Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x15 – A Jones fivérek

2016. április 01. 15:00 - Qedrák

Szörnyella fuvarozza éppen Henryt a Storybrook-i országúton, ám az alvilágban a vezetői tudása vajmi keveset gyarapodott. Ennek az az oka, hogy a srác az Író, ő ismeri fel a tollat. Az erdőben megpillant valami fényeset, el is megy keresni, ám Szörnyella csak fintorogva tart vele, mondván, hogy az erdőben csak kosz és sár, ja és még több kosz szagú dolog található. A toll helyett azonban az Inassal fut össze, aki figyelmezteti, hogy ne csináljon őrültséget. Csakhogy Henrynek a töke ki van már az egésszel, nem akar a kispadon ülni, miközben az anyjából a Dark One, Hookból pedig egy hulla lett, hanem hős akar lenni. Az Inas erre elmondja, hogy a varázsló kunyhójában ott van a toll meg a tinta, csak a seriff elvette tőle a kulcsot, nosza, találja meg. Henry értetlenkedik egy sort, hogy minek segít neki, de az Inas emlékezteti őt, hogy a döntés az övé.

henrycruella2.jpg

Emma a saját házába kíséri be Hookot, és mágiával visszavarázsolja a kapitány átrendezett arcát ismét olyan ördögien jóképűvé, amilyen korábban volt, de amaz nem akar még romantikázni, mert magát hibáztatja azért, amit Dark One-ként művelt. Nem biztos, hogy megérdemli azt, hogy megmentsék, mondja, Emma viszont tiltakozik, ám a bájcsevej közepette bekopognak, és Liam, Kilian bátyja áll az ajtó előtt. Ugrunk a múltba, amikor is a két tesó egy szállító hajó fedélzetéről mossa fel a halbelet, de Liamnak van egy jó híre, mert be akar állni a királyi flottába, hogy végre kiszabaduljanak erről a lélekrohasztó teknőről, és már meg is van hozzá a lóvé. A hajó tulaja azonban csak röhög rajtuk, miközben felborítja a feltakarított mocskot, és nem hiszi, hogy többre fogják vinni. Visszaugorva a jelenbe, Hook értetlenkedik, hogy a tesója mit keres az alvilágban, elvégre nincs befejezetlen ügye, mindig nemes és jószívű volt, és hősként halt meg, mert egy áruló király szolgálatában mérgeződött meg. De ha már itt vagy, akkor segíthetnél legyőzni Hadészt, mert akkor mindannyian visszakerülhetnénk. Csakhogy ezt már megpróbálták mások, és nekik nem sikerült, ellenben beszélnek egy könyvről, amelynek van ereje legyőzni az istenséget. Oké, akkor ez bizonyára annak a könyvnek lesz az alvilági párja, amely fönt is létezik, elmélkedik Emma, bár ehhez a megállapításhoz nem kell Einsteinnek lennie senkinek.

hookliam.jpg

Mary Margaret lakásán azonban nem lelik a könyvet, de Liam megragadja az alkalmat arra, hogy dumáljon egyet az öccse csajával, és nem is rejti véka alá, hogy ez a románc nem tetszik neki, mert megfosztotta attól Hookot, hogy azzá a hőssé váljon, akivé mindig is válni szeretett volna. Szóval, ha megtörténik az a valószínűtlen eset, hogy legyőzik Hadészt, akkor engedje el Hookot, és önmaga miatt ne vigye vissza az élők közé. Henry állít be a keresőcsapatba, és elmondja, hogy az Inas közölte vele, hogy merre van a varázsló kunyhója, tele jobbnál jobb cuccokkal, szóval ott lehet a mesekönyv is, amit keresnek. Oké, akkor el kell beszélgetnem az ikertesómmal, állapítja meg David, hát nem mész egyedül, mert pofán kell csapnom a csókja miatt, teszi hozzá Hófehérke. Le is lépnek, miközben a férfi értetlenkedik az eset miatt, Liam pedig valami elég kamu indokkal szintén távozik.

emmaliam.jpg

A múltban Liam megy a hajóra, ahol Silver kapitánynak belengeti a papírjaikat, hogy elhagyják a hajót, ám azt nem érdekli a dolog, és elmondja, hogy csak az egyikük megy. Az értetlenkedő Liam meg is találja a bepiált Hookot, aki elvesztette az összes lóvét némi szerencsejátékot követően. Nahát fiam, milyen meglepő, kommentálja a hajó tulaja, én a helyedben elpályáznék, és elvágnám a horgonyt, azaz a piás öcsédet, de Liam végül marad. A jelenben éppen edényt törölget az idősebbik Hook-fiú, mikor Hadész látogatja meg őt, és egy kis skót whiskeyvel kínálja meg. Nosza, szerezd meg a könyvet, és semmisítsd meg, utasítja az istenség Liam-et, mert én a fénymágia miatt nem férek hozzá, de az első körben megtagadja a kérést, viszont Hadész megfenyegeti azzal, hogy mindent elmond az öccsének arról, hogy miért is van itt.

hadeszliam.jpg

A kalodával és függő ketrecekkel feldíszített alvilági seriffirodában David és Hófehérke megtalálja a kulcsot, aminek nagyon örülnek, bár a férfit még mindig zavarja, hogy a felesége az ikertesójával csókolózott. Ennek örömére beállít Szörnyella, Hófehérke gyorsan elbújik, David pedig megjátssza a saját ikertesóját, úgyhogy a kutyanyúzó boszi őt smárolja le, mielőtt pezsgőt bontana. Ezalatt Regina és Emma türelmetlenül várják őket Nagyi alvilági büféjében, ahol társalognak egy sort Liamról, de Regina végül azt tanácsolja a másik nőnek, hogy tegyen magasról a pasi tesójának a véleményére, az a lényeg, hogy Hook mit gondol magáról.

davidcruella.jpg

Megvan a kulcs, újságolja Henry, ki is megy mindenki a varázsló házához, de a varázslat miatt végül Liam vállalja magára a nyitást, hátha balul sül el valami. A múltban a tengeren hányódik a hajó, de egy baromi nagy vihar kellős közepébe tartanak, és Silver kapitány nem igazán akarja megindokolni nekik, hogy miért. A legénység ezért fellázad, és átveszik a hajót. A varázsló házába való bejutás teljesen problémamentes, úgyhogy szétszóródnak, megtalálandó a mesekönyvet. Emma és Regina hátrahagyják Henryt, de az nem engedelmeskedik, hanem, amint távoztak a szülei, nekilát a keresésnek. Végül Liam találja meg a könyvet, kitépi a Hadésznek fontos oldalakat, és elrakja azokat.

liamkonyv.jpg

Szörnyella ezalatt leitatja Davidet, csókolgatja és panaszkodik, hogy miért nem olyan tökös, mint eddig, még fel is ajánlja a bilincses játékokat, de a szőke hercegnek ez már sok, és gyorsan kimenekül a boszi karjai közül. Amaz elszólja magát, és kiderül, hogy tudta végig, hogy ő nem James, de azt azért elmondja Davidnek, hogy a tesója azért van itt, mert még mindig nyomasztja az, hogy miért őt engedte el először az anyja, és miért nem a másikat. A csipetcsapat éppen a könyvet böngészi, fel is tűnik nekik a hiányzó szakasz, Liam pedig gyorsan lelép. Regina követi őt, Emma és Hook pedig együtt marad, hogy csevegjenek egyet egymással. A nő elmondja, hogy Liam nem kedveli őt, és valamit rejtegethet, de Hook bízik a tesóban.  A múltban Liam kétségbeesetten böngészi a térképet, amikor a frakkos Hadész jelenik meg előtte, és hogy nyomatékot adjon a szavainak, begyújtja a fejrezsót az összes gyertyával egyetemben. Alkut ajánl: elsüllyeszti a hajót, hogy eljussanak hozzá a friss és ropogós lelkek, cserébe pedig őt és az öccsét megmenti, és megkapja a Viharszem nevű drágakövet, amit az előző kapitány olyannyira keresett, és ezt átnyújthatja a királynak, aki mindent meg fog neki adni.

hadeszgazrezso.jpg

Liam előveszi a lapokat, és bedobja a kútba, de Emma meglepi, bár nem veszi észre, hogy a férfi mit tett. A társalgásuk nem túl szívélyes, és amikor Hook is megérkezik, Emma követeli, hogy Liam mutassa meg a kezeit, de az nem engedelmeskedik, a fiatalabbik Jones-fivér pedig kikéri magának, hogy a másikat ilyen próbáknak vessék alá, és azt is hozzáteszi, hogy ha legyőzték Hadészt, akkor ő bizony nem tér vissza a felszínre, hanem egyszerűen továbblép. Emma feldúltan otthagyja, hogy oké, te döntesz, és elviharzik. Hook követné, Liam viszont megállítja, hogy így lesz a legjobb, ám a keze így előkerül, és az öcs rájön a bátyja turpisságára. Végszóra megjelenik egy rakás felfegyverzett férfi is.

hookliamemma.jpg

A múltba visszaugorva a hajó a viharban vergődik, Liam rábízza a gyűrűjét Hookra, és azt hazudja, hogy az az egyetlen út, amit korábban Silver kapitány javasolt. A jelenben Silver elmondja, hogy bizony a tesód nem az a hős, akinek beállítja magát, sőt, ő látta Hadésszel diskurálni a bárjában, ami nem túl szép dolog tőle. Hook még üvöltözne a tesójával egy sort, de a feldühödött emberek elrabolják, és a pokol tornácára viszik, hogy belehajítsák őket a lángokba. Még lelkiznek egy sort egymással, de megjelenik Hadész, és Silvert egyetlen leheletével a lángokba küldi. Nos, ha már itt vagyunk, a Jones fivérek elnyerik a méltó büntetésüket, közli az istenség, de Liam ellenszegül, hogy megvédje Hookot. Hiába, mert őt is lefújja a lángokba, noha az öccse még pont elkapja, mielőtt leesne. Nem sokáig tudja azonban tartani, mert Liam elengedi a kezét, miután Hook megbocsát neki, viszont ő saját magának sosem tud megbocsátani. Csakhogy Liam végül felemelkedik egy csónakban, és megnyílik a mennyország kapuja, meg a tenger, a láthatáron egy hajóval. Úgy tűnik az önfeláldozás még az alvilágban is hatékony lehet. A legénységet, botokkal és a látást elzáró zsákokkal együtt felterelik a csónakra,  Liam pedig búcsúzóul megkéri a testvérét, hogy tolmácsolja Emmának azt, hogy sajnálja a dolgot.

hookliam2.jpg

A múltban Liamet és Hookot megtalálják a király katonái a parton. Előbbi örömmel nyújtja át a drágakövet, amiért cserébe a Birodalom Ékköve nevű hajón szolgálhatnak tovább. Hook a varázsló házában megtalálja Emmát, és elmondja neki, hogy igaza volt Liammel kapcsolatban, de feláldozta magát, ezért a legénység és ő maga megmenekült, és tovább tudott lépni az alvilágból. Mindez azonban neki azt jelenti, hogy Emmával fog maradni, ha otthagyják végre az alvilágot, úgyhogy ezt az ígéretet gyorsan meg is pecsételik egy csókkal. Henry közben addig kutakodik, amíg rá nem lel a toll és a tinta alvilági változatára. A csipetcsapat hiába lapozgatja a könyvet, semmi nincs benne Hadészről, és Henry sem hajlandó beszélni senkivel, ezért David megy fel hozzá, hogy lelkifröccsöt adjon neki. Eleinte nem valami sikeres a próbálkozás, elmeséli, hogy milyen nyomasztó napja volt Cruellával, és azt is, hogy megtudta: a tesója egész életében neheztelt rá, mert ugyan hercegként nőhetett fel, de neki ott volt az anyja. Mindez azonban éppen elég ahhoz, hogy Henry végül is úgy döntsön, hogy megmutatja a családjának azt, hogy mire tett szert. Nos, a kupaktanács végén végül felmerül az a kérdés, hogy Hadész mit rejtegethet, de erre mi azonnal választ is kapunk, mikor az istenség kihalássza az alvilág egyik folyójából a lapokat, és azon meglátja magát, és Zelenát.

hadeszzelenakonyv.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása