Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones 1x12 – Avagy húzz egy számot!

2016. május 11. 15:00 - Qedrák

Antiflex Lukács és Jessica egy épület mögött megbújva lesik, hogy a sebezhetetlen bőrű emeletes feka kocsmáját hogyan oltja a sok lelkes tűzoltó. A férfi nagyra nőtt szemekkel magyarázza, hogy mindent megtett, amit Kilgrave kért tőle, hiába, neki is új még ez a szituáció, és csak az téríti magához, hogy Jessica indulatosan követeli tőle azt, hogy mondja vissza azt, amit Kilgrave mondott neki. Lukács megteszi, és egy visszaemlékezésben látjuk, hogy miként ment lépre az agymachinátornak, azaz követte Jessicát, majd a Hope öngyilkossága után az apjával menekülő Kilgrave-nek ment volna neki, de ez ritkán szokott eredményes lenni, és neki sem sikerült. A kocsiban aztán Kilgrave mindent kiszed belőle, ti. szeretők voltak, Jessica elárulta Reva halálának körülményeit, etc. Kilgrave-t leginkább az előbbi momentum érdekli, hiszen ez azt jelenti, hogy a kissé ványadt testével kellene versenyeznie ezzel a nagydarab fazonnal, de egyelőre ennek a gondolatnak nem lesz komolyabb következménye Lukácsra nézve.

kilgravelukacs.jpg

Megyünk vissza, Jessica megnyugtatja a férfit, hogy Kilgrave bizonyára azt hiszi, hogy halott, mert nem tud a sebezhetetlen bőréről. Érkezik a rendőrség, és Lukács tudja, hogy ideje olajra lépni, bár a kocsmája összes dokumentációján Reva neve szerepel, szóval senki nem fogja őt kérdezni. Mennek is Jessicához, a lakás természetesen szanaszéjjel van verve, a falakon golyó ütötte nyomok, néhány összetört bútordarab itt-ott, és persze a gipszkartonnal leválasztott másik szoba falán egy mesterségesen képzett belső ablak is van. Lukács meg is jegyzi, hogy valószínűleg nem szeretné tudni, hogy mi történt itt, de legalább Jessica irodája nem lángol. Lukács leül a csodával határos módon épségben maradt kanapéra, és indul a lelki fröccs, mert elnézést kér, hogy bolond módjára nem hitt a nőnek, szuperhősünk persze megbocsátó hangulatban van, és azt mondja, hogy fel se vedd, mert attól még senki nem lesz ostoba, hogy nem hisz neki. Jessica leül mellé, és elmondja, hogy Reva halálának legalább annyi értelme volt, hogy azóta immunis lett Kilgrave agytornájára. Ezért van neki a legnagyobb esélye arra, hogy kinyírja Kilgrave-t, ehhez pedig Lukács lelkesen fel is ajánlja a segítségét, de Jessica óvatosabb: Kilgrave hatása 12 órán át tart, szóval most szépen feküdjön le aludni, mert nem biztos, hogy megbízható. Szuperhősünk pedig elkezdi hallgatni a rendőrségi rádiót a konyhájában egy székre telepedve, azt mondjuk nem egészen értem, hogy miért nem tűnik fel neki, hogy Répafej már nincs ott nála, de annyi baj legyen. Kilgrave és az apja jön ki egy New York-i szórakozóhelyről, miközben az agymanipulátor arra panaszkodik, hogy nem volt elég hatékony. A beszélgetésükből kiderül, hogy Kilgrave felment a színpadra, és onnan utasította a tömeget, de egy bizonyos távolságon túl nem működött a dolog. Ki is jön egy félig részeg srác, hogy elkezdjen örülni Kilgrave produkciójának, de hamar elhallgattatják, majd azt mondja neki, hogy szépen menjen oda a park kerítéséhez, és maradjon ott örökre, az apjától pedig bizonyosságot szerez, hogy valóban megpróbál mindent, hogy növelje a hatékonyságát. Azért még elmondja, hogy a srác aligha marad ott örökre, hiszen a hatás megszűnik.

jessicaluke4.jpg

Másnap délelőtt Lukács édesdeden alszik Jessica ágyában, míg szuperhősünk lecsekkolja Trisht, akit kiengedtek a kórházból. Szóba kerül Simpson, hát őt elvitték innen, míg Trish lakását is kitakarították, elvégre ott volt még egy nappal ezelőtt két hulla. Egy rövid szóváltást követően, amelyet Répafej jelleméről folyatnak, Trish elújságolja, hogy a Kozlov nevű figura az IGH nevű vállalatnak dolgozik, ami azonban papíron még annyira sem létezik, mint egy panamai offshore birodalom. Miután leteszik a kagylót, a kórházban néhány feszült pillanat következik, Trish még kést is ragad, de feleslegesen, mert csak az anyja érkezik meg, aki szabadkozik, hogy nem akarta a telefonálás közben megzavarni a lányát, aki azonban pontosan tudja, hogy csak hallgatózott. Mi a francot keresel itt, hangzik el a mérsékelten udvarias kérdés, mire Dorothy csak annyit mond, hogy hallotta, hogy elmarad a Trish Talk, és aggódott a lánya miatt. Az biztosítja, hogy nem lett újra gyógyszerfüggő, szóval most már elmehet, de Trish-anyut nem olyan fából faragták, hogy könnyen le lehetne rázni. A lánya persze folyamatosan tartja tőle a három lépés távolságot, és megjegyzi, hogy nem igazán az anyukák gyöngye nevelte őt fel, mire Dorothy elismeri, de esküdözik, hogy megváltozott, csak ezt nem tudja bizonyítani, mert Trish kizárja őt az életéből. Ebben nem is lesz sok változás, mert a lánya rövid úton kiküldi a szobájából.

trishanyuka3.jpg

Lukács lelkesen menne Jessicával Kilgrave-vadászatra, míg szuperhősünk kevésbé lelkesen küldi el, de végül együtt folytatják a keresést. Kifelé menet Malcolmba botlanak, aki elköltözőben van, mert a szüleihez megy, de utoljára még jól beolvas Jessicának. Felkeresik Albert motelszobáját, hátha találnak valamit, de a molett tulaj rájuk nyit, és kizavarná őket. Szó szót követ, végül Lukács udvariasan felemeli, és arrébb rakja a hölgyet, miközben Jessica a vegyszerek között kutat, és talál valami biológiai anyagot, amit ő nem tud kiejteni, én meg nem tudok leírni. A következtetés: fel kell keresni a közeli biokémiai labort, hátha onnan van. Ott azonban Jessica hiába agyalja el az egyik csinovnyikot, csak annyit tud meg, hogy Kilgrave kétszer volt ott, szóval vissza fog még jönni, addig pedig várakozniuk kell. Persze a laborban megvan a hatása a látogatásnak, mert megállás nélkül dolgoznak, ami azt jelenti, hogy néhányan maguk alá csináltak. Jessica beszélteti egy kicsit a férfit, aki elmondja, hogy nem tudott mit tenni Kilgrave parancsa ellen, és hiba volt, hogy Reva haláláért Jessicát hibáztatta, szóval bocsánatot kér, és ha kell, megteszi ezt minden egyes nap.

jessicaluke5.jpg

Trisht az otthonában keresi fel az anyja, és felmutat neki egy IGH-s borítékot, ami elég ahhoz, hogy beengedje. Amúgy nem hallgatózott a kórházban, csak úgy mellékesen megjegyezte ezt a hárombetűs szót, szóval a saját dolgai között utánanézett. Trish körülbelül annyira bízik a saját anyjában, mint Matolcsy György az IMF-ben, de Dorothy érzelmes húrokat pengetve közli, hogy szeretné visszakapni a lányát. Jah, és amúgy ez a vállalat fizette Jessica orvosi számláit, ezek vannak a borítékban. Lehet, hogy van még ott, ahonnan ez jött, szóval kedves Trish, gyere haza, és nézd meg, úgy mellesleg az egyik kedves ismerősöm reklámarcot keres az ásványvizére, és minden eladott palack után utal némi lóvét a rászorulóknak. Mondanom sem kell hogy Trish arcára kiül az undor, és a párbeszéd megint azzal ér véget, hogy elküldi az anyját otthonról.

trishanyuka4.jpg

A várakozás mindig kellemes dolog, főleg, ha azt az ember valakihez hozzábújva teheti meg, szóval Jessica és Lukács is így cselekszik, de az idillnek vége szakad, mikor megérkezik egy látogató, aki azonban csak egy ázsiai figura, és nem Kilgrave. Követni is kezdik a taxiját a motoron, keresztül New Yorkon. Egy parkban kiszáll, Jessica pedig közli Lukáccsal, hogy maradjon le, mert Kilgrave itt lehet. Az ázsiai férfi keresztül megy mindenen, szappanbuborékon, mutatványoson, babakocsis anyukákon, Jessica pedig egyre nehezebben követi őt, egy pillanatra el is veszíti, de végül meglátja, amint odamegy egy kertészhez, és megfogja az ollóját, majd a szájába veszi, és beledől, a túlélés leghalványabb esélye nélkül. A táska üres, Kilgrave valahogy elvitte előle, vagy felültette. Jessica ideges, Lukács a liftben nyugtatja, de csak Trishbe botlanak bele, aki szuperhősünk romos lakása előtt várakozik. Vicces pillanatok következnek, amikor Antiflex Lukács és Trish bemutatkozik egymásnak, de a számára kínos jelenetnek Jessica véget vet. A szőke nő örül annak, hogy Jess végre talált magának valakit, egyébként is milyen jóképű fickó ez a Luke, és annyira vibrált közöttük a levegő, hogy még egy kezdő szerkesztő is betenné őket egy meztelenül randizós showműsorba. Jah, elnézést kérek, az egy másik műsor kettővel arrébb. Szuperhősünk kézzel-lábbal tiltakozik, hogy nincs ideje a romantikázásra, szóval elő a farbával, miért kereste fel őt. Ezt nem tudja meg, Trish inkább lelép. A lakásban Lukács éppen elbocsátja az egyetlen alkalmazottját, de nem baj, mert talpraesett fickóról van szó. Jessica előveszi a sárga pendrive-ot, ami Reváé volt, és odaadja Lukácsnak, hogy nézze meg mi van rajta, mert ezt neki szánta.

trishjessicaluke.jpg

Malcolm távozóban még meglátja a piálni készülő Jessicát, de nem megy el, mert meghallja, hogy Lepkeagy üvöltözik a folyosón a kézbesítővel, akit Kilgrave kémjének néz. A férfi közbelép, a mérges postás pedig némi káromkodás közepette lelép. A csomag Rubennek szólt, aki magától képes volt leadni egy rendelést, de a tesója nem engedte az expresszt, szóval csak most ért ide. El is sírja magát, Malcolm pedig teszi, amihez a legjobban ért, és megpróbálja kezelni Lepkeagyat, talán sikeresen. Kilgrave egy New York-i luxuslakás teraszán panaszkodik arról, hogy Jessica majdnem elkapta, míg az apja azt hangsúlyozza, hogy Kilgrave jobban teljesít, mert egyre tovább és távolabb tart az agymanipuláló hatása. A sarokban a lakás két tulaja áll, akik végignézik, hogy Kilgrave-nek elege lesz a fáradtságra panaszkodó apjáról, és a turmixgépbe rakatja a kezét, csak az utolsó pillanatba vonva vissza a parancsot. Albert egyből kevésbé fáradtnak érzi magát.

kilgraveturmix.jpg

Lukács felveti, hogy Kilgrave talán próbálgatja az erejét, ha már tudják, hogy növelni akarja, és egyszer neki is igaza lehet, mert rá is bukkannak a Delaney Hall nevű szórakozóhelyre, ahol Kilgrave fellépett. Lepkeagy kimegy Malcolmmal arra a helyre, ahol gyászolni akar, és a férfi döbbenten veszi tudomásul, hogy ez ott van, ahol a folyóba dobta a srác tetemét. Robyn mond valami ezoterikus baromságot, de aztán közli, hogy megbocsát Malcolmnak, mert egy igazi Halak csillagjegyes arc ezt szokta tenni. Lukács és Jessica betör a szórakozóhelyre, amely előtt még mindig ott a srác, szóval a gondolatmanipuláló hatás még nem múlt el, ami figyelmeztető jel lehetett volna. Odabent kérdőre vonják őket, hogy mi a francot keresnek itt, de szuperhősünk feltalálja magát, és kijelenti, hogy hatósági alkoholfogyasztási ellenőrzést tartanak, mert kiskorú csajok piáltak a tegnapi bulin. Ilyen nem történt, ó valóban, akkor szeretnénk megnézni a felvételeket, és ennyi elég is a tulajnak, hogy engedjen.

jessicaluke6.jpg

Jó szokáshoz híven előkerül a vesztegetési pénz, Jessica el is rakja, de erősködik, hogy a videókat azért látniuk kell. Pechjük van, azokat törölte valaki, de az élő felvételen Kilgrave felmászik a színpadra, és elkezdi a showt. Lukács kitessékeli a tulajt, és elmegy, Jessica pedig megy, hogy szembenézzen az agymanipulátorral. Kilgrave utasítja a közeledő Jessicát, hogy álljon meg, de nem történik semmi, szuperhősünk elszántan menetel tovább. Káromkodik egy sort, majd idézi Lukács mondatát arról, hogy mit szólna ahhoz, ha minden egyes nap bocsánatot kérne tőle. Jessicának leesik, hogy baj van, Kilgrave pedig kéjes mosollyal közli, hogy ő írta a szöveget, úgyhogy Lukács bukkan fel, és a terem másik végébe küldi egyetlen ütéssel a nőt. Az a helyzet, ecseteli Kilgrave, hogy nem 12 óráig tart már a hatás, hanem 16, sőt 24 óráig, és már igen messze elér. Lukács még megszólal, és röhejesnek nevezi, hogy Jessica elhitte azt, hogy megbocsátja neki a felesége megölését. Mivel elbuktál a teszten Jessica, ezért meg kell halnod, mondja Kilgrave zárszóként, és utasítja Lukácsot, hogy ölje meg a nőt.

kilgravelukacs2.jpg

Elkezdődik a gigászi küzdelem, először egy kis erődemonstráció következik, amikor Lukács öklét Jessica megállítja és visszaszorítja, de nem sokáig, mert hamarosan megint átdobják a tánctermen. Mialatt egymást gyepálják, Kilgrave vigasztalásképpen elmondja, hogy Lukács minden meghitt pillanata az ő elméjében született meg. Jessica egy pillanatnyi előnyt szerez, és neki is menne Kilgrave-nek, de amaz parancsot ad Lukácsnak, hogy állítsa meg szuperhősünket. Ez sikerül neki, Jessica némi küzdelem után ismét nyer, és rápakol néhány hangfalat Lukácsra, úgyhogy Kilgrave belátja, hogy ideje olajra lépni. Jessica követi az alagsorba, ahol kezdődik egy kis macska-egér játék. Végül el kell bújnia Lukács elől, de ráfarag, mert Trish mikor máskor keresné telefonon, ha nem akkor, amikor az életéért kell küzdenie. Jön is vissza az emeletes néger, Jessica várná az ajtónál, de Antiflex Lukács tudja, hogy az amerikai építőipar nem áll a helyzet magaslatán, ezért a gyengén felhúzott falat átüti, és a lyukon keresztül kihúzza a nőt. A sötét alagsori helyiségben Jessica megint legyőzi Lukácsot, és szerez egy kis előnyt, de érkezik a rendőrség, és fegyvert fognak szuperhősünkre. Az hiába üvöltözik kétségbeesetten, hogy húzzanak el, mert baj lesz, nem hallgatnak rá. Az épületet átkutató fakabátot az érkező Lukács hozzá is vágja a társához, és megint elölről kezdődhet a párharc Jessica és a férfi között. Jessica a rendőrautó ajtaját használja pajzsnak, nem sok sikerrel, mert Lukács szétveri, majd kitépi a kezéből és elhajítja. Utolsó próbálkozásként bemászik a kocsiba, és miközben Lukács kirángatja, előszedi onnan a rendőrök fegyverét, és a volt kocsmatulaj buksijához nyomja, kérlelve, hogy hagyja abba az ő tervbe vett megölését. Lukács nem tud leállni, de Stannis Baratheontól kölcsönzött nyugalommal mondja, hogy tegye, amit tennie kell, és meg is kapja a fejlövést. Jessica teljes sokkban mászik rá, és kér bocsánatot az eszméletlen férfitól, ezzel búcsúzva ettől a résztől. A következő rész egyúttal évadzáró is lesz, ahol a tétek fokozódnak, és epekedve várjuk a végső, nagy, epikus összecsapást főhősünk és antagonistánk között.

lukecage3.jpg

Címkék: jessica jones
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.05.11. 22:52:17

"Jessica beszélteti egy kicsit a férfit, aki elmondja, hogy nem tudott mit tenni Kilgrave parancsa ellen, és hiba volt, hogy Reva haláláért Jessicát hibáztatta, szóval bocsánatot kér, és ha kell, megteszi ezt minden egyes nap."

Bár a szövegből - meg a részből - kiderült, hogy végül Lukácsról van szó, de előtte még a küldöttről szólt a leírás, szóval egy kicsit összezavart.

azért ez nagyon szemét húzás volt Kilgravet-től, hogy így összeengedte a gerlepárt. Mondjuk apucit is rendesen beszabályozta.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.05.12. 17:40:32

@Is: Teljesen jogos az észrevételed, a vonatkozó helyről egyszerűen kimaradt egy mondat.
Én amúgy a sorozat közepénél azt hittem, hogy Luke-nak a buszos lesz az utolsó jelenete, és meglepődtem, amikor egyszer csak újra megjelent. Attól kezdve biztos voltam benne, hogy lesz még egy meccs közte és Jessica között.

Is 2016.05.13. 08:09:41

@DSI Builder: Igen, ott tényleg benne volt, hogy legközelebb majd a saját sorozatában látjuk. De jó volt ez így. :)
süti beállítások módosítása