Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 10. hét

2016. március 14. 16:00 - lulu1.0

Bandi az utolsó napjait tölti a kórházban. Lelkiekben a teljes összeomlás szélén áll, hiszen olybá tűnik, a kutyának sem fog hiányozni. A kórház költségvetésének megnyirbálása katasztrófát ígér, így Péter Roland elé járul. Szeretné meggyőzni, hogy ne vegye le a kezét a kórházról. Roland alkut ígér. Amennyiben Péter kirúgja Kellert, máris visszanyitja a pénzcsapot. Péter ezt követően Nándinál is bepróbálkozik némi önkormányzati támogatásért, de merev elzárkózás a válasz. Barbaráék szövetkeznek azzal kapcsolatban, hogyan játsszák át Nándi kezére a kórházat. Elvira úgy dönt, hogy Patrícia még nem elég megbízható, hiszen csak egy rezidens, aztán persze kiderül, hogy nem így van. Megismerkedhetünk egy új magyar kifejezéssel, a szőrdisznóval.

10_het_1_bekezdes.jpg

Bandi átverés áldozata, amikor is azzal szembesül, senkit sem érdekel, hogy távozik hőn szeretett kórházából. Természetesen miután már kellően elkeseredett, megjelent mindenki, volt torta meg könnyek, hiányozni fogsz, látogass meg minket sűrűn vallomásokkal spékelve. Az új helyen sem indul zökkenőmentesen a karrier. A túlvezérelt biztonsági őr nem szokta a napközbeni meccsnézést. Annyira megviseli, hogy még nem érkeznek nyakra-főre a fizetős szereltetni vágyó kuncsaftok, hogy magánakcióba kezd. Úgy gondolja nincs annál jobb tovább képzés, mint hogy szétszereli a saját mosógépüket, hogy aztán kigyakorolhassa annak összerakását. Talán senkit nem lep meg a fordulat, nem fog menni elsőre, sőt, még egy blúz is áldozatul esik.

10_het_2_bekezdes.jpg

Péter kirúgja Kellert. Nándinak ez nagyon rossz hír, hiszen az egyetlen megbízható sakkfiguráját lökték így le a tábláról. Barbarával arra jutnak, lapot kell húzni arra a bizonyos tizenkilencre. Talán azzal, ha sikerül elhitetniük a nagyvilággal, hogy valóban egy párt alkotnak, Keller kirúgása ellenére is elveszik Roland kedvét attól, hogy a továbbiakban biztosítsa a kórház zökkenőmentes gazdasági működését. Megy az agyalás, miként lehetne ezt úgy tálalni, hogy ne legyen nagyon direkt és áttetsző. A legjobb ötletnek azt vélik, hogy Barbara produkáljon szívrohamot, hol máshol, mint Nándi lakásán, érkezzék a mentő, terjedjen a pletyka a nővérkék hathatós közreműködésével, hiszen színház az egész világ.

10_het_3_bekezdes.jpg

Bandi nem csak a mosógéppel kerül közelebbi kontaktusba a héten. Hannácska rábízza gyermekkorát idéző, szívéhez közel álló festményének keretcseréjét. Egy átitalozott éjszakán Bandi, Böbe, Gyöngyike és annak udvarlója hahotázva, egymás szavába vágva műértenek. Briliáns kifejezéseket vonultatnak fel annak kapcsán, vajon mit is akarhatott kifejezni a művész, mit láthatunk valójában a képen. Azt hiszem a szőrdisznó nyert, legyen az bármi. Bandi addig-addig méltatja az ecsetkezelést és a rejtett művészi értéket, hogy egy óvatlan pillanatban sikerül szó szerint belegyalogolnia a műbe. A kétségbeesés kijózanító hatású. Gyöngyike ki is találja a tuti megoldást. Szabi lesz az, aki az éjszaka közepén, álmából felébresztve majd megfesti az oly szeretett kép hű mását.

10_het_4_bekezdes.jpg

Mindeközben a kórházban Barbarát szívroham-reflux-pánikbetegség szentháromság gyanújával vizsgálják. Persze, hogy a hírre befut mindenki, aki számít. Nándi már eredetileg is ott topog, hiszen újdonsült szerelme az áldozat, Roland is jő, mert neki meg mégis csak a volt csaja, Betty még haza se ment, Barbara apja, Pongrácz doki meg ugye bentlakásos. Minden adott egy jó kis csetepatéhoz. Eme lélektani ponton kezdhet el valami furcsa, de ja vu érzés derengeni minden volt és jelenlegi Dallas rajongónak. Itt ugyan nem egy már kinyírt szereplőt hoznak vissza az alkotók az élők sorába, de a TV2 Barátok köztjében igenis nagy húzásnak számít, hogy az utolsó snittben megtudhatjuk, minden, amit a héten láttunk ÁTVERÉS. Végig az orrunknál fogva vezettek minket. Jogosan értetlenkedhetünk, mégis mé’?

10_het_5_bekezdes.jpg

Roland és Betty szerelme, az összes cécó nagy büdös kamu. Itt miden csak azért történt, hogy Nándinak bevigyék a kegyelemdöfést és csőbe húzzák. Egyet nem értek csupán, mi szükség volt ehhez egy ilyen minden részletében alaposan kidolgozott képi megjelenítéshez? Vajon csak a mesterhármas volt benne ebben vastagon, vagy minden hozzájuk közel álló szereplő is tudott az igazságról. Bárhogy is tálalják a jövő héten, olybá tűnik, hogy az írók menet közben gondolták meg magukat és tereltek vissza mindent az eredeti kerékvágásba. Ugyan nem találkoztam ilyennel a hálón, de ha valaki azt mondaná, a rajongók petícióban követelték, hogy ezt az erkölcstelen nővér-húg-közös pasi szálat most azonnal töröljék (!!!), fenntartások nélkül elhinném.

 

Címkék: jóban rosszban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása