Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones – 1x06 Győztes vagy

2016. március 29. 13:00 - Qedrák

Egy visszaemlékezéssel kezdünk, ahogy azt fejtegeti Kilgrave áldozata, hogy valójában szabadságot jelentett neki a mutáns agybajnoktól való függés. A következőkben azt látjuk, ahogy egy este Kilgrave pókerezik öltönyös, és kissé zord arcú férfiak társaságában, rengeteg pénzzel. A szokásos túláradó gesztusaival győzi meg a partnereit, hogy tegyék fel az összes pénzüket, majd dobják be a lapot. Kilgrave-vel pókerezni úgy tűnik olyasmi játék lehet, mint vesztegetési pénz nélkül focivébére pályázni. Az egyik pali megpróbálja megállítani, de Kilgrave utasítja, hogy verje szét a fejét egy közeli oszlopon. Másnap reggel aligha a macskajajtól lesz fejfájása.

kilgravepoker.jpg

Malcolm folytatja az elmélkedését Jessica társaságában. Szuperhősünk azonban nem alkalmi pszichológust játszik, mert azt leszarja, csak el akarja kapni Kilgrave-t, úgyhogy Malcolm dumájából sem érdeklik az érzelmi részek, és csuklóból elküldi a csoportterápiára. Antiflex Lukács kopog be Jessicához, kissé szétszakított ruházatban, hogy fel akarja bérelni, Malcolm viszont összeszedi minden bátorságát, és kijelenti, hogy ha bántani akarja a nőt, akkor szétrúgja a seggét. A tekintet, amit ezért a mondatért kap a sebezhetetlen kocsmárostól, megfizethetetlen. Jessica elküldi Malcolmot, és ugyanezt tenné Lukáccsal is, de a férfi végül meggyőzi, hogy itt az ideje üzleti alapokra helyezni a kapcsolatukat. Egy Antoine Grier nevű kölyköt szeretne felkutatni, aki sok adósságot halmozott fel, és aki nem meglepő módon eltűnt. A nővére, Serena kérte meg, hogy segítsen neki, ám amikor Jessica a kapcsolatuk természetéről érdeklődik, az emberhegy elutasító választ ad. Végül megállapodnak, és szuperhősünk a kezét nyújtja Lukácsnak, az pedig elmegy. Ennyit kettejükről, konstatálja Jessica.

lukecage.jpg

Alig távozik a másik, mikor szuperhősünk telefont kap Hogarthtól, akit éppen a luxuslimuzinjában ölelget és cirógat Pam. Nem találtam még semmit Wendyről, közli Jessica, de az ügyvédcápa amellett, hogy felszólítja a keresés folytatására, hozzáteszi, hogy Hope-ot megverték a börtönben. Össze is futnak az intézmény előtt másnap, Hogarth elmondja, hogy némi korrupcióval megtudja, hogy ki volt a lány támadója, de panaszkodik arról, hogy elég drága mulatság már neki ez az egész ügy, viszont Jessica csak kiszedi belőle, hogy Sissy García volt az elkövető. Jessica be is megy beszélgetni a dundi latino csajjal, de amikor kissé erőszakosabban kérdőre vonja, az elmagyarázza, hogy Hope rendelte meg a verést saját magának. Ez ám a meglepetés, megy is tisztázni az egészet Hope-pal, ott pedig kiderül, hogy terhes Kilgrave-től, és azt akarta, hogy olyan erősen ruházzák meg, hogy elvetéljen. Orvos csak sokára jön hozzá, addigra pedig túl késő lesz az abortuszhoz, mert semmiképpen nem akarja megszülni Kilgrave gyermekét.

jessicasissygarcia.jpg

Szuperhősünk ráveti magát az Antoine-ügyre, fel is keresi a lakását, ami előtt egy luxusjárgány áll, de előtte még gyorsan elküldi a napi képet Kilgrave-nek, aki egy kocsmában éppen lakáshirdetéseket böngész. Nagyon zavarja az alapzaj, szóval felkiált és bekussoltat mindenkit, utána pedig olyan néma csend lesz, mint egy temetőben. Lássuk be, vannak menő vonásai mások agykontrollálásának. Antoine lakása fel van törve, és összességében egy átlagos drogos csávó otthonának néz ki. Jessica kissé feszült lesz, mikor hallja, hogy van ott más is, de csak Lukács az. Le is cseszi, hogy miért nem ez volt az első dolga reggel, ahogy ígérte. A férfi azt gondolja, hogy Antoine-t elrabolták, de a magánnyomozói praxisában kissé tapasztaltabb Jessica rámutat arra, hogy se fogkefe, se dezodor, szóval a csávó lelépett, úgyhogy jól van, nem kell aggódni érte. Guberál egy sort a szemetesében, rájön, hogy a srác szereti a szerencsejátékokat, úgyhogy felhívja a telefonján, és vinnyogó hangon közli vele, hogy nyert, ezért hívja vissza 24 órán belül. Nem rossz, konstatálja Lukács.

jessicaluke.jpg

Odakint azonban két rosszarcú figura vár rájuk, akik azonban kénytelenek meghajolni a szupererő előtt. Ezek azok a fickók, akiket tegnap elagyaltam, mondja Lukács, és meg is jelenik az uzsorás, akinek Antoine tartozik. A csávó panaszkodik, hogy rontja az üzletét ez az egész, főleg, ha elagyalják az embereit, de végül Jessica időnkénti tiltakozása mellett Lukács megállapodik vele, hogy megtalálják neki Antoine-t. Búcsúzóul az emeletes néger megmotoroztatja Jessicát New York városában, és lerakja a lakásánál. Alighogy a nő távozik, jön Malcolm, és érdeklődik, hogy egy angol figura nem beszélt-e vele, de Lukács csak azt hiszi, hogy drogos csávó fel akarja szedni Jessicát, jah, és amúgy ki a tököm az a Kilgrave, kérdezi.

jessicaluke2.jpg

Jessica közben felhívja Hogarthot, de Pam veszi fel, akire ő nem kíváncsi, úgyhogy dobja is tovább az ügyvédnek a telefon. Az produkál egy erőteljesen művi kirohanást arról, hogy Pammel akarja leélni az életét. Jessica éppen csak bele nem okád a telefonba, miután pedig szétbontják a vonalat, Hogarth meg is kéri Pam kezét, és átad egy gyűrűt a nőnek. Pam alig jut szóhoz, de amikor mégis, akkor visszaadja a gyűrűt Hogarthnak azzal a szöveggel, hogy tessék elválni. Jah, és katolikus vagyok. Bevallom, én azt hittem, hogy leszbikusság és a katolicizmus kizárja egymást, de hát modern időket élünk. Lukács este felkeresi Jessicát, és elmondja, hogy mindent megtudott Kilgrave-ről, és bocsánatot akar kérni azért, amiért nem hitt neki korábban. Jessica elküldi, mondván, hogy fogalma sincs, hogy mit tett, de Lukács azzal nyugtatja, hogy az Kilgrave miatt volt. A nő olvadozva hallgatja a bókoknak csak bizonyos fenntartásokkal nevezhető szöveget arról, hogy ő egy piás és szétszórt figura, de amúgy nem szar alak, úgyhogy szexelnek is egy jót.

hogarthgyuru.jpg

Lukács az elégedett óvodások vigyorával az arcán kel fel reggel, és elmélkednek kettesben Jessicával, amíg félbe nem szakítják őket a kamu nyereményjáték miatt. Igen ám, de valami Puerto Ricó-i fickó hívta, ami határozottan nem jellemző Antoine-ra. Lukács azonban elmondja, hogy őt nem érdekli a füves srác, viszont a nővére, Serena megígérte neki, hogy a felesége halálának a részleteit átadja neki, ha megmenti Antoine-t. Ez az értesülés alaposan lesokkolja Jessicát, hiszen pontosan tudja, hogy ő ölte meg Revát, Lukács feleségét. Lukács el is ment a helyszínre, ahol valamit elrejtettek az alapozásban, de míg ezt mondja, látunk egy visszaemlékezést, amelyben Kilgrave parancsára és Reva jelenlétében Jessica maga veri szét egy csákánnyal az alapot, hogy onnan egy táskában egy pendrive-ot húzzon elő. Tényleg, minek kell egy pendrive-ot egy hússzor nagyobb táskába rejteni? No, mindegy, Kilgrave ezek után öleti meg Jessicával Revát.

jessicaluke3.jpg

Jessica rájön, hogy Serena bizony ránézve is találhat valami terhelőt, úgyhogy akcióba lép, de közben Kilgrave-nek is kell képet küldenie, amit meg is tesz, késve. A férfi visszaír, hogy legyen szíves ezt ne csinálja meg még egyszer. Jessica siet el, de összefut Malcolm-mal, aki elmesélné a terápiás élményeit, de szuperhősünk annyira sem kíváncsi rá, mint egyszeri melósok a munkavédelmi előadásokra. Képet váltunk, egy tabletta hull Hope kezébe, és Jessica lelkizik neki, hogy nagyon biztosnak kell ám lennie, de a lány legalább olyan lelkesen hallgatja meg, mint ő Malcolmot, és beveszi a bogyót. Jessica rábeszéli Hogarth-ot, hogy maradjon Hope-pal, cserébe viszont megígéri, hogy ráveszi Wendyt a válási papírok aláírására, mivel neki éppen azzal kell törődnie, hogy Lukácsot megelőzze. Kilgrave megy egy házhoz, ahol egy távol-keleti fickó nyit neki ajtót. Meg akarja venni, de a tulaj elutasító vele szemben, és ki akarja zárni. Az alkudozás rossz irányt vesz, Kilgrave már-már alkalmazná az agykontrollt, de aztán meggondolja magát, és megmutatja a pókeren nyert készpénzt. Ez még egy lelkes háztulajdonos jégből faragott szívét is képes megolvasztani, és az előbbiekhez egyáltalán nem hasonlító bájcsevej kezdődik, amelynek a végén Kilgrave azt mondja, hogy ha igent mond, akkor holnap estig ki kell költöznie.

jessicahope2.jpg

Lukács és Jessica kilesik, ahogy egy figura érdeklődik a nyereményről, a nő megpróbálja lerázni a palit, de sikertelenül, úgyhogy motorral erednek a taxizó ismeretlen nyomába. Az el is vezeti őket egy kihalt raktárhoz, ahol annyi vadkendert termesztenek, hogy abból Budapest lakossága egy évig teljesen be lenne szívva. Jönnek a harci kutyák is, akik őrzik az ültetvényt, Lukács biztosítja Jessicát, hogy majd ő törődik velük, menjen tovább. A gazdijuk is felbukkan, szuperhősünk egyből fel is keni a falra, és meg is tudja, hogy merre van Antoine, nos, ő éppen zenét hallgat, és füvet állít elő egy hátsó helyiségben. Megfogja és kiráncigálja a helyiségből, de a fiú nem tűnik túl lelkesnek, és Jessicában is hamar lelohad mindez, mikor megjelenik az uzsorás egy tucat emberrel együtt. A nő alkudozna, az uzsorás nem, a konfliktus borítékolható. Felbukkan Lukács is, és a két szuperhős hidegre teszi az egész csapatot, azaz csak tenné, mert a főmufti nekimegy Antoine-nak, akit Jessica megment, de egymással látványosan szemezve ott hagyja Lukácsot a picsába a verőlegényekkel együtt. Ez nem volt szép, Jessica, alighanem ezt gondolta a férfi, miközben éppen agyalták az uzsorás sameszei.

lukecage2.jpg

Szuperhősünk Serenához viszi a srácot, aki némi buzdítás után átadja az infóit neki, de közben Lukács is megjelenik, kissé morcosan. Jessica megpróbálja lebeszélni a férfit, de az ballisztikus ívben tesz arra, amit a nő mond neki, megtudja a buszsofőr nevét, akit Charles Wallace-nak hívnak, és megtudja, hogy a sofőr részegen vezetett, és úgy okozta a balesetet. Akkor ennek vége, érdeklődik Lukácsnál, aki némán távozik, de Serena elmondja, hogy a balesetet eltussolták, a férfi pedig meg fogja ölni a sofőrt.

jessicalukeserena.jpg

A következő pillanatban Lukács már a buszon van, és árgus szemekkel figyeli a Charles Wallace minden mozdulatát. A végállomáson le akarja szállítani, de Lukács odamegy hozzá, hogy számon kérje. A sofőr bocsánatért esedezik, és elmondja, hogy a baleset óta nem ivott egy kortyot sem, de Lukácsot ez nem érdekli, és keresztül dobja az üvegen. Jessica rohan oda, megpróbálja feltartani Lukácsot, de teljesen esélytelen, úgyhogy bevallja a férfinak, hogy bizony ő ölte meg Revát. Az először nem hisz neki, de a vallomást hallva teljesen kiborul. Baszd meg, megkúrtalak, miközben a halott feleségemnek te vagy a gyilkosa. Tévedtem, Jessica, te szar alak vagy, közli vele, és kisétál a képből.

 jessicalukebusz.jpg

Váltunk a csoportterápiára, Malcolm beszél arról, hogy vajon Kilgrave kényszerítette-e őt, vagy csak a benne rejlő dolgokat hozta-e ki, vagy amúgy is megtette volna. Hogarth lefizeti az egyik ápolót, hogy Hope halott magzatát tegye el neki, és utána baromira kussoljon róla. Jó lesz az később, gondolja. Birch Street, Higgins Drive, Cobalt Lane, halljuk Jessicát piásan lamentálva. Kilgrave megveszi a házat, a tulaj még lelkesen mesélne, de inkább kiküldi, mert nem akarja hallgatni. Végigsimítja a ház falait, megtalálja az ajtófélfán a magasságot mérő vonásokat, és a tapétát lebontva meglátjuk a feliratot mellettük: Jessica 11 évesen, Jessica 12 évesen stb. Kilgrave ragadozószemekkel mered szuperhősünk múltjának egy darabkájára. A kamera távolodik a háztól, és meglátjuk a táblákat is: Birch Street, Higgins Drive. Ez bizony Jessica háza, ahol felnőtt. Ezzel a gondolattal várjuk a következő részt.

jessicamagassag.jpg

kilgrave.jpg

Címkék: jessica jones
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.03.30. 10:25:10

Jó kis rész volt. Kilgrave-nek nyilván sokat jelent Jessica, ha hajlandó volt alkudni a házra.
A Nicolas Cage névadó - kontra Jessica összecsapás most nem volt túl jelentős, de ami késik...

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.30. 16:40:20

@Is: Én mondjuk mikor először néztem, nem értettem, hogy miért kell még egy új részt pörgetni Luke Cage-dzsel, valahogy nem nőtt szívemhez a karakter. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.30. 16:54:35

@Is: Hát mondhatni megszállottja a csajnak, a stalker/creep/control freak exek legszebb iskolapéldája sokszoros nagyításban. Folyamatosan ellenőrzés alatt tartja Jessicát (fotók ugye), figyelteti, követi, irányítása alá akarja vonni újra (ugye hogy PONTOSAN kell érkeznie a képeknek), és mivel tolakodhatna be még jobban a nő életébe, mint azzal, hogy a gyerekkorában is vájkálni kezd, megszerzi a gyerekkorát képező helyszínt és (bár erről valószínű nem tud) a Jessica terápiás mondókájának alapját képező környék utcáit is...
süti beállítások módosítása