Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x07 - The Art of War

2016. április 06. 11:00 - Szencsike

Egy sakkjátszma kellős közepén járunk, Crane Szun-Ce: A háború művészete c. könyvéből idézget, ezzel jelezve Abbie-nek, hogy mennyire kiismerte őt, mint ellenfelet. Viszont Abbie-nek nem kell se idézet, se egyéb üres frázisokat puffogtatnia ahhoz, hogy könnyedén sakk-mattolja Crane-t. Abbie-t Corbin tanította a játékra, a türelem itt is erény, Abbie könnyedén nyert. Viszont Crane nincs jó passzban, fogjuk rá erre az eredményét, az állampolgársági ügye kész rémálom, az irattárat még mindig le akarják rombolni, és Pandora rejtélyes eltűnése sem hagyja nyugodni. Ám kopognak, a reggeli vendég Reynolds lesz, rögtön felismeri a sakktáblán a győzelemhez vezető lépést, Crane meg hebeg-habog egy sort, aztán megy teát főzni. Reynolds hivatalos ügyben érkezett, pár napra a fővárosba utazik, hogy a Nevins-ügyben egy kis haladékot kérjen, addig viszont Abbie megkapja a maximális bizalmat jelentő szolgálati telefont, vagyis tartsa a frontot, mert kiérdemelte ezt a lehetőséget.

1.png

Lássuk Nevinst, nagyon keres egy könyvet, Sophie, a beépített ügynök pedig felháborodva játssza a szerepét, miért nem ad neki még egy esélyt?! Keményen el tudna bánni Millsékkel, hogy visszaszerezze a követ, csak adjon még egy lehetőséget! Erről már lecsúszott, sietni kell, mert a megbízójuk már türelmetlen és eredményeket követel. Nevins közben megtalálta a könyvet és valami norvég nyelvű verset írt ki, lehet ez jelenti megoldást a problémáikra. Nevins eljutott Pandora régi búvóhelyére, ott a kútnál elmondja a megidéző szöveget, kifejezetten Pandorára kihegyezve, mikor előbújik a ládikó, nagyon izgalomba jön, félig már sikerült, amiért jött, most előhívhatja ebből vad harcosokat/berserkereket. Hárman vannak, megmutatja nekik az Anubisz-kő üres tárolóját, a harcosok megszaglásszák, az lesz a feladatuk, hogy a követ megkeressék. Most lássuk Jennyt, ugye ő a követ magába szívta, és eddig a rémálmokon kívül más hatását még nem láttuk. Jenny és Joe az edzőteremben bokszolnak és Corbin apu titkos pénzéről beszélgetnek. Joe-nak nagy összeg ütné a markát, ha felvenné az örökséget, de a srácnak nem kell a piszkos pénz. Az a terve is kútba esett, hogy jobban megismerje az apját a titkos élete által, mert egyáltalán nem jutott közelebb hozzá. Jennyből meg előtör a kő ereje, szépen a padlóra küldi Joe-t, majd transzba esik, a bőre megint izzani kezd és rejtélyes írásokat és egy még rejtélyesebb alakot lát maga előtt.

Ehhez a problémához erősítés kell, Abbie és Crane ötletelnek a párossal, Jenny lakókocsijánál hogy mégis mi történt vele. Sajnos Abbie-nél felmegy a pumpa, mikor meghallja, hogy J&J találkozott Nevinsszel, hiába tiltotta meg. Crane leinti, ő inkább a problémára koncentrálna, Jenny meséljen egy kicsit a kőről, milyen volt a kő formájú külső burok, illetve milyen volt a kristály. Nevins vajon megfogta ezt a követ? Joe állítása szerint igen, de hoppá, előtte ő kesztyűt húzott. Crane-nek már derengenek a dolgok, ez a vörös kristálykő megkötő kő, amivel könnyedén lehet a mágikus energiákat szállítani, Jenny teste pedig magába szívta ezt a követ, mert a lány puszta kézzel fogta meg. Viszont a halandók képtelenek ekkora energiát magukban tartani, a kő el fogja pusztítani Jennyt. Mindeközben a harcosok egyre közelebb jutnak a céljukhoz… A társaság most azon ötletel, hogy lehetne Jennyből kiszedni a követ, viszont a lány teljesen jól érzi magát, ám Joe szerint lehet ez csak átmeneti, talán egy idő után rosszabbodni fog az állapota. Nevins ismeri a követ, ő talán segíthet, de Abbie rögtön vétóz, szóba sem jöhet. Joe és Abbie elveszekszenek Nevinsről, miközben Jenny nagyon fülel az erdő felé, ahonnan előkerülnek a harcosok. Hiába a vadászpuska ereje, a lényeknek ez csak apró kis karcolás, de Jenny - hála a kőnek - átvált Terminátrix-be, és lazán elintézi őket a vadászkéseivel. Viszont ezzel is csak időt tudtak nyerni, a vadászok még mindig élnek, de hála Jennynek, a társaság nyert egy kis előnyt.

4.png

Az erdőben egy régi bunker lesz a menedékük, ami a katakombákba vezet, a lények már nem követik őket, így van idő átbeszélni, mi is történt. A lények kifejezetten Jennyt akarták, mert most ő a kő, a belőle áradó energiát követték. Nevins pedig a követ akarja, vagyis lehet Nevins hívta elő őket. Ehhez Nevins nem olyan erős, de Pandora igen, vagyis Nevins Pandorának dolgozik. Jenny megszédült egy picit, az ő erejének is vannak határai. A társaság az irattárban kutat tovább, Jenny a webet monitorozza megkötő kövek után. Abbie pihenni küldené a tesót, de ez nem valami betegség, amiből csak úgy ki lehet kúrálni az embert. Abbie aggódik, mert hiába igyekezett a hivatalos, munkás életét elválasztani a természetfeletti életétől, ha az most szó szerint megfertőzte a tesóját. Jenny nem tart ennyire a helyzettől, ő egész életében a természetfelettivel dolgozott, ha ez okozza a vesztét, áll elébe, Abbie meg csak azért aggódik ennyit, mert irányításmániás. Az irányításmániás meg azt mondja, hogy nem fog meghalni. A másik asztalnál Crane és Joe lelkiznek, Joe addig beszéljen Jennyvel, amíg nem késő, és Crane is próbálja meg átbeszélni Abbie-vel a gondolatait a küldetésükről. Joe-nak néha nagyon hiányzik a katonaság, nem kellett semmi másra sem figyelni, ami elterelné a gondolataikat, csak céltudatosan a küldetésre figyeltek. Ez Crane agyát is beindítja, megtalálja az egyik könyvben az ellenfeleikre vonatkozó infókat, ők nem mások, mint a berserkerek, dühödt harcosok, akik addig nem állnak le, amíg nem teljesül a küldetésük és ez adja és viszi is az energiáikat. Az egyetlen gyenge pontjuk az a fagyöngy. Igen, a fagyöngy. Joe sem tud napirendre térni a kérdés fölött, hogy a csókolózós növény meghátrálásra késztetné a harcosokat. Crane ezen a 21. századi felhasználáson eléggé berágott, a fagyöngyöt a druidák használták, még a nyilaikat is a fagyöngybe mártották. Jennynek vannak ilyen nyilai, de Jenny újból izzik. A lány újra látja a rejtélyes figurát, aki ezúttal meg is szólal Jennyn keresztül, hamarosan megérkezik.

Menjünk Washington D.C.-be, Reynolds egy gyerkőc szülinapi bulija kellős közepén tárgyal a felettesével, persze nem a zsibongó kislányok között, hanem kint a teraszon, mert a család nem tudhat ilyenekről. A főember megadja a kért haladékot, bár több embert nem tud az ügyre állítani, hisz azzal csak feltűnést keltenének. Egyébként Abbie-ről is kérdez, bár nyíltan nem nevezi meg, de a csiszolatlan gyémánt az csak ő lehet. Reynolds biztos benne, hogy szépen lépdel felfelé. Vissza a csapathoz, Jennyt elvitték a titkos, szabadkőműves rejtekhelyre, elég fáradt lány, kimerítő a kő, ez tény, bár igyekszik nem panaszkodni túl sokat erre. Most úgy érezte magát, mintha igazán nagy hatalma lett volna. Crane és Joe küldetésre mentek, a harcosokat akarják befogni, addig Abbie pátyolgathatja a kis húgát. Lássuk a srácokat, Crane elmélete szerint a harcosoknak fel kell töltődniük, ezt pedig az eredetük szerint egy fém barlangban tennék, manapság viszont egy roncstelep lesz az ideális hely nekik. Megtalálták a telepvezető hulláját, szóval jó helyen járnak, és a lények is felbukkannak. Hiába sorozzák meg őket a fagyöngyös nyilaikkal, ez egyáltalán nem gyengíti le a harcosokat, nincs más hátra, mint menekülni.

8.png

Az irattárban Crane úgy véli, módosíthattak a harcosokat megidéző rituálén, ezért nem hatott rájuk a fagyöngy. Ezt csak úgy lehetne megtudni, ha megnézik, hogy Nevins mit olvasott fel. Abbie ismét vétóz, Nevins tiltott személy, az egész FBI nyomozást teszik kockára, ha felbukkannak nála. Crane teljesen átérzi Abbie aggodalmait, de ha ezt nem lépik meg, Jennyn nem fognak tudni segíteni. Abbie meghozta a döntését, végül odaadja az álkulcskészletét Crane-nek, és a megfelelő óvatossági instrukciók után útjára engedi. Crane megérkezett Nevins házhoz, hívja Abbie-t, aki felhívja a közelben posztoló FBI-os megfigyelőket és egy kamu sztorival elküldi őket a kikötőbe, vagyis így Crane-t nem fogják látni, ahogy bejut a házba. Bent Crane keres, kutat, de a szekrények le vannak zárva és semmi használható nincs kéznél. Viszont az íróasztalon megtalálta azt az írótömböt, amire Nevins lejegyezte a szöveget, szerencsére eléggé belenyomta a tollát a papírba, hogy átüssön a következő oldalra, így Crane egy ceruzával átsatírozza a lapot és már látszik is a szöveg. Az egyszerű rész itt véget is ért, kint Sophie támadja le Crane-t, tolvajnak nézi, ugyanis Nevins egy horgászbolttal álcázza a titkos tevékenységét, lehet Crane is csalit akart lopni? Szerencsére Crane kivágja magát belőle, hihetően előadja a horgászt, így Sophie egy kis fenyegetőzés után elengedi őt.

Crane szerencsésen visszatért, megemlíti Sophie-t, de szerencsére nem volt gond. Elolvassák a szöveget, jól sejtették, hogy Nevins változtatott az eredetin, ott Odintól kértek segítséget, ő viszont Pandorától, így a doboz volt az energiaforrás, ezért sem működött a fagyöngy. Vagyis legyőzhetetlen az ellenfelük. Vagy mégsem, mert Crane egy régi történetet elevenít fel Daniel Boone-ról. Flashback, Boonesborough városánál állomásoztak az összevont brit-hesseni csapatok, hogy elfoglalják a várost. Boone szedett-vedett kis milíciájának esélye sem lett volna. De eljátszott egy brit támadást a hesseni táborban és a hesseniben egy britet, mert a szövetség elég ingatag volt, legyen még ingatagabb. A két tábor egymás ellen fordult, és a város megmenekült. Most pedig nekik is ezt kell megtenniük. J&J már a tervet beszélik át, ehhez kell egy pici Jenny véréből is. Így kettesben Joe kihasználja az alkalmat, hogy megvallja az érzelmeit, szerencsére Jenny sem közömbös iránta, úgyhogy ünnepelhetjük a párt.

11.png

Lássuk azt a tervet, a trió megérkezett az erdőbe, Jenny vérét hagyják egy kicsit szellőzni, hogy idecsábítsa a lényeket, ők meg addig előkészülnek. Mindegyikük magára húz egy karabinert, mindegyiküknél van egy-egy fiola vér, egyet pedig széttörnek. A lények szagot fognak, odaérnek a széttört üvegcséhez, keresik hol lehet a kő, közben a hátuk mögött csendben, a fáról leereszkednek a megmentők és az egy-egy fiola vért a három harcos hátára locsolják. Pár pillanat múlva már egymást gyilkolják a megdöbbent trió szeme láttára. A kegyelemdöfést Crane viszi be, az egyik, legyengült harcost szíven szúrja, majd a lények elporladnak és eltűnnek. Hazafelé Abbie a Boone-tervet dicséri, és Crane-nel kölcsönösen megdicsérik egymást, hogy ilyen kiváló tervet raktak össze. Ez persze jó alkalom arra is, hogy Crane kibeszélje magát, neki a 21. század a legyőzhetetlen ellensége. Része akar lenni az államnak, amit ő alapított, nem akarja elveszíteni az irattárat, és nem szeretné elveszíteni Abbie-t se valami FBI előléptetés miatt. Abbie elmondja a mai nap tanulságát, a legyőzhetetlen ellenség legyőzi saját magát, Crane pedig nem lesz egyedül, mert Jenny, Joe és ő nem mennek mellőle sehova.

A kedélyeskedésnek hamar vége lesz, ugyanis a következő fa mögül előbukkan Nevins és Sophie, előttük feltartott kézzel Joe, hát ez szívás. Nevins Jennyt keresi, és Sophie üdvözli Crane-t. Nevinsnek kell Jenny, vagyis a benne rejlő kő, mert a főnöke eredményeket akar. Crane tutira veszi Pandorát, de nem, Nevins szerint Pandora kispályás ahhoz az illetőhöz képest és hamarosan felbukkan. Szóval vigyék Jennyhez, vagy mire 5-ig számol, Joe meghal. Próbálnak alkudozni, de valahol a négynél Sophie felfedi magát és az FBI nevében letartóztatja Nevinst. A férfi viszont majdnem lelövi az árulóját, de Sophie gyorsabb, vállon lövi a férfit. Az ügynök nagyon mérges a kárba veszett félévnyi munkája miatt, de ez van. Abbie meglepetésére erről a fedett akcióról Reynolds mellett még néhány beavatott tudott, Sophie útjára engedi Abbiéket, keressék meg Jennyt, mert kemény alakok üldözik, és ki tudja ki jár még utána, ő pedig beviszi Nevinst. A trió visszatért a rejtekhelyre, de Jennynek ott már hűlt helye. Joe állítja, hogy bezárta, mikor eljött Jennytől, de a lakatot belülről nyitották ki. Más meglepi is van, Jenny lerajzolta a látomásait, Crane nem tudja, mit jelentenek ezek a feliratok, de Jenny állapota romlott. Lássuk Jennyt, Pandora régi búvóhelyére ment el, belemártja az izzó kezét a kútba, a fa szétnyílik és Pandora, illetve az új gonoszunk visszatért, Jenny pedig térdre ereszkedik előttük.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása