Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones 1x07 – Avagy a perverzek legrosszabb fajtája

2016. április 05. 13:00 - Qedrák

A homályosan beszüremkedő utcai világítás, és a holdfény teremt sejtelmes légkört a kezdésnek, hogy utána meglássuk Kilgrave sziluettjét, amint átkutatja Jessica irodáját. Hogy a kukkolás teljes legyen a vécéjét is használja, ha hazaér a hét törpe, akkor az egyikük biztos fel fogja tenni azt a kérdést, hogy ki nem hajtotta le a vécéülőkéjét. Az idillt kopogás zavarja meg, Kilgrave ajtót nyit, és ott áll Ruben egy tálca banános sütivel a kezében. A srác nem tudja mire vélni a dolgot, és kérdőre is vonja, hogy mit keres a sötét lakásban, ami nagyjából annyira jó ötlet, mint hadat üzenni a Szovjetuniónak. Az antagonista nem értékeli a srác bátorságát, és gyorsan ki is szed belőle mindent, amit tud.

kilgraveruben.jpg

Jessica úgy kezeli a problémáját, ahogy azt ilyenkor kell, és alaposan leissza magát. Mi innen, Közép-Európából meg tudjuk ezt érteni, elvégre az egymillió alkoholista országában nem szokás tévedni, a magam részéről gyorsan meg is szavazok a szuperhősünknek egy tiszteletbeli állampolgárságot. A helyi kocsmában viszont nem veszik jónéven ezt, és kibasszák az utcára, ahol Jessica elterül a kipakolt műanyagzsákos szemét között. Onnan kiemelkedik egy csövi, mintha csiga bújna elő a házából, és arra panaszkodik, hogy a nő bűzlik, de azért lelejmolja egy dolcsira, pénz helyett viszont csak egy kupont kap. Jessica látja, hogy Wendy jön ki a munkahelyéről, és kicsit sem feltűnően a nyomába ered. Mikor kettesben maradnak egy állomáson, alá akarja íratni vele a papírokat, de a másik megtagadja azt. Cserébe kilógatják a metró elé, de Jessica túlságosan be van rúgva ahhoz, hogy megtartsa, úgyhogy ráejti a sínekre. Szerencsére annyira nem részeg, hogy ne tudná megmenteni.

jessicaszemetkupac.jpg

A részeg Jessicát Malcolm szedi össze a liftben, aminek azért van egy sajátos bája, bár a srác úgy van öltözve, mintha futóedzésre indult volna. Gyorsan hazaviszi, és valami kaját keres neki, közben tör egy jóízűt Ruben sütijéből. Jessica leszarja ezt az egészet, és bedobja magát az ágyba, ahol azonban egy idő után kissé gyanús lesz neki az, hogy csurom vér minden, fordul egyet, hát ott van Ruben vérbe fagyva. A nő totál kiakad, Malcolm is úgy ejti el meglepetésében a poharat, mintha az Imperium Galactia első részének intrójából lépett volna ki. Mégis a szuperhősünket kell nyugtatgatni, miután egy véres lábnyom egyértelművé teszi, hogy ki a gyilkos. Malcolm hívná is a rendőrséget, de szuperhősünk elmagyarázza, hogy őt fogják bevarrni, mert ez már a harmadik gyilkosság, ami hozzá köthető, később azonban mégis elhatározza, hogy börtönbe vonul, hogy Kilgrave-t úgy kapják el, hogy a kamerákon keresztül látszódjon az, hogy alkalmazza az erejét másokon, és erre a legjobb egy szuperbörtön.

jessicamalcolmruben.jpg

Miután megtudta, hogy a Hope ügyén dolgozó nyomozó este nyolckor kezd, nekilát befejezni a dolgokat. Hívja Trisht, de ő éppen azzal van elfoglalva, hogy Répafej répáját lovagolja meg, és kurvára nem foglalkozik a csengőhangokkal, és lerakja a telefont. Miután végeztek, és a nő megéhezett, néhány falat között elmeséli, hogy talált egy nyomot, mégpedig a Kilgrave-t őrző céget. Persze Jessica szerepéről és arról, hogy meg kellene ölniük Kilgrave-t, még vita van közöttük, mivel a pali úgy véli, hogy jobb lenne azonnal kinyírni. Jessica következő próbálja Hogarth, aki az aktuális szeretőjével tart a bíróságra, mikor szuperhősünk meglepi őt. Az ügyvéd arcáról leolvasható a viszontlátás felett érzett öröm teljes hiánya, de Jessica addig erősködik, amíg az hajlandó beszélni vele, és kifaggatja, hogy mit kell csinálnia ahhoz, hogy a legszigorúbban őrzött börtönbe kerüljön.

trishsimpson3.jpg

Malcolm ezalatt nekilátna kitakarítani Jessica lakását, de Robyn rajtakapja távozás közben. A férfi kamuzik valamit, majd a nő következik, akinek meggyőződése, hogy Jessica titkol valamit a tesójával kapcsolatban. Hát igen, azt mégsem mondhatja meg neki, hogy a tesód annyira halott, mint az Atacama-sivatag húsz év szárazság után, úgyhogy Malcolm beeteti azzal, hogy kavarnak egymással. Robyn aztán elmondja, hogy micsoda romlott szexuális ragadozó az a csaj, és Malcolmnak sem kellene megvédenie. Jessicának Lukács a következő állomása, de nem találja a helyén, mert elment szabira, úgyhogy csak a bölcselkedő öreg kollégáját találja ott helyette, rá pedig kurvára nem kíváncsi. Wendy beviszi a válási papírokat Hogarthhoz, naná, hogy összefut Pammel. A papírok között azonban ott van Jeri egyik korábbi ügyével kapcsolatos kellemetlen bizonyíték is, ami arról szól, hogy lefizette az egyik esküdtet. Mindezt azért, mert Jessica az életére tört. Végül kiviharzik, egyharmadot követelve a vagyonából, mint valami római hódító, utána pedig Pam panaszolja fel, hogy nehezen védik meg egymást, ha többet tud rólad, mint ő, és persze ő is kirohan.

hogarthpam.jpg

Jessica egy tehetségkutató ügynökséget keres fel, ahol kisgyerekek idegesítő fejhangon ismételgetik a betanulandó reklámszlogent. Szuperhősünk arcára úgy ül ki az undor, mint random indexes újságírónak, ha a köztévé híreit kellene beolvasnia. Soron kívül sorra is kerül, és a beszélgetésből lassan világossá válik nekünk, hogy Trish anyja áll velünk szemben. A szobájában a It’s Patsy című műsor plakátjai virítanak az arcunkba. A párbeszéd elég nyomasztó, Trish anyjáról kiderül, hogy műtteti magát, hogy ne nézzen ki öregnek, Trishről pedig az, hogy gyógyszerfüggőségről jött le akkor, amikor Jessica elválasztotta őket. Az anyuka persze azzal érvel, hogy árvaként örökbe fogadták őt, de szuperhősünk pontosan tudja, hogy ő csak arculati elem volt a Patsy-brandben, és amúgy is a saját lánya stricije volt. Megtudjuk, hogy Trisht többször megpróbálta elérni, de Jessica újfent megmondja, hogy ha még egyszer próbálkozik, akkor bever neki egyet, szóval tartsa meg az ötszáz lábas távolságot a lányától.

trishanyuka.jpg

Simpson hívja Trisht, és elmondja, hogy nem látja még Kilgrave-t, ami ordas nagy hazugság, hiszen akkor is az orra előtt szambázik, amikor a telefonba beszél. Trish megy Jessica lakására, ahol Malcolm fogadja, és köszöni meg, hogy idejött. Valami durvát akarok mutatni, mert Jessica hibát fog elkövetni, csak kérlek, ne sikolts. Dehogy fogok, erősködik egy párszor Tris, majd úgy sikolt fel Ruben hullája láttán, mintha az iménti mondatai pusztán egy politikai kampányban elhangzó ígéret részei lettek volna. Még rá is fogja Malcolmra a pisztolyát, de végül a kibiztosított fegyver ellenére sikerül végighallgatnia a férfi magyarázatát. Szuperhősünk a dugóban vesztegel egy taxiban, majd otthagyja a járművet, hogy felmásszon a Manhattan híd pilléreire. Miután kiszellőztette a fejét, hazamegy, ahol Trish vár rá a kipucolt lakásban. Jól össze is vesznek, mert Patricia nem értékeli Trish tervét, Jessica meg azt, hogy Répafejjel keresteti Kilgrave-t, mert nem akar holtan látni több embert. Végül Jessica győz a vitában, ezalatt azonban Malcolm a folyóba veti Ruben hulláját.

jessicatrish2.jpg

Kilgrave-t látjuk távozni a házból, amint éppen megdicséri az egyik emberét, hogy egy Miki egeres díszt szerzett be. Simpson figyeli, Trish pedig telefonálna neki, hogy megtudja, merre jár. Malcolm éppen a folyó partján elmélkedik, de megjelenik Jessica, aki habkönnyű fürdőt vesz, majd látjuk, ahogy egy víztől csöpögő teli nejlonzacskóval begyalogol a rendőrőrsre. A néger nyomozó éppen elfoglalt, de ez addig tart, amíg szuperhősünk az asztalára nem dobja Ruben fejecskéjét. Gyilkosságot elkövetni rohadt unalmas dolog, gondolhatja később, mert órákig várakoztatják egy kihallgatószobában az asztalhoz bilincselve a kezeit. Hogarth érkezik, és kiszámíthatatlanságra hivatkozik, Jessica üvölt vele egy sort, hogy fegyházba akar menni, de mikor látja, hogy az ügyvédcápának a hírneve a fontos, inkább elutasítja a jogait. A nyomozó a párbeszédet követően inkább kiküldi Hogarthot, remélve, hogy az eszét vesztett Jessicából többet kihúz. Clemonsnak egyáltalán nem tetszik ez az ügy, főleg az nem, hogy Jessica olyan gyorsan és lelkesen akar a szigorított börtönbe kerülni, mint random kelet-európai ország a NATO-ba. Jessica viszont elmondja, hogy már megölt egy nőt, méghozzá puszta kézzel, és hogy demonstrálja az erejét a hitetlenkedő nyomozónak, gyorsan szétveri a berendezést.

jessicaclemons.jpg

Az ám, csakhogy beállít egy zsaru, hogy Jessica Jones szabadon elmehet. Szuperhősünk azt hiszi, hogy mindezt Hogarth intézte el neki, és megy is, hogy megverje, csakhogy a rendőrőrsön történetesen mindenki a saját, vagy egy társa fejének szegezi a szolgálati fegyverét. Nem nehéz kitalálni, hogy ez kinek a műve. Clemons jön, de az ő fejéhez is pisztolyt szegeznek, úgyhogy Kilgrave elő is mászik a rejtekhelyéről. A férfi örül a találkozásnak, és nem engedi, hogy Jessica feladja magát, de bevallja, hogy nem akarja irányítani, hanem azt szeretné, ha szabad akaratából cselekedne, mert szerelmes belé. A nagy pillanatot azonban elrontja a telefoncsörgés, ami idegessé teszi, gyorsan szét is veri Clemons bűnös készülékét, és közli, hogy akié megszólal, az egye szépen meg. Le a maroktelefon-maffiával! Jessica persze ajánlkozik, hogy vele megy, de Kilgrave-t nem az önkéntesség látszata érdekli, hanem a szívből jövő választás, és újfent kiakad, mikor a nő hangot ad annak a véleményének, hogy ő bizony baromira nem tudja, hogy mi az a szerelem. Gyorsan közelebb is lép, de látszik Jessicán, hogy undorodik tőle, hiába vall be mindenfélét. Távozáskor azért még törölteti a kamerafelvételeket, és a jelenlévők emlékeit is, és utasítja szuperhősünket, hogy keresse meg az ajándékát.

kilgravejessica2.jpg

Jessica a röhögőgörcsbe fulladó rendőrségről hazarohanva átkutatja a lakást, és hosszas keresés után végül előkerül az „ajándék” is, ami az a táska, amely a sárga színű pendrive-ot tartalmazta egykor. Most azonban Jessica naplója kerül elő belőle. Másnap összecsomagol és menne el, de Robynba botlik bele, aki Rubent kéri számon rajta. Megtalálja a halott tesója papucsát, és sírva kéri Jessicát, hogy mondja meg neki, hogy sajnálja. Ő bizony nem jön vissza, feleli Jessica, és Robyn hiába átkozódik, szó nélkül otthagyja. A taxi elviszi a régi házukhoz, ahol Kilgrave vár rá, de azért kapunk egy flashbacket, ahogy Trish anyja igazítja el őt azok után, hogy elveszítette a naplóját, majd az autóba beszállva jól megbámulja a sérült nyakú szőke lányt. A jelenben Kilgrave vár rá, az arcán üdvözült mosollyal köszöntve Jessicát, Répafej pedig mindezt premier plánban nézheti végig, és gondolkodhat azon, hogy mit tesz a következő részben.

kilgravejessica3.jpg

Címkék: jessica jones
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.04.05. 15:17:13

Apróság ugyan, de Kilgrave ugye azért ölte meg Rubent, mert az elmondta, hogy szerelmes Jessicába, ezt pedig az ő mimóza lelke nem viselhette.
A rendőrörsön elég komoly erődemonstrációt tartott a Bíborember. :)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.04.05. 23:15:23

@Is: Ó, hát hadd egyem meg Kilgrave kicsi szívét. :)
Tényleg azért nyírta ki, és ez ki is maradt, de legalább kiderült, hogy ki a perverzek legrosszabb fajtája.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.04.06. 09:55:05

@DSI Builder: Nem mintha szegény nyomi srác akár egy pillanatra is "veszélyt" jelentett volna Kilgrave helyére Jessica szívében *köhhöm köhhöm* de hát a józan belátás nem Kilgrave asztala :D

Is 2016.04.07. 12:40:43

@Hüpna: "...e hát a józan belátás nem Kilgrave asztala :D"
Meg a kedvesség és a belátás sem. :)

Valami iszonyúan rohadék karaktert írtak neki. A képregényben sem piskóta, de itt olyan szinte durva, hogy le a kalappal. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.04.07. 13:43:23

@Is: ugyanakkor egy nagyon alaposan átgondolt karakter, és egészen elképesztő rétegei vannak, szóval mint figura előtt, le a kalappal :D (meg ugye az sem mindegy ahogy David Tennant életre kelti)

Is 2016.04.07. 16:08:10

@Hüpna: Ezt egy percig sem tagadom.
süti beállítások módosítása