Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x03 - A kút

2016. április 14. 14:20 - Hoppancs

Lex zaklatottan jelenti a még mindig Milón ügyködő Cobinak és Joelnek, hogy a megtörni látszó Gus miatt beengedte Morenót, majd lazaságot tettetve érdeklődik a hölgy kedves egészsége felől. Míg odakint zajlik a bájcsevej, a komikus páros a fagyasztóban kívánja elhelyezni a hullát. A kritikus helyzet a csonkítás felvetésére készteti Cobit, aki biztos benne, hogy egy ilyen szép, modern konyhában lábnyisszantásra való kés is akad. Joel először döbbenten meregetni a szemét, majd annyira belejön, hogy már a holt haver fejének esne neki. Mivel ennek kivitelezésére a harmatos lelkű Cobi mégsem képes, maradnak a csülköknél. Moreno mindenáron be akar menni a házba, mert fázik a kinti kánikulában, vagy csak nem teljesen hülye. Gus rávilágít, hogy Milo még mindig nincs itthon, a többiek pedig már az igazak álmát alusszák, ezért jobb lenne kint maradni, nehogy zavarják szegényeket. Ekkor zúg fel a fűrész, aminek hallatán Gus egész higgadtan állapítja meg, hogy jééé, a srácok felkeltek és éppen koktélt kevernek. Remek, akkor igyunk, mosolyog Moreno, és kopasz kísérőjével el is indul befelé. Milo két lábfeje szomorkásan figyel a hűtőben.

bscap0000_2.jpg

Mire a nyomozó belép, Joel már a kanapén olvasgat intellektuális arccal, Cobi pedig frissen és fiatalosan libben ki a konyhából. Cseppet azért elszontyolodik, amikor a huncut Moreno közli, hogy mindenkit egyenként szeretne kikérdezni. Joel lesz az első szerencsés, akit kézen fogva vezet el, mint egy jóságos óvó néni. A vízen ezalatt a Macska járőröz kis csónakjával. Joel a „mivel foglalkozik?” kérdésre lányos zavarában olyan sokszor mondja ki, hogy tanítok, mintha már az aktuális kockás inges megmozdulásra készülne. A nő kinyitja a frizsider Milo-mentes oldalát, amitől Joel nyilván átesik néhány kisebb-nagyobb szívrohamon, de kiválóan leplezi. Nem tudja, hol van a cimbora, de valahol Guatemalában. Ez bizonyára a fagyasztó indián neve.

bscap0001_2.jpg

A többiek ellentmondásokba keverednek azzal kapcsolatban, hogy mivel (nem) foglalkozik Milo, és hogy ki áll hozzá a legközelebb. Gus kétségbeesésében elkezd jogászosat játszani, „magácskának nincs parancsa, kisasszony”, hozza fel szolidan. Cobi ügyvédet akar, de még véletlenül sem Gust. Persze semmi rosszat nem csinált, csak nyaralt, de a jogi képviselő azért nem árt, hátha meg kell oldani egy jacuzzi-használati, vagy hányáseltakarítási jogvitát. Lexnél szóba kerül a bérelt kocsi ismeretlen tartózkodási helye is, amit ő az „elvesztettük, mert benyomtunk”, szöveggel próbál heherészve magyarázni. Meglesz az, biztatja a jó kedélyű Moreno. A fiúk kikérik maguknak, hogy a nyomozás alatt nem hagyhatják el Belize-t, mert ők ártatlanok. Moreno mindenkit emlékeztet, hogy ez itten nem Amerika, még kevésbé kívánságműsor, Jesus pedig továbbra is baromi veszélyes ember, aki a világ bármely pontján bosszút áll. De az autó miatt nem kell beszarni, majd ők előkerítik.

bscap0002_2.jpg

A nyomozó végre távozik, a csapat pedig rövid információemésztést követően pánikolva keresi a megoldást szaporodó gondjaira. Gus az amcsi követség üzenetrögzítőjének taglalja ügyetlenül, hogy bajban van, mert jött a Macska,  de azért marad energiája leteremteni Lexet, amiért mesélt a járgányról. Azt is hozzáteszi, hogy egyébként is mindig ő kavar be a bénázásaival, mire Lex burkoltan meggyanúsítja, hogy köpni akart. Cobi nem biztos benne, hogy a többiek is figyelték az órát, ezért közli, hogy lassacskán vissza kell vinni a hajót. Irány megint a kölcsönzős néni, akinél Lex magyarázatot követel Gus korábbi beszólására. Meg is kapja, hogy mindig mindent tönkretesz, a haverok mégis nagylelkűen kiállnak mellette. Az érintett ellenpéldaként azt az esetet emlegeti fel, amikor hiába kért ajánlólevelet Gustól egy melóhoz. Pedig írtam én, közli utóbbi.

bscap0003_2.jpg

Felszedik a zsét, és a korábban lefizetett nőhöz indulnak. Meg is lelik, Gus pedig a legjobb modorát elővéve győzködi, hogy ők amúgy rendes fickók, csak most minden összejött, és véletlenül rájuk ragadt ez a drogpénz, ami ha nem teljes, mindenkinek annyi. A csaj ezúttal jóval megértőbb, mint a koccanáskor, el is vezeti Lexet és Gust lepattant lakóhelyére. Utóbbi még mindig ragaszkodik hozzá, hogy ő megírta azt az ajánlólevelet annak idején. Joelék egy utcai árustól ingyen jégkását kapnak, de nem értékelik. Az euró-visszaszerző akció csak részben sikeres, mert a hölgy nagyija 3500-at már elköltött.  Drága lehet itt a csirkefar-hát. Cobi az egyetlen, akinek van kit felhívnia, hogy utaljon neki az éjszaka közepén, de nem tudja fejből a neje mobilszámát. Joel viszont igen, ami gyanús, de most ezen sincs idő fennakadni.

bscap0004_2.jpg

Mialatt Cobi fárasztó, feleséges-számonkérős beszélgetésbe keveredik, Joelnek az az ötlete támad, hogy Milo testét a tengerbe kéne hajítani. A lé megjön, Joel kap egy jelentőségteljes pillantást Cobitól. Utóbbi amúgy sajnálja, hogy Joel elszúrta az életét, de legalább vannak gyerekei, ha nem is nagyon látja őket. Joel szerint ez annyira nem is vidám, mert a kölkökkel riválisokat csinál magának a férfi, akiket az asszony jobban szeret nála. Apai érzések, ah! Az erdőben Cobi megriad a lábán átszaladó valamitől, talán a múltkori sárkány rémisztget újra. Ennek ellenére baj nélkül eljutnak a hajóra, ahonnan a temetési szertartás kurtábbra sikerül a tervezettnél, mivel Milót beleejtik a vízbe. A feje diszkréten ki-kibukkan a habokból, miközben hőseink kellemeset beszélgetnek egy arra tévedő amerikai családfővel. Amint utóbbi végre lekopik, kihúzzák a sokat macerált tetemet.

bscap0005_1.jpg

A járművet ügyesen elindítják, aminek ismét nagyon örülnek. Hiába, most már csak ezek a kis dolgok maradtak. A hangulat nem tart sokáig, mert Gus lelúzerezi Lexet, de csak úgy általánosságban. Ráadásul annak idején megbízhatatlannak és instabilnak titulálta abban a bizonyos levélben, amit az érintett fülébe is eljutott. Gus szerint jól tette mindezt, mert Lex utána megint inni és drogozni kezdett, ami igazolta a véleményét. Ezt az ügyfélnek is joga volt tudni, de amúgy naaagyon sajnálja. Némi csend után Joel a békülést szorgalmazza, mivel nincs idő szarságokra most, hogy egy óra múlva esedékes a határidő. Erre beragadnak az iszapba, mert miért ne. A hajó marad, ahol van.

bscap0006_1.jpg

Gus úgy véli, Milót vissza kéne dobni a vízbe, de Cobi, a nagy szeletelő előjön a javaslattal, miszerint sokkal mókásabb lenne, ha a kezét is levágnák és otthagyhatnák a fedélzeten. Így könnyebb lenne rákenni Jesusra, aki úgyis folyton ilyeneket művel. Lex ezt nem támogatja, mert oké, a láb-ügy vészhelyzet volt, de ez már más tészta. Végül Cobi és Gus csak eltávolít egy-egy kezet. Moreno felkeresi az autós nőt, mert sajna kiderült, hogy a nagymuter 500 eurósokat váltott át. Arra lenne kíváncsi, az amerikaiaktól származott-e a lóvé, és az igazat szeretné hallani, mindenki érdekében.

bscap0007_1.jpg

A villába érve  idegileg kimerült főszereplőink kommandós performanszot adnak elő, élen a pisztollyal hadonászó Joellel, de egyelőre nem találják ott a Macskát, akinek már zsaru voltát is megkérdőjelezik. Mert alacsony és a viselkedése is helytelen. Azon is vitáznak egyet, hogy vajon összedolgozik-e Morenóval. Ez egyelőre nem derül ki, az viszont igen, hogy mégis a házban van, ugyanis lendületesen hurkot vet az egyik hálóban kesergő Cobi nyakára. Miután látványosan lerángatta a lépcsőn, a társaság kénytelen sürgős magyarázkodásba kezdeni a leragadt hajóról, majd egy hirtelen fordulattal lecsapják és rövid fogócska után el is kapják a törpét, aki hiába bújik a szekrénybe. Négyen nagy nehezen lenyomják és székhez fóliázzák, majd a kútba zárják, hogy ne ugráljon, amíg a követségen vannak. A kör óta tudjuk, hogy ez nem jó ötlet, és egy hét múlva biztos ki is derül, hogy mennyire nem.  A „jó barátok” azért most még – Lex kivételével – örömködnek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása