Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x06 - This Red Lady from Caribee

2016. március 22. 13:00 - Szencsike

Baljóslatú tűzzel és egy hadonászó késsel kezdünk, de nem kell megijedni, a tűz és a kés egy japán látványkonyha elemei, Crane és Zoe itt töltik el az első randijukat. Izgulnak a fiatalok, a beszélgetést megkönnyítendő, mindketten letöltötték a 20 kérdés első randira kérdéseket, milyen aranyosak. A szakács kirak nekik egy kis rizs szívecskét, Crane morogva ad ezért borravalót. Ugrás az FBI-hoz, Reynolds emlékezteti Abbie-t az ígéretére, nagyon fontos lenne, hogy minél előbb beszéljen Jennyvel Nevinsről. Abbie tudja mi a kötelessége, még ma este megejti a kis beszélgetést, így Reynoldsnak nem kell aggódnia, hogy kárba vész a sok szívesség, amit a Nevins-ügy miatt tennie kellett. Pandora, a fácskája már nagyon közel van a kivirágzáshoz, az utolsó bimbót várja csak. Hogy kinyíljon, hívja a legerősebb szörnyetegét, a Karib-tenger vidékéről származó Bíbor Hölgyet, akinek egy csípése rémálmokat és tébolyt idéz elő. A dobozból egy rajnyi zümmögő darázs tűnik fel, akik ha összeállnak, egy darázs arcú nő jelenik meg. Az ő feladata lesz, hogy a félelem segítségével a kis virágocska kinyíljon. A Bíbor Hölgy első áldozata egy bíró lesz, akit a darazsak összecsipkednek.

1.png

Másnap reggel, Crane és Abbie a bíróságon járnak, no, még nem a korábban látott bíró úr miatt, hanem azért mert Crane évad eleji kis csempészügyét kell megoldani. Milyen szerencse, hogy Chrysdale bíró is rajongója a függetlenségi háború időszakának, szóval Crane-nek nincs más dolga, mint bűbájosan elbeszélgetni vele erről az időszakról, mint töris a törissel, és ha kellően jó benyomást tesz rá, akkor a kis incidense is megoldódik. Crane morog, ő csak egy tárgyat, a jogos tulajdonát akarta behozni, nevetségesek az ellene felhozott vádak. A csempészés az csempészés, de nyugi, a bíró jó arc, ha Crane ügyes, hamar végeznek és utána megbeszélhetik az esti Zoe randit is. Crane ezt csak a totális katasztrófa jelzővel tudja kifejezni, de mi van Reynoldsszal? Semmi, barátok és ez csak munkakapcsolat, nem is tervez többet. A tárgyalóterem előtt valami baj van, Crane ügyvédje „Ez őrült!” kiáltással viharzik el, a teremből csak úgy zúdulnak ki az emberek.

2.png

Kinek okozott meglepetést, hogy Chrysdale bíró volt a tegnap esti áldozat és ő lenne a Crane ügyében eljáró bíró? Senkinek, nagyon helyes, mert a bíró tiszta ideg, az arca mintha betegségtől lenne pirospozsgás, és dühösen követeli a teremszolgától a következő ügyet. Még ő sem igazán akarja a tárgyalásokat folytatni, egy ügyvéd is felszólal, hogy a tisztelt bíró urat egy orvosnak látnia kéne. A férfi meg se akarja hallani ezt, személyes sértésnek veszi, hogy képtelennek tartják őt elvégezni a munkáját. Crane ugrik be, minden 18. századi szóbeli érvtechnikát bevetve szintén azt kéri a bírótól, hogy függessze fel a tevékenységét, mert túl beteg, hogy kellőképpen tudja képviselni az igazságot. A bíró most sem hallgat a jó szóra, miközben dühösen kifakad, hogy az igazságért ki kell állni, mert a rossz megmételyezett mindent, még vakaródzik is. Crane meghallja a zümmögést, a Miss Darázs egy pillanatra megmutatja magát neki, már tuti, hogy baj van, a bíró meg az asztalra borul. Abbie odasiet hozzá, ő mondja ki a szomorú tényt, a bíró halott. Az biztos, hogy valamitől megrémült, sőt az is biztos, hogy az a fura lény, akit Crane látott, még nem fejezte be a munkáját.

3.png

Lássuk akkor az Abbie-Jenny beszélgetést, a nővér nyomatékosan kéri, hogy fejezzék be Joe-val Nevins keresését, mert beletenyereltek egy szövetségi ügybe. Jenny úgy látszik hagyta magát meggyőzni, sőt vállalja, hogy Joe-val is beszél, bár lehet a srác nem fog örülni, hogy be kell fejezni a kutatást. Abbie is szívesen elővette volna Nevinst, hisz Corbin a mentoruk volt, de mindenki érdekében jobb, ha most leállnak. Hmm, ez túl könnyen ment. Az irattárban Abbie már Crane-nel ötletel, van egy nyomuk, egy kis rovarféle, amit Crane a bíró mellől szedett össze. A fajtája egy csak a Karib-szigeteken megtalálható darázsféle. Az orvosszakértői jelentés szerint a bíró úrnak agyvérzése volt, szóval halálos a dög. Ott van még Crane jelenése, a könyvek szerint ez egy bizonyos Soucouyant lenne, egy csípés a darázstól és teljes őrület lesz a vége. Ez történt a bíróval, aki alap esetben egy normális, józan képességű ember volt, de a halála előtt mintha kivetkőzött volna magából. Abbie előveszi Grace naplóját, ott van egy rész arról, hogy Washington tábornok is paranoid lett. Crane ezt kizártnak tartja, Abbie leinti és olvasni kezdi a megfelelő passzust. 1776. decembere, a kolonisták serege Pennsylvaniában állomásozott és Grace-t egy rendkívüli erejű nő hívta magához, egy volt varrónő, vagyis Betsy Ross. Micsoda véletlen, hogy ismerték egymást, na jó, annyira mégse.

Lássunk egy flashbacket, Grace a kolonisták táborába érkezett, ahol már dühösen tombolt a paranoia a katonák között. Betsy üdvözli a nőt, aki már észrevette, hogy erős illóolajokkal tartják távol a szúnyogokat, de sajnos már túl késő, Washington tábornok már ágynak esett. Grace nyomban felismeri a démoni csípéseket, a Soucouyant kb. 10 óra alatt végez az áldozataival, sietni kell. Szerencsére felkészülten jött, hozott egy spéci főzetet, amit a csípésekre kenne, ha a felriadt tábornok hagyná. Grace és Betsy meggyőzik őt, hogy hagyja magát kezelni, így Grace tovább tisztogatja a sebeit. Az egyetlen hatásos gyógymód, ha megölik a démont, így Betsy már szedi össze a fegyvereit, ez már az ő feladata lesz. A jelenben Crane-ék azon törhetik a fejüket, hogy Betsy hogyan ölte meg a démont és Grace miféle elixírt használt fel? Grace erre csak egy rejtélyes kis versikét írt, ám Abbie-nek mennie kell, Reynolds jelentkezett, újabb furcsa haláleset történt, addig Crane találja ki a megoldást.

6.png

Abbie a helyszínen Reynoldstól kapja meg az infókat, az áldozat nő, a szülői munkaközösség elnöke, ugyanolyan csípések vannak rajta is, mint a bírón. Mielőtt meghalt volna könyveket kölcsönzött ki a könyvtárból és az oktatási minisztériumot szidta, hogy elbutítja a gyerekeket és ráadásképp elégette a kikölcsönzött könyveket. Abie parancsba kapja, hogy oldja meg az ügyet, mert ha ez elharapódzik, Reynolds is rajta veszthet. Abbie hívja Crane-t, beszámol az áldozatról és így felfigyel valamire. Először egy bíró, most egy szmk. tag, korábban Washington tábornok, csupa hatalommal bíró személy. A démon a darazsak királynője, vagyis meg akar szabadulni a vetélytársaktól. Közben érkezik megint Reynolds, aki dühösen kérdi a kolleginát, kivel telefonozott, de mikor megtudja, hogy Abbie Crane-t hívta, rögtön lecseszi, hogy dolgozni kéne, mert ha megint belekeveri a magánéletét a munkájába csúnya világ lesz. Reynolds kocsiba ül, Abbie köpni-nyelni nem tud a meglepetéstől, hogy így beszólt neki a főnöke, de ő is bepattan mellé az anyósülésre. Mikor a lány becsatolja a biztonsági övét, nem veszi észre, hogy Reynolds vakarózik…

7.png

A kocsikázás sem túl békés, Reynolds szinte kamikaze módon vezet és kiköveteli Abbie-től, hogy magyarázza meg mi köze van Nevinshez! Abbie már beszélt Jenny-vel, hárítja el ezzel a választ, de Reynolds-nak ez csak olaj a tűzre. Tudja, hogy Abbie valamit titkol a Nevins-ügyben, sőt alá akar tenni neki, mi?! Meg ott van a fura lakótársa, az biztos, hogy ő sem az, akinek mondja magát! Abbie-nek végre feltűnik, hogy ott a csípés a főnöke nyakán, aki végül egy tó mellett parkol le és kirángatja a lányt a kocsiból. Nem fogja ilyen egyszerűen lerázni magát, még pisztolyt is fog a lányra, de hála az égnek, a lány könnyedén lefegyverzi a férfit és bilincsbe veri, segítséget fog neki szerezni. A segítség Joe képében jött meg, akivel lehozták Reynolds-ot a katakombák mélyén lévő kamrába, itt benyugtatózták, lekötözték egy székhez. Crane és Jenny ront be hozzájuk, Crane rájött a rejtvényre, ez egy kettős jelentésű dalocska. A démon eredetileg trinidadi eredetű, Jenny megerősítheti, hogy a kettős jelentés a trinidadiaké, járt már ott egy fesztiválon. Crane felolvassa a szöveg első felét, amiben ott a megoldás, spanyol kakukkfű nevű növényke. A második részben egy fűszer van elrejtve, a madárbors. A harmadik rész a hosszúnyelvű koriandert jelenti. Vagyis megvannak a hozzávalók az elixírhez. Szerencsére Jenny tud valakit, akitől a koriandert be lehet szerezni, Abbie és Crane maradnak a benyugtatózott beteggel, Jenny és Joe megy vásárolni.

8.png

A páros megérkezett a fűszereshez, amíg az eladóra várnak előjön a Nevins téma, Joe sajnálkozik, hogy vége a nyomozásnak, de hát most nem csak a saját érdeküket kell nézni, hanem Abbiét is, nem lenne jó vele sem kiszúrni. Megérkezett az eladó, régi barátként üdvözli Jennyt, és vigyorog, hogy a lány beújított magának egy pasit. Joe és Jenny egyszerre mondanak erre nemet, de a tag tovább húzza őket, még egy kis vágyserkentőt is ad Joe-nak, hogy jól bírja a hosszú éjszakákat. Térjünk gyorsan az üzletre, mielőtt még kínosabb lenne a helyzet, de úgy tűnik az eladónál a koriander a „Vörös listán” van, ez jelöli a különösen macerás árukat biztos. És most tényleg macerás az ügy, ilyen rövid idő alatt beszerezni, hát… Jenny-nek nem kell sok, tuti van egy kicsi belőle, baráti áron kéri. Nem, még így se, de Joe mondja ki a varázsszót, készpénzben fizetnek. Innen sínen van az ügy, előkerül a nagy bőrönd is, amiben a „vésztartalékok” vannak és Jenny kifizeti az árát. Viszont amikor a lány átadja a pénzt, az eladót mintha megszállta volna valami, torz hangon bejelenti, hogy időtlen árnyék vetül Jenny lelkére és eljönnek érte. Joe gyorsan megszakítja a kézfogást köztük, az eladó észhez tér, és figyelmezteti Jennyt, hogy megváltozott a sorsa, Joe pedig védje meg őt. A páros nagyon gyorsan távozik az üzletből.

9.png

A kamrában Reynolds végre magához tér, de nem látja a fától az erdőt, most sem nagyon akar hinni Abbie segítségében. Emleget valami tóparti kunyhót, ahol a lány nagyon meg akart szabadulni a múltjától és ezt ketten tették ott, Abbie mintha tovább lépett volna, de Reynolds lélekben még ott maradt. Bármi is legyen ez, Abbie-t nagyon felzaklatta, de Crane jelez, hogy kész az elixír. Ekkor Pandora javában a közelgő számvetésről elmélkedik, amit meg kell ünnepelni. Ő maga is kiöltözött, egy szép fehér ruhát és egy hozzávaló fülbevalót vett fel a jeles eseményre. Megjelenik a Miss Darázs is, neki is elmondja, ha új nap virrad, a legjobb formáját kell hoznia. A kocsmában Joe az apja és Nevins közös képét nézegeti, és felhív valakit. Be kell fejezniük az ügyet. Az irattárban Abbiék a következő lépésen gondolkodhatnak. Az elixír csak ideig-óráig nyújt megoldást, a megnyert plusz időt arra kell fordítaniuk, hogy megöljék a démont. Betsy Ross vajon mit csinált? Ami eddig kiderült, hogy a lény teljesen úgy pusztul el, ha elégetik őt és a fészkét. Abbie mást is ajánl, mi van, ha tudományosan közelítenek a kérdéshez, ha a rovarok viselkedéséhez lesz valami köze a válasznak? A darazsak nem távolodnak el messzire a kaptáruktól, így Abbie egy térképen jelöli az áldozatokat. A bírót az irodájában csípték meg, az szmk-st otthon, Reyndols szintén ott kaphatta a szúrást. Ezeket összekötik és meg is van a keresett kaptárkörnyék, ami egy jellegzetes mintát ad ki. Crane-nek beugrik valami erről, hozza is a becsempészett kőtábláját, azon egy ilyen jellegzetes minta rajzolódik ki. Először azt hitte, hogy ez csak valami dísz, de ezek szerint mégsem az? Abbie szerint lehet Pandora otthona és a démon fészke egy és ugyanaz, vagyis megtalálták az ellenséget.

Joe eközben magával Nevinssel ücsörög egy bárban, régen ide jártak az apjával, ha Nevinssel volt megbeszélni valójuk. Jenny ebből most kimarad, és Joe rögtön a tárgyra tér. A közös kép hátulján egy hosszú számsor olvasható, Nevins ismeri őket, két bankszámlaszám, lichtensteini és genfi, oda rejtettek el valami pénzt. Nevins szerint ez Joe öröksége, igaz ehhez át kellett vernie a barátait, hisz az infóért cserébe Joe kénytelen átadni az Anubisz követ. Nevins baljós dolgokat susog Corbin seriffről, ő a saját kárán tanulta meg, hogy nincs jó vagy rossz, csak maga a hatalom. Az Anubisz kő titka a belsejében van, a külső burok egy titkos követ rejt, amit még Nevins is csak kesztyűben mer megfogni. Viszont Joe kalandja ezzel nem ért véget, Nevinsszel kell mennie. Kétségbeesni sem kell szerencsére, Nevinséket kint a fegyveres Jenny várja, a testőrök a férfi egy intésére elrakják a pisztolyokat, és Nevins az ellen sem tiltakozik, hogy Jenny megszerezze magának a titkos követ. Jennyék bezárják a társaságot egy fészerbe, ők eljutnak a kocsiig, közben Joe mesél a bankszámlákról, Jenny meg előveszi a titkos követ, ami egész egyszerűen elolvad Jenny kezében és felszívódik a lányban. A páros pont jókor hajt el, mert a testőrök már kiértek a fészerből és lőnek rájuk.

Abbie és Crane párosa megérkezett a rejtekhelyhez, ami most épp teljesen üres, de a démon már várta őket. Kettéválnak, Abbie marad a démonnal, Crane-nek a kaptárt kell megkeresnie. Az ünneplőbe öltözött Pandora a kinyílt bimbókat szedi le, titkok, káosz, magány, elveszett ártatlanság, halál és a félelem. Crane pont jókor érkezett Pandorához, hogy rájöjjön, hogy az utolsó fekete rózsabimbó mit jelképez, beleértve a fát és a megidézett szörnyeket. Pandora a rémületet táplálja, a nő kiegészíti azzal, hogy bizonyos fajta rémületekét. Egyébként köszöni Crane és Abbie segítségét, ő könnyedén előhívta a szörnyeket, de a munka java a párosra maradt. Pandora működésének is vége lesz. Abbie fent rovarirtóval és tűzzel próbálkozik, lent Crane meg hatástalanul lő nyílpuskával Pandorára, sőt, a démoni darázs kaptárja is megvan, a kút alatt. Crane visszatér Abbie-hez, Pandora most tervezi végrehajtani a tervét, a titkos rejtekhely megremeg, Abbie egy speckó gázt visz a kaptárhoz, Crane kint marad és rá vár a démoni lény. Abbie a darazsakkal közrefogva elhelyezi a gázt a kaptárban, a harcoló démon pedig egy pillanat alatt vértócsa lesz és eltűnik, Crane már nincs veszélyben. A páros azonban csak fél sikert ért el, Pandora megmenekül, ugyanis őt elnyeli a fa.

Később, Abbie a kórházban virraszt Reynolds mellett, aki ébredés után ismét a régi, normális önmaga lett. Szerencsére semmire sem emlékszik, Abbie rovarcsípés allergiára fogja a dolgot, de azért elég durva szitu volt. Csak pihenjen, mert várják vissza, viszont Reynoldsnak támadt egy sanda gyanúja, hogy csak Abbie miatt élhet, nem is téved sokat. Lássuk Crane-t, egy folyóparton virágcsokorral várja Zoét, micsoda meglepetés, a lány is hozott neki egy csokor virágot. Crane-nek most nincsen terve, csak annyi, hogy sétálhatnának egyet, a lány benne van a dologban. Ugrás későbbre, Crane már az irattárban van, mikor Abbie érkezik, megbeszélik az ezúttal sikeresnek minősített randit, Reynoldsot és jöhet a lényeg: Pandora. A fa egy átjáró lehetett, alvilágba vagy valami hasonló kegyetlen helyre, de az biztos, hogy most jön a játék következő része, ez még csak a bemelegítés volt. Abbie mindenesetre készen áll a harcra, ami Crane szerint a mottójuk is lehetne. Este van, Jenny alszik, a beleivódott kő aktív lesz, a lány teste vörösen izzik, fura képeket lát, koponyákról és a megváltozott saját magáról, valamilyen írásról, de szerencsére felriad. Azt hiszem Jenny kezdhet aggódni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása