Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x04 - A jelzőfények

2016. április 22. 15:00 - Hoppancs

A fiúk valamitől roppant érzelmesek lettek, mert éppen egy kamerába üzennek a családnak, mindenféle ilyenkor szokásos dolgokat. Gus bölcselkedik, Lex kegyes hazugságba bonyolódik, Cobi praktikusan tájékoztat, csak Joel bámul úgy, mintha elfelejtette volna a szövegét a sorozat meghallgatásán. A gép mögötti hang arra biztatja, mondja el a gyerekeinek, hogy szereti őket, de aztán inkább a „legyetek önmagatok” tanács csúszik ki a száján. Visszaugrunk a törpe kútba hajítását követő pillanatokhoz, amikor éppen az volt a fő dilemma, hogy a gyanús tatyóval, vagy anélkül sétáljanak be a vallásos tisztelet övezte amerikai nagykövetségre. Joel marad az autóban a pénz és egy távolból figyelő barátságos öregúr társaságában, majd transzba esik egy műkedvelő utcai opera-énekesnőtől. Éppen a hölgy hasitasijába pottyant néhány petákot, amikor egy bolond zombiasszony hányásszerű löttyel borítja be a kocsit. A bizarr művelet részeként autómosásra emlékeztető mozdulatsort végez, a „mocskos” szót hörögve. Joel a lehető legudvariasabban célozgat a "munka" szükségtelenségére. 

bscap0000_3.jpg

Cobi igazi Kánaánra számít odabent, Gus a vallomástétel jogi alapjait ismerteti, de mindhiába, mert az épület temetés miatt zárva van. Ráadásul pont a nagykövet halt meg, ej, de kellemetlen! A három haver leverten kullog vissza a járműhöz, ahol a Joelt támogató bácsi távozásra kéri a mosónőt, aki erre átkozódó rítussal és szélvédőbetöréssel reagál. A következő állomás a rendőrség, ami iránt hőseink nincsenek nagy bizalommal, de csak ez maradt. Cobi derűlátó módon sorolja, mennyi minden szól mellettük, beleértve az okosan bezárt gyilkost, a hajót és a zsét. Minden szépen összeáll majd, a legrosszabb, ami történhet, egy kis fogdakirándulás. Joel ennek szellemében magabiztosan áll az unottan jegyzetelgető ügyeletes zsaru elé a rangidős tisztet követelve, de az illetőnek nincs kedve felállni, ezért erősködik, hogy mondja csak neki. mi a kínja. Végül Gus két szép szemének köszönhetően mégis feljutnak az emeletre. A rövid várakozás alatt a mindig tanulni kész Joel egy térképet és egy tapíros naptárat is megszemlél.

bscap0001_3.jpg

A rangidős tiszt nem más, mint Moreno, aki látványosan hülyének tetteti magát a zavart férfiakból bátortalanul kibukó „lopott hajó” jelzős szerkezet hallatán. "Találkoztunk már?", érdeklődik ártatlanul. Most vagy van egy ikertesója, vagy nyakig sáros. Hőseink riadtan menekülnek a helyszínről, és a reptér felé vennék az irányt, ha nem hiányozna a négyből két dalia útlevele. Meddő vita bontakozik ki az iratok helyes külföldi kezeléséről, meg arról, hogy összetartsanak, vagy szétváljanak, de végül együtt maradnak és hajtanak fának egy úttestre tévedt állatka miatt. Ez bizony egy tapír volt, Belize nemzeti állata, mondja vérző orral a frissen kiművelődött Joel. Lex szerint a zombi megátkozta a kocsit, ami nem kizárt, az viszont tuti, hogy valaki a nyomukban van.

bscap0002_3.jpg

Ezek az édes, naiv srácok teljesen biztosak benne, hogy az ex-macska még a kútban tartózkodik, az emberbarát Joel még innivalót is vinne neki. De persze nincs meg, ahogy az útlevelek sem, a kaput pedig valaki bezárta. Ennél is kellemetlenebb, hogy az illető fegyverrel kívánja megakadályozni a szökést, legalábbis erre utal a kerítésen átmászni igyekvő Cobi – majd a többiek - homlokán feltűnő kis piros pötty. Tépnek is vissza a házba, azon belül a konyhába, ahol kilövik az áramot és kétes hatékonyságú erődöt hoznak létre. A kútból szabadult emberke eközben arról referál társának, hogy az amcsik nagyon makacsok, és van egy rakás pénzük valahonnan. Erről úgy tűnik, bűnözőék sem tudtak, mert nekik valami csomag kellett volna a hajóról. Arról elmélkednek, vajon Moreno százados azért ejtette-e csapdába a külföldieket, mert övé a zsé. 

bscap0003_3.jpg

A túlélőkonyhában kóla és víz is akad, az összemájlózott hűtő azonban kezd leolvadni, ami undi. Joel kétségbeesetten kapaszkodik a kultúrába, és az énekesnő szépségét emlegeti, majd arra biztatja társait, hogy tekintsenek vissza életükre. Cobi nagyon bánná, ha félreérthető e-maileket és számlákat találnának a halála után, és biztos a netes előzményeket is elfelejtette törölni. Lexnek otthonba kéne vinnie az Alzheimeres apját, de így bajos lesz. Joel összegzi a tényállást: mind elcseszték az életüket, de  legalább láttak tapírt. A macska haverja csábító ajánlatot tesz Morenónak, miszerint ha átadja a hajót, megkapja a pénzt és a négy amcsit is elintézik helyette. Neki csak a csomag kell, de az eléggé. A százados szerint a valódi főnökét, Jesust érdekelni fogja, hogy valakinek ennyire kell a hajója.

bscap0004_3.jpg

A fáradt csapat újabb információkkal kénytelen megbirkózni, Joel ugyanis bevallja, hogy Helena egy éve felhívta, azóta találkoztak és telefonálgattak is egymásnak. Kamaty nem volt, szigorúan csak beszélgetés. Cobi szerint egy férfi olyat nem csinál, hacsak nem szexet vár utána, úgyhogy nem hiszi el a sztorit. Kintről fura zajok jönnek, amelyeket egy helyes kiskecske ad ki. Ahelyett, hogy önfeledt simizésbe kezdenének, hőseink inkább folytatják egymás izélgetését. Lex szóba hozza, hogy Gus alkut akart kötni Morenóval, ami dominószerűen hozza magával a sérelmek felemlegetését, az alkoholistázást, lúzerezést, és „dugod a nejemet”, „te meg a hajón hagytad a kamerát” jellegű vádaskodást.  Bárcsak Milo megérhette volna ezt a szép pillanatot! Tetőpontként Lex nekiesik a túl sok kólát eltulajdonító Cobinak, de a végén mégis a békítő szándékú Joel orra ered el. Ismét.

bscap0005_2.jpg

A sérült kimegy levegőzni, közben elmeséli, hogy Helena csak barátként kérte a tanácsát, mert azt gondolta, Cobinak viszonya van. Lex csatlakozik hozzá, hogy arról faggassa az éj csendjében, hogy mitől lett ilyen életunt, cinikus, gyűlölködő nyomorult. Mielőtt Joel válaszolhatna,  jelzőfények villannak fel a távolból, melyek világító erejét  és a kamera zoomját kihasználva megállapítják, hogy feltehetően egy vagy két pasas őrzi őket.  Ezen felbátorodnak, hisz ők meg négyen vannak, csak ki kell rohanni, mint Zrínyi, oszt’ kész. Na, ezen elhatározás miatt készülnek el a búcsúvideók, majd a széria nyitójelenetében látott testfestés érdekes fegyverzet is előkerül. Lesz is móka és kacagás, amikor a merész harcosok őrjöngve lenyomják a szerencsétlen futárt, aki amúgy csak Gus bőröndjét hozta. Morenóék rálelnek a hajóra és Milo puffadt tetemére, ami után nem sokkal a százados megkérdezi a medencében tisztuló hazug barátokat, hogy melyikük akar először meghalni. Joel eldönti a kérdést, és hátulról agyonlövi a csajt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása