Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 8x09 - A Long Way Home (Hosszú az út hazáig) SOROZATZÁRÓ

2016. április 30. 12:00 - Gabba

Kedves olvasók, hát ez a perc is eljött, végére érünk kedvenc sorozatunknak, az esetleges szövegbeli elütésekért előre is elnézést kérek, de érthető okokból kissé bepárásodott a monitorom… Cliffhangerrel zártuk az előző részt, ehhez képest az úszva menekülni próbáló Van der Rheederől semmit sem tudunk meg, csak feltételezhetjük, hogy James elfogta és átadta a hatóságoknak. (Ez a fel nem oldás erősen hasonlít arra az érzésre, amikor a reményteljesen induló randi végén a csaj azzal lohasztja le ágaskodó... önbizalmunkat, hogy inkább legyünk barátok.) James mindenesetre szabad emberként grasszál, most éppen családi pikniken vesz részt a többiekkel, bár kissé félrehúzódik tőlük és a homokba szórakozottan egy számot rajzol: 50,000. (Én is szórakozott vagyok, mert majd’ elfelejtettem a német címet: Eine Frau um Kap Horn, asszony a Horn-foknál.) Ötvenezer font mindenesetre szép kis money, nekem pont jól jönne, de vajon mit forgat a fejében főhősünk? Ja, és a család nincs jelen teljes létszámban, mert hogy, hogy nem, Caroline-nak megint fáj a feje és nem tudott eljönni, hogy is van az az előző posztban emlegetett vicc arról a bizonyos gorilláról?

onedin_8x09_01.JPG

Később James félrevonja Samuelt és a múltkor emlegetett nitrátkoncesszióról kezd vele beszélgetni: 25 000 fontért megvenné a kitermelési jogot Samutól, pénze viszont momentán nincs, legkorábban csak egy év múlva tudna fizetni. Samu húzza a száját és bár megérti a nagybácsit, de az legyen szíves az összeget legkésőbb hat hónap múlva felköhögni. James beleegyezik, majd elismerően így szól: Jól tudsz alkudni, apád büszke lenne rád, ezt le is kopogom. Közben az irodában Baines és Dunwoody beszélget: a kapitányt miszter Onedin arra utasította, hogy készítse fel a Soren Larsent egy hosszú útra, bár az úti célt nem árulta el.

onedin_8x09_02.JPG

Ebéd az Onedin házban, Caroline-nak már nem fáj a feje (hála az égnek, vagy a gorillának) és azt fejtegeti, milyen jó lenne a családban tartani Daniel hamarosan megüresedő parlamenti pozícióját. Samuel indulhatna majd Daniel helyén, aki kiadhatna majd egy támogató nyilatkozatot az unokaöcsi javára. James közbeveti, hogy ő nem tud részt venni Samu kampánykörútján, ugyanis hosszabb időre Dél-Amerikába kell mennie a nitrátkitermelés ügyében. Az ottani teendőkkel együtt ez legalább 10-12 hónapot jelent, Margarita ezt hallva határozottan kijelenti, hogy ennyi időt nem fog egyedül itthon tölteni, mindenképpen elutazik James-szel. De kétszer is meg kell kerülnünk a Horn-fokot, az nagyon veszélyes, beszéli le James, de a menyecskének ez az érv egyáltalán nem tetszik. (Ráadásul nem tudok táncolni, mondhatná még, ami ugyan egyáltalán nem passzol ide, de másképp nem tudnám belinkelni ezt a remek klipet.)

onedin_8x09_03.JPG

Később James és Elizabeth az irodában beszélget, a bátyó felvázolja nagyszabású tervét a nitráttal: a kitermelésre váró teljes mennyiség kb. félmillió tonna, ez legalább 20 évre elég szállítanivaló, összesen 2 millió fontnyi haszonnal. Ezentúl tehát semmilyen más fuvarral nem kell foglalkoznunk, viszont a hajóflottát át kell alakítani: eladunk 18 kis hajót és veszünk négy nagyot, így összeáll egy komoly, 10 nagyméretű hajóból álló flotta, Elizabeth is szálljon be, 25 000 font elég lesz, fejtegeti James. Azonban a Frazer cégben sincs jelenleg ennyi kápé, így megállapodnak, hogy Sz Sz fél évre elosztva fizeti meg ezt az összeget. James elégedetten dörzsöli a tenyerét, reggel i ndulhatunk, közli vidáman Baines-szel, épp csak azt nem mondja neki: jump!

onedin_8x09_04.JPG

Így is történik, a Soren Larsen szeli a hullámokat, James és Baines a kabinban ücsörög, a barkókirály a kor népszerű kalandregényét olvassa Salamon király kincséről. Jó könyv, bólogat Baines, hát ha még tudná, hogy jó száz év múlva mozgóképes feldolgozások is készülnek belőle Richard Chamberlain, majd később Patrick Swayze főszereplésével. Ekkor Blagdon fedélzetmester lép be, potyautast fogott a raktérben a gerendák között, aki nem más, mint Margarita! Samuel mesélte, hogy annak idején ő is így bújt el, utal Margarita az 5x05-os epizódra, majd ismét azt hangoztatja, James mellett akar maradni, ne küldje haza. Csók is csattan, James megenyhülve bocsátja kabinjába b. nejét, de azért hamiskás mosollyal odasúgja Bainesnek: Majd meglátjuk, meddig bírja.

onedin_8x09_05.JPG

Daniel ajánlására Samuelt felveszik a képviselőjelöltek listájára, erről nagy örömmel számol be Elizabethnek az irodában. Már csak valami frappáns jelszó kéne, mit szólna ehhez a nagynéni: A nehéz idők elszakítják a férfiakat a családjuktól. (Ezen azért még dolgozz, öcsém, mondanám neki, de nem engem kérdezett.) Sz Sz még rákérdez, hogy Samu ambicionálta-e a politikusi pályát vagy inkább Caroline, Samu zavartan húzogatja a bajuszát, de csak annyit mond: Én egyetértek vele. Kifelé menet összefut Charlotte-tal, aki itt dolgozik, és váltanak pár szót a gyerekekről. Jobb lenne, ha többet nem is találkoznék velük, tesz meglepő kijelentést Charlotte, de Sam nem ért egyet. Szülőkként nyugodtan összeülhetünk beszélgetni a gyerekekről, mi lenne, ha valamelyik nap elmennénk vacsorázni?, a javaslattal Charlotte is egyetért. Sőt Sam távozása után sokat sejtető mosollyal néz maga elé, csak nem ismét fel fog gyulladni a tűz? Mindenesetre Caroline helyében én sürgősen felhagynék azokkal a fejfájásokkal.

onedin_8x09_06.JPG

Elizabeth is sokat mosolyog, mert újabb és újabb levelek érkeznek Danieltől: Lord Salisbury elfogadta a lemondásomat, tavasszal már együtt lehetünk, drága szerelmem, az élettől nem is várok többet, majd szeretkezünk vasárnap reggelente, és hasonló kedves szavak. Az utolsó levél után Elizabeth behívja Dunwoodyt és elmeséli Sir Daniel közeles hazaérkezését Isztambulból, valamint azt a tervét, hogy utána világkörüli útra fognak menni. Sherryt tölt az irodavezetők gyöngyének és felteszi neki a kérdést: vállalná-e a cégügyek intézését arra az időre? Dunwoody igent mond, mire Sz Sz ünnepélyesen kinevezi megbízott igazgatónak. Majd segítőkészen hátbaveregeti alkalmazottját, mert az a nagy megtiszteltetéstől félrenyelte a sherryt.

onedin_8x09_07.JPG

Vissza a tengerre, Margarita elég gyakran panaszkodik kisebb rosszullétekre, pedig mindig is jól bírta a tengert, de most hol alig tud enni, hol meg dupla adag rósejbnit szed magának, bőven meghintve sült szalonnával, és még a szaftot is kitunkolja. Fáradékony is, mondjuk ilyen zsíros vacsora után én is alig bírnék megmozdulni, Margarita is jobban látja lepihenni. Baines és James a térképet nézegeti, még 300 mérföld a Horn-fokig, James most látja elérkezettnek az időt arra, hogy beavassa jó emberét az út céljába. Elmondja a nitrátot és megmutatja a lelőhelyet, Baines szerint viszont azon a részen a folyótorkolat teljesen fel van töltődve és csak negyed mérföldnyire onnan tudnak lehorgonyozni, emiatt csónakon kell a hajóra szállítani a nitrátot, az meg milyen sokáig tart már. James tettetett figyelemmel hallgatja a monológot, majd diadalmasan közli, ő előre gondolt erre és a rakományként magukkal hozott gerendákból fognak kikötőhidat építeni. Nem kell hozzá más, csak pár pörölykalapács, úgyis mint sledgehammer. Samuel nyilván ezért adta ilyen olcsón, de én okosabb vagyok, őszintén szólva nem hiszem, hogy miniszterelnök lesz abból a fiúból, vigyorog Bainesre.

onedin_8x09_08.JPG

A Horn-fok előtt James ágyba parancsolja Margaritát és párnákkal alaposan körberakja, nehogy összetörje magát a házmagas hullámzásban. Beérnek a szorosba, a legénység a fedélzeten kapaszkodik a kötelekbe, az átkelés azonban végül simán megtörténik. Nem szokott ilyen könnyen sikerülni, mentegetőzik James Margaritának, aki már menne fel a fedélzetre szétnézni, unja magát a kabinban. Ha sokat dumálsz felviszlek és leöntelek tengervízzel, évődik James, majd újabb csókok következnek, öröm nézni a párost, odavannak a szerelemtől, mint az ismert Robert Palmer songban. A célnál kikötnek, James és Baines csónakba száll, hogy szétnézzen a parton, Margaritára ekkor enyhe rosszullét jön rá, Simon, a hajószakács segíti be a kabinjába.

onedin_8x09_09.JPG

A környéken egy Alf Scrutton nevű csávó játssza a főnököt, már tíz éve itt él, a helyiek csónakjait felvásárolta darabonként tíz fontért, így aki hajózni akar, az tőle bérli őket; sőt az összes háló is az övé, tehát aki halat akar, az tőle kénytelen venni, ez az élet, Babolcsai néni! Sőt még két fős testőrsége is van, akiket a helyi népekből toborzott, Pedro és Manuel. James rövid úton kijelenti, hogy ő ugyan nem fog fizetni a csónakokért, hidat építenek a rakodáshoz oszt’ kész. Na de mi lesz azzal a híddal, ha maguk elutaznak innen?, kérdezi gúnyosan a szimpatikus (nem) kiskirály. A hajóra visszatérve James jól ki is akad a zsarolási kísérleten, Blagdon és Baines szívesen bedobná a tengerbe Scruttont, de James szerint 20 évre szóló megoldást kell találni.

onedin_8x09_10.JPG

Simon hozza a vacsorát, közben elmondja Mrs. Onedin rosszullétét, James mindenkit felküld a fedélzetre, hogy négyszemközt maradhasson Margaritával. Margarita bevallja, hogy már öt hónapos terhes (tegye fel a kezét, aki másra számított!), ezért ragaszkodott ahhoz, hogy mindenáron James-szel utazzon. James magánkívül ordít, de nem mérgében, hanem az örömtől, viszont nem engedi, hogy ilyen helyen szülessen meg a gyerek, majd időben elhajóznak Buenos Airesbe egy jó kórházba. Gyorsan kiszámolja, innen hat hétig tart az út, akkor tehát 10 hét múlva el kell indulni. Addig alaposan megszervezi a tennivalókat, ne legyen olyan felfordulás, mint a Genesisnél. Persze Baines „véletlenül” fültanúja lett a beszélgetésnek és elsőként gratulál Margaritának, James meg felmegy a fedélzetre, és elgondolkodó arccal néz a messzeségbe.

onedin_8x09_11.JPG

Margarita és Blagdon másnap pár órára eltűnik a hajóról, mi a fene történhetett, idegeskedik James és úgy izgul, mint hogyvoltíró kisfia a szellemvasúton. Visszaérkezve Margarita örömmel meséli el, mit intézett: bejárta a távolabbi környéket és 50 font/darab áron vett az ottaniaktól tíz csónakot. Aztán beszélt Pedróval és Manuellel, hogy eladja nekik a járműveket, ha nem dolgoznak tovább Scruttonnek. Azok beleegyeztek, de mivel pénzük nincs, vállalták, hogy a csónakokért cserébe megépítik a rakodóhidat. James hitetlenkedve mosolyog, Baines elismerően kijelenti: Mrs. Onedinnek ugyanarra a rugóra jár az agya, mint magának! Csak jobban!, válaszolja James.

onedin_8x09_12.JPG

Ezalatt Liverpoolban jól halad a régi Onedin hajók eladása, Charlotte érkezik az irodába és beszámol Dunwoodynak az eredményről. Tojás Tóbiás überelegáns szürke öltönyben, hajtókára tűzött sárga rózsabimbóval hallgatja a beszámolót, hiába, az új pozíció kötelez. Az Esther Lohse 1600, a Charlotte Rhodes 1750-ért ment el, róla kaptam a nevemet, mondja kissé melankolikusan Charlotte. Dunwoody szerint nem érdemes a múlttal foglalkozni, inkább a fényes jövőbe kell tekinteni. Ő maga még külön örül annak is, hogy kezd javulni a viszony Charlotte és Samuel úr között, a múltkor ugyanis véletlenül látta őket Manchesterben együtt vacsorázni. (Milyen sok mostanában a véletlen.) Charlotte kissé zavarba jön és az asztalon látható fényképet kezdi nézegetni, ami a néhai Mrs. Dunwoodyt ábrázolja. És ez itt bizonyára a kedves lánya, emel fel egy másik képet, de a válasz hallatán majdnem leejti: Nem, az a jelenlegi Mrs. Dunwoody. Na tessék, mit kell megtudnunk erről a se hús, se hal fazonról így a sorozat végére, ha lenne még egy rész, akkor talán még a lábfétiséről is hallhattunk volna valamit. (Nem is szólva a közmondásos vén kecskéről és az ő nyalási szokásairól.)

onedin_8x09_13.JPG

onedin_8x09_13_1.JPG

Caroline és Elizabeth Samről beszélget, aki sajnos nem nyert a választáson. Hiába mondtam neki többször is, hogy tanulja meg a beszédeit, ő inkább elment Manchesterbe üzleti útra, panaszkodik Caroline. (Ugye az a sok fejfájás, hát most így jártál, kisanyám!) A háttérben ugyan ott ácsorog Samu, de ehhez persze nincs hozzáfűznivalója. Ekkor újabb levél érkezik Elizabethnek, szőkénk izgatottan felbontja, de aztán megtántorodik és kiejti a kezéből. Egy szó nélkül kifut a szobából, Samuel felveszi a levelet és megdöbbenten olvassa fel Caroline-nak a minisztérium értesítését: Sir Daniel Fogarty hajója útban hazafelé összeütközött egy másikkal és elsüllyedt, túlélő nincs. Elizabeth felszáll kedvenc lovára és kivágtat a mezőre, az egyik domb oldalánál megpihen és kétségbeesett zokogásban tör ki. Ilyen fiatal és most már kétszeres özvegy, ez kemény, vigasztalásul küldök neki egy dalt. Több ezer mérföldre tőle James felriad éjszakai álmából, Elizabeth!, kiáltja, de aztán Margaritát átkarolva visszaalszik.

onedin_8x09_14.JPG

James megállapodik Scruttonnal: oké, az embereit elhappolta tőle, de a csávó nem marad bevétel nélkül, egy éven belül 10 nagy hajó jön a nitrátért, a legénységnek az itt-tartózkodás idejére ellátás kell, ez tuti üzlet neki. James felajánl havi 10 fontot fizetségül, amiből fél évet ki is fizet előre, plusz a fickó költségeit is megtéríti majd utólag. Ajánlat elfogadva, így James nyugodt szívvel elindul, hogy még időben odaérjenek Buenos Airesbe. Szép az idő, sőt túl szép, ami sétahajókázás esetén Rod Stewart szerint ideális, de most haladni kéne tempósan, viszont alig van szél. Hetek óta alig 2-3 csomóval haladnak, Margarita pocakja már méretes, mégis ő nyugtatgatja Jamest, ne idegeskedjen, élvezze az utazást, mint ő. (Boncz Gézát idéztem már, de most megint muszáj: A ruhatáros néni, kinek férje tengerész, köt. Óránként négy csomóval halad.)

onedin_8x09_15.JPG

Végre feltámad a szél, lehet cápa módjára hasítani, James az összes vitorlát felvonatja, bár Baines figyelmezteti, így túl nagy lesz a teher a főárbocon. És bakker, az öregnek megint igaza lesz, a vastag árboc megreped és jó darabon végighasad, jöhet a hajóács szegecsekkel, ragasztóval, nádi hegedűvel. James úgy dönt, nem kockáztatja meg az átkelést a Horn-fokon, visszafordítja a hajót, irány Valparaíso, ott is van jó kórház. Legalább 10 csomóval száguldanak, Margarita viszont James figyelmeztetése ellenére nem az ágyban fekszik, hanem kihalad a konyhába, hogy egy újabb csésze teát kérjen Simontól. Persze pont ekkor jön egy nagyobb hullám, Margarita elesik, a nézőknek persze Anne terhessége villan be egyből, aki pont így járt a második évad zárójában. Simon felsegíti, ekkor megérkezik James a fedélzetről és kettesben betámogatják Margaritát az ágyba.

onedin_8x09_16.JPG

Az eséstől beindul a szülés, James hívatja Bainest, elvégre ő a kapitány. Az öreg tengeri medve meglepődve néz, kapitány ide vagy oda, szülést még egyszer sem vezetett le, mert szinte kizárólag teherhajókon szolgált. Na de miszter Onedin nyilván ért hozzá, hiszen neki két gyereke is született már. James erre csak hümmög, hát nem, ő se vágja, mit kell csinálni ilyenkor, mert ő is főleg teherhajókon parancsnokolt. Még szerencse, hogy Simon szakács képben van, ő a falujában már három szülést vezetett le. Elég egyszerű dolog, tiszta lepedők és törülközők kellenek, meg forró víz, adja ki az utasítást a „tapasztalt” kapitányoknak. Izgulunk.

onedin_8x09_17.JPG

Csökkenteni kell a hullámverés okozta ringást, Baines leereszteti a vitorlákat, készenlétbe helyezteti az olajos hordókat a fedélzeten és maga áll a kormányhoz. Odalent James feszült arccal tépkedi a lepedőket kisebb darabokra pelenkának, a kabinban Margarita jajgat, Simon segédkezik neki (nem a jajgatásban). A legénység a tengerbe önti az olajat, így elsimulnak a hullámok, Baines egyenletesen tartja a kormányt, minden szuper. Ilyen kedvező környülállások mellett maga a szülés már gyerekjáték, és hamarosan erőteljes babasírás hangzik fel. James beront a kabinba és boldogan nézegeti a gyönyörű kisfiút, a háttérben John Lennon énekli a hasonló című dalt.

onedin_8x09_18.JPG
James hálásan megköszöni Simonnak a segítséget, majd az érkező Bainesnek újságolja el, hogy a kicsi fiú lett és Willnek fogják hívni a tengeri medve után. Az öreg széles mosollyal fogadja mindkét örömhírt.

onedin_8x09_19.JPG
Majd a fedélzetről sztentori hangon tudtul adja a legénységnek a trónörökös születésének hírét, a matrózok sapkalengetéssel és harsány hurrázással gratulálnak és csápolnak, mint egy AC/DC koncerten.

onedin_8x09_20.JPG

James maga áll a kormányhoz, büszke félmosollyal előrenéz a rózsás jövőbe és halkan maga elé mondja: Fiam született!

onedin_8x09_21.JPG

Kedves olvasók, majdnem négy éven át molyoltam zsenge ifjúságom meghatározó sorozatával itt a blogon. A nyolc évad során összesen 91 rész készült, én a magam részéről az írás minden percét élveztem, remélhetőleg ez érződött a hogyvoltokból. Mindenkinek köszönöm, aki olvasott, aki kommentelt is, annak kétszeresen. És ha az első posztot egy klasszikus idézettel kezdtem, akkor a keretes szerkezet jegyében egy másik klasszikussal zárom az utolsót: „Be van fejezve a nagy mű, igen. / A gép forog, az alkotó pihen. / Év-milliókig eljár tengelyén, / Míg egy kerékfogát ujítni kell.”

Címkék: onedin család
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.04.30. 12:10:50

....és aki szeretne a hogyvoltíróval ünnepelni, azt szeretettel várom az Onedin/Célszemély/Grimm crossover pikniken május 14-én. Találkozó a Margitszigeten, a Margit hídi bejárónál lévő centenáriumi emlékműnél du. 2-kor.
Jelentkezni itt vagy mailben a gabbahutt@yahoo.com-on.

nota19 2016.04.30. 13:32:07

Örök hála ezért a hogyvolt-sorozatért. Bár nem szóltam eddig hozzá, de rendszeres olvasód voltam. Az Onedin család számomra is egy nagyszerű emlék, szórakoztató kikapcsolódás volt. Végre a végét is megtudhattam.
A stílusod fantasztikus, imádom az írásaidat, bármiről is írsz. Még egyszer köszönöm.

Pácsó Ármándó 2016.04.30. 13:58:21

Én Cliffre Hangerre nem emlékszem az előző részből! Kit játszott? (Micsoda életrajzi vonatkozása van ennek a sorozatnak!) Jobbulást Carolinenak! (És az átkötések is remekek! Van de Nincs, Van Halen, stb.) Király Salamon nem kertész volt? Feltalálta a világítóstököt! Azt hittem Lord Salisbury is egy zene :-)
Én ezt a Kalapácsot szerettem nézni: www.youtube.com/watch?v=06WEljhDxao&list=PLuUOn9WVFjHfUoLm31a-jTV321F4Mk2HH
Számítottam a terhességre, de csak négy és fél hónapra gondoltam. Mégiscsak jó kapitalista ez a Margarita. Boncz Géza mindig jól jön! Azé a Thrillert berakni a szüléshez! :-) És Lennon is velük utazott :-)
Arra már nem emlékszem honnan kezdtem el az Onedint kommentelni, de zsenge ifjúságom meghatározó hogyvoltjai voltak ezek Gabba Mester! Köszönöm!

Gabba 2016.04.30. 14:07:06

@nota19: akkor neked is dupla köszönet jár :)
a sorozat végét amúgy én is a hogyvoltokból tudtam meg :)

@Pácsó Ármándó: az utolsó hajóra mindenki felfért :D

ha jól emlékszem, szinte a legeléjétől jártál ide, meg is ítélem neked a legkitartóbb kommentelő címet

Pácsó Ármándó 2016.04.30. 14:18:13

@Gabba: Hű! ECCer majd felvarrom a díszegyenruhámra a kitüntető címeimet :-)
Mi vitorláshogyvoltosok tartsunk össze! Jó lenne, ha a (méltánhíres!) FV is megérne nyolc évadot!

Gabba 2016.04.30. 15:03:14

@Pácsó Ármándó: reménykedjünk :)

közben csekkoltam az archívumot, az 1x03 óta sziporkázol itt :D

nota19 2016.04.30. 15:15:12

Arra emlékeztek, amikor Peter Gilmore elénekelte a Seasons in the Sun-t? Perszer nem a sorozatban :) De nagyon jól állt neki.

Pácsó Ármándó 2016.04.30. 15:28:32

@Gabba: Pedig NEM! Már az 1x01-ben is :-)
" Pácsó Ármándó 2012.10.14. 21:51:15 "

@nota19: Peter Gilmore énekére nem, sohasem találkoztunk. Viszont Apukámnak megvolt szalagosmagnón Terry Jacksszel. És ha sokszor meghallgattuk, akkor sorozatban énekelte :-)

Gabba 2016.04.30. 15:32:03

@nota19: nekem ez kimaradt, pedig milyen jó lett volna belinkelni az utolsó képhez!

@Pácsó Ármándó: bocsánat, figyelmetlen voltam, a bepárásodott monitor az oka :)

Pácsó Ármándó 2016.04.30. 15:35:09

@Gabba: És már az 1x02-ben is! Utólag :-))

Ja, a retródiscót is meg akartam dicsérni itt!

nota19 2016.04.30. 15:39:21

Próbáltam megkeresni, de nem találtam a jutyubon sem. Annak idején még nem volt ennyi kanális és ezért volt annyira emlékezetes (legalábbis nekem) Jó hangja volt Jamesnek.

Gabba 2016.04.30. 16:01:07

@Pácsó Ármándó: szuper, szuPER, SZUPER!! hálás köszönet!

KapitányG 2016.04.30. 17:34:54

Kösz, Gabba, élveztem! Kár, hogy vége.

Gabba 2016.04.30. 17:46:24

@KapitányG: ennek itt és most igen.
de még nem fogyott ki a lúdtollamból a tinta :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.05.01. 06:25:30

@Gabba: de drága vagy, de pont nem leszek pesten :( Akkor mikor lehet máskor?

Mirocska 2016.05.01. 09:21:56

Szuper poszt a szuper sorozathoz! :) Kár, hogy vége....
Elizabethet sajnáltam, kijárt volna neki is a happy end.

Pácsó Ármándó 2016.05.01. 09:37:59

@Mirocska: De most komolyan, őt miért nem lehetett boldogan "befejezni"?

Gabba 2016.05.01. 09:38:13

@Mirocska: igen, mindig meg kell állapítanunk, hogy milyen szemét ez a BBC...

Pácsó Ármándó 2016.05.01. 09:45:54

@Gabba: Ne mondd már, hogy te nem vigasztalnád meg egy nagy (khmm) tál császármorzsival? :-D

Gabba 2016.05.01. 10:24:28

@Pácsó Ármándó: na jó, most megfogtál :)
elfelejtettem, hogy te Caroline-nak viszel aszpirint :D

Flankerr 2016.05.01. 17:20:23

Mester, fogadja gratulációmat (jelen állás szerint esélyes majd személyesen is a pikniken), ez igazi mulatság, férfimunka volt.
a HV méltó a záráshoz, egész jó zenei választásokkal. Anno rengetegszer láttam/hallottam az I Cant Dance-t, de a végén erre a Jacko imitálós hülyéskedésre már nem emlékeztem, pedig sírvaröhögősen zseniális :D

Gabba 2016.05.01. 18:37:54

@Flankerr: "egész jó zenei választásokkal" egész jó???? írhattad volna, hogy überfajakirály klipek a 80-as évekből, nem sértődtem volna meg :))

Flankerr 2016.05.01. 18:54:14

@Gabba: 1. Senki se szereti ha hazudnak neki :)
2. A Thriller a világ egyik legtúlértékeltebb dala és klipje. Nálam egy Jacko TOP10-be se férne be. A második legtúlértékeltebb pedig a Billie Jean. A legjobb számok/klipek listáját majd személyesen :)
3. 1991 és 1994 nem a 80-s évek :)

Akármi Áron 2016.05.01. 21:32:39

Meghoztam az üdvikémet ZárÓra!:D
"Happy end nincs? - De van!" ( Illés: Sárika)
Rendesen elkapott a retrós zenei blokkod fergetege és a végére passzentként még Sárikáztam cseppet, baj-e?:) De csak azért, h a bugi fokozatosan távozzon a lábikómból, így elfogadható ugyi?!Köszi!:D
Én most feltenném a kezem arra (de nem evvót a kérdés?:) h ki hallgatta meg a zenei összkínálatot, ......kétbetűs:D (de feltartott kezem akadálya vót, h beírjam) akkor hát itt-e, ÉN!:) Na, jó végig nem folyt lábamszárán..a bugi persze, de mindbe belehallgattam! :D

És igen, happy end-del zárult a sori (megnyugodtam, boldog voltam, felugrottam) új élet-gyerök is, a poszt is, az író-olvasó talik is, ITT ! Nagyon köszönöm, h részese lehettem, sztem szegényebben érezném magam, ha kihagytam volna.
Egyidejűleg klassz játszóházat (is) biztosítottál ilyen kajláknak, mint én,(súgom füledbe, pszt)
aki néha túlrosszalkodta picit a komolyságot is, de bocsásd meg ezt nekem,(hozott anyag) egy második IGEN-nel!:)
S végül nem akarok túl pátoszos lenni, de oly kitűnően forgatod a tollbegyed/hegyed/pennád a pergamenre, h a nyájas olvasó csak eme kommentjében tudja "ijesztgetve" megköszönni ITT írójának, h megyek én még a te uccádba, csak hintsed tovább betűmagocskáidat, majd megtaNálom én azt, mint vaktyúk is a tápláló szemet!:)))
Továbbra is írj, alkoss, mert dolgod van vele, mások nagy örömére is!
Köszönöm Neked, Gabba! Élményt nyújtottál.

Gabba 2016.05.01. 22:00:32

@Akármi Áron: a monitorom még jobban bepárásodott, miközben olvastalak...

ezt a kommentet kimásolom és ha majd valami rossz hangulat kap el, előveszem, hogy megvidámodjak :)
de hogy ma éjjel nagyon szépet fogok álmodni, az tuti

fogok még magot szórni, de mivel már nem vagyok tinédzser, ez után a hosszú menet után szükségem van némi regenerálódásra :))

igent meg ismét mondok, nem is kell kérni :)
süti beállítások módosítása