Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x08 - Persecute Envoys

2016. május 13. 13:00 - Scott Pilgrim

Flashbackkel nyitunk, 5 évet ugrunk vissza az időben. Az ekkor még hosszú hajú Mayfair találkozik egy parkolóban az ellenszenves CIA-s emberrel, akivel a korábbi epizódokban meggyűlt a bajuk Welleréknek. A találkozón ott van még Sofia Varma, a Fehér Ház politikai igazgatóhelyettese. Kiderül, hogy a Fehér Ház kabinetfőnökével fognak találkozni. Visszaváltunk a jelenbe, ahol a rövid hajú Mayfair éppen elmondja, mi is az a Napvilág: a Nemzetbiztonság 10 évig lehallgatott egy rakás állampolgárt, a Napvilág meg az összes tárolt adat erről. Saul Guerrero pedig a fedősztori volt, hogy ő volt az informátor, miközben valójában a Napvilág. Weller ezt nem igazán fogadja jól. Dühösen kiviharzik az irodájából.

vlcsnap-2016-05-12-19h41m39s519.png

Közben helyzet van. Lelőttek két rendőrt, azt a két rendőrt, aki ott volt, amikor egy harmadik lelőtt egy fegyvertelen fekete kölyköt, ahogy azt Amerikában szokás, és az esetről videó is készült, viszont ellentétben a való élettel, itt a rendőrt ki is rúgták a rendőri túlkapások elleni tüntetések után. Azt gyanítják, hogy mivel a két társát a közvélemény bűntársnak tekintette, lehet, hogy bosszúból ölték meg őket. Naná, hogy ez is kapcsolódik Jane egyik tetkójához: brooklyni henteseknek becézték őket, rajta meg van egy tetkó egy hentesbárddal, benne egy 65-ös számmal, a két rendőrt meg a 65. körzetben ölték meg.

vlcsnap-2016-05-12-19h42m05s038.png

A főcím után megérkeznek Wellerék a helyszínre átvenni az ügyet a zsaruktól a rendőrségi központba, de ennek a zsaruk nem igazán örülnek, mert szeretnék ők elkapni a rendőrgyilkost, hogy megöljék. Kihallgatják az egyik áldozat társát. Kiderül, hogy a gyilkos megvárta, míg elmegy az áldozat közeléből, mielőtt végzett volna vele, vagyis nem akarta megölni a társát. Így viszont a társa nem látott semmit a gyilkosságból, így infóval se tud szolgálni állítása szerint. Zapata beveti a ’tudom, min mész keresztül’ módszert, elmeséli, hogy ő is volt rendőr és szintén megölték a társát, szóval tudja, min megy keresztül, de segítenie kell, hogy elkapják. A rendőrnő viszont állítása szerint tényleg nem látott semmit. Elkezdi magát okolni, de Jane Doe vigasztalni próbálja, hogy nem az ő hibája.

vlcsnap-2016-05-12-19h42m44s402.png

Elárulja viszont, hogy mostanában az egyik áldozat zaklatott volt és nehezen aludt. Wellernek feltűnik, hogy az egyenruháján kamera van. A rendőri visszaélések miatt szereltek minden rendőrre kamerát, a rögzített felvétel meg feltöltődik azonnal a központi adatbázisba. Elindulnak feltúrni az áldozatok által rögzített felvételeket. Mivel nem szemből érkezett a lövés közelről, ezért hívnak elemzőket a felvételekhez. Újabb flashbacket kapunk Mayfair öt évvel ezelőtti találkájáról: Mayfair eléggé ellenezte a Napvilág programot, mondván, hogyha kiderül, mennek mind a börtönbe, viszont finoman befenyítik, hogy muszáj belemennie, mert hanem túl sokat tud, és gáz lehet belőle, ha ő is nincs benne a buliban.

vlcsnap-2016-05-12-19h43m15s614.png

Jane Doe-nak feltűnik, hogy Kurt és a főni fasírtban vannak, rá is kérdez, hogy miért. Nem tudja kiszedni belőle, de megkérdi tőle, hogy mit tenne, ha valaki, akiben megbízott, átveri. Jane nem igazán tudja. Közben az egyik áldozat egy korábbi felvételén felfedeznek egy Ricky Holt nevű focistát, aki lökdösődik és azt hajtogatja, hogy „Megöllek!”. Kiderül, hogy ugyanolyan fegyvere van, mint amivel megölték az egyik rendőrt, Schultzot. El is mennek a lakására, ahol Ricky éppen egy halom nő koszorújában van. Amint meglátja Kurt jelvényét, menekülni kezd. Némi kergetőzés után elkapják.

vlcsnap-2016-05-12-19h43m46s018.png

Beviszik kihallgatni, ahol Ricky elmondja, hogy nemrég kihívták rá a zsarukat a szomszédok a hangos zene miatt, Schultz pedig berontott hozzá. Nem sokkal később pedig kapott egy fotót, ahogy azon az éjszakán szexszel, egy levél kíséretében, hogy fizessen, különben megy a kép mindenhova. Kiszedik belőle, hogy azért lehetett zsarolni, mert a szexpartnere egy fickó volt. Azért támadt rá a rendőrre, mert kiderült, hogy nem egyszeri lett volna a pénz, amivel zsarolta, hanem havi. Elmondja, hogy a róla készült fotó olyan volt, mintha egy fotóról készült fotó lenne. Ez alapján kiderítik, hogy Schultz valószínű felvette a ruhájára szerelt járőrkamerával, majd bent az őrsön lefotózta a felvételt. Egyúttal pedig azt is, hogy a 65-ös Jane tetoválásán nem a közelgő gyilkosságra akarta felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy a 65-ös körzetben korruptak a rendőrök. Egy flashbackből kiderül közben, hogy Mayfair járt Sofia Varma-val, aki anno rávette, hogy használja a Napivlágot.

vlcsnap-2016-05-12-19h43m46s018.png

Wellerék ki akarják hallgatni Schultz már kihallgatott társát, hogy benne volt-e a korrupcióban, de pont akkor érkezik az infó, hogy már halott, valaki lelőtte. Kimennek a helyszínre, ahol ott fekszik holtan, a vérével pedig fel van írva a járdára, hogy „mészárold le a mészárosokat”. Már készen is vannak a laboreredmények, nem Holt volt a gyilkos, ki is húzzák a gyanúsítottak listájáról. Viszont megnő a gyanúsítottak listája, mert Schultz kártyaadataiból kiderül, hogy másokat is zsarolt. Közben az is kiderült, hogy mivel nincs mindenkinek személyes jelszava a rendőrkamerák adatbázisához, bármelyik zsaru hozzáférhetett az anyagokhoz. Miközben ezt elmondják, Kurt picit odaszúr Mayfairnek, ő behívja az irodájába leszúrni, Weller elmondja, hogy soha többé nem tud bízni benne és kiviharzik, ahogy szokott.

vlcsnap-2016-05-12-19h44m41s298.png

Egy újabb flashbackben Mayfair és Warna a rádióban éppen a lebukott NSA-ről hallgatnak híreket, csak a sorozatban Snowdent Winternek hívják. Közben kiderül egy levelezésből, hogy nem Schultz volt a zsaroló, de ismerte a zsarolót. Valószínűleg le akarta leplezni, így a rejtélyes zsaroló rendőr ölhette meg a többieket. Lenyomozzák, hova ment a pénz, és rögtön meg is van a két gyanúsított: Costello és Johnson. Amit ezt kimondják, Costello és Johnson éppen megérkezik Schultz özvegyéhez. Elindulnak autóval felkutatni Wellerék a két korrupt kopót, Zapata és Edgar a lakásukra mennek, Kurt meg Jane pedig nem tudni, hova, csak hajtanak gyorsan autóval. A kocsiban Jane megpróbál Weller lelkére beszélni, hogy béküljön ki Mayfairrel, mert mindenki hibázhat, de amúgy fogalma sincs, mit csinált Mayfair. Közben hívást kapnak Pattersontól, aki leadja a drótot, hogy Schultz özvegyénél vannak Costello és Johnson. Telefonálnak az özvegynek, hogy ne engedje be őket, de már szopó, mert ott van a lakásában a két korrupt kopó, akik sokat sejtetően kiveszik a telefont Schultz özvegyének a kezéből.

vlcsnap-2016-05-12-19h45m08s963.png

A rossz zsaruk finoman fenyegetni kezdik az özvegyet, aki végül tökön rúgja az egyiket, rohanni kezd, ők utána, de pont megérkeznek a lakásba Jane Doe-ék, és lövöldözés alakul ki. Jane kimenekíti a jó asszonyt a házból, viszont Kurtre hanggránátot dobnak, ami elrobban. Ettől megzavarodik, de még így is lelövi az egyiket. Közben kint Jane lábon lövi a másikat. A telefonjaikon pedig egy halom bizonyítékot találnak. Közben Mayfairnek a rendőrparancsnok erősködik, hogy beszélni akar az elfogott tettessel, az autóban viszont fegyvert fog rá. Kiderül, hogy ő rendelte el a tisztogatást. A főni viszont tökös asszony és nekivezeti az autót egy másiknak, hogy leszerelje a fenyegetőző parancsnokot. Megússza néhány sebtapasszal és végül még Wellerrel is kibékül később.

vlcsnap-2016-05-12-19h45m59s648.png

Patterson, Zapata és Jane elmennek inni egy bárba lazulni. Patterson üzenetet kap az előző részben kirúgott pasijától, hogy hiányzik neki. Weller hazaér és ott találja az apját, aki éppen iszik. Szól, hogy töltsön neki is egyet és dumálni kezdenek. Ez egy ilyen kibékülős epizód. Egy utolsó flashbacket kapunk, amiből kiderül, hogy Mayfair egykori szerelme, Varma öngyilkos lett a lebukástól való félelmében. Közben hazafele mennek a csajok, Zapata-t a sötétben leszólítja a CIA-s főember egy sarkon. Kiderül, hogy a deal az volt, hogy átadta pénzért cserébe neki Jane Doe aktáját, viszont abból semmi nem derült ki a CIA-os ember számára, így további információkra lesz szüksége, és megzsarolja Zapata-t, hogyha nem működik együtt, akkor feldobja az FBI-nál korrupcióval. Szóval a továbbiakban még jelenteni kell neki.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása