Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x02 - We All Fall Down

2016. április 19. 11:00 - Chat Géza

Csudálatos napsütés, tengerpart. Milyen varázslatos hely. Szinte látni is, ahogy emberek agyig tolt napszemüvegbe héderezgetnek. Hát nem. Itt csak rommá ázott vízi hullák jönnek ki a habokból, nem eszelős testű Bond-lányok. Amikor két kisgyerek leszalad a parthoz, hogy a halálközeli élménytől megdobott adrenalinnal homokozhassanak, akkor én csak úgy üvöltök, mint Sarah Conor a saját rémálmában, amikor a partvonalról, a játszótér széléről csapkodta a rácsot, miközben a világ elpusztult. Ne ott játszatok, ti büdös kölkök! szerencsére csak vaklárma volt, mert van egy fasza kis házi barkács kerítés a cukorpofa gyerekek és a büdöslábú zombik között.

Na, erre a szigetre, Catrina Islandre akarnak kihajózni Travisék. Csak ezt a kapitány fejébe is bele kell verni. Neki ott van az elborult San Diego is célállomásnak, ami már csak azért is nettó ökörhugyozás, mert a szitává lőtt hajó belsejében talált hajónaplóból kiderült, hogy az egész nyugati partot felégették a francba. Ezzel el is dőlt az egyetemes rapháború az East és a West Coast között. Naszóval, mivel még mindig Strand 10 milliós hajójának a seggében lohol az a hajó, ami simán meg is lékelheti az övükét, ezért nem is kérdés, ki kell kötniük, el kell tűnniük a radarról. Strand rábök a térképre, de Travis mutat egy jobb helyet, hát oda mennek.

kepernyofoto_2016-04-19_6_20_41.png

Látják is, hogy az egyik parton lévő házban felkapcsolták a villanyt. Amíg Travis kis családja hatalmas bátorságról, illetve az apokalipszis hajnalán inkább vegytiszta kettyóságról tanúságot téve lemeózzák a ház lakóit, addig Strand és Salazarék a yachton meresztik a seggüket. Mivel még nem fegyverrel a fejükre célozva fogadják őket, ezért viszonylag tip-topnak mondható kis túlélőkkel hozta össze őket az élet. De itt is van baj. Egyrészt, nem csak a partot égették fel, a kaka már az ország képzeletbeli hónaljáig ér. Másrészt, a szigeten élő háromgyerekes család vezérürüje nem éppen pszichopata, csak túlságosan lokálpatrióta ahhoz, hogy idegenekkel elhajózva haljon meg valahol, mintsem a családjával, a földön, ahol addig éltek. Ezt a 4 dimenziós puzzle-t Nick, Travis és Madison közösen rakja ki, így nincs más megoldás, mint eleget tenni az anya kérésének, és elrabolni/kimenekíteni a két kis pöcsöst, még mielőtt az egész család bevenné a mérget. Eközben Salazar a hasán dobolva járkálja körbe Strandot a vezető fülkében. Mivel továbbra is ködösít a pontos tervéről, Salazar meg megjárt egy-két háborút, hogy meglegyen benne az egészségesnél egy kicsivel több bizonytalanság, ezért az első adandó alkalommal feltöri Strand titkos széfjét, amiben egy kézi ágyú és egy rahedli térkép van, mindegyiken egy hűtőre ragasztható cetlivel, amin a vártakkal ellentétben nem a klasszikus, tej, parájzer, zsömle szentháromság szerepel, hanem koordináták, amelyek Mexikóba vezetnek.

kepernyofoto_2016-04-19_6_33_11.png

Még mielőtt Travisék ellopnák a gyerekeket, addig Chris a parton állítja a csákányt a zombik fejébe. Neki még szemetet kéne kivinnie, meg mosogatnia, meg a grundon fociznia, mint egy rendes tinédzsernek, nem pedig ezt - mélázik Travis. Amíg a lelki nyomorék gyereke a leszarom tablettát, addik a helyi muki kislánya a mérget vette be. Az anyuka fel is szaladt az emeletre, de akkor már mindegy volt. Az is szar lehet, ha karjaidban murdel meg a gyereked, de az meg pláne, ha a nulla pulzussa, fátyolos tekintettel kacsint vissza, majd hörgős metál torzítóval a hangjában ugrik neki a torkodnak egy falatka húsért. Márpedig itt ez csomagba jár. Travisék rohannak a yachthoz a kisfiúval, de még mielőtt kihajózhatnának a nyílt vízre, megérkezik a legidősebb tesó is, egy távcsövessel felvértezve. Leszedi a hajóról a gyereket, akit már vár is a móló közepén csoszogó zombi mamija. Oda ne menj!!!!! Inkább integess Madison néninek, úgy is van. Salazar is tolhatna egy 10 pontos fejlövést, de akkor meg mi haszna lenne a csávó távcsöves pityujának, ugye. Bumm. És ezzel a szűzi életeű kisfiú annyja elment cigánykerekezni a végtelen vadászmezőkre.

 Vége.

 

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2016.04.19. 12:40:41

miért is hittem azt, hogy te is a csonka 22:00-ás verziót fogod hogyvoltozni?
legaláb beírhattad volna, hogy innentől koránfekvőknek spoiler

enzo23 2016.04.19. 23:04:33

azt beírhattad volna, amikor Travis és George gyodát telepítenek a sziget déli határszélére a migr...zombik ellen :D

shred 2016.04.20. 10:20:22

Nick tehet mindenről. Ha jó szokásához híven nem túrja fel a házat drogért, a kislány nem látja meg a dugigyógyszert, és ma is a parton homokozna.

2016.04.20. 18:15:48

@shred: de nem??!! ebbol a szempontbol (eddig) hasonloan mukodik a csapat, mint rick-é. elozoleg raengedtek a hordat a menedekre, most egy szinten elzart mikrokozosseget tizedeltek meg.
(amugy nekem bejon a sori tovabbra is)

együttnemműködő 2016.04.21. 00:27:02

@shred: Nekem inkább az tűnt valószínűbbnek, hogy apuci rábeszélésére vette azt be ("she took her pill") - no meg amúgy is nem csak egy adag volt oda bekészítve.
süti beállítások módosítása