asszony elvitte a rák, de nem kesereg, mert ilyen az élet, ad, aztán elvesz, ő pedig hősiesen tűri a csapásokat. Nagyon szép, drámai monológ bontakozhatna ki, de Tabathának sietnie kell. Cobi kettesben marad a valós énjével.

bscap0002_6.jpg

Lawrence tájékoztatja Joelt cimborái hamarosan várható érkezéséről, és kérdésre a bizniszről is hajlandó mesélni. Egyéni vállalkozóként dílerkedik, Milo cégében is tisztára mosott egy kisebb vagyont. Amúgy sajtot is árulhatott volna, de az olyan snassz. Joel finoman beszólogat, ezért kap egyet a kobakjára Lawrence fogdmegjétől. Lex szeretné meggyőzni Ericát, hogy ők egész erkölcsösek ám, csak véletlenül lenyúltak némi drogpénzt, mert a körülmények nem engedtek más választást. Exmacska kulturális diskurzust kezdeményez az életben lévő és halott Bee Gees-tagok arányáról. Az úton előkerül Erica nagyija is, aki az autóban várja unokáját, ezért Cicus elindul felé, hogy lepuffantsa. Gus ezt nem hagyhatja, és kiderül, hogy nem is olyan nehéz egy aprócska fickót hátulról felrúgni. A fetrengő bűnöző által elgáncsolt Lex lemarad, a többiek viszont elhúznak a mamival.

bscap0003_6.jpg

A tévében Rochelle eltűnéséről tudósítanak, Cobi gondosan fel is jegyzi a tárcsázandó telefonszámot. Gus vissza akar menni Lexért, de Ericáék nem kockáztatnak, úgyhogy ezzel az akcióval magára marad. Ja, és a pénzt is lenyúlják. Macsek kiveri Lexből Erica nevét és az ígéretet, hogy elvezeti hozzá. A gyenge erdei térerő hatására Gus megkapja Joel üzijét, miszerint elrabolták, és nem bánná, ha kapna némi anyagi és morális támogatást. Az enerváltan pornót bámuló Cobi csodálkozik, amikor Gus azzal hívja, hogy Joel kakiban van és kéne az összes pénz. Ja, és Lexet elvitte a Cica. Cobi nem árulja el, hogy Guatemalában van, de megígéri, hogy odamegy. Jótettrohamában Rochelle ügyében is elintéz egy telefont, elmondja, hol zuhant le, aztán leteszi.

bscap0004_6.jpg

Az ügyintéző annyira nem is néz nagyot, amikor Cobi közli, hogy akkor most utalja szépen vissza neki a nagy nehezen átküldött összeget. A kliens viszont már nem akar többet ráfizetni, ezért gyorsan megfenyegeti a fickót a drogrendőrséggel. Lawrence kineveti a tanárokat tanítási módszerekre tanító Joelt, aztán elkerekedik a szeme, amikor utóbbi felvilágosítja, hogy Milo rá és a másik három nyomorultra hagyta a villát. Lawrence szerint a ház az övé, de Joel kiábrándítja: a tulajdoni lap másról tanúskodott. Ha ez igaz, akkor nem mentek haza, mondja Lawrence. Lex és Macsek nem találja Erica lakását, mert sötét van és Lex csak egyszer járt ott. Ezzel hirtelen érdekegyenlőség keletkezik köztük, egyeztetniük kell, mit adjanak be Lawrence-nek, hogy életben maradhassanak.

bscap0005_5.jpg

A sztorit nem bonyolítják túl, Macsek azzal csenget be főnökéhez, hogy mire odaért, már csak Lexet találta a kocsmában, a pénz meg sajna a másik háromnál van. Hát, ez annyira nem nagy előrehaladás, Lawrence nem érti, miért nem maradtak együtt a jó barátok. Joel és Lex összegzik az eddigieket. Joel őszintén bevallja, hogy egy pillanatig sem várt rájuk a karantén után, és biztatja Lexet, hogy fogadja el a fagyit, ha kínálják. Az újraegyesülő Gus és Cobi ölelkezik, majd veszekszik. Cobi elég ideges, amiért csak az ő egy-két fáradt milliója van meg. A csipkebogyó fagyi fincsi, bár Lex nem tudja, hogy az mi. Mármint a csipkebogyó. Joel arcára őszinte döbbenet ül ki. Cobi le akar lépni, mert szerinte a részleges teljesítés a biztos halállal lenne egyenlő, szóval akkor jobb eleve oda sem menni. Végül csak befutnak ők is Lawrence-hez, akinek azt a mesét költik, hogy a lóvé fele Rochelle-nél van a követségen. Cobi alkut ajánlana, de nem jön be a trükk, ezért Lawrence majdnem vízbe fojtja. Miután nem vall senki a maradék hollétéről, Lawrence utasítja Macsekot, hogy lője le egyiküket. Mókás fordulatként végül mégis utóbbi fejébe eresztenek nyilat a fák közül.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása