Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x08 - Novus Ordo Seclorum

2016. április 20. 11:00 - Szencsike

Az előző epizódot azzal zártuk, hogy Jennyt Pandora és a Titokzatos Új Ellenség megszerezte magának, hála az Anubisz-kő befolyásának. Most ott folytatjuk, hogy a hajnali napfényben Jenny egy tó partján katatón állapotban fekszik, Pandora meg fürdeti az új, ám kissé mumifikált ábrázatot öltő gonosz társát. Szegénykém, felébredt egy teljesen új világban, a fajtársai is kihaltak és még a víz is szennyezett. Hát igen, a halandók nem törődnek az ilyenekkel, de majd ők ketten rendet tesznek. Jenny közben villog a parton, a férfi megérzi, hogy a szeme (vagyis a kő), egy emberrel van összekötve, aki egyébként Pandora szerelmese lenne, érdekes fejlemény. Az is izgalmas lesz, hogy Pandora elárulja Jenny kilétét, egy Tanú testvére, de nyugi, a két Tanú csak úgy, mint a múltban, most is hasznos lesz számukra, ez már Múmiánk figyelmét is felkelti.

1.png

Az FBI-központban Abbie, Sophie és Reynolds javában mutogat a másikra, vajon kinek is a hibája, hogy egy több hónapon át tervezett akció így besült. Nevins ugyan a kihallgatóban ücsörög, de semmit sem mondott még el, azt sem, hogy miért kereste ennyire Jennyt. Abbie persze a húgát védi, biztos nyomós oka volt, hogy megszegte a korábbi ígéretét, és beszélt Nevinssel, de a tesó most eltűnt, neki meg nincs kedve a veszekedéshez, inkább megy megkeresi. Ezután, ha akarnak, újra leülhetnek tárgyalni Valahol az erdőben Crane és Joe is kutatják az elveszett lányt, a kocsija és a fegyvere megvan, a nyomok alapján gyalog mehetett tovább. Joe azonnal bevetné magát az erdőbe, de Crane rászól, ne siessen ennyire, mert az már most biztos, hogy Jennyre hatott a kő, és az irány alapján Jenny a Ley-vonalak mentén haladt, elég rossz természetű irányba, vagyis esélyes, hogy Pandorával van. Megérkezik Abbie is, így hárman indulnak el végül.

2.png

A tóparton Múmia Jenny és a kő erejét szívja el, Pandora figyelmezteti a szerencsésen visszatért mohó szerelmét, hogy óvatosan szipolyozza ki a lányt, mert ebbe bele is hallhat szegényke. Ami biztos nem probléma, de lesz még bőven ideje lakmározni. Múmia abbahagyja az erő elszívást, Pandoráért bármit, Jenny meg felébred mellettük. A keresőcsapatban Abbie azon rágódik, hogy egy rakás démont le tudott győzni, de a saját testvérét nem képes megvédeni. Crane próbálja biztatni, ne adja fel, mert ha eleve így áll hozzá, akkor lehet elveszítik ezt a csatát. A parton Jenny teljesen éber, Múmia felkapja a kaszáját, most a kőbitorló megtudja ki is ő, a kasza hegyét Jenny homlokához érinti és a lánynak látomása lesz. Sokkal előrébb nem vagyunk, hogy ki igazából Múmia, a szokásos képeit mutatják, őt, néhány halálfejet, meg egy szimbólumot a kaszán, de Jenny eközben elég hangosan felsikolt, így a keresők a hang irányába mennek tovább. Crane-ék az utolsó pillanatban érnek oda, mert annyit még látnak, ahogy Pandoráék egy hatalmas villanás után eltűnnek és csak egy pár négyzetméteres kiégett rész maradt utánuk. Egy nyom azért maradt, Crane látta Múmiát és megtalálta a kendője egy darabkáját, amin felismeri a sumér nyelvű írást. Igen, mint a Pusztítókat bemutató kőtáblán, vágja gyorsan Abbie, de ki a szörnyük? Nem szörny, ez egy életre kelt istenség.

Crane a sumér szöveget olvassa fel, hát semmi biztató és reménykeltő nincsen benne az istenükről. Joe elég határozott, akárki is ez, utána kell menni és ki kell nyírni, de sajnos nem ilyen egyszerű az ügy. Nem szállhatnak vele szembe rögtön, hisz az Jenny esélyeit is csökkenti. Múmia igazi neve Etu ’Ilu, a neve rejtettet jelent és a kő jelképezi az ő hatalmát, ez van most  Jennyben, amire mindig is látó szemként utalnak. Erre Crane-nek beugrik, hogy Jenny még az eltűnése előtt mindenfélét rajzolt a rejtekhely falaira, mert a kő látomásokat mutatott neki. Mennek is a telerajzolt rejtekhelyre, elég összevisszának tűnnek a rajzok, de Joe talál egy részletet, ami érdekes lehet. Bizony az, Crane mondja is mit jelent, a látó szem kell az istenünknek, így teljes hatalma segítségével rendbe teszi a világot. Van egy sokkal érdekesebb is, nem csak Jenny agyszüleménye volt a kép, hanem a legtöbb amcsi papírpénzen ott van egy pici háromszögféleség, benne egy kővel, ez az USA nagypecsétje. Crane idejében Gondviselő szemként volt ismeretes, egyfajta figyelmeztető jel, az imperializmus, vagy épp a gonosz ellen. Novus ordo seclorum - egy új korszak hajnala a jelentése. Crane eléggé zord, mert ezt a kis jelzést a habókos Ben Franklin tetette rá a bankókra. Az öreg még könyvet is írt arról, hogy részt vett az USA pénznemének megalkotásában. Viszont az öreg írt egy tanulmányt a Szemről, ám ez a Szabadkőművesek törvénykönyvébe került bele, csak egyetlen egy példány létezik belőle és most az Albany Egyetemen található, ami réges-rég korábbi SzK főépület volt, manapság pedig avatott szemek tanulmányozzák a lehető legnagyobb gonddal.

Nos, ezek az avatott szemek épp buliznak, valamelyik diákszövetség épp római tóga partit tart, mikor Crane-ék megérkeznek. Persze a 18. századi ésszel gondolkodó Crane nem is érti, mi ebben a buli, ám Joe sok más bulis hagyományt megemlít, de Crane a meztelen futástól már nem is akar hallani. Abbie javaslatára elindulnak a könyvet megkeresni, de egy kissé becsípett diák nem engedi továbbmenni a társaságot, az épületbe csak tagok léphetnek be. Crane azt hiszi, hogy az atlétát és lepedőt viselő kamurómai is SzK tag, hát a titkos kézfogással próbálkozik, de hasztalan, a diák ezt valami sértésnek véli, és tovább emberkedik, mire Joe megoldja a kérdést, behúz neki egyet, de ennek bunyó lesz a vége, mert meglöknek egy másik arcot is. Egy srác lelkes kiáltással adja tudtára a többieknek, hogy balhé van, ezt kihasználva így Abbiék nyugisan elindulnak az épületbe és megtalálják a titkos bejáratot a titkos szobába. Ez rendkívül egyszerű volt, a titkos lejáró a falba volt beépítve, ott egy kis lépcsőn kell lemenni és egy óriási SzK jelkép fogadja őket.

8.png

Crane pár másodperc alatt megtalálja a keresett kódexet, Franklin bácsi a Szem történetének csak egy részét írta meg, a másik részét a korábban is sokat emlegetett Paul Revere írta meg. Szegény Joe elveszett a sok név között, de nézzük a történetet. 1776-ban írták meg, miután Washington tábornok átkelt a Delaware-folyón. Mivel az angoloknál Howe tábornok sem riadt vissza a mágikus tárgyak használatától, így Washington is akart magának egyet. Lássuk ezt egy flashbacken, Washington magához hívatta Reveret, mint szakértőt, aki magával hozta az unokaöccsét és egyben tanítványát, Jonathant. Washingtonnak volt egy fegyvere, egy lándzsa, ezt kellett Reverenek megvizsgálni, ebben viszont egy ősi drágakő, ami a mi kis kövecskénk volt. Egy szerencsétlen pillanatban Jonathan engedett a kíváncsiságának és hozzáért a kőhöz, a kő ereje meg átszállt rá, csak úgy, mint Jenny esetében. Később Revere könyörgött a kis rokonnak, hogy menjen vissza a táborba, hátha lesz ellenszer, de a srác tudta, hogy nincs sok ideje hátra, így feláldozta magát. Reveret megkérte, hogy hagyja őt magára, és ahogy látjuk a zokogó Reveret elvágtázni, a háttérben Jonathan felrobban. A jelenben mindenképpen meg kell akadályoznia a társaságnak, hogy vagy Jenny meghalljon a kő miatt, vagy maga a város pusztuljon el. De nincs a kezükben semmi, Nevins nem fog vallani, hiába volt Pandora kutyája, nekik maguknak kell kitalálni a megoldást.

Pandora búvóhelyén Jenny egy fészekben van kikötözve és ég benne a kő tüze. Múmiánk pedig folytatja az energiája visszanyerését, ugyanis az a tervük, hogy kiirtják az emberiséget, akik így tönkretették ezt a paradicsomot. Az archívumba visszatérve Crane Reverenél keresi megoldást, ami a Dumas-kód lenne, ez egy véletlenszerű számsornak tűnik, de mégsem. A flashbackünk ott folytatódik, hogy Revere visszatért oda, ahol Jonathan meghalt, és a robbanás után ott a felperzselt föld és a kő maradt meg. Revere visszahelyezte a lándzsába a követ, de később már Washington is elismerte, hogy túl veszélyes. Joe-nak ugrik be, hogy lehet ezzel a lándzsával megtalálnák Jennyt. Crane pedig felidéz egy emléket, mert látta ő már ezt a lándzsát. Crane meglátogatta Revere-t a bostoni kovácsműhelyében egy hivatalos ügy miatt. Crane részvétét fejezi ki Jonathan miatt, a nyilvánosság számára a srác himlőben halt meg, Revere elég zordan fogadja a Crane együttérzését. Miután megtárgyaltak mindent, Crane megy is, de az ablakból azt látja, ahogy Revere előveszi a lándzsát, kiveszi belőle a követ és megalkotja a tárolószelencét. Joe megkéri Crane-t, hogy rajzolja le mit látott, mert ő már tudja, mit is fog látni Crane vázlatán. Joe és Jenny egy röpke ideig birtokolták ezt a szelencét. Vagyis Revere lehet tudta, hogy a szelence nem csak tárolni képes a követ, hanem az energiáit is elnyelte. A szelence még most is Nevinsnél van, vagyis Abbie-nek egy bizonyítékot kell megszereznie az FBI-tól és ha ez megvan, akkor a szelencével kiszippantják Jennyből a követ.

Lássuk Jennyt, még mindig szenved, de Múmia elég erőt nyert ki belőle, így már egészen emberi lett. Az FBI-központban Sophie puhítja Nevinst, akit hamarosan a fővárosba visznek, hogy a létező összes rendvédelmi hivatal kihallgassa őt. Ha van bármi mondanivalója most még megteheti, mert akármi is történt, Sophie egész megkedvelte őt, jó főnök volt a maga módján és segíteni akar. Nevinst nem ejtették a fejére, tudja, hogy ez csak trükk, még ő is tisztában van azzal, hogy nem segíthet rajta senki. Megjött két kolléga, akik már viszik is őt, még annyit elmond, hogy Abbie Millsszel akar beszélni, ha ezt megteheti, akkor Sophie is jól jár. Azt hiszem Sophie-ban a szakmai féltékenység munkál, nem örül, hogy Abbie is belekeveredett ebbe, hagyja, hogy elvigyék a férfit. Abbie ekkor a bizonyítékraktárt kutatja, megvan Nevins cucca, így a szelence is, ráadásképp még egy könyvecske is Abbie táskájába került. Kifelé menet összefutnak Sophie-val, aki elmondja, hogy Nevins vele akar tárgyalni, a csajok végül annyiban maradnak, ha ezzel a kis beszélgetéssel Abbie eljut Nevinshez, akkor beszél vele. Sajnos azonban a számításaikat Pandora keresztülhúzza, megérkezett a parkolóba, besétál a rabszállító-furgonba Nevinshez, hát bizony elrontotta a munkát. Hiába lett meg a kő, ha az most egy halandó testében rejtőzik. Az viszont még nagyobb baj lehet, hogyha a férje, vagyis Múmia rájön, hogy Nevins használta az ő dobozát (mikor megidézte a harcosokat a múltkori epizódban), ez bizony csúnya dolog volt…

13.png

Az érkező Abbie és Sophie már csak azt látja, hogy a rabkísérők mind halottak, Nevins után meg csak egy vértócsa maradt, a furgon tök üres. Sophie jelenti az esetet, orvosi segítséget kér, Abbie pedig meglátja a távozó Pandorát, így utánamegy. Pandora nem aggódna ennyit Abbie helyében, mert a Tanúknak is lesz helyük a szép új világban, de Abbie Jennyről kérdez, ám választ nem kap, csak ködösítést. Valami régi seb még mindig gennyes Abbie lelkében, ami lehet az lesz, mikor kislányként nem volt hajlandó beismerni, hogy mit látott, mikor először került kapcsolatba a természetfelettivel, Jennyt meg hagyta, hogy elvigyék az elmegyógyintézetbe. Sophie kiállt fel mögötte, ám Pandora már eltűnt, Abbie azt hitte, látott valamit, így viszont a csajok csak Reynolds irodájába mehetnek vissza. Az archívumban Crane a fegyvereket szedi össze, ám lehet ebből túl kevés áll a rendelkezésére. Viszont valami beugrik neki, mert Joe az alakváltókról szóló könyvet olvasgatja. Ezt nem kéne, ő korábban már volt Wendigo, nem kéne megismételni ezt a kalandot. A szándék jó, hisz fegyverként bevethető lenne, de ha megmentik Jennyt, Joe maradjon csak ember, úgy sokkal jobban tudja segíteni a lányt. Abbie kezdhet magyarázkodni Reynolds irodájában, de ebből is csak kölcsönös egymásra mutogatás lesz. Mindketten elhallgattak valamit a másik elől, és a Nevins ügy most igazán a szakadék szélére került, mert Abbie titkolt el több mindent, ráadásul Nevins még akart is vele beszélni. Abbie érzi, hogy ebből nem fog jól kijönni, nem mondhat semmit Reynoldsnak, hisz a természetfeletti dolgokat kellene itt elmesélni, de ezt meg nem lehet. Vagyis Abbie fogja a jelvényét és a fegyverét és átadja Reynoldsnak, az FBI karriernek itt lesz a vége. Abbie távozása után Reynolds telefonál egyet, a hívott fél dühösen fakad ki, hogy ne hívja őt ezen a számon, de Reynolds közli, hogy most baj van, elvesztették azt a személyt, aki kellett volna nekik. Vagyis ez Abbie lett volna, de mit akartak tőle?

14.png

Később Reynolds már Abbie-nek telefonál, még nem fogadta el a felmondását, rendezzék le, biztos lesz megoldás. Valakinek nagyon kellhet a lány. Megjött Sophie, ahol csak lehet útlezárások, megfigyelők és minden egyéb, ami ahhoz kell, hogy megtalálják Nevinst. Sophie még azt is elmondja, hogy Abbie mielőtt kilépett volna még elég komoly tűzerejű fegyvereket kért ki magának. Reynolds ismeri már annyira őt, hogy tudja, ha kell, háborút képes kirobbantani, így Sophie keresse meg. A kis mentőcsapatunk néhány kemény fegyverrel lett gazdagabb hála Abbie-nek, a feladat egyszerű, bemennek, kihozzák Jennyt és annyi kárt tesznek a két főgonoszban, amennyit lehet. Crane megkapja a szelencét, illetve a könyvet, ez volt az a könyv, amiből Nevins megidézte a harcosokat múltkor, lehet most is kapóra jön majd, ha meg kéne idézni valamit. Pandoráéknál Múmia újból nekikezdene Jenny erejének kiszipolyozásához, de Pandora leállítja, nézni akarja. Múmia megígéri a feleségének, hogy ezentúl mindig és mindenhol együtt lesznek. Jujj, de félelmetesen romantikus.

15.png

A felmentő sereg megérkezett a búvóhelyhez, most egy istennel kell szembeszállniuk, ez nem lesz olyan könnyű, mint a korábbi ellenfeleik. Abbie viszont elgondolkodott, mi van, ha Jenny miatt nem tud tisztán gondolkodni? Crane nem így látja, törődnek egymással, vigyáznak egymásra és ők ketten együtt a legerősebbek. A lélek megnyugtatva, a páros indul, Joe marad hátvédnek. A bejutás könnyen ment, Pandora azonban kiszúrta őket, figyelmezeti erre Múmiát is. Abbiék erről mit sem tudnak, azt viszont látják, hogy Jenny még él, jelentik Joe-nak is, majd szétválnak bent. Pandora Abbie-t üdvözli, a lány beleereszt egy sorozatot, de a géppuskatűz nem fogja a halhatatlan nőt. Akkor jöjjenek a fénygránátok, Joe lövi is őket, a villanás eltereli Pandora figyelmét, így nem veszi észre a háta mögé osonó Cranet, aki sokkolóval kiüti a nőt. A kövi gránát Múmiának érkezik, így tiszta az út Jennyhez, aki nyöszörögve kéri a tesót, hogy menjenek, mert nincsen sok hátra neki, de Abbie-nek lehet beszélni. Előkapja a szelencét, ami működésbe lép és magába szívja a követ.

Crane ekkor Pandora ládikáját hívja elő, közben ő is feltápászkodik, és nagyon nem akarja, hogy Crane megbolygassa a láda nyugalmát. Jennyéknél nagy a baj, Múmia is felkelt, félrelöki Abbie-t, felveszi a félig teli szelencét, mert a kő egy része még mindig ott van Jennyben és az egyetlen eszközt, ami segíthetne Jennyn, összetöri. Pandora és Crane egyszerre szavalják a ládikóra az igézeteket, a ládika meg eszeveszettül pörögni kezd, annyira össze van zavarodva, hogy ketten próbálják meg irányítani. Jennyék, megjött az erősítés, Joe támad Múmiára, de az könnyűszerrel hatástalanít minden kilőtt lövedéket és Joe után megy. Abbie összeszedi a szelence darabkáit, hátha segít valamit és láss csodát, még a darabkák is képesek magukba szívni a kő erejét, így Jenny megtisztult a kőtől. Múmia elkapta Joe-t, Pandora nyert Crane ellen, viszont van egy aprócska bajocska. Abbie elindított valamit, a kút fényleni kezd, a fa, ami egy átjáró lenne valahová, kinyílt, Abbie pedig mindenáron meg akarja menteni a testvérét, így a fa felé rohan. Crane látja, mit tesz a társa, még utána tud szólni, hogy ne tegye, de Abbie meghozta a döntését, vigyázzanak egymásra. Belép a fába, a szelencedarabok felizzanak, és óriási robbanással semmisül meg nemcsak a fa, hanem Pandora doboza is. Később Crane tér magához elsőként, Joe és Jenny is jól van, ám Abbie eltűnt…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása