Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 2x11 - Közös lónak... (18+)

2016. március 18. 11:00 - AaannnaaA

A jelenben zajlik a bírósági tárgyalás, épp Cole tesz vallomást arról, mikor Noah őrjöngve az öccsének ugrott és meg akarta ölni Whitney teherbe ejtése miatt. A vád ezt persze arra használja fel, hogy bizonyítsa, hősünk már régóta annyira gyűlölte Scottyt, hogy egyáltalán nem meglepő a későbbi szándékos gázolás. Gottliefnek csak egyetlen kérdése van: mit érez Noah iránt? Semmit – így Cole. Na persze, elszerette a feleségét, a könyvével tönkre tette a családja jó hírét… hihető.

Part One: Cole
A jegyesek úton vannak haza, hogy bemutatkozzanak a vőlegény édesanyjának, ami nem lesz egy egyszerű menet, lévén Cherry még a saját fiával szemben is rendkívül kritikus, szóval leendő menyét elsőre biztos nem fogja a tenyerén hordozni. A férfi azért ad pár tippet, amivel anyjánál jó pontot lehet szerezni. (Még egy beszélgetést sem tudnak anélkül végig vinni, hogy Luisa telefonja ne csörögne – mivel üzletvezető egy étteremben, főnöke folyton valami elintézni valóval hívja.) Oscar kajáldájánál térnek le, mielőtt behajtanának Montaukba, de az egykor telt házzal működő hely most le van zárva, épp árverezésre vár.

1.jpg

Hotelszobát vesznek ki, ahol kiadós szex után arról beszélgetnek, hogy Luisa idővel szeretné magát önállósítani, saját kajáldát nyitni, hogy többé ne főnök ugráltassa, hanem a maga ura lehessen. A lány ezután zuhanyozni menne, de nem jön össze, lévén nincs szappan a fürdőszobában, ezért egy pokrócba burkolózva kirongyol a folyosóra előkeríteni a takarítónőt.

Váltanak pár szót, mire Cole felugrik és a maga is kirohan a hang után: a hotel takarítónője nem más, mint Cherry. Kínosan feszengenek kicsit – Luisa sem egy szál plédbe tekerve remélte megismerni leendő anyósát, Cole pedig megrendül, amiért anyja dolgozni kényszerül, de a nő odébb áll, és ezzel a feszült légkör elszáll.

2_1.jpg

2_2.jpg

Valamivel később immár az asszony lakásában találkoznak, Cherry régi fotókat mutogat leendő menyének. Sajnálja, hogy már nincs meg a Ranch, tarthatnák ott az esküvőt. Nos, Luisa annyira nem bánja, végülis Cole-nak már volt ott esküvője…

A kedélyes beszélgetésnek Scotty megjelenése vet véget, az öcskös meglehetősen leharcolt állapotban lép elő az egyik szobából. Fel van dobva (nem csak a drogoktól), mert találkozik a befektetőjével, akivel megveheti Oscar árverésre váró kajáldáját. Bátyja kérdésére, hogy mégis honnan van lóvéja kiböki, hogy eladta a kocsiját, a hajóját és anyja is besegített (pff!), ám így is csak 37 ezer dollárja van, ami elég kevés ahhoz, hogy a millára tippelt helyet megvegye. Viszont úgy gondolja, befektetője a többi lóvét puszira hozzácsapja. Na persze. Tesója szerint inkább elvonóra kellene mennie ebből a pénzből, mire Scotty megsértődik, testületileg elküld mindenkit a francba, aztán olajra lép. Cole rákérdez édesanyjánál, hogy miért pénzeli a nyilvánvalóan drogos fiacskáját, mire az kikéri magának a kérdést is.

3_1.jpg

3_2.jpg

Az előbbi szóváltás ellenére Luisa, Cherry és Cole közösen jöttek el a Butler-házba, merthogy itt dolgozik a menyasszony édesanyja – egyrészt megismerkedik a két szülő, másrészt tervezgetik a fiatalok esküvőjét. A beszélgetés egy pontján megjelenik Margaret is, láthatóan nagyon szereti Mirandát – Luisa édesanyját –, aki 30 éve dolgozik náluk. Megpendíti, hogy a házban rendezhetnék az esküvőt, minden költséget áll, ám a fiatalok erről nem akarnak hallani. Az öreglány elnézést kér, nem akarta rájuk erőltetni az ötleteit, bár úgy néz ki Mirandával már eltervezték.

A beszélgetés közben aztán elhangzik Cole vezetékneve, mire Margaret meglepődve rákérdez: ugye nem maga ejtette teherbe az unokámat? Na ettől megfagy a levegő. Nem – így a válasz – az az öcsém, Scotty volt. A satrafa tovább üti a vasat: akkor bizonyára maga fogott fegyvert Noah Solloway-re. Ettől konkrétan antarktiszi szelek kezdenek fújni, ezért Cole úgy dönt, ideje asztalt bontani. Margaret elnézést kér, végülis az élet az utóbbi időben megtanította, hogy egy őszinte bocsánatkérésnél kevés célravezetőbb dolog van. Pff!

4.jpg

A fiaskó után a leendő házaspár a part egyik kieső részén ücsörög egy padon, édességet majszolnak és beszélgetnek. A férfi felveti, hogy lépjenek le Vegasba, házasodjanak ott össze, de a nő nemet mond. Cole erre felveti, hogy akkor a parti kajáldában tartsák az esküvőt. Abban, amelyik majdnem összedől? Igen, csak előbb vegyék meg, és újítsák fel – úgyis épp árverezik, olcsón hozzá lehetne jutni. Luisa nem túl lelkes, mert Scotty eléggé őrült ahhoz, hogy ne legyen kedve közös bizniszben kerülgetni.

Ám Cole úgy gondolta, kihagyja az öcsköst a buliból, mert valóban nincs olyan állapotban, hogy egy ilyen hely vezetéséhez érdemben hozzá tudna tenni. Neki persze nincs annyi pénze, hogy megvegye – az Alison házából kapott lóvéhoz nem akart ugyan hozzányúlni, de ez esetben kivételt tenne, de ez is csak a felére lenne elég. És a másik fele? Hát, az magától Alisontól jönne, a férfi szerint bele fog egyezni. Luisa egyáltalán nem rajong az ötletért, részben féltékenység miatt. Ura elhessegeti az aggodalmait, és kijelenti, ha nem akarja, hát nem vágnak bele. De akarja, az önállóság jó ötlet, még a Alisonnal együtt is.

5.jpg

Másnap megtartják az árverést, az egykori házaspár közösen licitál, és 1,4 millerért megveszik a helyet. Örömködésre viszont nem marad sok idejük, mert betrappol a meglehetősen ramaty állapotban lévő Scotty, aki keblére öleli mindkettejüket, amiért megvették Oscar kajáldáját – neki ugyan nem jött össze, hogy befektetőt találjon, általuk viszont mégiscsak összejött a biznisz. Cole gyorsan lehűti: nem fogadja el a 37 ezer dollárját, nincs olyan állapotban, hogy bevegye az üzletbe. Az öcskös totálisan kiborul, az egész az ő ötlete volt, nélküle nem is tudnának róla (jogos), szóval elég nagy szemétség kihagyni belőle. Pláne, hogy helyette Cole az ex-feleségében bízik meg, aki egy hazug, és akiről ha megtudná, amit ő tud, összeomlana a világa. Baszki, még képes és belóbálja, hogy szerinte Alison lánya Cole-tól van.

Bátyus nem várja meg, hogy végigmondja amit akar, levág neki egy akkora jobbost, hogy a padló adja a másikat. Amikor azonban a székek között elterült Scotty pityeregni kezd megszánja, és megígéri, ha végigcsinálja a rehabot beveszi a bizniszbe. Beleegyezés után lehet is a drogost az autóba lapátolni, és elszállítani a helyszínről. Mikor útközben Cole rákérdez, hogy mit akart mondani, ami felforgatná az életét, nem érkezik válasz, mert öcskös bevágta a szunyát.

6_1.jpg

6_2.jpg

Part Two: Noah
Hősünk hajnalok hajnalán ébresztőórára kel, kivánszorog a konyhába, készít magának egy kávét, aztán becsekkol a fürdőszobába – ideiglenesen ez lett berendezve dolgozószobának (a korábbi dolgozó ugye most a gyerekszoba). Felcsapja a laptopot – már az ötödik fejezetet írná az új regényből, de nem megy, annyira fáradt, hogy bealszik egy halom könyv tetején. Alison ébreszti, aki beugrik a zuhany alá, és közben kéri, hogy beszéljenek pár szót. A férfinak nem igazán van kedve, plusz siet, inkább majd este randiznak egyet, és akkor beszélnek. Addig is sok sikert kíván az asszony mai vizsgájához, azzal balra el.

Harryvel találkozik, az új könyvéről vitatkoznak. Nem, idén nem fog megjelenni, és jövő év elején sem valószínű, egyszerűen a család mellett nincs ideje írni. Oké – így az ügynök – de azért ha lehet ne küzdjön vele tíz évet, különben elfelejtik a nevét is, hiába a korábbi sikerek. Sőt, van egy még jobb ötlete: írja meg a „Descent” folytatását, az embereket érdekelné. Az elsőt úgyis olyan gyorsan megírta, ez sem okozhat gondot. A férfi tiltakozik, ő mégsem ponyvaíró, de Harry szerint erre ne vegyen mérget.

7_1.jpg

7_2.jpg

A némileg lelombozó beszélgetés után Noah virággal a kezében Alison sulijába megy, hogy a vizsga végén még elcsípje, ám szembesülnie kell azzal, amit mi már sejtettünk: hősnőnk feladta az oksolát – méghozzá már hat hete – és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, sőt otthon sincs, és a mobilját sem veszi fel. Ekkor üzenetet kap a telefonjára, amitől totál begőzöl, kocsiba vágja magát, és Montauk felé veszi az irányt.

Azon belül egy kocsmába rongyol be, ahol a pultnál Oscar ücsörög – ’jóakarója’ fotót küldött ugyanis, ami Alisont és Cole-t ábrázolja a mai árverésen. Gyanítom leginkább az a baja, hogy elvitték az ő kajáldáját; az extra jóság, hogy viszonzásul ilyen módon mindkettejükbe bele tud rúgni. Van képe rákérdezni lyuksógoránál, hogy ugyan melyikük pénzéből fizette Alison az árverésen a részét, Noah meg amilyen hülye el is mondja, hogy a sajátjából (ez mégis miért tartozik erre a faszra?). Mondjuk így legalább megtudjuk, hogy Alison és Noah még mindig nem házasok. A jó hírek örömére isznak egyet, közben Oscar kiosztja hősünket, amiért még mindig nem ismerte ki kedvesét, szerinte ugyanis a nőnek egyáltalán nincs szíve.

8.jpg

A kocsmai közjáték után Max-hez hajt, eddig nem is tudtuk, hogy haverjának nyaralója van a környéken. A kéró király, tulaja azonban meglehetősen lepukkant állapotban szteppel benne. Noah elrebegi, hogy mi a helyzet, mire barátja rövid hegyibeszédet tart a kapcsolatok mibenlétéről – na pont ez az, amit nem akar hallani.

Erre Max kérdez egy meredeket: mióta ismerjük egymást, állandóan megbeszéljük a dolgainkat, téged nem zavar, hogy mostanában leginkább a te problémáid vannak terítéken, és sosem kérdezed velem mi van? Aúúú, ez durva! Noah elnézést kér, rákérdez barátja közérzetére, mire az elüti a választ és visszatér a kiindulópontra (jogos, egy kikényszerített „veled mi van?” kérdésre én sem akarnék kiselőadást tartani). Max viccesen odavágja, hogy haverja esetleg térjen vissza Helenhez, ám oda már nem lehet, lévén ex-feleségének komoly kapcsolata van. A férfi annyit kérdez erről az új viszonyról, hogy Noah-nak még saját gondjain át is feltűnik, hogy ez nem sima érdeklődés, mire cimbije kiböki: igen, lefeküdt Helennel.

9.jpg

Na ettől robban a bomba (mondjuk nem feltétlenül értem milyen alapon), hősünk Max fejéhez vágja a poharát, még jó, hogy nem talál. Elég drága darab volt, de mindegy. A férfi bevallja, hogy mindig is szerette Helent, de ő csak harmadik kerék volt a pár mellett, ám mikor Noah eldobta a szeretett nőt (kétszer), ő remélte, hogy itt az alakalom, és végre együtt lehetnek, szeretheti, és megadhat neki mindent. De nem kellett neki, akkor (még) a volt férje után vágyott. Max nem is érti, soha sem kellett igazán a nőknek, pedig mindent odaadott; Noah pedig mindent elrontott, mégis két kézzel kaptak utána.

Barátja erre kiosztja: Max azt hiszi, hogy mindenkinek megvan az ára, ezért pénzen akart szeretetet venni, de ez nem járja. Az említett ötvenezer dolcsit is azért adta, hogy megkönnyítse Noah életét, ezzel téve szabaddá az utat, hogy megdughassa a feleségét – erre nincs ellenérv, de nem is lehet, emlékezzünk, egyértelműen ez volt Max szándéka. Utolsó húzásként Noah még a fejéhez vágja, hogy a pénze nélkül cimbije egy senki, majd elrongyol. Nyilván a barátságuknak ezennel vége.

10.jpg

Útközben ismét az álma gyötri, amiben Alisont elgázolja, gyanítom a mérge miatt, meg mert a helyszín pont olyan, mint ahol az álma történt. Azt haluzza, hogy a nő az út közepén sétál, erre rálép a gázpedálra (bezony!), aztán megszólal a mobilja, ez kijózanítja, fékez és félre rántja a kormányt. Alison hívja, így nemsokára Oscar egykori kajáldájában látjuk őket viszont.

Kedvese meggyónja, hogy megvette a helyet, és kissé meglepődik, mikor kiderül, hogy nem mond újat. A férfi nem bírja lenyelni a békát, hiába bizonygatja Alison, hogy ez egy jó biznisz, a haszonból még arra is futná, hogy urának ne kelljen tanítania, hanem teljesen a könyve írására koncentrálhasson. A lényeg is kibukik végül: Alison megint lefeküdt az exével? Hát nem. Nem azért csinálja. Hanem mert keresi önmagát, hogy mi akar lenni, hogy mit akar kezdeni az életével, és most úgy érzi, hogy nem orvos szeretne lenni, hanem étteremtulaj. Aham. Plusz hiányzik az otthona, szeretne majd rendszeresen több napot itt tölteni a kislányukkal – fogalma sincs, ez logisztikailag hogyan kivitelezhető, de azt reméli ők ketten találnak valami megoldást rá.

11_1.jpg

11_2.jpg

A jelenben a vád új tanút óhajt meghallgatni, amin Gottlief eléggé kiakad, lévén volt pár hónapjuk, hogy a tanúikat összevakarják, ezt miért most kukázták elő? Hát azért, mert előző este önként telefonált az ügyészségre, és ők a meghallgatása mellett döntöttek. A bíró elfogadja, a tanúk padján pedig megjelenik Max.

Kérdésre elmondja, hogy a baleset estéjén, fél tizenegy körül Noah megjelent a nyaralója felhajtóján, de nem kopogott be – nem égtek a lámpák, azt hihette nincs otthon. Amúgy is olyasmit művelt, amihez nem volt szüksége társaságra: mikor kinézett az ablakon látta, hogy barátja a kerti slaggal mossa a kocsija elejét, majd szó nélkül elhajt. Utána megvizsgálta a helyet, és látta, hogy vért tüntetett el róla. B+!

Szavazzunk megint, ha már így belejöttünk... Pozitív, negatív és pesszimista válaszlehetőségek a kézenfekvő kérdésre:

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Affair
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.03.18. 11:45:01

Nekem az nem világos, hogy ha Cole felgyújtotta a házukat, akkor hogy tudták eladni? Vagy kihagytam valamit?

AaannnaaA 2016.03.18. 11:52:59

@Gabba: Na igen... Mondjuk itt igazából a telek a lényeg, a jó fekvése, szóval az sem kizárt, hogy azt adták el jó pénzért a tűz után. Vagy az írók csak simán el...ták.

Pácsó Ármándó 2016.03.18. 12:15:23

@AaannnaaA: Köszöntöm az aranytollú hogyvoltírót abból az alkalomból, hogy mindkettes lovas címmel jöttünk ki :-)
süti beállítások módosítása