Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x18 – Piros cipellők

2016. április 21. 11:00 - Qedrák

Ott vesszük fel a történetünk fonalát, hogy Ruby egy tornádóból lepottyant az alvilágba, majd Emmáék közös erővel ártalmatlanná tették, mielőtt farkasvacsora vált volna Hófehérkéből. A csipetcsapat ennek megfelelően haza is viszi, de fogalmuk sincs arról, hogy mit keres az alvilágban, azt sem tudják, hogy meghalt-e vagy él, egyedül egy ruhafoszlányt találtak nála, de abból sok mindenre nem tudnak rájönni. Váltunk is gyorsan a múltba, Piroska rohan előre egy sötét erdőben, Mulan a nyomában, és a falkáját keresik teljes erővel. Mulan kissé szkeptikus a dolgok értelmét illetően, ezért megkérdezi, hogy mit tudhatnak a helyről, mire Piroska felidézi Storybrooke-i mozi-, és olvasmányélményeit. Mindezt addig folytatja, amíg valami vadállatias hörgést nem hallatnak, úgyhogy mindketten készültségbe helyezik magukat, de a bestia helyett egy lábtörlőnyi kutyus lép elő a sötétből. Totó az, Dorothy kutyája, akit a gazdi is követ, és rájuk fogja a számszeríját, mondván, hogy bizonyára boszorkány az egyikük. A nő nem nagyon szimpatizál a párossal, menne is tovább, de Ruby meggyőzi őt, hogy segíthetnek, ám egy zöld színű tornádó hamar véget vet az erdei korzózásnak.

rubymulandorothy.jpg

Zelena a háza alvilági kiadásában szomorkodik éppen, mikor felbukkan az alvilág ura. Némi szurkapiszka után Hadész leleplezi célját: figyelmeztetni akarja Zöldikét, hogy egy régi ismerőse látogatta meg az alvilágot. Hát ez nem az a hír, amire vágytam, konstatálja Zelena, mert ha a húgom megtudja, hogy mit tettem, annak aligha fog örülni, úgyhogy dobbantani akar innen. Hadész a maradást javasolja, hogy az ő segítségével nézzen szembe a veszéllyel, de a boszorkány újfent visszautasítja, hiába van a lánya a többieknél. Gold könyvesboltjában Belle lapozgatja Gaston könyvét, és a belépő Rumpinak könnyes szemmel magyarázza, hogy a kegyelemről papolt neki, erre személyesen részesítette a halálnál is rosszabb sorsban. Még az a vigasza sincs meg neki, hogy a gyerekét megmentette, panaszkodik, bár azért ez az üzlet nem igazán lett volna hozzá méltó, valljuk meg őszintén. Gold felajánlja a segítségét, de a nő nem kér belőle, egyedül akar kimászni a slamasztikából.

zelenahadesz3.jpg

Ruby felébred, és meglepődve tapasztalja, hogy az alvilágban van, de gyorsan elmagyarázza, hogy egy varázslatot használt, hogy Zelena után menjen, mert egy barátjával, Dorothyval alaposan kiszúrt, de hogy miként, azt még az időnként rémfarkasbőrbe csomagolódó nő sem tudja. Nos, fel is kerekedik mindenki, hogy az egész csapat elcsevegjen Zöldikével, ám a súlyos társaságról Snowék leválnak. és megbeszélik, hogy David elmegy a telefonhoz Hook-kal. El is mennek oda, Henryvel kiegészülve, de ott a tömegen kívül Szörnyellát és egy technikust találnak meg, amint utóbbi éppen szétverné a fülkét. Kutyanyúzó őnagysága arról tájékoztatja őket, hogy Hadész parancsára teszi mindezt, hogy még kevesebb remény maradjon az alvilágban. Felajánlj egy alkut, miszerint Henrynek vissza kellene őt írnia az életbe, míg ő ad egy utolsó esélyt arra, hogy Snowék a fiuknak üzenjenek, de David felháborodva utasítja vissza az egyezséget. Az eredmény: Szörnyella elviteti a készüléket.

cruelladavid.jpg

Zelena távozna a helyszínről a varázscipellői segítségével, Regináék viszont éppen időben érkeznek ahhoz, hogy megállítsák. Szóval, teszik fel a kérdést, mi a helyzet Dorothyval? Nem tudjuk meg, váltunk a múltba, ahol a nagy kutyakeresés közepette Dorothy, Ruby és Mulan belebotlik Zöldikébe. A boszorkány elmagyarázza, hogy nem önszántából van itt, hanem azért, mert száműzték őt, és elválasztották az újszülött lányától. Egyből követeli az ezüst cipőit, hogy visszamenjen, de Dorotynak esze ágába sincs odaadni, úgyhogy előhúzza Totót, és felkínálja a választási lehetőséget a cipők és a kutya között. A jelenben Regina szép szavakkal szedi ki, hogy Dorothy hol van, Zöldike elő is húz egy tükröt, amiben ott látszik a lány. Hát ez bizony egy álomátok, felkelteni pedig csak az igaz szerelme tudja, az viszont Dorothynak nincs.

reginazelena.jpg

Regina és Zelena alkudozásával folytatjuk, a lányát kéri a cipőkért, de előbbi kiakad a követelés hallatán. Gyorsan tart egy újabb szentbeszédet arról, hogy a nővére akár jót is cselekedhet, és némi hezitálás után végül Zöldike odateszi a cipőket a húga elé, majd leküld egy nagy pohár whiskeyt. A Gonosz Királynőből a sorozat azért szép lassan Ájtatos Papnőt farag. A többiek alig hiszik el, hogy ez sikerült, majd kitalálják, hogy ha meglelik az alvilágban a nagynénjét, akkor ő felébresztheti a lányt. A múltban Mulan, Ruby és Dorothy éppen álomport készít, hogy Zelenán alkalmazzák, de kell hozzá mák, úgyhogy utóbbi kettő elmegy keresgélni, ezalatt pedig a kissé morcos Dororthy elmeséli, hogy mikor visszatért Óz birodalmából, bolondok házába akarták csukatni, de csak Em nénikéje hitt neki, ezért menekült meg, és a kutyát is tőle kapta. Cserébe megkapja a barátzabálós eredettörténetet Rubytól.

rubymulandorothy2.jpg

A csipetcsapat megleli Em néni sírját, ami nem dőlt le, szóval még az alvilág állampolgára. Snow-nak eszébe is jut egy ötlet, hogy a vak boszorkány példájára zárják a leheletét egy üvegcsébe, és vigyék el Dorothynak, hátha segít. David jelenik meg lélekszakadva, elmondja, hogy a telefonoknak nyista, amivel sikerül kiborítania a feleségét. Emma ezt látva azt mondja nekik, hogy menjenek haza Ózon keresztül Storybrooke-ba. Regina azért felhívja a figyelmet arra, hogy Hófehérke nem mehet el, akinek viszont leesik, hogy David viszont nagyon is távozhat. Belle keresi fel Zelenát, aki csak azért nem bassza rá az ajtót, mert az elárulja neki, hogy gyermeket vár, úgyhogy egy whiskeys üveg, és egy félig üres pohár társaságában meghallgatja őt. Belle erősködik, hogy segítse Zöldike viszont nem áll a kötélnek, esze ágában sincs Hadész kitárt karjaiba vetni magát, amúgy sem jár neki boldog befejezés. Belle rosszul lesz, és mindketten azon spekulálnak, hogy az alvilág ura felgyorsította a terhességét, végül pedig Zelena valami segítségfélét ajánl fel neki.

csipetcsapat.jpg

Hook mérgesen lapozgatja a könyvet, de nem talál semmit Em néniről, amíg David be nem jön. A szőke herceg panaszkodik, hogy nem neki kellene mennie, és belegázol egy kicsit Hook lelkébe is, hogy miatta kell itt lenniük, de kalózunk már rendes fiú, és köszönetet mond neki az expedícióért, mellesleg meggyőzi, hogy menjen csak haza. A múltba Dorothyék végre rálelnek a mákmezőre, és a lány bocsánatot kér Rubytól a korábbi mufurc viselkedéséért, cserébe megkapja a Kansas becenevet. Egy kicsit izzani is kezd körülöttük a levegő, amely azonban megtelik szárnyas majmokkal, úgyhogy a két nő belátja, hogy ideje olajra lépni. Ruby felölti a farkasbőrt, Dorothy a hátára pattan, és így lécelnek le a majmok elől. Mindenesetre épségben jutnak el Mulanhoz, ahol visszaváltozik, és a váratlan élmény hatására Dorothy inkább arrébb vonul elmélkedni.

rubydorothy.jpg

A jelenben felkeresik Nagyi éttermében a vak boszit, és Piroska nem igen barátkozik meg az új kiszolgáló személyzettel, azt mindenesetre kiszedik belőle, hogy Em néninek szintén van egy falatozója. Fel is keresik, ahol megtalálják, és örömmel felajánlja a segítségét, de mielőtt belesóhajtana az üvegbe, Hádész terminátorosan egy kupac olvadt fémmé változtatja. Némi számonkérés után az alvilág ura feltörli a maradványait a padlóról, és közli mindenkivel, hogy aki a hősökkel szóba áll, az ugyanúgy egy üvegbe csavarva végzi, ahogy az immár véglegesen halott öregasszony. Mulan elkészül a múltban az álomporral, és beszél egy sort Rubyval, aki bevallja, hogy egy olyasvalakit keresett, aki olyan, mint Dorothy. Mulan meggyőzi, hogy ne késlekedjen bevallani, amit érez, mert úgy fog pórul járni, ahogy ő, de mikor felkeresné Dorothyt, az már elment.

hadeszemmaruby.jpg

A jelenben Hófehérke baromi egyszerűen leleplezi Piroskát, hogy szerelmes a kansasibe, úgyhogy ráveszi, hogy tegye a dolgát, és fáradjon vissza Óz birodalmába. Indul a pokoljárat Smaragdvárosba, ám David még előtte közli a feleségével, hogy levakarta a nevét a sírkőről, és odaírta a sajátját Hook segítségével, akinek a kampóján még ott van Hadész varázslata, amivel neveket tud felvinni a temetőtérképre. Némi érzelmes búcsúzkodás következik, és Rubyék teleportálnak. Zelena keresi fel Hadészt, aki éppen az üveget készül kiüríteni, és meglepődik a boszorkány láttán. Kapunk egy visszaemlékezést is arról, hogy Zöldike milyen pofonegyszerűen semlegesítette Dorothyt a kutyája kiszabadítása közben. Az alvilág ura bevallja, hogy semmi célja nem volt az egésszel, csak Zelenának örömet okozni, úgyhogy a kissé még vonakodónak tűnő boszorkány végül nem löki el magától, hanem koccintanak egyet a jól végzett munka után.

zelenahadesz4.jpg

Hófehérke és Ruby bukkannak fel Dorothy ravatalánál, ahol az éppen örökkévalónak tűnő szendergését végzi. Elcsattan a csók, Dorothy felébred, és szerelmet is vallanak egymásnak, amit Henry megír a tollal. Az egész történetet megmutatja a nagyapjának, kezdve azzal, hogy Hófehérke immár Storybrooke-ban van. Belle keresi fel Goldot, és előadja az új tervét: ellopta Zelenától az álomátkot, és használni akarja, mert amíg alszik, Hadész nem veheti el a gyermeküket. Rumpi tiltakozik, mondván, hogy nem fogja így kényszeríteni őt, hogy azzá az emberré váljon, akivé akarja, de Belle elmagyarázza, hogy az apjához kell visszavinnie őt, hogy tőle kapja meg az igaz szeretet csókját, és ezzel a lendülettel meg is szúrja magát, álomátkot bocsátva saját magára. Innen folytatjuk a következő részben.

rumpibelle2.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása