Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 8x06 - The Price of Pride (A büszkeség ára)

2016. április 09. 12:30 - Gabba

Ahogy az ismert klasszikus mondás tartja, nem ma fogunk leszokni a cigiről, de a piáról sem, mert megint pofán ver bennünket a BBC, ennyit előre elárulhatok. Ha az angol címből nem fognánk gyanút, tekintsük meg a németet, Der Lauf des Schicksals, a sors keze. Az ominózus összezördülés után Onedinék visszaérkeznek Liverpoolba, Baines és James között enyhén szólva fagyos a hangulat. Tom próbálkozik az összebékítéssel, de sikertelenül, James el is küldi, inkább szerezzen kocsit. A két régi (volt) harcostárs egymás tekintetét kerülve vált pár szót, hosszú időt töltöttünk együtt, így James, talán túlságosan hosszút, kontráz Baines. Végül azért kezet fognak, Onedin sok szerencsét kíván Bainesnek az új hajóhoz, a kapitány cserébe üdvözletét küldi Mrs. Onedinnek, később majd benéz az irodába, hogy elszámoljon Dawkins-szal és felvegye az elmaradt járandóságát.

onedin_8x06_01.JPG

James hazamegy és megdöbben az ágyban fekvő Margarita láttán, felesége igyekszik megnyugtatni, Tüdő Gyula ugyan alaposan meglátogatta, de már egészen jól van, az orvos szerint pár nap múlva felkelhet. James arcán átviharzik, hogy már két feleséget is elvesztett: Nem élem túl, ha valami bajod történik, hajol a beteghez. Margarita szerint a nyirkos liverpooli levegő nem tesz neki jót, James kijelenti, ha meggyógyul, együtt el fognak utazni valami napos helyre, a Velencei-tó Gárdonynál állítólag nagyon kellemes ilyenkor.

onedin_8x06_02.JPG

Eközben Tom a Tengeri Tajtékon az új fedélzetmesterrel, Connollyval beszélget, a csávó szerint a hajónak elég rossz híre van matrózkörökben, de remélhetőleg Baines kapitány kötött rá biztosítást.

onedin_8x06_02_1.JPG

James az irodába megy, ahol közli Dunwoodyval és Dawkins-szal, hogy az elefántcsont szállítmányon elért tízezer font nyereséget egy új vitorlásba tervezi befektetni: az Angelus nevű barkot nézte ki magának. (A szinkronban következetesen bárkát mondanak, de jobb, ha tudjuk, hogy a bark háromárbocos hajótípus, az első és a főárbocon keresztvitorlázattal, a hátsó árbocon élvitorlával.) 8 000-ért kínálják, de James hajlandó 9 000-ig is felmenni, ha az árverésen úgy alakul. Dunwoody bizalmasan megsúgja, milyen lepukkant helyeken járkált Mrs. Onedin, nem csoda, ha olyan beteg lett, a kocsit is elküldte és gyalog mászkált a nyomornegyedben, azért ázott meg annyira. Én javasoltam neki, hogy ismerje meg Liverpoolt, oltja le a barkókirály a tojásfejűt, majd átnézi az új fuvarajánlatokat. Dawkins a legnagyobb haszonnal kecsegtető viszkiszállítmányt ajánlja, Islay szigetéről Liverpoolba, ráadásul a szállítmányozási ügynök kifejezetten a megbízható Baines kapitányt kéri a fuvarhoz. James hűvösen közli, hogy Baines önállósította magát, már nem az Onedin Társaság alkalmazottja, a két D betűs irodaszolga csak pislog.

onedin_8x06_03.JPG

Baines a kikötői felügyelővel, Mr. Hobbs-zal átnézeti a hajót, minden rendben, kifutásra alkalmas, már csak rakományt kellene találni. Az öreg elvonul az irodába, ahol Dawkins leszámolja neki az összes járandóságát. Majd halkan felhívja Baines figyelmét a viszkis ügynök ajánlatára, ami ráadásul rendszeres szállításra vonatkozik, nem csak egyszeri útra.

onedin_8x06_04.JPG

James betegápolóként finom borjúvelővel eteti Margaritát, bár úgy nézem, ő közben többet halózik belőle, mint a beteg. Margarita kijelenti, náluk a betegnek fűszerekkel összekevert papayát adnak, nem ilyen nehéz kaját, James viszont nem érti a problémát, de hát ez nagyon finom, hajtogatja. Margarita inkább témát vált és arra igyekszik rábeszélni Jamest, a régi barátságra tekintettel engedje át a viszkis fuvart Bainesnek. Majd Charlotte kerül szóba, aki időközben elvált Samueltől és jelenleg Mary nagynéninél lakik, de még mindig nem tett bemutatkozó látogatást Margaritánál. Elizabeth érkezik, aki arra emlékezteti Jamest, hogy másnap lesz a William Frazer vízrebocsátási ünnepsége, öltözzön ki szépen. James nem túl lelkes.

onedin_8x06_05.JPG

Az irodában Tom összegyűjti Baines kapitány térképeit, hogy magával vigye a Tengeri Tajtékra, egyúttal megköszöni Dawkinsnak az infót a viszkiszállítmányról. Belép James, aki elképedve hallja, hogy Tom nemcsak hogy társtulajdonos lett, de még el is akar utazni a Tengeri Tajtékkal Skóciába. Jól felhúzza magát és emlékezteti Tomot a tengerésztiszti tanfolyam elvégzésére kötött szerződésre, amíg az érvényben van, addig Tommal ő rendelkezik, úgyhogy máris készüljön Swansea-be egy kis szénrakodásra. Ja, és tulajdonosi részesedését is adja el mielőbb. Tom duzzogva elvonul, persze egyenesen a kikötőbe, ahol Bainesnek azt mondja, Onedin beleegyezett, hogy kihajózzon a Tengeri Tajtékkal. (Zárójel: Swansea egyik ismert szülötte Catherine Zeta-Jones, innen is hódolatom küldöm a mélyen dekoltált művésznőnek.)

onedin_8x06_06.JPG

Jameshez Max Van der Rheede érkezik, aki nadrágjába nyúl, előveszi és lazán belóbálja Jamesnek… azt a tízezer fontról szóló adósságlevelet, amivel Samuel fizetett neki a New York-i raktárért. A fizetési ígérvény esedékessége a következő nap, ráadásul a holland azzal is tisztában van, milyen nehéz anyagi helyzetben van a barkókirály. James dühében majd felrobban, de aztán kijelenti, holnap fizetni fog. Dawkins bevallja, hogy kb. egy hónappal korábban az irodába megérkezett a fizetési meghagyás, de mivel Mr. Onedin nem volt itthon, nem tudta róla értesíteni. Hát a távirat korában ez elég gyenge duma, James dühe nem is csillapodik tőle és mérgesen elvonul. Dawkins kétségbeesetten emlékezteti a hollandot, a múltkor arról volt szó, hogy segíteni akar Onedinen, mire Van der Rheede csak ennyit mond: Ez így is van, csődbe segítem.

onedin_8x06_07.JPG

A csinosan felöltözött Elizabeth, James és Dunwoody kocsin megy a kikötőbe az új gőzös avatására, James azon dühöng, honnan tud Van der Rheede az ő üzleti nehézségeiről? Dunwoody megjegyzi, hogy a jómúltkor látta Dawkinst és Van der Rheede-et együtt iszogatni a klubban. Megérkeznek a kikötőbe, a parton már szól a fúvószene, de Jamesnek mostanra elment a kedve az egész ceremóniától: Holnapra elő kell teremtenem 10 000 fontot plusz 500-at a kamatra, úgyhogy ezt most inkább kihagynám, közli. Sz Sz ezen persze jól berág és mérgesen kipattan a kocsiból. (Aki megmondja, milyen eposzi jelző kíséretében, annak a legközelebbi piknikre extra adag palacsintát sütök.)

onedin_8x06_08.JPG

James visszamegy az irodába és rövid úton intézkedik Dawkins kirúgásáról, szegény irodai alkalmazott hiába védekezik, hogy ő csak a miszternek akart jót.

onedin_8x06_08_1.JPG

Az ügynök végül Bainesnek adja a viszkis fuvart, így a Tengeri Tajték jó széllel hasít a skót szigetek felé. Tom most látja elérkezettnek az időt, hogy bevallja Bainesnek, Onedin kifejezett tiltása ellenére jött el Liverpoolból. A vén tengeri medve erre szörnyen dühös lesz, megszegted a szerződésedet, ilyet nem tehetsz, berakodás után a lehető leggyorsabban hazaindulunk és jelentkezel Mr. Onedinnél!, dörög a hajósinasra. De szénbányába akart küldeni, és el akarta adatni velem a részesedésemet, panaszkodik Tom, de Bainest mindez nem hatja meg: Mr. Onedin rendelkezik veled, hozzá tartozol és kész! Ennek megfelelően a rakomány felvétele után Baines máris kiadja a parancsot a visszaindulásra, pedig a helyiek figyelmeztetik, hogy nagy vihar készülődik.

onedin_8x06_09.JPG

James házába Elizabeth érkezik, levelet kapott Samueltől: jön haza Amerikából és magával hozza új feleségét. Legjobb lenne itt, Jamesék házában fogadni a fiatalokat, hiszen Margarita még nem nagyon tud elmenni itthonról. Némi rábeszélés után James beleegyezik, majd elhúz az irodába.

onedin_8x06_10.JPG

Itt találkozik Van der Rheede-vel és kifizeti neki a tartozást, gondolom az elefántcsonton nyert haszonból. A holland elégedetten közli, hogy ebből így most megveszi az Angelus nevű barkot, majd azt is hozzáteszi, hogy ezzel még korántsincs vége a kettőjük dolgának. Feltett szándéka ugyanis, hogy tönkreteszi Onedint bosszúból, amiért Szumátrán becsődöltette az ő családi vállalkozásukat és aminek következtében az öccse öngyilkos lett.

onedin_8x06_10_1.JPG

Elizabeth-hez levél érkezik Mary nénitől, Charlotte már két hónapja elköltözött tőle, fogalma sincs, jelenleg hol lehet. Végszóra megjelenik a kisasszony, aki egy vándorszínész társulathoz csatlakozott, mint énekesnő, és Lancashire-i Csalogány művésznéven lép fel velük. Úgy érzi, most kiteljesedett, végre azt csinálhatja, amihez igazán kedve van. James persze kiakad, mint a budiajtó: Az emberek előtt mutogatod magad, hát micsoda dolog ez, ráadásul fillérekért, mert nyilván nem kapsz ezért heti hét shillingnél többet! A hét az stimmel, de nem shilling, hanem font, vág vissza Charlotte, erre aztán James szava elakad, nem gondolta volna, hogy ilyen jól fizetnek a csepűrágóknál. Jövő héten itt lépünk fel Liverpoolban a Pantheon Színházban, majd küldök nektek páholyjegyet, búcsúzik Charlotte, valamikor később még úgyis átnéz Jamesékhez, és akkor megismerkedik majd Margaritával is.

onedin_8x06_11.JPG

James, Margarita és Elizabeth szépen kiöltözve várakoznak Samékre, akik hamarosan megérkeznek. A legújabb Mrs. Onedin neve Caroline, és első pillantásra látszik, hogy nem az a szende típus. A bemutatkozás után máris közli, hogy a gyerekek régi dadáját elbocsátják és ő majd a saját dadusát fogja mellettük alkalmazni. Apja amúgy a Bayville Long Island bank igazgatója és a New York Yankees baseballcsapat elnöke, úgyhogy aki üzleti segítséget akar kérni a fatertól, az legjobban teszi, ha kimegy a meccsre és a folyamodványát a dísztribünön adja át. Mi is így ismerkedtünk meg Samuellel, teszi hozzá.

onedin_8x06_12.JPG

James különböző üzleti témákba merül el Sammel, meg is állapodnak egy újabb együttműködésben. A relatíve jó hangulatba ekkor belibeg Charlotte, szintén csinosan kibodorítva és igazi szőkenős csacsogással odalép Caroline-hoz, és vidáman köszönti a kedves Margarita nénit! Puff neki, ez ám az igazi suicide blonde! Szó bennszakad, hang fennakad, én a röhögéstől félrenyelem a névnapomra kapott vörösbort, a kimért Caroline-nak persze nincs kedve nevetni. Vérig sértve elbúcsúzik a vendéglátóktól és kivonul a házból, Samuel csak annyit tud kinyögni: Köszönöm szépen, Charlotte! A volt nej ártatlan mosollyal hallgatja a dühkitörést.

onedin_8x06_12_1.JPG

Odakint a tengeren sem épp vidám a hangulat, beigazolódott a viharra vonatkozó előrejelzés, a Tengeri Tajték a tajtékos tengeren dülöngél az erős szélben. Baines félti a hordókat, ezért leküldi Connollyt az egyik matrózzal, nézzék meg, nem sérült-e meg a rakomány a hullámveréstől. A raktérben erős piaszag terjeng, valamelyik hordóból folyik a szesz, néhány patkány izgatottan rohangál a deszkákon. Connolly szerint ezek már be is rúgtak a viszkitől, amiben lehet is valami, mert egyszer csak az egyik agresszíven ráveti magát a fedélzetmesterre. A vérnyúl után itt a vérpatkány, fut át rajtam a vicces gondolat, de vigyorom gyorsan lefagy, látván, hogy Connolly ijedtében leejti a petróleumlámpát, ami széttörik és a láng meggyújtja a kifolyt alkoholt.

onedin_8x06_13_1.JPG

A matrózok gyorsan kimásznak, a tűz viszont terjedni kezd odalent, Baines kiadja a parancsot, homokot ide, de gyorsan! Közben Tom úgy dönt, majd ő odalent intézi a homokkal oltást és lemászik a hordókhoz. Egy nagyobb hullámtól azonban elveszti az egyensúlyát és bezuhan a lángok közé, Baines rémülten utánamászik és nagy nehezen megtalálja a sűrűn gomolygó füstben eszméletlenül heverő fiút. Ölben viszi fel a fedélzetre, a srác sérülései sajnos komolynak tűnnek, Baines utasítást ad a hajó elhagyására. Mindenki beszáll a mentőcsónakba és igyekeznek biztonságos távolságra evezni a most már teljes lánggal égő vitorlástól. Az én büszkeségem, az az én fene nagy büszkeségem!, ostorozza magát Baines, ölében tartva Tomot. A hajórakomány ebben a pillanatban felrobban, és pár pillanattal később szegény Tom is meghal. Baines összetört arccal néz maga elé, szeméből folyik a könny. Az enyémből is.

Már csak három rész van hátra.

onedin_8x06_14.JPG

onedin_8x06_14_1.JPG

Címkék: onedin család
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirocska 2016.04.09. 13:34:43

Szuper hv, mint mindig! :)
Nekem ez a 8. évad szomorkásabbnak tűnik, mint az eddigiek. Valahogy mintha kifogyott volna a szufla az alkotókból...

Gabba 2016.04.09. 13:42:24

@Mirocska: pont így vagyok vele én is

nem nagyon van új ötlet, sőt korábban már felhasznált fordulatokat szednek elő: James megint majdnem csődbe megy; összevész Baines-szel; egyre gyakrabban tesznek el láb alól pozitív szereplőket, stb.

Én lezártam volna a 7. évaddal, de hát mit értek én a vitorlásokhoz :)

Mirocska 2016.04.09. 14:00:17

@Gabba: És az új asszony sem tetszik még mindig! :)))))))))

Gabba 2016.04.09. 14:09:12

@Mirocska: és a másik új asszony, Caroline? Az hagyján, hogy öregebb Samunál vagy húsz évvel, de rút!

Mirocska 2016.04.09. 14:11:12

@Gabba: Komolyan, először azt hittem, hogy James régi Caroline-ja tért vissza... :)))
Inkább Elizabethnek szereztek volna valami jó pasit! :))

KapitányG 2016.04.09. 15:54:10

A bark olyan, mint a barkentin, csak rövidebb ? :)

Gabba 2016.04.09. 18:02:12

@KapitányG: túl vagyok kérdezve...

volt itt nekünk régen vitorlás szakértő kommentelőnk, ő biztos tudná

Pácsó Ármándó 2016.04.09. 18:22:56

Én nem vagyok szakértő, de a kalózok szerint nem rövidebb, csak a vitorlázata más és talán az alakja is. De leírva biztosan rövidebb :-)

KapitányG 2016.04.09. 18:50:19

@Gabba: Kerestem neked egy szép barkvitorlázatút
en.wikipedia.org/wiki/Potosi_%28barque%29

és egy szép barkentint
commons.wikimedia.org/wiki/Category:E.R._Sterling_%28ship,_1883%29?uselang=de
(persze van ott több is, ha följebb ballagsz, a kategóriához)

Pácsó Ármándó 2016.04.09. 19:31:37

Munkavédelemből egyes! Meg Whiskyszállításból is. Szegény Tom gyerek!

Köszi a hogyvoltot, élvezet volt olvasni! Tök jó, hogy teljesen képben vagyok Onedinékkel és közben jól szórakozom.
Az eposzi jelzőre van sejtésem, de hagyok esélyt azoknak a palacsintaevőknek, akik ott lesznek a picknicken :-)
Bár csak a képeket látom, de nekem Caroline tetszik! :-)

Gabba 2016.04.09. 19:45:10

@KapitányG: köszi, akkor meg is válaszoltad a kérdésedet :)

@Pácsó Ármándó: oké, akkor rajta (sem) veszünk össze :))

Pácsó Ármándó 2016.04.09. 19:47:26

@Gabba: Hogy hívják a színésznőt, tudod?

Gabba 2016.04.09. 20:40:18

@Pácsó Ármándó: Jenny Twigge

ő viszont nem tudja, hogy engem hogy hívnak :)

Pácsó Ármándó 2016.04.09. 20:53:02

@Gabba: Lesz a köviben is?

Te a rejtélyek embere vagy Gabba Mester :-))

Gabba 2016.04.09. 21:13:02

@Pácsó Ármándó: ezt perpill nem tudom megválaszolni

De ha már ennyien erre jártok, örömmel jelentem be, hogy a sorozatzáró piknik időpontja május 14., szombat, helyszíne ismét a Margitsziget lesz. Mindenkit szeretettel várok, további részletek később.

leapyear 2016.04.09. 21:40:49

Nekem ez a sorozat gyermekkori trauma, kedd esténként ment fekete-fehérben, más program hiányában nézni kellett.
Ma sem hevertem ki teljesen, szörnyű volt az egész. Bele égett az emlékeimbe a Peter Gilmore név örökre.

Flankerr 2016.04.10. 00:53:01

@Gabba: Királyos, pont ráérek :)

Akármi Áron 2016.04.10. 09:12:21

Még harmatos reggel ezen a fertályon!:)
Mások, különbözőek vagyunk, még ez a jóóóó, nekem viszont klassz élményt nyújtott hamvas koromban is, és most is!
Élvezetes volt a poszt, teljesen visszahozza bennem ezeket az élményeket, köszcsike:)
Most már következetesen nem nézem, sok a hátrányom, pedig az eposzi jelző izgatott vóna, de csak is a palaCsintalanságért, de lesz még rá módom remélem:D
(A kövi sorinál résen leszek időben, ezt tudom ígérni, fux!:)
A zene is pipec, kösziiiii, kétszer is!:))) Az énekes kicsit hajaz az ifjúkori Tillára, ponolyan hiperaktív és kontúros:DDD De engem sem hagyott hidegen!

Óhát, óh, eltört az az Iljicsféle lámpácska ottan, pótolhatatlan, tudom miről beszélek!:)))
Az ágyban fekvő Margarita arckifejezése beszédes:))) Én hálásabb arcot vágtam vóna a borjúvelőnek, mert az igen ritka fincsi!:)

Pácsó Ármándó 2016.04.10. 10:28:52

@Akármi Áron: Sz Sz gyakran kapja ezt a jelzőt, ha érzelmei felfokozódnak :-)
Szinte a védjegye :-)

Gabba 2016.04.10. 10:34:50

@Akármi Áron: gyorsan elolvasod a nyolcvanvalahány posztot, és már vágod is a megfejtést :)

Margarita is inkább palacsintát kért volna, van egy olyan érzésem

Pácsó Ármándó 2016.04.10. 10:45:53

@Gabba: Kicsit olyan "ördögűzős" fejet vág Margarita az ágyban :-))

Akármi Áron 2016.04.10. 13:35:56

@Pácsó Ármándó: SzSz? De vajon mi?:) Ugyan ismerek Sz betűvel kezdődő szavakat...szem, száj stb. de bitti nem ezek, kérem a segítséget, nehogy Szegényebben (ehunni má itt is:D) haljak meg!:D

@Gabba: Ahogy Rémusz Bácsi meséiben elképzelte ugyi?:DDD
Csak az idővel vagyok perben/haragban, de ilyen baklövést nem követek el Bakmerően mégeccer, majd az ázsiai állatoSosnál rejtősködök:)))
A zenéért külön piros ponty, ha nem taNátad el az előzőből:D (Remélem tésis gyüjtöd még?:)

Gabba 2016.04.10. 13:51:36

@Akármi Áron: Elizabeth beceneve a posztokban az Sz Sz (szőke szépasszony), de a keresett jelző másra vonatkozik

Pácsó Ármándó 2016.04.10. 13:57:28

@Akármi Áron: Jaj, bocsánat! Elfelejtettem, hogy ez még nem világos. De látom Gabba már segített :-)
Szóval Elizabethre vonatkozó jelző, azt kell keresni :-)

Akármi Áron 2016.04.10. 14:06:46

@Gabba: @Pácsó Ármándó: :DDD
Nagyon vicces fiúk vagytok, párban "támaggyátok" a Szegény Szorongót:))) Így aztán hárman párban se leszek sokkal felSzabadultabb!:D

Szerény tippcsim: a Szemérmetlen Szúez:D Nyertem? SmitPali?:)

Gabba 2016.04.10. 14:10:05

@Akármi Áron: már azzal nyertél, hogy jó társaságba kerültél :)

de a megfejtés nem sz betűs...

Akármi Áron 2016.04.10. 14:10:30

@Pácsó Ármándó: De időt kérek, a világossághoz, a lámpácskám segítsége kell!
Még a Szenvedélyes Szuka is lebeg, de csak kell az a lámpácska a finomításhoz:)))

Akármi Áron 2016.04.10. 14:16:09

@Gabba: Hát ez nagy könnyebbség, h jelezted, piszkosul köszönöm, most egy picit balra el,
h magányba legyek a lámpácskámmal, majd gyövök, agyaláshoz időt kérek?!:)))

"már azzal nyertél, hogy jó társaságba kerültél :)"
Igen, érzem én, végtelen hálás is vagyok... ezért, vagyok én is itt a jó társaságotokban, h szaporítsam a társaság nyertes tagjainak számát: DDD (Amúgy szeréNke, betegesen is, télleg!)

Pácsó Ármándó 2016.04.10. 14:34:38

@Akármi Áron: Elizabethnek nem csak az "Sz Sz" a jelzője, hanem valami más is! Más betűkkel van rövidítve :-)

Gabba 2016.04.10. 15:44:16

@Akármi Áron: itt mindenki szerény, szép és jólnevelt

ezen a Szenvedélyes Szukán még mindig röhögök, bár nem tudom, @Pácsó Ármándó: mit szól hozzá...
Habár ő már az új asszonyért repes :-P

Akármi Áron 2016.04.10. 17:11:19

@Pácsó Ármándó: Nagyon jó minden tudás birtokosának lenni ugyi?:) oszt el is áruljátok eccer, vagy az egész életben fogócskázhatunk?:))) Mi más? Mégis milyen betűkkel: arab, cirill egyéb éspedig,:)..........ide kérem írni, de hamarjában:D

@Gabba: Én ezt nagyon jól tudom, azért gyöttem ide:)))
Mer' nem az?:))) Mit érdekel engem Pácsó mit szól hozzá, nehogy má a görcs kihúzzon azé, h mit szól hozzá?:)))
Odanyomtam a fülimet hozzád, veszed észre Gabba?:)))) Súgd meg, minden titkok őrzője vagyok.:D sosenem tuggya meg! Nemtán Caroline, a látszólag nem szende típus?:)))
De lehet, titokban Margaritáért rajong, csak félrevezet direkt, képes ilyen "disznóságokra":DDD

Gabba 2016.04.10. 18:27:28

@leapyear: nem mindenkinek jön be, oké
de miért nézted, ha nem tetszett?

Gabba 2016.04.10. 20:28:57

@Akármi Áron: nem csikis a füled?
akkor belesúgom: Pácsónak Caroline jön be, Elizabeth eposzi jelzőjét meg viszonylag régen emlegettük, csendben ajánlom a 7x08-at

Akármi Áron 2016.04.10. 21:25:10

@Gabba: Nem nagyon:) Korrigálom: nem mindig, de van, amikor kusz-kuszos!:D)
Tuttam, de sejtettem is, h az átláccó szende szuka:))))
Köszi, jövő héten megejtem az ajánlást, fÖltétlen!

Akármi Áron 2016.04.10. 23:19:49

Oké Fiúk!:D Azt hiszem rájöttem, de eskü ebben a piNallatban és kezem szívemen még nem olvastam el az ajánlottat.
Tehát,nahát DK:)))) amit én előszeretettel dúsnak mondtam, pedig dúlt:)
Nagyon bízom benne, h ez lehet, de még azért nemvarrnék teljesen rá gombot, de holnap kiderül, remélem!

Pácsó Ármándó 2016.04.11. 06:18:16

@Akármi Áron: Elég reményteljes megfejtés, drukkolok, hogy Gabba elfogadja-e? :-)

Gabba 2016.04.11. 07:54:16

@Akármi Áron: elfogadom hát, tudtam, hogy tudod, csak zavarban voltál :)

jár a pali!

Akármi Áron 2016.04.11. 15:25:56

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Köszönöm, h segítettek a "zavarom" leküzdésében, végtelenül nyomasztott már!:) (Azért az öröm, h a sorocskái nem olyan pirulósak, mint az író orcája!:D)

"Jár a pali!" - Ez már megint a zavarom előidézésre szolgál vajon, megfejTősde?:)

Gabba 2016.04.11. 17:11:46

@Akármi Áron: kisztihand, benne van a posztban, hogy a megfejtésért extra adag palacsinta jár :)

@Pácsó Ármándó: :D

tinipuma 2016.04.11. 19:21:32

@Gabba: Bevallom én az első mondat után megnyugodtam, belekortyoltam az unicumba és rágyújtottam. De a továbbolvasás is nagyon jól esett :DD

Gabba 2016.04.11. 20:00:30

@tinipuma: akkor te már jól vagy :)

@Pácsó Ármándó: @Akármi Áron: az extra palihoz még azt akartam írni, hogy deltás és kockahasú :)

Pácsó Ármándó 2016.04.11. 20:21:06

@Gabba: Te ajánlottad fel, neked kell teljesíteni :-)))

Gabba 2016.04.11. 20:30:33

@Pácsó Ármándó: már megvettem a fitnesz bérletet!

Akármi Áron 2016.04.11. 20:51:36

@Gabba: @Pácsó Ármándó:
Szóval tegyük csak tisztába ezt a kis "intermezzót":D
" jár a pali, sőt extra pali!" ( A két dudás írta eSztet itt fennen!:)

Az még hagyján, h a poszt 2625 leütéséből csak 2604 marad (- extra adag palacsinta!!:) meg estére az agykamrámba, oszt az extra adag palacsinta, így pa-la-csin-ta nem rögzült, mert akinek extra szeretethiányra van szüksége, extra adag palacsintát eszik/kap, nagyon helyes:)))
De az mégsenem járja má, h a vidéki embert "palira veszik"!
Mert kérem tisztelettel ezen a fertályon a pali értendő, vagy`a következő szinomímákkal helyettesítendő, eHUNni:
pasi, fickó, ürge, hapsi, ipse, fószer, f@sz-i, ugyanez kalappal is:D és igen széles körben mozognak, úgy mint PALI, smit is tudnak az eccerű "női hölgyek" (szva má megint kollegám, bölcsességek okádója:) észjárásáról. Hát most itt megmondtam. Megmondtam? Meghát!
Most mondtam el, és elhallgatok örökre! (e témakörben:D)

Akármi Áron 2016.04.11. 20:53:35

2.) Tehát, nahát kérem a "jár a pali"-t! Sőt extra palit, azt meg pláne, mert helyes vót a beérkező megfejtés! Igen!

Gabba 2016.04.11. 21:37:31

@Akármi Áron: oké, tegyük tisztába :)

1. a poszt kb. 9800 karakter, szóköz nélkül :)
2. a pali errefelé gyereknyelven jelenti a palacsintát is, én is úgy használtam, de miután beküldtem a kommentet, rájöttem, hogy félreérthető, de már mindegy
3. és ami félreérthető, azt félre is kell érteni, erre csapott le Pácsó
4. ez most már így marad, mindenesetre vállalásomhoz híven a pali megsüti a palit és átadja a nyertesnek, ha igényt tart rá :)
5. ne hallgass el, mert élvezetesek a kommentjeid, a fenti olvasása közben pl. kirepedt a szám a széles vigyortól

Gabba 2016.04.11. 22:05:01

@Pácsó Ármándó: jelzem, a kövi részben megint lesz Caroline, már megnéztem (nem őt, az epizódot :)

Akármi Áron 2016.04.12. 09:10:45

@Gabba: Naná, h oké, és reméltem is, h a hangulati jeleim garanciát adtak arra, mennyire
komolyan is vettem a "paliraveVést"!:) És iTTen............x le is zárom, mert az elhallgatást örökre csak a zárójeles adta-vette-teremtette:D)
Dehamégis megkék válaszolnom az ötöst, ezeket tunnám odakunkorítani......de csak, ha mégis!:)
1. Titokban számítottam a pontos karakterszám (maradok a leütéseknél) ismeretére, télleg:))) ezért kalkuláltam kevesebbel, mer' jó, ha oda-vissza figyelünk a másik írására:DDD
2. Nem ismertem ezt a becéjét a palacsintának, pedig aggya magát és nagyon velős is:)
3. Olyan ez, mint a körbeszaladós pingpong játék, gyorsnak, ámde fifikásnak kell lenni, h ne az utánam következő nyúljon bele és csapja le, azt, ami az enyém vóna, mert idő előtt kilök, ilyenek a zsengeBuzgók:)
4. Jó, meg is kell sütni, egyet mintának meg is kóstolnék, de én is csak sütöm, enni aligha, mert
nem vagyok édesszájú, de ments 'sten, h az ajit ne fogaggyam:D
5. Csak a témakör némaságát céloztam meg, nem többet:) Ha kirepedt fent, s nem lent:) akkor keNnyni, de rögvest, ezzel-azzal-amazzal, most nem bonyolódnék bele a népi gyógymódokba, mert korán van még a pontos összegzésekhez:))))
Tahát-nahát ma is felhőtlen, titta napocskát mindenkinek!:)
süti beállítások módosítása