Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x16 – Romlásunk

2016. április 07. 11:00 - Qedrák

Óz birodalmában nyitunk, ahol minden annyira zöld, mintha egy zöldpárti rendezvényre érkeztünk volna. Zelena a múltban gyújt meg a születésnapját ünneplendő egy gyertyát, majd felidézi egy tükör segítségével, hogy miként hagyták magára. Egy szárnyas majom azonban megzavarja az idillt, és a padlójára dobja a madárijesztőt, aki meglehetősen rémültnek tűnik, és ez egy cseppet sem változik akkor, mikor Zelena közli vele, hogy az időutazó varázslatához ki kell szednie az agyát. Ez ugyebár az a varázslat, amit végül Zöldike megcsinál a harmadik évadban, mindenféle komplikációt okozva. Ahogy azonban a szárnyas majom megzavarja a mélabús ünneplést, úgy Dorothy zavarja meg az agykiszedős szeánszot. Zelena már-már szétlőné a lányt egy tűzgömbbel, de az elhajol, és az egyik őre fejét zúzza szét, miközben Totó kutya a buksijára rántja a karnist, ami lehetővé teszi a többieknek, hogy leléceljenek.

zelenamadarijeszto.jpg

Hadész egy érzelmes aláfestésű zenével bíró kört tesz a ledőlt óratoronynál, miközben a mutató újabb lélek kiszabadulását jelzi az alvilágból. Siet is vissza Rumpihoz, aki az idegeskedő istenséget nyugtatgatja, hogy a mágiához idő kell. Hadész azonban emlékezteti, hogy a gyermeke még az övé, szóval bármit is csinál majd, legyen engedelmes, különben irgum-burgum. A portálnak Storyybrooke-ba kell vezetnie, ahová gyorsan váltunk is, és Belle-t meg a Kék tündért látjuk, amint éppen tápszert adnak két csecsemőnek. Csakhogy utóbbiból hirtelen kettő lesz, és Belle rájön, hogy az egyikük Zelena, aki nagyjából olyan finoman közli azt, hogy a lányáért jött, mint amikor Putyin látogatást tett a Krímben. Rumpi faggatózna még Hadésznél, de amaz ismét megfenyegeti, úgyhogy a vérével gyorsan meg is nyitja a sokat emlegetett portált. A Kék tündér és Belle nem hagyná, hogy Zelena elvigye a kicsit, de megnyílik a portál, és utóbbi három átrepül az alvilágba.

rumpihadesz3.jpg

Belle-nek és Zelenának dunsztja sincs, hogy hova kerültek, utóbbi meg is sérül, és realizálja, hogy nem tudja magát meggyógyítani a mágiája nélkül. Végül a boszi felnéz az égre, és konstatálja, hogy az alvilágban vannak, majd arra is rájön, hogy a kislány kell neki, amit el is kér Belle-től, de az elsiet, magára hagyva a sérült nőt, ahogy azt egy amerikai családi televíziónál szokás. A múltban Zelena összetereli az összes mumpicot, hogy kivallassa őket, egyet egy marék hamuvá szublimál a nyomaték kedvéért, de beugrik Hadész egy kis bájcsevejre. Bizonyítandó, hogy ő az alvilág ura, begyújtja a fejrezsót is, mire Óz birodalmának a népe szanaszéjjel szalad előle. Az istenség felajánlja a szövetségét Zöldikének, egy nagy adag bók kíséretében, elvégre le kell győznie Dorothyt, Zelena azonban elküldi a francba.

zelenabelle.jpg

Váltjuk a képet, a vak boszi kiszolgálja Hófehérkét és Davidet, mint törzsvendégeket, Mary Margaret pedig elfilozofál azon, hogy a pokolba is, itt már törzsvendégek, pedig csak egy fapados jegyet váltottak az alvilágba. A vak boszi azonban üzletet ajánl, mutat egy telefonfülkét, ha David belelehel neki egy üvegfiolába, mivel az élők lehelete sokat ér a feketepiacon. Azért vicces, hogy az alvilágban már ilyesmi is van. Váltunk, és kiderül, hogy mindez már belekerült Henry mesekönyvébe, Hook pedig ideges, mert baromira nem kíváncsi a leendő anyósa zabkásájára. A két anyja ötleteket is ad neki, de a srác besértődik, és felsiet duzzogni az emeletre. Kiegyenlítendő a földszinti létszámot, Zelena ugrik be, és Regina örömködik afelett, hogy végre valaki kinyírta, de Zöldike tagadja ezt, és elárulja, hogy a Robin és az ő lánya veszélyben van.

davidmarymargaret.jpg

A múltban Hadész beugrik Smaragdvárosba Zelenához, és felteszi azt a kérdést, hogy mit is ünnepel, de ezzel csak felhergeli a boszit, mire elmeséli a családi sztorit magáról és a Zeusz nevű bátyjáról, hogy némi azonosságtudatot csöpögtessen a nőbe. A szíve megállt, de az igaz szeretet csókja képes újraindítani, ő viszont ebben nem hisz, viszont vissza akar utazni az időben, hogy az övé legyen az Olümposz. Robin rohan megkeresni a lányát, Regina vele tart, és kelletlen arccal, de úgy tűnik Zelena is követi őket. Belle közben úgy véli, hogy egy kisgyerekkel nem is lehet máshova betérni, mint a helyi könyvtár alvilági kiadásába, de ott belebotlik Rumpiba, Megtörténik a nagy vallomás, Belle megtudja a férjétől, hogy terhes, ami lássuk be, fordítva szokott történni, de azonnal kiakad, amikor az is kiderül, hogy az a gyereküket már sokkal-sokkal korábban eladta. Bónuszként kiderül, hogy Rumpi megint a Dark One, és csodák csodájára nem kap idegösszeomlást, helyette végighallgathatja azt, hogy a férje igazából nem tud lemondani a hatalmáról, még érte sem, de ez amúgy is mindegy, hiszen végig így szerettem. A kamudumát azonban Belle nem nyeli be, és közli, a hites urával, hogy legyen szíves helyrehozni mindent, az persze azonnal meg is fogadja ezt.

rumpibelle.jpg

Charming és Hófehérke azon tanakodnak, hogy a telefonfülke, amelyek előtt akkora tömeg áll, mintha mindjárt itt lenne a fekete péntek, hogyan működik. Közben Zelena lányának a keresése nem jár mindenféle konfliktus nélkül, mert Zöldike folyamatosan basztatja Robint, hogy micsoda nevet adhatott a gyereküknek, egyébként is mit keres az alvilágban egy koszos kalóz után kajtatva, mikor a lánya odafent vár rá, mire a férfi ledorongolja, hogy példát kell mutatnia. Regina is megtartja a szokásos szentbeszédét arról, hogy ő is ilyen volt egykor, és lám, most az ellenségei a családtagjaivá váltak, és ez mennyivel menőbb, mert van, aki szereti őt. Hát igen, nekem is van egy lányom, csak messzire varázsoltál tőle, szóval folytassuk azt a keresést, válaszolja Zelena, joggal, tegyük hozzá.

reginarobin.jpg

A múltban Hadész és Zelena elmennek Dorothy lepottyant házához, ahol felmarkolják a bicaját, és az istenség elteker vele az erdőn keresztül, mialatt a boszi szorosan hozzábújik. Fel is borulnak vele, felhőtlenül boldognak tűnnek, lesz még itt szerelem. Robinék közben belebotlanak Belle-be, Regina még sapkát is húzott a ködös idő miatt, és az idillt az sem zavarja meg, hogy Belle elkezd kérdezősködni, hogy Zelena mit keres velük. A gyerek felsír, a boszi felajánlja, hogy majd ő megeteti, mert van nála tápszer, ami a portállal együtt került át vele ide, végül Robin enged neki, és Zelena végre életében először megetetheti a kislányát. Persze a ruhájában ott rejtőzik egy mágikus tárgy, ami jelzi, hogy Zelena visszanyerte az erejét, és ezt látva, kiüti a három másikat.

zelenahadesz.jpg

David és Mary Margaret beszámol Emmának arról, hogy feltelefonáltak az alvilágból, de az eredmény nem vált számukra közismertté, viszont megindokolják, hogy annak idején Emmának is szívesen beszéltek volna. Zelena sántítása kiújult, és kétségbeesetten menekül az erdőn keresztül a gyerekével. Realizálja, hogy annak az arcán valami folt van, meg akarja gyógyítani, de elfogyott az ereje, ráadásul ő okozta a sérülést, teljes a letargia. Bezzeg a múltban, miután a követő varázzsal felszerelt bicaj megérkezik Dorothy rejtekhelyéhez, Hadész még elmond néhány bókot, már csaknem csattan a csók, de előkerül a madárijesztő, úgyhogy az istenség cselekvésre buzdítja a boszorkányok legzöldebbikét. Az előveszi a mindannyiunk által kedvelt formáját, és agytalanítja a szalmával kitömött mezőőrt, Dorothyt pedig lebénítja egy varázslattal, és persze szónokol neki egyet arról, hogy veszítenie kell, és a példájából Óz birodalmának minden egyes lakójának tanulnia kell. Örömmel fordulna oda Hadészhez, hogy eldicsekedjen, de addigra a bicikli már kiürült.

zelenadorothy.jpg

A jelenben Zelena a régi házának alvilági verziójában bújna el, de mikor megjelenik a nagy hármas, előjön, és bőgve előadja, hogy Hadész az időutazó varázsát készül kivetni, és a kislány az egyik összetevő. Átadja a gyermeket Robinnak, mondván, hogy ő nem tudja megvédeni idelent, és nem számít az, hogy vele mi lesz, csak a lánya maradjon épségben. A csipetcsapat a házban tanakodik, de Henry elújságolja nekik, hogy megint keletkezett két oldal a könyvben. Emma felolvassa azokat, Hófehérkéék pedig örömmel hallgatják végig, hogy Neal meghallotta a felvilági telefonvonalra küldött bölcsődalt. Mary Margaret nagy lelkesen ki is jelenti, hogy ő most már baromira hazamenne, szóval most már tényleg legyőzik Hadészt, és slussz. Az eddigiek tükrében egy nagyjából annyira hiteles, mint az ötvenes évek termelési jelentései, de majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

reginarobindavid.jpg

A múltban Zelenát Hadész vacsorával várja Smaragdvárosban, sőt, nemcsak a cateringről gondoskodik, hanem letérdel, és szerelmet vall a boszorkánynak, mondván, hogy hallotta a szívét dobogni. Zöldike azonban az utolsó pillanatban felpattan, és meggondolja magát, azzal vádolva az istenséget, hogy csak arra kell neki, hogy kiszabaduljon az alvilágból, hogy ellophassa tőle az agyat, és visszautazzon a múltba. A boszorkány persze magából indul ki, de hogy senkinek ne legyen szüksége pszichoanalízisre, ezt ki is mondja, Hadészt pedig elküldi a pokolba. A jelenben a két jómadár összefut az óratorony romjai mellett, és az erősen sántító Zelena megfenyegeti az alvilág urát, hogy ha hozzányúl a lányához, akkor kinyírja, ám Hadész elárulja neki, hogy csak azért küldte el Rumpit a kisbabáért, hogy elvigye neki. Megint jön egy szerelmi vallomás, az egészet csak azért hoztam össze Stoorybrooke formájúra, mert a nővérednek volt egy városa, jelenti ki. Már-már elcsattanna a korábban elmaradt csók, de Zelena megint kihátrál, és kijelenti, hogy nem bízik benne, hanem egyedül fog mindent megoldani. Hadész nem bosszulja meg, hanem várni fog rá, búcsúajándékként pedig elmondja a boszinak a valódi születésnapját, amit a rész elején még nem tudott. Ezzel a gondolattal zárjuk ezt a részt.

zelenahadesz2.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása