Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x24 - The Divine Move (ÉVADZÁRÓ)

2016. május 06. 17:00 - Smiley93

Az előző epizód zárlatában Allisont megölte egy Maszkos, barátai az esethez illő gyászos képpel ülnek az őrsön sorban, akár a bús galambok. Flashbackben látjuk, ahogy az esethez nem illő módon higgadt Vadászapu próbálja belediktálni Scottba a természetfeletti-mentes fedősztorit a lány haláláról, ám az ifjú alfa finoman szólva is szét van esve. Vadászapu bezzeg rutinosan kezeli a közeli családtagok halálakor fellépő kríziseket. Az őrsön azért csak sikerül gond nélkül tálalni a sztorit, a zavaros részeket az „olyan gyorsan történt” örök klasszikussal hárítják, meg amúgy se olyan szívtelen Zsaruapu, hogy messzemenően zrikálja őket.

1.jpg

Kira meg Stiles Yukimuráéknál próbálja kiheverni a történteket, anyu csodatévő kamillateájával, kevés sikerrel. A szomorúságot kicsit oldandó ötletelni kezdnek a Maszkosékkal kiegészült Múmia kinyiffantására, apu szerint itt már csak az isteni sugallatra történő váratlan lépés segíthet. Ez legalább részben meg is érkezik, amikor kiokoskodják, hogy anno anyu a Nemeton földjében tudta fogságba ejteni a gonosz rókát. Arról pedig ők ugyan nem sokat tudnak, viszont ismernek valakit, aki annál többet – úgy bizony, elérkezett Állatdoki ideje (ismét)!

2.jpg

Vadászapu meg Isaac érkeznek Vadászlakba, utóbbinak láthatóan nem akaródzik menni, mire Vadászapu kifejti, hogy nincs szüksége társaságra, vadászpályafutása során bőven akadt már lehetősége közeli hozzátartozó halálát feldolgozni (feleség, testvér, lány az ominózus lista). Erre Isaacből kibukik, az ő listája viszont lényegesen rövidebb, most az éppen-összejöttünk barátnőt kéne felvésnie rá, ráférne a vigasz. Vadászapuval összekapaszkodnak. Az őrsön Zsaruapu zsírozza le kisinasával, hogy tartsák titokban Allison megölését, amikor Maszkosék toppannak be, s neki is állnak annak, amihez a legjobban értenek: ölni. Főcím.

3.jpg

Főfarkas Dereklakban égeti ki az ikrek sebét sikeresen, akik ismét fitten és egészségesen indulhatnak, hogy meggyőzzék Menőcsajt, Dannyt meg akit csak lehet a brancsból, hogy lépjenek le velük Beacon Hillsből, mint a közmondásos süllyedő hajóról. Főfarkas gyorsan lecseszi őket egy motivációs beszéd keretein belül: ha Scottot akarják alfájuknak, akkor ne érte, hanem a szívügyéért küzdjenek, ami pedig nem más, mint a barátai és egyéb szenvedő ártatlanok. Pár mondatban még fényezi Farkasfiú állhatatosságát, amit mások hülyeségnek neveznének meg öngyilkos hajlamnak, ám láthatóan hat a beszéd.

5.jpg

Reménybeli alfájuk Lydiával már Állatdokit zaklatja nemetonos fun factekért, ám Deaton nem sok biztosat tud, bár esetleg egy erőteljes tárggyal csapdába lehetne zárni Múmiát. Menőcsaj hangosan gondolkodik, nem lehetne-e erre a célra felhasználni mondjuk Talia karmait. Vagy annak tartóját, ami esetleg egy Nemetonból eszkábált doboz is lehetne, például... Bingó, talált, süllyedt, a karmok dobozát Állatdoki faragta anno, szóval tudja, hogy minőségi Nemeton-fából készült. Múmia-Stiles Maszkosék kíséretével a kórház recepciójához hívatja Farkasanyut, ezt a kérést a recepciós nem éli túl, Stiles meg kénytelen maga megkeresni Farkasanyut. Amit meg a kórházban még sokan mások sem élnek túl, a random öldöklés lassított felvételeken bontakozik ki.

6.jpg

Az őrsön szintén harc készül kibontakozni meg öldöklés, igen rájár a rúd a Beacon Hills-i közintézményekre. Zsaruapu meg kisinasa még állják a sarat, kérdés, hogy meddig. A kórházban a mit sem sejtő McCall szülők beszélik meg családi problémáikat, pontosabban Ügynökapu próbálja meggyőzni exfeleségét, hogy mondja meg Farkasfiúnak, ő lelépett, a többit meg e-mailbe lepötyögi. Farkasanyu szerint nem húzhat nyúlcipőt egy kis veszekedéstől, McCall apu viszont Scott gyűlöletét vizionálja, ez patthelyzet. Ekkor nyílik a liftajtó, s szembetalálkoznak pár Maszkossal. Ügynökapu lövi őket, ám Farkasanyut így is megvágja az egyik mihaszna.

7.jpg

Vadászapu meg Isaac Allison szobájában anekdotáznak a lányról, amikor szóba kerül a házi készítésű nyílhegy is. A fiúnak összeáll a kép: talán csak nem azzal találta el Allison Maszkost? Gyorsan ellenőrzik az elméletet, a pincében pedig nem egy, de mindjárt négy ezüst nyílhegyet találnak. A magyarázat: Allison barkácsolás közben maga is rádöbbent, hogy az ezüst lehet a kulcs Maszkosék kinyiffantásához, s nagy ügybuzgalmában sorozatban kezdte gyártani a gyilkos nyílhegyeket. Mindez egybevág ifjú Vadászapu sztorijával is, aki anno szintén ezüst lőfegyverével ártalmatlanította Maszkosékat.

8_1.jpg

Az őrsön közben véget ért a hősies küzdelem, no nem azért, mert a rendőrök győztek, hanem mert Maszkosék nagyvonalúan leléptek. Persze nem kell aggódni, hogy elpuhultak, mert Zsaruapun és kisinasán is hátrahagyták kardjuk mérgező vágását, Farkasanyu sebéhez hasonlót. Miközben Főfarkas vállalja a Talia-karmok dobozának leszállítását, Farkasfiú kis csapatával (Stiles, Menőcsaj, Kira) a suliba hajt. Mielőtt belépnének, Stiles igyekszik meggyőzni haverjait, hogy akkor is csinálják ki gonosz énjét, ha neki is vele kell hullania. Ilyesféle ígéretet most sem kap, csak Farkasfiú szajkózza tovább, hogy ő márpedig Stilest is felvette a ma megmentendők listájára, s ezzel a felkiáltással be is nyit a suliba. Ahol a szokásos folyosók helyett egy havas idill fogadja őket.

9.jpg

Kórház, lift, Farkasanyu szenved, volt férje meg Zsaruaput csörgeti, hát hova jutott ez a világ. Farkasanyu gyorsan meg is ígérteti, amíg tart a kétségbeesés, hogy egy kicsit megerőlteti magát, s kibékül Farkasfiúval. Végre Derek is odamasírozik a sulihoz, full farkasmaszkban, ám Múmia-Stiles már két Maszkosával kiegészülve várja. Na, Főfarkas se jött ám egyedül, a háttérben az ikrek vicsorognak, kard ki karom, kezdődhet a móka! Nem csak itt, de behavazódott Scottfalkánál is kezdődik a móka, mikor betoppan Múmia a maga szalagos képében, Maszkosékkal erősítve persze, s anekdotázik egy sort életről, meg főleg halálról. Vázolja, hogy mostanra Stiles minden szerettére lecsapott már (kórház, rendőrség, sőt még állatmenhely is, ahol Állatdoki is beszerezte a Maszkosék-féle vágást), akik mind meghalnak, kivéve ha Stiles hagyja lefejeztetni magát Scottal. Cseles fiú ez a Múmia, meg kell hagyni, meg egy kicsit szadista is, de hát ő csak nyerni szeretne, ki hibáztathatja ezért?

10.jpg

12.jpg

Körmontázs a sebesültekről – Parrish is, meg Farkasanyu is elég rosszul festenek, utolsó mondatokat fogalmazgatva magukban várják a véget. Körkapcsolás a harcok helyszínére is: a télben Kira meg Farkasfiú küzd tanácstalanul, Főfarkas meg alkalmi segítőivel a szelencét próbálja eljuttatni a Téli Alakulathoz. Igyekezni kéne, mert Farkasfiúék a végüket járják már: Kirát lefegyverzik, Stiles kétségbeesésében önmaga kardba húzását fontolgatja egész komolyan, mikor a pengében visszatükröződve a suli egy szeletét pillantja meg. Ebből rádöbben, hogy a havas tisztás nem is valós, ahogyan Múmia, Maszkosék meg az egész harc sem, s csak hagyniuk kell, hogy azok kedvük szerint kaszabolják őket, s minden rendben lesz. Így is van, s átkecmeregve a virtuális Maszkos-sorfalon a suli folyosójára érkeznek, végre.

15.jpg

Vadászapu meg Isaac is megérkeznek, végre, köszöntésképpen Vadászapu telibe talál a mágikus ezüst nyíllal egy Maszkost, aki a már ismert fényhasításos effekttel füstté válik, ezt nevezik hatásos belépőnek. Isaacet szalajtják is a dobozzal Scottékhoz, a többiek addig leküzdik a megmaradt Maszkosokat. Farkasfiúék épp örömködve megállapítják, hogy kutya bajuk sincs, mikor felbukkan egy igen feldühödött Múmia-Stiles, s Scottot meg Kirát is felkeni a falra. Menőcsaj Stilesszal hátrál a gonosz alteregó ellen, aki dölyfösen és felpaprikázva közli velük, hogy ő pedig ma nem lesz legyőzve, ja, meg úgy semmikor sem. Dehogynem leszel, csak a gazdatestet kell megváltoztatni, idézik hőseink bátran a Shugendo-tekercset, végszóra Scott meg is meríti fogsorát az értetlenkedő Múmiában.

16.jpg

Mivel nem lehet róka meg farkas is egyszerre, így a testét görcsös rángások közepette elhagyja a gonosz légy, az épp időben felbukkanó Isaac meg gyorsan befogja a Nemeton-szelencével, isten veled, Múmia! A Múmia-féle test ezzel porrá válik, miközben a kardvágások áldozatai csodálatos módon felgyógyulnak íziben. Üröm az örömben, hogy ekkor viszont az igazi Stiles is ájultan esik össze. De tényleg csak ájultan, szóval minden oké, mindenki életben van, teljes a happy end.

18.jpg

Azazhogy álljunk csak meg egy pillanatra, Menőcsaj baljóslatúan felkapja a fejét, s váltunk is a másik harc színterére, ahol Gonosziker hősies tett során, az utolsó ezüstnyíl megmentése és felhasználása közben begyűjtött egy gyomros szúrást a Maszkostól. Most ennek megfelelően nincs valami jól, haldoklik na, de még el tud búcsúzni a tesójától meg kifejezheti frusztrációját, hogy Menőcsaj sose hitte el neki, benne is megvan a jófiúk x-faktora. Főfarkas vállalja, hogy ő majd elregéli Aiden hősiességének rövid, ámde annál fájdalmasabb sztoriját, ezt tuti elhiszi Lydia is. Hogyne hinné, mikor arra a jelenetre robban ki az ajtón, hogy Ethan a tesója holtteste mellett zokog, Főfarkas meg Vadászapu pedig gyászos képpel figyelik. Menőcsaj Stiles karjaiban vigasztalódik.

end.jpg

Időugrás, íme egy poszttraumatikus montázs hőseinkről: Yukimuráék elpakolják a gót (ez tényleg biztató jel!), Farkasfiú Farkasanyu vállán sírja ki magát, Vadászapu meg Isaac együtt lépnek le a Múmiát őrző szelencével együtt, Kira meg Menőcsajtól kér tanácsot, hogyan közeledjen az évad-félévad során szerzett sötét élményeiket feldolgozó barátaihoz. A suliban feltűnik a kis prérifarkas, Malia is, mint új diák, ráadásul végre az alapfokú karomkezelési tanfolyamra is sort keríthet Scottnál, éljen. Jóiker Dannytől búcsúzik és szakít vele kettő az egyben, mire az közli, hogy neki úgyis sok egy vérfarkas pasi. Öööö... oké. Honnan tudja? Hogyan? Mikor? Záporoznak a kérdések, de nincs válasz, kivéve persze, ha az „ez itt Beacon Hills” annak számít. Stiles is felhagy egyelőre a kérdések-válaszok hajszolásával, s leüríti kedvenc tábláját.

19.jpg

Állatdoki kedvenc tanítványát a regresszió az átlaghoz szakkifejezés elmagyarázásával óhajtja felvidítani, ami bizony nem más, mint hogy egyszer fenn, egyszer lenn, avagy egyszer hopp, másszor kopp fennkölten kifejezve. Főfarkas most éppen a lenn, a kopp vagy akárhogy is nevezzük fázisában van, Stilesnak mesél megpróbáltatásairól: elrablásukról Pszichóalfával, az irritáló csoportról, amelyik a La Lobát hajkurássza s kereste rajtuk, sikertelenül, elvégre nem Corát értették alatta. Derek már csak abban bizonytalan, hogy mindezt, meg a házukban történt rajtaütést álmodta-e vagy sem, ehhez kéne Stiles mint álomszakértő tanácsa, aki elárulja, hogy álmunkban több ujjunk van. Főfarkasnak viszont csak az alapcsomagos öt ujj jutott, szóval nem álom – ahogy Kate néni sem az, Pszichóalfa után ő a második, aki sikeresen feltámadt, méghozzá Peter bácsi karmolása nyomán, s most újfajta vérlényként látogatta meg Dereket odahaza. Hűha, lesz még itt Főfarkasnak nemulass bőven, de már csak a negyedik évadban.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anncsika93 2016.05.07. 19:03:00

Szia :)
Tervezed folytatni a 4. évaddal?

Smiley93 2016.05.08. 21:55:24

@Anncsika93: Igen, jövő héten érkezik is az első rész :)
süti beállítások módosítása