Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones – 1x05 Avagy a szendvics megmentett

2016. március 22. 11:00 - Qedrák

Egy kis visszatekintéssel kezdünk, szuperhősünk egy irodában gályázik, azaz csak tenné a dolgát, ehelyett elmélyülten dobálja egy gumiból összerótt labdával a monitorát. Ez nem is tetszik az egyik fejesének, aki elveszi a labdacsot, és felemlegeti a nő összes botlását. Jessica nem marad adós a válasszal, teátrálisan megnyom egy gombot, mire a nyomtató kiköp egy adatlapot, rajta a pali összes simlis ügyével. Kizsarol belőle hathavi végkielégítést, no meg megfelelő referenciákat a HR-től, és lelép a munkahelyről. Mikor a főnöke felemlegeti a szüleit, fél kézzel felborít tucatnyi egymásnak támasztott irodai szekrényt.

jessicairoda.jpg

Jessica elmegy megünnepelni az esetet Patriciával, aki arról próbálja győzködni, hogy kissé alulbecsüli magát. Nem maradnak azonban sokáig nyugalomban, mert egy öltönyös figura azonnal odalép, hogy tegye a szépet Trishnek. Mikor megpróbálja lekoptatni, az felemlegeti a régi műsorát, amikor még vörös haja volt, és még azt is hozzáteszi, hogy akkor tanult meg fél kézzel maszturbálni, ami lássuk be, nem a legmenőbb csajozós szövegek egyike. A két nő úgy örül a földből kinőtt rajongónak, mint Matolcsy György az IMF látogatásának. Jessica meg is unja, és egy erőjátékot ajánl fel a palinak, no meg azt, hogy ha veszít, akkor elhúzza a belét, és kifizeti a számlájukat, ha pedig ő nyer, akkor némi kopasz kígyós eufemizmust használva, felajánl egy ingyen szopást. Jessica lealázza az öltönyös seggfejet. Trish az eset után arról beszél, hogy Jessica igazán használhatná más valamire a képességét, mert ő például megmentené az egész világot, de szuperhősünk nem vevő az ötletre, és meghívatja a bár közönségét Patricia kontójára.

trishjessicarajongo.jpg

Ugrunk az időben, a két nő Malcolm képeit tanulmányozza, aki Kilgrave hatására lett egy szétcsúszott drogos. Rendszeresen megy neki jelentést tenni, úgyhogy Jessica a nyomába szegődik, és tényleg találkozik a férfival, hogy átadja a képeket. A beszélgetésből kiderül, hogy Trish meg akarja menteni, Jessica viszont Kilgrave-t kapcsolná ki előbb, úgyhogy másnap ismét követi Malcolmot. A férfi éppen újságot lop, az újságos arcába pedig forró kávét öntet. Jessica este benyakal egy üveg whiskeyt, és széttöri az üveget, mire Ruben, a szomszéd srác jelenik meg aggodalmas képpel, hogy minden rendben van-e, és hozott neki sütit. Jessica lekoptatja, de azért a kaját elfogadja Rubentől, aki mintha szerelmes lenne a csajba azóta, hogy a tesóját helyre rakta.

kilgravemalcolmujsagos.jpg

Képet váltunk, Trish átizzadva fekszik az ágyon, mintha valami baja lenne, aztán csak kiderül, hogy a répahajú rendőr nyalja ki éppen. Jessica félbeszakítja a bimbózó románcot, és elújságolja, hogy gáz van, mert Malcolm mindig az utolsó pillanatban tudja meg a találkozó helyszínét, ezért távolról kell lelőnie. A boxeralsós Simpson lép ki a hálószobából, és kiselőadást tart arról, hogy miként kellene hozzáállni ehhez az egészhez. Szuperhősünk olyan tekintettel néz rá és Trishre, mint Kövér László a rendetlenkedő képviselőkre. Simpson ki akarja nyírni Kilgrave-t, Jessica viszont elmagyarázza neki, hogy élve van rá szüksége. A férfiról szép lassan kiderül, hogy egész komoly háborús pedigrével állt rendőrnek. Végül körvonalazódik egy terv, Trish pedig még arra is rá tudja beszélni Jessicát, hogy vegyék be Répafejet. Este elviszi kocsikázni a szuperhőst, aki még vitatkozik egy jót vele, de legalább mutat egy hangszigetelt helyet, ahol őrizhetik Kilgrave-t. Mialatt kipróbálják azt, hogy nem hallják egymást, próbaképpen elküldik a másikat a nagy büdös fenébe. Ez nem éppen egy gyönyörű barátság kezdete.

trishsimpsonjessica.jpg

Visszaugrunk, Jessica éppen szendvicsemberként dolgozik, és a napi akciót üvölti szét a világba. Egy figyelmetlen kislányt megment, mielőtt elgázolná egy taxis. Ismét jön a jelen, a liftben Malcolm teljesen ki van ütve, Jessica persze tudja, hogy miért, a szintén vele tartó Ruben a rehabot javasolja, szuperhősünk viszont hazaviszi, de azért a liftben még elhívja moziba a nőt. A duracellnyuszi lelkesedésével bíró Répafej szerez egy megbízható furgont, amit lehetetlen lenyomozni, és ezt büszkén mutogatja meg Trishnek, bár a nő kikéri magának az automata sebváltót, viszont ennek kapcsán kiderül, hogy a rendőr fejből visszamondja Patricia Wikipedia-oldalát, például azt is, hogy Jessicát befogadta, mikor meghaltak a szülei. A szuperhősről való kérdezgetés nem esik jól Trishnek, aki ennek hangot is ad, és arra inti a new york-i Rambót, hogy talán tárgyalja ezt meg Jessicával, és elég mindenkinek annyit tudnia a másikról, hogy jót akarnak.

jessicasimpson.jpg

Malcolm totál ki van ütve, Jessica ránéz, de kap egy hívást Hope-tól. A lány készpénzt kér, de szuperhősünk nem szívesen ad neki, tudni akarja, hogy mi folyik itt. Egészen addig vonakodik, mikor egy nagydarab latino csaj nem hívja Hope-ot. Már majdnem elkaptam, újságolja a lánynak, oké, addig visszatartom a lélegzetemet, feleli Hope, és otthagyja Jessicát a picsába. A múltban Patricia és Jessica éppen casual dresst válogatnak, elvégre egy szuperhős nem jelenhet meg akárhogy az emberek színe előtt. Jessica elutasítja Trish minden ötletét, legyen szó ruháról, vagy éppen kódnévről. A ruha egy béna szerepjátékhoz illik, a kódnév inkább egy sztriptíztáncosnőhöz, és a maszk félrecsúszhat, sorolja. Aki ismeri a képregényeket, az mindenesetre vinnyogva röhöghet a sorozat egysorosait hallgatva.

patriciajessicaruha.jpg

Malcolm kimegy, Jessica már várja, és megy utána. A liftben stíröli egy darabig a zavart férfit, de az nem leplezi le magát. A következő pillanatban már a furgonban ülnek, Simpson és Jessica között még van idő egy kis vitára, majd Trish leinti mindkettőt. Amerika kapitánynak öltözött kisgyerekek között megy Malcolm a kijelölt cél felé, Jessica szorosan a nyomában jár. Most azonban nem a parkban van a találka Kilgrave-vel, hanem egy kicsit messzebb. Egy kipukkanó lufi fokozza a feszültséget, Jessica lefújná az egészet, Simpson megtagadja, úgyhogy szuperhősünk eltereli Kilgrave figyelmét, ami pont elég arra, hogy a rendőr bevigye a találatot az altatólövedékkel. Két tagbaszakadt alak jön ki, hogy számon kérje Jessicát, de a nő elintézi őket. Gyorsan beteszik Kilgrave-t a furgonba, a két figura pedig futva sem éri őket utol. Emlékeztetőként azért az eszméletlen Kilgrave-nek Jessica bemos egyet.

kilgravemalcolmloves.jpg

Leparkolnak a furgonnal a kijelölt helyszínen, de Jessica ekkor kapcsol, hogy nyomkövető van Kilgrave-n. Késő, mert követték őket, és két másik furgonból emeletes emberek szállnak ki, a kezükben teleszkópos sokkolóval. Mielőtt Trish indíthatna, kiütik, úgyhogy kénytelenek felvenni a küzdelmet a túlerővel. Simpson derekasan állja a sarat, Jessica is bevisz elég sok találatot, de nem sokkal később ledöntik a lábáról, és négy-öt sokkolóval szemben már ő is tehetetlen. Az akciójuk kudarcba fullad, Kilgrave-t elviszik a legények.

jessicasokkolo.jpg

Az egy hátramaradt embert Répafej bilincseli meg, miután meggyőződött arról, hogy Trishnek semmi baja. Patriciának lelkiismeretfurdalása van, mondván, hogy tök haszontalan az éles szituációkban, de Jessica letorkolja, hogy nem ért ahhoz, hogy miképpen kellene megvigasztalni, szóval bele se kezdjen a lelkizésbe. A foglyot Simpson veszi kezelésbe, meg akarja kínozni, Jessica viszont nem örül ennek, szerinte ez csak egy agymosott senki. Egyiküknek sem lesz igaza, mert kiderül, hogy a fickó valami cégnek dolgozik, akit Kilgrave megbízott, hogy őrizzék. Simpson kiverné a lelket is a csávóból, de Jessica emlékezteti arra, hogy rendőr, a jelszó: szolgálunk és védünk.

jessicatrishsimpson.jpg

Ennek szellemében állít be Malcolmhoz, akinél éppen egy drogdíler van, és mivel a pali nem tud pénzt adni, fegyvert fog rá. Jessica elveszi tőle a pisztolyt, és kihajítja a romos lakásból, de Malcolmot is a földre küldi, mire az közli, hogy még egyszer nem mentheti meg. Ugrunk is vissza az időben, mikor két alak próbálja kicsinálni Malcolmot, mire Jessica rövid úton elintézi mindkettőt. Kilgrave bukkan fel két dekoratív csajjal az oldalán, és megtapsolja az attrakciót. A két luvnyát elküldi, és azonnal elmekontroll alá veszi Jessicát. Kikérdezgeti erről-arról, például, hogy miért ment meg másokat, és jól kiröhögi, amikor azt feleli, hogy ezt csak azért csinálja, mert segíthetett valakin. Elhívja magával, és ott hagyja a vérben fürdő Malcolmot. A jelenben kibilincseli a férfit a fürdőszobában, akin kezdenek kijönni a függőség utáni leszokás tünetei. Az elmondja neki, hogy nem mindig volt ám szüksége Kilgrave kontrolljára, valamikor magától is elment fotókat vinni a drogokért cserébe. Jessica nekiáll lelkizni, amiről azt mondta korábban, hogy nem ért hozzá, szóval, ő most Kilgrave-vel harcol és te fiam nem teheted meg, hogy feladod, különben én fogok veszíteni. Jah, és azért nézel most így ki, mert azt akarta, hogy én szarul érezzem magam azok miatt, akiket megnyomorít, hogy a közelemben legyen, szóval szedd össze magad. Búcsúzóul még odadobja neki a drogot is.

kilgravejessicaelso.jpg

A következő képsorok Patriciát mutatják, amint a Simpsontól kapott pisztolyt tölti meg, majd Hope-ot intézi el este a latino nő. Kilgrave másnap reggel ébred fel, félig kómásan az altatótól. A fogából kivesz valamit, majd felhívja Jessicát és érdeklődik arról, hogy miért nem ölte meg, ha már beverte az arcát. Ja, és ha a narkós miatt haragszik rá, akkor jogtalanul teszi, elvégre úgyis függővé vált volna. Felajánlja Jessicának, hogy nem megy többet Malcolm közelébe, ha cserébe mindennap délelőtt tízkor küld neki egy képet magáról. Szuperhősünk leteszi a telefont, anélkül, hogy beleszólna, majd átmegy Malcolmhoz, aki viszont nem fogyasztotta el az este hozzávágott drogot. Ezt látva Jessica elküldi Kilgrave-nek a képet. A következő részben meglátjuk, hogy ez elég lesz-e neki.

jessicasms.jpg

 

Címkék: jessica jones
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.22. 11:07:38

Szerintem nem a fogából vett ki valamit, hanem a Jessica ütésétől meglazult fogát szedte ki :) (bár részletkérdés)
Egyébként öröm látni hogy David Tennant hogy lubickol ebben a szerepben :D

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.22. 12:39:28

@Hüpna: Szerintem is a foga lesz az, de mentségemre legyen mondva, hogy a hogyvoltokat párhuzamosan írom a nézéssel, és akkor még azt hittem, hogy valami adóvevőt húzott ki onnan. :)

Is 2016.03.22. 16:54:28

Nem, valóban a foga volt. De ki tudja, a veséhez hasonlóan egy passzoló fogat is gyorsan találhatna. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.22. 17:22:39

@Is: Neki aztán tényleg vigyázna a fogdoki arra, hogy véletlenül se fájjon :D
süti beállítások módosítása