Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x01

2016. március 31. 16:00 - Hoppancs

Az első pillanatokban négy harci díszbe öltözött fickót látunk, amint pisztollyal és más fegyvernek látszó tárgyakkal rohannak egy luxusvilla felé. Mielőtt pánikba esnénk, hogy máris elvesztettük a fonalat, visszarepítenek bennünket négy nappal korábbra, amikor előbbiek - még konszolidált állapotban - a közép-amerikai Belize-be érkeztek. Az eltérő mentalitású barátok (?) az utazás céljairól számolnak be a reptéren, miközben meghívójuk, Milo (Billy Zane) egy medence alján üldögélve feledi a gondot. A szerencsésen egy csapatba verődött vendégek alig fogták fel, hogy pontosan melyik országban vannak, máris beszippantja őket egy valószínűtlenül hosszú limuzin. Miközben az autó szigorú tekintetű helyieket és helyes disznókat kerülget oldott hangulatú utasaival, egy-két információt is elejtenek a szereplőkről. Beszélgetésükből kiderül, hogy Lexet (Michael Imperioli) kivéve senkinek nem volt annyi esze, hogy ajándékot hozzon az őt házába invitáló, rég látott havernak. Ezeket sem francia kisasszony nevelte, az tuti. A mulasztást egy gyanús bazárban pótolják, majd irány Milo tengerparti rezidenciája, amelyet néhány jópofa gyíkkal oszt meg. Kiderül, hogy a frissen nyugdíjba vonult üzletember egy hirtelen jött, előnyös ajánlatnak köszönheti az extrém jólétet.

bscap0000.jpg

Cobit (Steve Zahn) rövid pórázon tartja asszonya, Helena, legalábbis erre enged következtetni, hogy tájékoztatása érdekében megmássza a lekonyuló pálmafát, mert Milo szerint annak tetején lakozik térerő. Na, persze mindez csak szívatás, mert ilyen vicces ez a társaság. A cimborák nagyokat mókáznak a parton, a jacuzziban és a teraszon, majd belevetik magukat az éccakába. Lassan megtudunk a srácokról egy-két dolgot, például azt, hogy Lex három éve Milo jobb kezévé, Cobi meg a társává válhatott volna. Gus (Romany Malco) és Joel (Ben Chaplin) magánélete éppen nincs a topon, de igyekeznek nem búslakodni. Az étteremben némi feszültség keletkezik, amikor Milo összefut egy bizonyos Lawrence-szel, aki elszállítandó cuccot küldene a villájához. Köszike, én már visszavonultam, tiltakozik Milo, és bár nem tudjuk, hogy mitől, de sejthető, hogy a dolog nem volt legális.

bscap0001.jpg

A középkorú partiarcok egy pörgős szórakozóhelyen mulatják magukat infarktus- és gerincsérvközelbe, csak az országos gondoktól gyötört Milo nem engedi el magát. A medence melletti levezető elmélkedés során szomorkásan ki is böki, hogy a négyesre hagyta a villát arra az esetre, ha vele történne valami. Úgy tűnik, hogy talált egy csomót valamelyik testrészében, vagy nem bízik egykori üzletfeleiben. Joel erkölcsi érzéke bizseregni kezd, amikor a házas Gus egy nővel érkezik vissza a buliból, de a többiek nem izgatják magukat, elvégre ami Belize-ben történik, az ott is marad. A pajkos hölgy videóra rögzíti az együttlétet, amit mindenki jól végig is hallgat. Bár Milo majdnem lemarad a csúcsról, mert Lawrence zaklatja telefonon. Értsd meg, hogy ez már nem az én dolgom, kiabálja.

bscap0002.jpg

Cobi kalandjának tárgya reggel még tesz néhány megjegyzést a fiúk őrült estéjére, aztán lép is. Joelt a medencében lebegő megboldogult kecske zökkenti ki másnapos nyögései egyhangúságából, azonnal riasztja is a legényeket. Milo rezignáltan utasítja Cobit, hogy húzza ki az áldozatot, melyet erre szakosodott személyzet híján a birtok jövendő örökösei áshatnak el. Az intermezzót követően Milo gyanús mappát vesz át egy kisfiútól, majd közli, hogy mára hajókázást tervezett, ezért mindenki törölje le az állatkáért hullatott könnyeit és készüljön. Cobit emellett azzal is szívatja, hogy felemlegeti Helena és Joel húsz évvel korábbi románcát, illetve élete elszalasztott lehetőségeit firtatja. De csak szeretetből.

bscap0003.jpg

A hajón ismét előbújik a férfiakban rejlő gyermek, de Milo elintézi, hogy ne érezzék túl jól magukat. A mappát a tengerbe hajítva bevallja, hogy amúgy lopta a járművet, amit el is fog dugni, hogy megleckéztesse az éjjeli kecskefojtogatót. A felháborodás hallatán biztosít mindenkit, hogy nincs semmi gáz, úgy megy ez, mint a suliban, a pajkos kölkök felrántják egymás gatyóját, állatokat ölnek és zsilliárdos hajókat hagynak a semmi közepén. Ja, oké, akkor mindjárt más. A csapat vadregényes tájakon keresztül szökik vissza a villához, majd rinyálnak egy sort a megpróbáltatások miatt. Joel lázad, mert szerinte Milo annyira nem is nagylelkű, és ha bajban is van, tudni kéne nemet mondani neki. Elvégre ők öten úgysem olyan közeli barátok. Mindenki roppant morcos lesz, és haza akarnak menni. Milo megértő, és megígéri, hogy másnap elengedi őket, de vacsora közben azért szeretné elmesélni, mi is ez az egész.

bscap0004.jpg

Erre nem kerül sor, de legalább ingerülten szólogatnak be egymásnak. Milo előhozza, hogy Lex nője felvágta az ereit, Joel még szereti Helenát és amúgy is mindenki lúzer, csak neki jött be az élet. Ami esetében éppen eddig tartott, ugyanis egy David Lynch-es pillanatban kis növésű, macskaálarcot viselő emberke tűnik fel mögötte, aki előbb loccsantja az asztalra az agyát, minthogy érdemben reagálhatna  a „hol a hajó” kérdésre. E fordulattól mindenki furán kezdi venni a levegőt. A cica szakszerűen DNS-mintát vesz Gus szájából, majd szépen megkéri a jelenlévőket, hogy ne forduljanak a rendőrséghez, mert az ő maga, és huszonnégy órán belül hozzák el a hajót, ha még élni akarnak egy kicsit. Macsek rendőrcsónakkal távozik.

bscap0005.jpg

Joel optimista módon szólongatja a központi idegrendszer nélkül maradt Milót, majd hívná a zsarukat. Gus hisztérikusan világít rá, hogy azzal nem járnának jól, mert ők a csóró örökösök és senki sem fogja elhinni, hogy nem sárosak. Cobi szerint a megoldás egyszerű, csak el kell ásni a hullát, visszavinni a kikötőbe a hajót, aztán szépen elfelejtik egymást. Milo megy a kecske mellé, a villát profin kitakarítják, aztán jöhet egy kis bizonyítékégetés, végül a megérdemelt lazítás a jacuzziban. Másnap reggel egy kíváncsi hölgyike látogatja meg a napozgató haverokat. Takarítónőnek nézik, ezért idegesen közlik vele, hogy itt már minden tiszta, nem kell a segítség. Mellényúltak, mert a nő nyomozó, és a hajót keresi, amely egy Jesus nevű pszichopatáé. Az illető bármire képes, lehet, hogy még arra is, hogy macskának öltözzön. A  négyes menekülne, de van egy kis bibi, mert az őket leleplező kamera a hajón maradt. Ez már tényleg olyan, mint valami krimisorozat egyik epizódja, jegyzi meg a kétségbeesett Cobi. Ezek szerint tud valamit.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása