Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Deutschland_83 1x04 - Northern Wedding

2016. április 18. 15:00 - anniewalker

A rész Brüsszelben kezdődik. Linda valami Top Secret iratot gépel, amit az NDK titkosszolgálata vele párhuzamosan olvas. Megérkezik Herr Mayer, kap a nőtől egy rózsaszín balettruhácskát – a leánygyermeke számára. Munkaidő vége, Linda a mosdóban átöltözik (szexibb melltartót húz), az irodában a takarítónő elkezdi a munkáját – és sikerül leszednie az asztal lapjára ragasztott lehallgatót. Az NDK titkosszolgálat töpreng, mihez kezdjenek.

dtl410.jpg

Most Linda utazik Martinhoz, egy motel felé indulva találkoznak Yvonne-nal. Nem vetnek egymásra kedves pillantásokat, sejthetjük.

dtl412.jpg

Tischbiernél a bonni békefelvonulás útvonalát tervezik, Alexnek ez már megint nem elég hatékony. Tobias engesztelésül moziba hívja.

Edel tábornok titkárnője felhívja felettese szíves figyelmét annak feleségének születésnapjára. Edel ezután Jackson tábornokkal telefonál, a megtalált lehallgatóról beszélnek. Otthon  a felesége tortát süt, nővére veszi fel a telefont, hogy a tábornoknak dolga van, később jön. A nővér már most becsiccsentett, megint azzal jön, Martin/Moritz kém. És különben is, ez a „tökéletes” házasság csak kártyavár. És a borospoharát bedobja az akváriumba, a tábornok kedvenc aranyhala is igyon egy kis jóféle rajnait.  

Martin egy motelben hagyja barátnőjét, visszamegy a tábornokhoz. Az egyből a titkárnőről érdeklődik, holnap ki fogják kérdezni, mert gyanús. Martin terel, nem tud semmit.

Alex és Tobias a moziban (ha jól értem, a The Day After c. filmet nézik, atomháború a téma, mi más is lenne). Alex még nem comingoutolt, így mikor Tobias a térdére teszi kezét, kiszalad a moziból.

dtl420.jpg

Martin kedvenc fájánál újabb titkos üzenetet kap, nem örül neki, majd elmegy Lindához, aki csábos fehérneműben várja. Piknikezni mennek. Közben Kramer, aki ugye NDK-ügynök, Martint védi a tábornok előtt.

dtl421.jpg

Martin és Linda a tóban fürdenek, és amikor Linda épp megfulladni készül, Martin eleinte hagyja, de aztán mégis megmenti, és ha ez még mind nem lenne elég, este a tábortűznél még el is árulja neki, hogy ügynök. Igaz, azt mondja, az NSZK-é, azért az NDK bevallása kicsit korai lenne még kapcsolatuk ezen pontján.

dtl422.jpg

NDK, Thomas érkezik a Trabanttal, Annett nagyon szigorúan közli, többet nem viheti el a kocsit. És rákérdez a tiltott könyvekre is. És hogy Ingridet (Martin anyja) hagyja ki belőle. És akkor Annett még Ingridnek is kiadja, nem adhatja át a kocsiját a srácnak. Határozott lány! Ingrid odaadná kedvenc gyűrűjét leendő menyének, de nem találja a kincsesdobozkájában – persze, mert épp Martin adja oda Lindának.

dtl423.jpg

Anya-lánya beszélgetés (tábornokné és Yvonne), kommuna, ugye használsz óvszert, jaj, anya, új betegség, milyen szörnyű, de azt csak a melegek kapják el, és egyáltalán.

Martin kihallgatása. Lindát állítólag épp akkor hagyta el a barátja. És beszél az asztalról is, amit ugye a főnök odaajándékozott a titkárnőnek. Linda már pakol a motelben, Martin azt sugallja, Herr Mayer a kém, hisz az asztal is tőle van, de Linda rájön, Martin a kém. Mert Herr Mayer a volt barátja, és ő ilyet nem tenne. Elrohan, Martin rögvest utána. Útközben egy hagyományos (akkoriban még sárga) telefonfülkéből felhívja Tischbiert (ágyban a jóképű fiatal barátjával), hogy baj van.

dtl430.jpg

dtl431.jpg

Tovább az erdőbe, addigra odaérkezik Tischbier is kocsival, és elgázolja a lányt! Na, a gázolós képet inkább nem teszem ide. Martin a sofőrtől kap egy lapátot a feladattal, miszerint ássa el a holttestet.

dtl433.jpg

Edel tábornok háza, anya születésnapja, együtt a boldog család. Alex boldogan meséli új életcélját: békemozgalom szervezése, NATO-ellenesség, a tábornok apa persze haszontalan idiótaságnak tartja az egészet. Na, erre a fiának betelik a pohár: szerinte apja csak azt a bizonyos gombot akarja megnyomni. Apja meg erre a saját gyerekkorával érvel, és hogy ő is a békét akarja. Ekkor a fia igencsak megemelt hangon közli, apja nem más, mint annak az apja, egy náci. Itt sikeresen eljutnak arra a pontra, hogy az apa lekever a fiának egy tisztességes pofont, csak éppen a kettejük közé érkező feleségét találja.

dtl440.jpg

Ezalatt Martin Lindát temeti, nagyanyja gyűrűjét gondosan lehúzza ujjáról.

Brüsszel, Herr Mayer érkezik egy parkolóházba, ahol találkozik – Lenorával. A nő azt szeretné, dolgozzon nekik. Hogy meggyőzze, néhány fényképet ad neki (Mayer és Linda, intim helyzetben). Az még nem lenne baj, hogy a felesége megtudja, de mikor Lenora szerint Linda kém volt, Herr Mayernek elakad a szava.

dtl442.jpg

Rövid jelenetekkel zárul az epizód: Martin zuhanyozik, maga alatt van, megértjük.

Mayer úr az irodájában, leánygyermeke fotójára pillant, majd a fiókból pisztolyt vesz elő, és a sorozatban szerepe véget ér.

dtl443.jpg

Újra Martin, Yvonne kommunájába megy, hátha lelki békére talál.

dtl445.jpg

Alex pedig Tischbier házánál köt ki, és elfogadja másságát.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anniewalker 2017.07.08. 15:48:18

Ha valaki most téved ide: Az epizódban említett film előkerül a The Americans-ban is: 4x09. (Lassan összeérnek a szálak! A zenék is ugyanazok.)
süti beállítások módosítása