Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x09 - One Life

2016. május 05. 11:00 - Szencsike

Kezdjük meg a nagy közös aggódást kedvenc Abbie Mills hadnagyunkért, aki az előző részben feláldozta magát a közjó érdekében. Egy flashbackkel indulunk, Crane és Betsy Ross sétálgatnak egy előkelő környéken, egy bizonyos William Erskine házát kémlelik a sétájuk közben. Itt fontos infókra bukkanhatnak majd az angol Cornwalis tábornok ellen. Viszont Betsy egyszer csak dühösen támad egy meglehetősen rosszul rejtőzködő, szintén kémkedő fiatalemberre. Betsy teljesen odavan, hogy a srác elszúrhatja a küldetést, nem érti, hogy kerül ide. Nathan Hale-nek hívják e derék legényt, még Crane is kioktatja, hogy bármit is állítanak a szájhagyományok, a britek nem olyan hülyék, mint aminek látszanak. A katonákat még a lojalista helyiek is segítik, akik szintén kiszúrják a gyanús elemeket. Ha lehet, viselkedjen óvatosan, mert csak egy élete van.

1.png

Vissza a jelenbe, egy üldözést látunk, egy motorost kergetnek helyi gazemberek. A motoros egy ugrással a folyóba veti magát, az üldözői csak lesnek, hova tűnt a vízben, így hiába minden, lelépnek. A folyóparton ott bujkál a motoros, aki Crane lenne, magabiztosan vigyorog, hogy lerázta az üldözőit, és valami amforaszerűség van nála. Az irattárban Jenny is a lopott cuccot nézegeti, ezért üldözték Crane-t. Ez a cucc egy kancsó, amivel a legenda szerint Orfeusz megtalálta Euridikét, egy 3. századi perzsa irat szerint a kancsóval beindíthat egy keresőbűbájt, amivel Abbie-t meg lehet találni, akkor is, ha egy másik dimenzióban van. Rögtön az eltűnés után kell használni, akkor a leghatékonyabb, de Joe elrontja az örömünket, már egy hónap is eltelt… Crane rendületlenül hisz a lány megtalálásában, és ő szeretné ezt véghezvinni. Na, erre Jenny ugrik, Abbie miatta került ilyen kutyaszorítóba, neki is legalább ugyanannyi joga van megkeresni őt, mint Crane-nek. Crane erre meghunyászkodik, ő nem így gondolta. Pár másodpercnyi kínos csendet követően Jenny egy műtárgyról mesél, amivel Pandorát és Múmiát lehetne megtalálni, Joe-val elintézik ezt, Crane csak pihenjen, mert ha belefásul a dolgokba, az nem lesz jó senkinek.

2.png

Egy kis folyóparti vízimalomnál járunk, ez lenne Pandoráék búvóhelye. Múmia zordan néz maga elé, és a kereket próbálja mozgásra bírni, nem túl sok sikerrel. Drága párja türelemre inti, de hát beszélhet neki. Több ezer év alvás után az emberek elszaporodtak, az ereje meg szinte semmi... Pandora a Tanúkat hibáztatja, Múmia meg Pandorát, de a nő talált megoldást, hogy visszanyerjék az erejüket.  Egy kis darabka még megvan a dobozából, kimondja a megfelelő varázsszavakat, amitől ez a darabka is rögtön beindul. Crane visszatért Pandora régi fájához a kancsójával, felolvassa a varázsigét, ami úgy tűnik beindított valamit, ám csak pár pillanatra villant meg a kancsó mágikus ereje. Crane csalódott és a kancsót messzire hajítja elkeseredettségében. Lesz más, ami megmozgatja az okos fejecskéjét, ugyanis Sophie Foster ügynök követte őt. Abbie után nyomoz és egy ügynök elrablása, megölése sok és kemény munkát követel meg tőle. Crane miért van ezen a romtemplomban? Szerencsére a lány nem látott semmit, csak hallotta Crane-t motyogni, még az ógörög dialektust is felismerte, ami meglepi Crane-t. De ez nem lényeg, Crane az első számú célszemély az FBI nyomozásában, mivel ő látta utoljára Abbie-t, szóval még fognak találkozni. Crane dühösen elvonul, Sophie megy utána, így mindketten lemaradnak arról, hogy a kancsó működni kezd és egy női arcot varázsol a fa kérgébe.

Jenny és Joe egy régiségkereskedőhöz érkeztek, a lány egy kisebb köteg pénzt csap le az asztalra és egy bizonyos Blavatsky-térképet keres. A kereskedő jó ismerőse a lánynak, utoljára jegelni kellett az arcát a lány ügyködése miatt. A térkép egy 19. századi orosz okkultista nőé, démonokat lehet megtalálni vele, de nincs a kereskedőnél, ellenben tudja, hogy kinél keressék, viszont nem akaródzik erről beszélni. Jenny egy nyakláncfélét ad az infóért cserébe, a tag viszi eredetiség ellenőrzésre, addig Jenny és Joe százezredszerre is megtárgyalhatják, hogy meg kell találni Abbie-t. Az eladó visszatért, a térkép Atticus Nevinsé volt, így hogy Nevins eltűnt, a gyűjteménye az ereklyevadászok prédája lett és a térkép az évad elején megismert Randallé lett. Sophie visszatért az FBI-hoz, de semmi használhatót nem tud jelenteni Crane-ről, Reynoldsnak bármilyen kis apróság jól jönne, hogy fogást találjon a rejtélyes pasas körül, így most jut el odáig, hogy engedélyt kérjen Crane telójának a lehallgatására. Sophie is érzi, Reynoldsnak nem sok kell, hogy a stressz kiüsse, így Sophie tanácsa az, hogy menjen el egy kicsit pihenni, majd ő intéz mindent.

6.png

A másik idegállapotba került főhősünk egy mikrós lasagne-t süt ki a tűzhelyen, hála az égnek a műanyag tálcát legalább leveszi a kajáról. Szerencsére van annyi esze Crane-nek, mikor hangokat hall az emeletről, hogy levegye a serpenyőt a nagy lángról, így nem ég le a ház. Crane óvatosan felsétál a lépcsőn, ott megtalálja Abbie kombinéját, majd bemegy a lány szobájába, ahol csak a huzat miatt nyitódott ki az ablak, de sehol senki. Majd Crane ránéz a tükörre, ami bepárásodott és a Help me Crane (=Segítsen Crane) feliratot írja ki valaki. Nézi, nézi a tükröt, majd a felület hirtelen folyékonnyá válik, amihez hozzáér és egy kinyúló kéz ragadja meg őt. Gyorsan elrántja a kéztől a kezét, a tükör felülete visszaváltozott normálissá, az alkarjára ez a tükrös kéz egy furcsa jelet billogozott oda. Kicsivel később Crane még mindig a tükröt bűvöli, de hiába, a mágikus pillanatok elmúltak és egy mérges telefonhívást kap Sophie ügynöktől. A nő azt veti a szemére, hogy bejutott a lakásába és valami fura üzenetet hagyott neki, ezt most mégis hogy fogja megmagyarázni Reynoldsnak, akinek azt mondta, hogy Crane egy furi csodabogár, de most már egy bunkó zaklató lett belőle. Crane az üzenetet akarja hallani, így ehhez átmegy Sophie lakásába, micsoda meglepetés ott is a Segítsen Crane felirat olvasható, ezúttal a padlón.

Sophie mérges, hogy így megrongálták a padlóját, de ő is hasonlókat tapasztalt, mint Crane, fura hangok, majd megjelent a felirat. Crane gyanítja, hogy valaki (=Abbie) próbál segítséget kérni tőlük, de miért pont Sophie-t hívja segítségül? Még furább legyen a dolog, Sophie karján is ott az a fura jel, amit ha egymás mellé raknak Crane-nel, pont egymás tükörképei és beindul valami energia. A házban tök sötét lesz, majd megjelenik egy füst alak (=Abbie), ami, mint Hisztis Myrtill, átszáll Crane-en, aki előtt felvillannak Abbie eltűnésének percei. Sophie persze semmit sem ért az egészből, Crane meg halálra váltan közli, hogy Abbie haldoklik. Ugrás Jennyékre, valami bulihelyen találják meg Randallt, akinek már a régiségkereskedő rég leadta a drótot, hogy J&J-nek a térkép kell. Randallban persze még mindig élénk emlék a fürdőszobai bilincses ügy, így J&J lesheti, hogy mikor kapnak tőle bármit is. Jenny viszont beveti a női csáberőt, melléül, elkezd vele flörtölni, Randall meg játssza a sértődött nagykutyát, és kicsinyes bosszúként nem fogja átadni a térképet így Jennyék üres kézzel távozhatnak el tőle, mert ő ilyen kegyes, hogy nem vereti laposra őket a kutyáival. J&J lógó pofival elindulnak, de valójában nagyon is megszereztek maguknak valamit. Jenny ellopta Randall telefonját, ügyes lány, buta fiú.

9.png

Crane és Sophie kapcsolata szintet lépett, a lány megismerheti az archívumot, ahol mindenféle természetfeletti dologról van egy könyv. Így persze a különös jelükről is, ami egy sinto szimbólum, átjárót jelent. Mivel Sophie korábban Reynoldsnak bevallotta, hogy régész diplomája van, így beugrik, hogy egy új-guineai törzsnél a tükrök jelentik a legerősebb átjárót. Vagyis egy tükröt kell használni, Crane máris tud szerezni egyet, mert az is van itt az archívumban. Sophie persze rácsodálkozik a gyűjteményre, de mikor Crane közli, hogy az alapítóatyák és más híres személyek  gyűjteménye, a gonosz erők elleni háborúk ellen jött létre, Sophie szkeptikus marad, minek higgyen ilyen butaságokban. Ezt Crane nagyon is megérti, bár ő se tudna semmit. A nagy pakolás közben Crane talál egy képet Nathan Hale-ről, így megnézünk egy flashbacket. Vissza ahhoz a házhoz, amit kikémleltek a rész elején, Crane próbálna belopózni, de még át sem tud mászni a kerítésen, mert Betsy visszarántja, az őrség változtatott az útvonalon. Sajnos azonban a lelkes Nathan a kert másik oldalán viszi vásárra a saját bőrét, az eredménye: elkapták őt. Betsy és Crane sem tehet érte semmit, menekülniük kell, mert ha őket is elkapják, akkor tárgyalás nélkül lógatják fel őket, ugyanis a kémeknek ez a büntetés.

10.png

A jelenben Crane beállított egy állótükröt a szabadkőművesek alagsori cellájában, már rajzolja is elé a megfelelő jeleket. Sophie persze nem ért semmit, így Crane magyaráz: a szabadkőműves cella összegyűjti a mágikus energiát, így könnyű lesz megnyitni a dimenziók közötti kaput. Crane egy hosszú kötelet erősít magára, Sophie kötözze meg, a lány előbb egy randit javasolna, ha valaki ilyet kér tőle, de Crane nem vágja a poént. Sophie persze nem Abbie, aki biztos mondana valami lelkesítőt, hogy Sophie állja a sarat az első természetfeletti erőket megidéző akciójánál. Egyébként senkinek nem tűnt fel, hogy a lány nem nagyon kérdezősködik? Nekem ezernyi lenne ilyen helyzetben, no mindegy. Crane felolvassa a varázsigét, összeillesztik a jeleiket, a tükör megnyílt, mint átjáró. Crane átugrik a dimenziókapun, a kötél vége Sophie-nál van, akit Crane nagyon húz, alig tud megállni a lábán, de a törisünk egyszer csak visszatér és nincs egyedül. Nem Abbie-t hozta, hanem egy másik démoni nőszemélyt, aki mintha az Ördögűzőből lépett volna ki és szegény Sophie-ra támad rá, mert ő rálőtt. Crane elijeszti a lényt, ami elmenekül a tömlöcből.

Sophie-nak fel kell dolgoznia ezt az élményt, amit egy-egy pohár ital mellett meg is tesznek Crane-nel. A töribubusunk rezzenéstelen arccal közli vele, hogy számított arra, hogy balul ütnek ki a dolgok és nem Abbie-vel tér vissza. Ezt viszont Sophie gyomra nem veszi be, lehet keveset tud a természetfelettiről, és ő nem Abbie, aki tudomásul venné, hogy Crane kockáztatott, de azt tudja, hogy mikor szúr el valaki valamit és angolosan távozik. Crane immár otthon emészti a dolgokat és próbál Abbie fejével gondolkodni, mikor kopognak, Sophie az. Hírei vannak, a rendőrség talált egy furcsa halált halt hullát, ő maga biztosra veszi, hogy a tükrös démon az elkövető, így össze kellene dolgozni. Crane megismeri a történetet, autótolvaj, épp lopni akart egy városon kívüli vendéglő parkolójából egy kocsit, akkor érte a halál. Crane-nek a helyszínre kell mennie. A kocsiban Crane elmeséli mi is lehet ez a démon, ez egy japán onryo bosszúdémon, és általában női formát ölt fel, lehet azért jöhetett át ide, mert kihasználta Crane kétségbeesését. Kiadta magát Abbie-nek, így átverhette őt. Sophie-ról pedig azt hitte a démon, hogy Crane társa. Crane bocsánatot kér, nem akarta belerángatni Sophie-t a bajba, mert egy társ nem erről szól. Sophie megérti, mit szeretne, neki is kijutott a jóból gyerekként. A szülei régészek voltak, maja romokat kutattak mikor eltűntek, hivatalos nyomozás szerint nyomuk veszett, ám a helyi erők megesküdtek, hogy démonok keze van a dologban, de Sophie a lelke mélyén tudta, hogy az utóbbi lehetőségnek is komoly realitása van. Felnővén persze ezt kutatta és sejti Crane-ről is, hogy köze lehet egy másik világhoz. Szóval ezért nem kérdezősködik annyit... Sophie kap még egy hívást, újabb holttest, ezúttal egy stopposé. Kezdik összerakni, hogy a lény a kétségbeesett embereket választja és hamarosan egy jóval népesebb településhez érnek, West Pointhoz. Micsoda véletlen, hogy a mi Reynoldsunknak itt van a hétvégi háza és ő most elég kétségbeesett állapotban van.

13.png

Pandoráék háza táján a dobozdarab megbűvölése jó úton halad, még egy kicsi türelem és Múmia ismét erős lesz. Ez nem elég, neki az a Tanú kell, aki elvitte a szemét.  Pandora nyugodt, ő már nem létezik ebben a világban, de ha meg is találja, élete végéig üldözni fogja. Múmia nagyon ajánlja, hogy így legyen, mert ő is megismerheti a szenvedést. Szegénykém, micsoda elnyomó párkapcsolata van… J&J ezúttal egy garázs-raktárban keresgél, Randall ide hozta a begyűjtött cuccait. Joe nem csodálkozik azon, hogy Jenny ennyire könnyen megkapta ezt az infót is, mert a lány ismerte a raktárvezetőt. Viszont annak nem örül, hogy a lány még mindig bezárkózik előle, hisz ha nem adja ki magát, akkor ő talán nem jut Abbie sorsára, de nem kell egyedül lennie. Megfontolandó, de Jenny időközben feltörte a lakatot, megtalálta a térképet, ám Randall dörzsölt fickó, számított erre, Joe pedig a kutyái kezében van. A srácot viszik is, valami lövés hallatszik, de Randall terve nem jött be, Joe él és virul, és most Randall félhet, aki hiába emberkedik, Joe leüti őt, a páros pedig menekülhet. Ja, Jenny szívéről egy hegyomlásnyi kő esett le Joe láttán…

14.png

Lássuk Reynolds házát, a démon már ott van, de őt már Crane és Sophie várják, egy ügyes csellel visszazavarják a lényt Tükörországba. A dög elég kitartó, ki akar jutni, de Sophié a megtiszteltetés, hogy összetörje a tükröt. Crane jól mondja, isten hozta egy másik világban. J&J visszaértek a lány lakókocsijába, a lány egy kioktatással kezd, egész életében egyedül volt és ilyen Randall-féle fickókkal kell megküzdenie és semmi jó nincs abból, ha kapcsolatai lesznek, mert nem akar elveszíteni senkit, mint most Abbie-t. Viszont nem akar még egy olyan embert elveszíteni, akit szeret. Na, végre, kimondta, mehetnek az ágyba. Lássuk Sophie-t, Reynoldsnak jelent, nem kért engedélyt Crane lehallgatására, ugyanis belátta, hogy Crane fura alak, de Abbie Mills sokat jelent neki, nem lenne képes ártani neki. Reynolds túl sokat kattogott rajta, talán más megoldást kellene keresni. Crane az irattárban mereng, lássunk egy flashbacket, hogyan próbálják megmenteni Betsyvel Nathan Hale-t az akasztástól. Sajnos Crane hiába reménykedik, Betsy látja reálisan a dolgokat, ha Hale-t megmentik, akkor azzal sok embert lebuktatnak, akik az angolok ellen kémkednek. Nem csak kettejüket fogják keresni, hanem mindenki mást is, akinek köze lehet Hale-hez vagy hozzájuk, és ártatlan életeket nem tehetnek kockára. Hale-t kihozták a bitófára, utolsó szó jogán a tömegben ácsorgó Crane-éknek üzen, azt bánja a leginkább, hogy csak egy élete van, amit a hazáért feláldozhat. Crane nehezen tudja túltenni magát Hale halálán, Betsy pedig próbál erős maradni. Néha nem történnek csodák, de nekik folytatniuk kell a saját harcukat, ha nem akarnak még több halált átélni.

A jelenben Crane ezen a szavakon mereng, mikor megérkezik Sophie. Nem kell aggódnia, nem adja fel a keresést, csak egy kicsit átcsoportosítja az erőit, mert az elmúlt egy hónap szörnyű következményekkel járt. Megkeresi Pandorát és a társát, és hát Sophie-val el kellene beszélgetniük. Megérkezik J&J, akik persze nem értik mit keres itt Sophie, de Crane megnyugtatja őket, beszélhetnek előtte. Így megmutatják Crane-nek a démonok helyét felfedő térképet, Pandorát ugyan nem találták meg, de ráöntenek a térképre valami folyadékot, ami a világ démonait mutatja meg és ezek a kis folyadékpöttyök egy helyre gyűlnek össze. Dobpergést kérnék, igen, Álmosvölgy lesz a démontali helye. Crane Abbie-t idézi, seggbe fognak rúgni néhány démont. És menjünk egy messzi, messzi galaxisba, dimenzióba vagy esetünkben egy fura barlangba, mert Abbie itt van és él.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása