Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x19 – An Unblinking Death

2016. április 20. 15:00 - A_Rézi

Kieran atya a Szent Anna oltáránál térdel és imádkozik. Aztán, amikor Bastiana megszólítja, és közli vele, hogy már semmi sem mentheti meg; majd kiderül, hogy mindeddig Sean ministrált neki; vesszük a lapot, hogy ez egy vízió lesz! (már éppen kezdtem nem érteni, miként sikerült az atyának kijátszania az elkerítő bűbájt) Távozásra szólítja fel a „démonokat”, és mindenféle szitkokkal illeti Bastianát (aki Cami), Seannak (Josh) pedig rimánkodni kezd, hogy mindent megtett, hogy megmentse… végül rohamot kap. A fiatalok igyekeznek lefogni őt, és egy pillanatra visszatér a tudata – felismeri Camit –, de aztán még mélyebbre merül. Josh szerint az atya próbál felülkerekedni, de az őrület erősebb. És, ha már falra festettük, Caminek őrült ötlete támad: talán sokkolni kellene nagybátyja szervezetét, és akkor megtisztulna. WTF? Ördögűzés lesz itt, vagy mi?

vlcsnap-2016-04-10-11h58m00s149.png

Klaus térrendez a könyvtárában – Anyu grimoirja után kutat, aminek ezek szerint lába kélt. Elijah rezzenéstelen nyugalommal figyeli öccse morgolódását, majd pókerarccal helyben hagyja a gyanúsítást: igen, nála van a könyv, biztos helyen. Gonosz tesó erre bizonygatni kezdi, hogy csak segíteni akar a farkasoknak, és velük együtt Hayley-nek… az öltönyös szerint viszont a falka megtorlásra használná a mágiát, a kismama pedig így a balhé kellős közepén találná magát, plusz a fegyverszünetnek is annyi lenne. Klaus kijelenti, hogy már azelőtt háború volt, hogy az ősiek visszatértek volna New Orleansba…

vlcsnap-2016-04-10-12h00m42s13.png

Cami telefonon vitatkozik Marcellel. A vámpír hallott az ötletelés nem túl rózsás eredményéről, és segíteni akar. Cami viszont nem szeretné megöletni őt, úgyhogy azzal zárja le a beszélgetést, hogyha Marcel feltűnik a padláson, el fogja kergetni… A következő percben már Josh érkezik egy dokival, akire a frász jön, amint meglátja a vadállatként viselkedő Kierant (nem csodálom, elég siralmasan néz ki). Marcel pedig gondol egy merészet, felhívja Klaust, ledarálja a fejleményeket, és Cami után küldi az ősit. Mindeközben a doki hatóságot kiált, mire a jó vámpír ahol tud, segít alapon Josh gyorsan megigézi, hogy nyugodjon le! Bár az igézés, mint olyan, nem megy még túl gördülékenyen, de szerencsére Cami közbelép, és a sokk-terápiáról kezdi kérdezgetni az orvost. A doki szerint vannak pozitív eredmények, de a módszert csak extrém esetekben szokták alkalmazni… Mi ez kérem, ha nem extrém?

vlcsnap-2016-04-10-12h02m46s199.png

Terhestorna a mocsárban, Eve vezetésével. Hayley már most érzéstelenítőt, kórházat, orvost szeretne, de a nő leépíti: a farkasok már generációk óta itt születnek, minden gond nélkül. Szóval, nyugi! Hayley ismét előadja a szokásos paráját az anyasággal kapcsolatban, meg abbéli félelmét, hogy mindent egyedül kell majd csinálnia – de ez utóbbit cáfolandó, betoppan Elijah (bár szó se róla, megnézném Klaust, amint pelust cserél). Rendes tesó nem(csak) Hayley-hez jött, az összeesküvőkkel óhajt beszélni. Nem sokkal később Jacksonnal és Oliverrel egészül ki a hallgatóság (mínusz Eve). Elijah bele is vág a közepébe: a farkasok hibát követnek el, a tetteiket pedig egyesek a negyedben provokációnak tekinthetik – az alfa ellenben a sarkára áll, és közli, ha van rá mód, hogy irányítsák az átkot és erősebbek legyenek, nem izgatja, mire megy ki Klaus játéka. Hayley is Jackson mellett van: nem akarnak ők háborút, csak jobb életet.

vlcsnap-2016-04-10-12h04m06s232.png

Egy krosszmotoros érkezik a farkas-tábor közepére, megkérdi, hogy ki a főnök, és amikor Jackson visszakérdez, elvigyorodik, és felrobbantja magát. Öngyilkos merénylő! Elijah próbálja tompítani a detonációt, de a bomba így is nagyot szól. Hayley jól van, Jack egy kicsit vérzik, rendes ősi meg mintha szenet lapátolt volna egész nap… Némi vizsgálódás után kiderül, hogy nem is a robbanás, hanem a benzintankba tett farkasölő okozta a legnagyobb kárt. Elijah-ra testálják a sérültek kimenekítését, Hayley maga pedig sürgősségi dokivá változik – mint kiderül, ért a sérülésekhez, mondván, aki 13 évesen lelép otthonról, az sok mindent megtanul. Oliver dühében törni-zúzni kezd, biztos benne, hogy a vámpírok a felelősek, akik egy szerencsétlen megigézett emberre bízták a piszkos munkát. Már indulna is visszavágni, de Hayley leállítja – ám csak azért, mert maga szándékozik igazságot szolgáltatni. Ha a vámpírok voltak, van egy tippje, ki adta a parancsot. Kerít egy karót, és Marcel keresésére indul.

vlcsnap-2016-04-10-12h07m44s83.png

vlcsnap-2016-04-10-12h10m18s96.png

Készülődik a sokk-terápia a padláson. Kieran változatlanul szitkozódik, de ez Josh-ról lepereg (volt már rosszabb is). Befut Klaus, és néhány Marcelt becsmérlő kifejezés után lebeszéléssel próbálkozik. A doki is könyörgőre fogja, de Cami hajthatatlan, és végül a saját kezébe veszi a dolgokat: az atya már jó ideje szenved, ez lehet az utolsó esélye – majd bekapcsolja a szerkezetet.

vlcsnap-2016-04-10-12h11m18s224.png

Hayley a folyón túlra igyekszik, közben Elijah-t hívja, és megkéri, hogy gondoskodjon a falkáról. A farkasok romeltakarítanak, Jackson megjegyzi, hogy mázli, hogy a bomba ott robbant fel, ahol, mert különben emberek halhattak volna meg. Ez szöget üt rendes ősi fejébe, és rögtön parancsot ad az evakuációra, de abban a pillanatban robbanássorozat rázza meg a tábort, körös-körül. Az eredmény még több sebesült – és valószínű, hogy ezt már nem ússzák meg halottak nélkül.

Kieran éledezik a sokk után, és egy pillanatra tudatára ébred, de aztán megint visszaesik. Cami úgy látja, beválik a dolog, szóval meg ismételni, a doki szerint viszont az atya szíve elég rendszertelenül kalapál, és belehalhat az újabb kezelésbe. Klaus pedig a lehető legnagyobb tapintattal közli, hogy nem lesz jó vége a történetnek, ideje lenne felkészülni az elkerülhetetlenre… Cami még mindig bizakodó, az ősi szerint azonban a következő kör megölheti a nagybátyját, inkább ne Cami legyen érte a felelős. A lány viszont nem akarja feladni a harcot. Nem feladni kell, csajszi, hanem elengedni!

vlcsnap-2016-04-10-12h14m52s23.png

A mocsárban az újabb merénylet után éledeznek a farkasok. És sajnos tényleg vannak halottak, amit Jackson nehezen visel. Oliver kiáltása töri meg a csendet: Eve beszorult egy lakókocsi alá, segítség kell! Elijah érkezik, és segít. Közben Hayley berúgja az ajtót a vámpírok törzshelyén, nekimegy Diegónak, aki némi fenyegetés hatására megadja Marcel legutóbbi búvóhelyének címét.

vlcsnap-2016-04-10-12h18m08s240.png

A padláson a doki lenyűgözve vizsgálgatja Kierant, bár Josh figyelmezteti, hogy nem kellene túl közel menni – az atya ugyanis hajlamos a gyilkosságra. Erre, mintegy varázsütésre, Kieran leharapja az egyik hüvelykujját, kiszabadul a szíjból, és nekimegy a dokinak. Szerencsére csak feltételes módban, mert Josh visszatartja, bár jól jönne neki egy kis segítség…

vlcsnap-2016-04-10-12h20m13s210.png

Hayley most Klausszal cseveg telefonon, elmeséli, hogy mi történt, meg, hogy mire gyanakszik, és egy kis bosszúra invitálja gyermeke apját – aki viszont jelenleg nyakig van a sokk-terápia utóhatásaiban, úgyhogy nem tud csatlakozni. De megígéri, hogy, amint lehet, megy, addigis kerülni kéne a bajt – erre Hayley bekamuzza, hogy Elijah vele van.

Eve-t lefektetik a kunyhóban, a sebe viszont nem gyógyul. Oliver közli, hogy mivel a nő nem ölt meg senkit, nem aktiválta a farkas-gént, így nem képes olyan regenerációra, mint ők. Elijah felajánlja a vérét, de nem arat osztatlan sikert. Szöszi a tehetetlenségét dühvel próbálja ellensúlyozni, és egyre inkább felhúzza magát, vérre szomjazik: vissza kell vágni! Jackson a gyásza ellenére is higgadt marad, és rámutat, hogy nem tudják, ki a tettes. Oliver még erősködik egy sort, de az alfával szemben neki nincs szava.

vlcsnap-2016-04-10-12h21m11s241.png

Hayley megérkezik Marcelhez, aki már várta – ennyit a meglepetésről! A vámpír udvarias, csevegő hangulatban van, úgy véli, már rég esedékes volt, hogy ők ketten beszélgessenek. Megemlíti, hogy nem ő a felelős a merényletért, és az is kiderül, hogy ismerte Hayley családját. A Félholdasoknak jó sok ellenségük volt. A ’90-es évek elején átvették a város irányítását, és megöltek bárkit, csakhogy még erősebbek legyenek. Ekkor jött az átok, hogy végre nyugi legyen, különben nagyon sokan meghaltak volna… És slusszpoénként az is kiderül, hogy Marcel „gyerekeket nem bántunk” szabályára Hayley, azaz Andrea Labonair az élő bizonyíték. Hoppá!

vlcsnap-2016-04-10-12h25m56s60.png

Kierannek infarktusa van. Klaus belenyúl a mellkasába, hogy közvetlen szívmasszázst alkalmazzon, de nincs mese, az atya haldoklik. Cami a kiborulás szélén áll – csak ezzel magyarázható, hogy bedobja: nagybátyja vámpírvérrel talán feléledne. Ja, mint átalakuló vámpír… a rontás miatt ellenben megváltás lenne a halál. Cami könyörgőre fogja, az ősi pedig végül enged neki --- Kieran vámpírvérrel a szervezetében hal meg.

vlcsnap-2016-04-10-12h31m19s170.png

Kiderül, hogy Marcelnél a családegyesítő buli után állt össze a kép Hayley-ről. Adja magát a kérdés: Marcel ölte meg a szüleit? Nem. A falkák közt belviszályok dúltak, nem tudja ki támadta meg a Félholdasokat. Andreát a kiságyában találta meg, és bár hasznot húzhatott volna belőle, inkább Kieran atya gondjaira bízta a gyermeket. A vámpír előkap egy táska pénzt, felajánlja a kismamának, mivel nemsokára nagy bajok lesznek a városban. Hayley szerint meg kellene fogadnia a saját tanácsát, csakhogy az nem opció. Marcel itt született, ahogy Hayley is – szóval, senki sem megy sehova, hanem harc lesz. A vámpír azért még bedob egy ingyeninfót is: a merénylő állítólag szerencsejáték-függő volt, és sokkal tartozott a kaszinóknak… (Tudtam én! Francescának a szeme sem áll jól!)

vlcsnap-2016-04-10-12h35m23s92.png

Cami gyertyát gyújt a templomban, majd Klaus bejelenti, hogy lassan mennie kell, de nemsokára visszatér. A lány attól tart, hogy nagybátyja dühös lesz rá. Az ősi szerint Kieran nem fog átalakulni, de nem is az volt a cél, hanem, hogy rendesen elbúcsúzhassanak.

A táborban még mindig kaotikus állapotok uralkodnak, a farkasok próbálják ellátni a sebesülteket. Íme, Elijah békéje, jegyzi meg cinikusan Jackson. Az ősi úgy dönt, támogatja Klaus terveit az átok levételével kapcsolatban, Jack szerint viszont nem ez a lényeg, hanem, hogy a farkasok megint emelt fővel járhassanak, az otthonuk pedig biztonságos hely legyen – Hayley-nek és a babának is.

vlcsnap-2016-04-10-12h37m39s166.png

Kieran feléled, és látszólag teljesen észnél van. A rontásról kezd beszélni, ami mintegy parazitaként élt benne, de már hál’ istennek nem. Hurrá! Aztán észreveszi, hogy egy hüvelykujj mínuszban van… Ezmiez? Klaus felvállalja, hogy elmondja a történteket, amit az atya szokásos sztoikus nyugalmával fogad. Négyszemközt beszélne Camivel, az ősi pedig (miután a lány köszönetet mond neki) magukra hagyja őket.

vlcsnap-2016-04-10-12h38m44s34.png

Oliver Eve ágyánál virraszt, aki elég rosszul fest (a felvigyázó nemkülönben). Amikor a nő magához tér, próbálja oldani a feszültséget, de a srác ki van borulva amiatt, amiért Eve nem aktiválta az átkot – mert úgy már simán meggyógyult volna. Szöszi monologizálása ezek után egész furcsa vallomás felé visz: köze volt a robbantáshoz. (Na, basszus!) Aztán kifakad: csak zavargásról volt szó, nem erről, hátbatámadták. Az sajnos nem derül ki, hogy kik, pedig elég fontos lenne… az össze-vissza szöveg lényege: a farkasok fel vannak tüzelve, és van kit gyűlölniük. Eve az árulása ellenére is félti Olivert, mi lesz vele, ha a falka erre rájön… De nem fog! A pasiban átkattan valami, kijelenti, hogy a mai sérülések, halálok mind csak erősebbé teszik majd őket – aztán bezárja az ajtót, vesz egy párnát, és a mocsok megfojtja vele Eve-t…

vlcsnap-2016-04-10-12h40m38s164.png

Kieran hozatott Camivel néhány dolgot – a lány mindent meg is talált, kivéve a kulcsot, amit egyébként az atya mindig a nyakában hordott. Ez fontos családi örökség, ezért Cami ígéretet tesz, hogy majd megkeresi. Kieran ismét bocsánatot kér, elbúcsúzik, és elküldi unokahúgát, mert egyedül szeretne lenni – és Cami könnyek közt teljesíti is az utolsó kívánságot.

Oliver az esti tábortűznél máris agitálni kezdi a népet. Elijah tájékoztatja a visszatérő Hayley-t, hogy volt egy újabb merénylet, durvább kimenetellel – szöszi pedig a tragédiát kihasználva próbál hatalmat szerezni. És biz’ akadnak támogatói. Jackson eközben Eve teste felett virraszt egy üveg pia társaságában. Elijah úgy véli, az alfának szüksége lesz Hayley segítségére, mert vészterhes időkben az emberek hajlamosak a leghangosabbat követni, nem pedig a legjobbat…

vlcsnap-2016-04-10-12h51m20s191.png

Kieran atya felölti a papi ruhát, elkészült a halálra. Klaus pedig felkeresi Geneviéve-t és kérdőre vonja a farkasok elleni támadásért. A boszi Marcelt gyanúsítja, de Klaus szerint fogadott fia nem süllyedne idáig – ellenben a boszorkányok kegyetlenségét már látta. Geneviéve megint féltékeny nőt játszik: Cami tisztaságát és ártatlanságát gúnyolja… Aztán jön a feketeleves, mert a boszi bedobja, hogy Kieran halálával nem szabadult fel a rontás alól, a rontás vissza fog térni, és már az elkerítő bűbáj sem fogja visszatartani. Ajaj! És valóban… Az atya kezén újra megjelenik a jel, ezért végezni akar magával, csakhogy bevillan neki Sean. Aztán meg Bastiana kezd el suttogni neki, és kér egy utolsó áldozatot tőle a bűnbocsánatért cserébe: azt, akit a legjobban szeret…

vlcsnap-2016-04-10-12h47m43s48.png

A mit sem sejtő Cami a templomban imádkozik, amikor nagybátyja megjelenik, és vagdalkozni kezd a tőrrel. Megsebesíti a lányt, majd lenyalja a pengét, így megtörténik az átalakulás – Kieran immár vámpír, és most vette fel az étlapjára Camit. A lány ijedtében leugrik a karzatról, de sanszos, hogy rosszul esett, mert nem tud menekülni – és védekezni sem. A démonok arra bíztatják Kierant, hogy öljön. Szerencsére Klaus épp időben érkezik, előbb kitöri az atya nyakát, majd Cami beleegyezésével megkarózza. Nem sokkal később pedig értesíti Marcelt a halálesetről, plusz engedélyt ad, hogy 24 órára visszatérjen a Negyedbe, és eltemesse a barátját. Valamint, hogy ott legyen Caminek, aki félálomban őt szólongatja.

vlcsnap-2016-04-10-12h53m31s165.png

vlcsnap-2016-04-10-12h52m06s135.png

Marcel Diegóval és Josh-sal találkozik, és bejelenti Kieran halálát. Kiderül, hogy Josh lopta el azt a bizonyos kulcsot, Marcel parancsára, és nagyon nem szívesen. Az ex-főnök sem hobbiból kérte ezt, de Cami még nem áll készen arra, amit az a kulcs jelent… (???) A város a káosz szélén áll, fel kell készülni a háborúra. Elijah is hasonlóképpen gondolkodhat, mert úgy dönt, kibékül Klausszal, és nekiadja Anyu könyvét. Túl mélyek a szakadékok ebben a városban, családok döntenek a harc mellett… És, ha neki oldalt kell választania, hótziher, hogy a tesója mellé áll!

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása