Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones – 1x04 Avagy 99 barát

2016. március 15. 09:00 - Qedrák

Arcok sokaságával kezdünk, akik özönlenek ki a metróból, miközben Jessica arról elmélkedik, hogy bárkiből lehet Kilgrave önkéntes fotóművésze, aki a nyomába ered. A képek alapján néhány helyszínt fel is keres, amikor telefont kap. Az irodája előtt egy Audrey nevű nő várakozik rá, és egy ügyvéden keresztül ismerte meg a címet. Jahm, és be akarna menni az irodába, mert a folyosón Malcolm annyira be van állva, hogy nem találja a saját kulcsát. Jessica helyette is kinyitja az ajtót. A nő az irodában folyamatosan dumál a kapcsolatáról, szuperhősünkön viszont látszik, hogy baromira nem érdekli a sztori. Audrey közben felméri az irodát, minden sarkot megnéz, és még azt is el akarja magyarázni, hogy mit jelent az in flagranti kifejezés, mert ugye úgy kell lekapnia a férjét. Jessica gyanakszik, virágnyelven rákérdez Kilgrave-re, de végül előhúz egy szerződést.

jessicaaudrey.jpg

Trish szakítja félbe az üzletkötést, mert Simpson meg egy másik rendőr az ajtaja előtt van, tuti, hogy Kilgrave küldte őket oda, hogy kinyírják, vélekedik. Jessica beküldi a barátnőjét a pánikszobába, és megígéri, hogy ő is el fog menni. Mire megjelenik, Simpson már egy kossal próbálja feltörni az ajtót. Jessica gunyoros mosollyal nyugtázza, hogy nem Kilgrave áll a dolog mögött, hanem az, hogy az őrmester azt hiszi, hogy megölte Trisht. Kinyitja az ajtót, minden rendben, közli, és a másik rendőr ezt nyugtázza is, Simpson viszont teljesen meg van zavarodva, főleg akkor, amikor Trish megmutatja neki a lila nyakát. A fakabát nem igazán érti az egészet, Jessica pedig megpróbálja eljátszani a pszichológust, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A pali fogadkozik, hogy ő majd segít megállítani Kilgrave-t, mert a különleges alakulatoknál szolgált, de Jessica úgy utasítja el, mint egy random közép-ázsiai köztársaság választási bizottsága az aktuális népszavazást.

simspon.jpg

Jessica ráveszi Trisht, hogy élő egyenes adásban kérjen bocsánatot Kilgrave-től, amit a nő olyan arccal tesz meg, mintha csukamájolajat etettek volna vele előzőleg. Az adást követő beszélgetésben Jessica gratulál neki, és megjegyzi, hogy a színészi alakításáért kapott díjat, de az önundortól még mindig kizökkent Trish csak annyit jegyez meg, hogy az anyja előtte lecumizta a fél zsűrit, nem volt nehéz dolga nyerni. Közben azonban észrevesz egy fotóst, és már-már letámadná, de kiderül, hogy ártalmatlan a fickó, és csak a nejére villogtatta a készüléket, viszont az eset után Jessica kénytelen kitálalni Patriciának a megfigyelésről. A nap zárásaként törölgeti a Lukácsról készített képeit.

jessicatrish.jpg

Hogarth éppen alkudozik, de Jessica bemegy az irodájába, és Pam sem tudja visszatartani. Most buktam egy ötven millió dolláros bizniszt, közli tömören az ügyvédcápa a szuperhőssel. Jessica arról tudakozódik, hogy vajon ismeri-e Audrey ügyvédjét, és kiderül, hogy igen, mert a válóperét is ő intézi. Ez megnyugtatja, Hogarth további szövegelésével pedig nem törődik, úgyhogy a következő pillanatokban már Audrey férjét követi, miközben két ház között támaszkodik ki a magasban, és Trish-sel tereferél a telefonban. Elhangzik az a fontos információ, hogy Kilgrave maximum 10-12 óráig kontrollálja az embereket, sőt, az is eszébe jut Jessicának, hogy hozzáférhetne a köztéri kamerákhoz. Fel is hívja Simpsont, hogy segítsen neki, mire a túlbuzgó rendőr igent mond a törvénytelen adatgyűjtésre.

jessicahazfalak.jpg

Hogarth és Pam egymással andalognak az utcán, bár az ügyvédnek így is folyamatosan a munka jár a fejében. A kedvenc éttermében azonban összefutnak Wendyvel, aki elmondja, hogy hát Jeri Hogarth bizony itt jegyezte el őt, és elmeséli a részleteket. Válaszul megkapja, hogy soha nem lesznek már egy pár, de Pam azt mondja a főnökének és egyben a szeretőjének, hogy menjenek inkább máshová. Jessica követi Audreyt egy kihalt épületbe, de csak az derül ki, hogy a nő ott privát lőgyakorlatokat vesz ordító hangfalak társaságában.

hogarthwendypam.jpg

A következő helyszín megint Hogarth irodája, és tele van emberekkel, akik azt mondták, hogy Kilgrave áldozatai, de Hogarth nem törődik velük, csak közli Jessicával, hogy derítsen ki valamit Wendyről. Amikor az tiltakozik, az ügyvéd emlékezteti a szívességre. Következnek a névtelen Kilgrave-áldozatok beszélgetős körei, rengeteg nyomasztó arccal. A legtöbben minden baromságot kitalálnak Kilgrave-ről, de egy-két momentum ismerősnek tűnik a korábbiakból. Végül a sok történet közül egy palié emelkedik ki, aki egy márkás öltönyt adott Kilgrave-nek, és beszámolt a teázásáról meg a brit akcentusáról. Amint végzett az összes betérő idegen meghallgatásával, a csoportjukat hátra hagyja, hogy beszélgessenek egymással, támogassák egymást. Hogarth egy kicsit vitatkozik is vele, hogy miért megy el, és azt is megjegyzi, hogy milyen kár, hogy Kilgrave az ő oldalukon a képességeit, de Jessica csak kiborul a pragmatikus megjegyzéstől.

jessicahogarth.jpg

Szuperhősünk hazafelé tart, és minden humanoidra gyanakszik, mikor Simpson a kezébe nyomja az ezer órára rúgó felvételt. A rendőr is kissé paranoid, mert Malcolmot is Kilgrave kémjének nézi, amit Jessica baromságnak vél. Simpson magyarázkodna, Jessica viszont rövid úton beajánlja a csoportot. A felvételek átnézésre sokáig tart, és nem vezet eredményre, pedig lelkesen nyakalja közben üvegből a whiskeyt. Kilgrave egy néger kislányon keresztül üzeni meg neki az utcán, hogy Patricia biztonságban van, nem kell paráznia, Jessica viszont a lelket is kirázná a lányból, hogy megtudja, hogy merre jár Kilgrave, de csak az ideges édesanya érkezik meg, és kénytelen továbbállni.

jessicakislany.jpg

Patricia Walkerhez Simpson érkezik vendégségbe, de a nő nagyjából olyan szívesen látja, mint a Fradi B-közép egy lila sálas drukkert a hazai szektorban, és nem engedi be. Végül átveszi az ajándékot, de csak úgy, hogy a férfit a folyosó hátsó fertályára küldi. Kiderül, hogy a dobozban egy pisztoly van, amit Simpson illegálisan adott át. Jessica végül követi Audrey férjét, Carlót, aki egy csokor virággal az otthonától egészen eltérő irányba igyekszik, szuperhősünk pedig saját bevallása szerint megerősítést nyer abban, hogy jobb szinglinek maradni. A férfit követve könnyedén felugrik az első emeletre, mert még mindig tart attól, hogy ez Kilgrave csapdája.

jessicakemlel.jpg

A takaró alatt szeretkező pár figyelése közben éri a telefon Audreytól érkezik a telefon, hogy merre jár, de Jessica némi szünetet követően rájön, hogy Audrey a szomszéd szobában van. Rátöri az ajtót Carlóra és a nőre, aki egyből pisztolyt szegez rá, de Jessica közli, hogy ő golyóálló. Audrey meglövi, és elmeséli, hogy a lézerszemeiről is hazudott Gregorynak, mikor átadta neki az idézést, jah, és amúgy ők az ügyfelei. Minden világossá válik, itt bizony senki nem Kilgrave embere, hanem két szuperhős-gyűlölő figura, amiről Audrey levág egy kisebb szónoklatot is az anyja haláláról, amit a Bosszúállók okoztak az egyik akciójuk mellékhatásaként. Jessicát ez nem hatja meg, és szétveri az egész lakást, de igen alaposan, miközben a két normálhumán-soviniszta figura majdnem összehugyozza magát a félelemtől. Jessica búcsúzóul még elmondja, hogy kilencvenkilenc hasonló szuperhőst ismer, akik mind utálják a hozzájuk hasonló gyilkosokat, szóval ne próbálkozzanak többet.

audreycarlo.jpg

Otthon gyorsan lezuhanyozik, és látjuk, hogy a golyó csak súrolta őt, majd átnézi a támogató csoport tagjainak aktáit. Ezalatt Simpson és Trish beszélgetése érdekes fordulatot vesz, mert már jó régóta tarthat, mire látjuk őket. Ismét szóba kerül Patricia anyja, meg az is, hogy a férfi felgyújtott egy Barbie-házat, hogy a G. I. Joe-figuráival megmenthesse a babát, de ez is arról szólt, hogy embereket akart menteni, ahogy mindig is. Végül Trish beengedi Simpsont a lakásba, ami egészen meglepő fordulatnak tűnik azok után, hogy meg akarta ölni.

trishsimpson2.jpg

Jessicát Hogarth értesíti, hogy a támogató csoportjába újabb emberek mentek, de az visszautasítja, hogy az az övé lenne. Végül egy férfi meséli el, hogy milyen volt, amikor Kilgrave beszállt hozzá, és sofőrként használta. Elvesztette az egész családját. Jessica megszakítja a terápiás beszélgetést, és kikérdezi a férfit arról, hogy látott-e embereket képeket vinni neki, de egy kék-fehér sálas fickó feltűnt neki. Szuperhősünk rohan haza, és másnap délelőttig nézi a kamerafelvételeket, rengeteg pia elfogyasztása közben, eleinte eredmény nélkül. Végül meglátja a figurát, és siet is át a szomszédba, ahol megtalálja a saját fotóját. Malcolm volt az, őt használta ki Kilgrave, Jessica pedig könnyezve veszi ezt tudomásul. Ezzel a felismeréssel zárul a rész, a jövő héten folytatjuk!

tamogatocsoport.jpg

Címkék: jessica jones
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.03.17. 09:08:20

Kár hogy nem vásárolta meg az AXN vagy a Viasat3, tudnám nézni szinkronnal.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.17. 11:10:44

tetszett, ahogy leszedte a keresztvizet is mutánsgyűlölőékről :D Olyan szép pillanat volt, amikor még egy szuperhősnek is elszakad a cérna, és egyszerűen a hócipője tele lesz a mindenért mást hibáztató rövidlátóékkal :) Jól esett nézni, na :)

Is 2016.03.17. 12:51:50

@Hüpna: Igen. Ráadásul ahogy kifejtette, hogy ő meg egy ittas sofőr miatt vesztette el a szüleit, akkor most verje agyon az összeset?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.17. 14:53:05

@Is: és hány ilyen helyzet van az életben, amikor úúúúgy odacsapnál egy hasonló kaliberű, elvakult hülyeségeket nyomató emberkének, aki - jó esetben- "csak" halálra idegel a baromságaival, és nem ront az életedre. Talán ezért is esett olyan jól nézni :) Meg hát idegbeteg asszonyka csak arról az "apróságról" feledkezett meg, hogy az általa citált esetben az általa gyűlölt, és az anyja haláláért hibáztatott mutánsoknak volt köszönhető, hogy a Földet nem rohanta le egy idegen faj (Bosszúállók 1 főcsatája) ....de anyuci meghalt egy összedőlő épületben, ki a hibás? Persze, hogy a "gonosz mutáns" -.-
süti beállítások módosítása