Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x07 Bűnös város

2016. március 10. 12:59 - Pácsó Ármándó

Elérkeztünk a hetedik részhez, ez már a sűrűje! Hogy is szoktuk kezdeni? – kérdezem a kedves olvasóközönségemet. Visszatekintés az előző részekbe és főcím! – vágja rá egy szemfüles kis copfos az első sorból. Ügyi vagy, tessék egy pirosponty! A többiek pedig a TOVÁBB gomb után megtudhatják, hogy …

1.jpg

Áll egy ifjú lányka a réten, virágfürtös leányka a réten. Na jó, helyesbítek! Max áll egy kopár New Providence-i völgyben, ötven fokban és Anne Bonnyt várja, aki hamarosan megérkezik a megbeszélt találkára. Délben, kelet felől, lóháton. Kedvenc vörösöm nem érti, miért fogták el barátját. A rózsaszín részek tulajdonosa felvilágosítja, hogy a spanyolok mindent tudnak és ha nem …, akkor …, és ezért kell visszaszolgáltatnia a részét a kormányzónak. (Rutinos olvasóim már kívülről fújják a hiányzó részek megfejtését). Pengés kisasszonyt annyira érdekli Rogers szorult helyzete, mint egy csigahányás, ezért a főprosti megtoldja egy hazugsággal mondanivalóját: Jackket kínozzák és már nem sokáig bírja, ezért jöttem el én az érdekében. Anne sommásan fejezi ki véleményét volt barátnője önzetlen közbenjárásáról: Jöjjön létre húsod baktériumos tevékenység hatására történő, főleg fehérjéket tartalmazó ammóniaképződés közbeni bomlása. Max erre megesküszik neki, hogy ha visszaadja a pénzt, szabadon engedik fiúját. Visszatérve Nassauba jelent Woodesnak és Eleanornak, még pár nap és megvan a hiányzó lóvé!

2.jpg

A Rabszolga-szigeten a főnökasszony még sohasem hallott Dörzsölt Rackham kapitányról. (Csak kéne az a törikönyv bejegyzés, Jack!) Gyűlés van megint, a királynőn kívül ott a fiatal Vane a macsók képviseletében, Flint a zöldszeműektől, Silver a féllábúaktól, Billy a jóképűektől, Négerbaba a bögyösöktől és NagyBenga a helyi erőktől. Felvilágosítják, hogy Jacknek és drágaköveinek megszerzése a jelenlegi legjobb esélyük a helyzet irányítására (spanyolok, hiányzó kincs, duli-fuli, Nassau porigágyúzása, stb.) Kalózflottát ígértek ugyan, de az nem jött össze, ezért változott a terv. Az angol haditengerészetet le kellene győzni, egyetlen hajóval ez macerás a tengeren – érvel tovább jogosan az asszony. Ezért is gondoltuk, hogy nem ott kellene – válaszol a kapitány. Csapdát állíthatnánk például magas hegyek, fák között, hol a tenger … , vagyis itt a szigeten! Állj! – komorodik el az uralkodónő – innentől négyszemközt akarok beszélni az ötletgazdával.

3a.jpg

3b.jpg

Természetesen Flint marad vele, aki hozzáfűzi még az elhangzottakhoz, hogy kb. 1500 hivatásos katonát kellene leamortizálniuk és hajóágyúkból is rengeteget. Egyelőre nincs ötlete arra, hogy konkrétan hogyan, hiszen kevés a felszerelésük és az emberük. A helyi bukmékerek 1:10-hez esélyt adnak nekik, de muszáj belefogni, mert ez az arány csak romlani fog. Az asszony enyhén szólva nincs meggyőzve, de belátja, hogy csak előrefelé tudnak menekülni, ezért felfedi, hogy a még mindig haldokló Scott király Nassauban őriztet egy fegyverszállítmányt, azt lécci szedjék össze. Csak úgy nem fogják a beépített négerek a sápadt kezükbe adni, ezért velük megy Madi lánya, akinek viszont igen. És teljes jogú társként szeme-füle-szája-keble lesz, innentől kettős irányítás lép életbe az akcióban.

4a.jpg

4b.jpg

Az Erőd börtönében nyirkos és hűvös az éghajlat, köhög is az őr becsülettel. Ez valami új divat lehet a helyi fegyveres erőknél, ő már a negyedik beteg pár óra leforgása alatt. Ez onnan tudhatjuk, hogy Rogers felkeresi Rackhamet a cellájában és útközben találkozik a lázas katonával. Bent azzal biztatja a rabot, hogy szerelme hamarosan visszaadja a részüket, aztán szabadon távozhat. Ez az angolok érdeke is, egy sokáig raboskodó és megkínzott kalóz felbőszítené a kalózlakosságot, ő pedig továbbra is makulátlan hírű szeretne maradni. Jack rögtön leveszi, hogy hazudtak csajának a cél érdekében és rámutat: A kormányzó ezzel a lelki terrorral Anne felé, ugyanolyan gonosztevő, mint aki kalózkodásra adta a fejét.

5.jpg

A gúnárnyakú komorna a városban konspiráltan beszél a spanyol mesterkémmel, Juan Antonio Grandallal (JAG). Elárulja neki, hogy másnap kerül sor a fogoly-kincs cserére, aztán vihetik az egészet vissza Havannába a szivarok és Castrók földjére. A kígyónyelvű kém örül a híreknek, de még hozzáteszi: Nem kötelező, de jól venné ki magát, ha a kikiáltanák egyedüli bűnbaknak Rackhamet és visszaadott pénz mellé odaadnák ajándékba a spanyol királynak. Mrs. Hudson ezt már határozott utasításként továbbítja Rogers felé. A kocsma irodájában Max feldúlva panaszkodik Eleanornak: Ő megesküdött Anne Bonnynak, hogy párját elengedik! Régi-új barátnője a kormányzót védi, nem tehetett mást az a szép ember. Ebbe az ideges hangulatba toppan be Featherstone valami könyvelési kérdéssel, de érzékeli a feszültséget és elnézést kérve lelép. A fekete hajú a bor után nyúl, tölt a szőkének is és arra kéri, ne nyírják ki a vöröst, ha rájön az átverésre. Amaz megnyugtatja, ezt már lebeszélte a főnökével. Szomorúan alakulnak a dolgok Jack számára, de felcsillan egy reménysugár. A volt kormányos elgondolkozva nézi az ajtót, amin át az imént távozott. Nincs ez még teljesen lejátszva kalózpajtik!

6a.jpg

6b.jpg

Nem csak Anne nagy Gandalf rajongó, hanem Flint is, a Rozmár parancsnoki kabinjában rögtönzött haditanácsban kifejti, hogy jöttükre New Providence lakói öt óra múlva számítsanak, este, nyugat felől. Charles fog partra szállni két csónaknyi emberrel és elkezd érdeklődni Rakcham és Bonny után. Négerbaba az elrejtett fegyverekért megy, Billy és ő pedig embereket fog toborozni. Vane nem érti, miért állna be közéjük bárki is. Emlékeztetjük őket esküjükre és a húzódozókat megfélemlítjük – hangzik a válasz. De akkor ne te menj – szól bele Billy – hiszen veled fogjuk őket ijesztgetni! Menjen inkább Silver toborozni, ő hangosan kopog a padlón, ezért jobban odafigyelnek rá. Ebben aztán megegyeznek.

7.jpg

A csajszik beboroztak. Max elduruzsolja, hogy utálja magát, mert a hatalomért mindenkit átvág, pont úgy, mint a szőkeség régen. Mellesleg azt pletykálják a katonák Miss Guthrieról és a kormányzóról, hogy kefélnek, mint a bagzómacskák. És nem lesz ennek jó vége. A következő jelenetben láthatunk ebből egy softcore verziót, sok öleléssel, csókkal és vágyakozó tekintettel. A menet végén Eleanor arra biztatja a férfit, mondjon már valamit. (Jó volt?) Erre Woodes megemlíti a pillanathoz illő romantikus gondolatainak netovábbját: Fertőző betegségbe döglenek meg sorban a katonáim. Te nem fogsz, mert te már immúnis vagy. És egyszer majd feléled a régi taktikázós éned és átvágsz engem is! (Naiv ember, már rég ezt teszi veled.) Mit lehet erre válaszolni? Á, dehogy! Szeretlek téged Szálfám! Maradj állva és fűrészelj engem sokáig! Itt a kezem a lécednél, ennél jobban mit élveznél?!

8.jpg

Más is hasznosan tölti az estét. Vane kapitány lekapcsolja Featherstonet a hírekért. A volt kormányos kitálal: Kihallgattam Maxéket! Annet be akarják csapni, Jackket pedig átadni a spanyoloknak. A csere ideje és helyszíne viszont titkos, ezt ki kell még derítenie a kravátlis alkalmazottnak. Megy is a tejcsárda ügyfélszolgálatára, Idellehez: Szedd ki Andrews őrnagyból az infót, hetek óta itt masszíroztatja a golyóit. A kurva kicsit tiltakozik, de végül rááll a dologra. A Rozmár akciócsoportjának Black-százada a fegyver rejtegetőket keresi fel, Madi azonosítja magát és kéri az árut. Elmeséli, hogy gyerekkorában már jár itt és játszott Eleanorral.

9.jpg

A Poltergeist-század a kocsmába tér be. John szónokol a gyáva árulókról és a méltó büntetésükről, majd megfenyegeti az italos kalózokat: Aki holnap nem lesz a parton, hogy csatlakozzon a halálból visszatért Flinthez, az csúnyán megjárja! És nehogy azt higgye valaki, hogy elsunnyoghat, ezért magammal viszem a kegyelmet kérők nevét tartalmazó Nagykönyvet, ami itt van hagyva az asztalon éjszakára, az adatvédelmi törvények megcsúfolására. A sarokból rozétól ázott hang hallatszik, Dufresne hangja: Már régen is csak egy hazug disznó voltál, most meg egy nyomorék hazug disznó. Bumm!! Csap le Silver ónkupája a sértegető fejére, aki ettől padlót fog. Nem nyomorék, hanem megváltozott munkaképességű! – borítja el a vörös köd a vastalpú kalóz agyát – Ettől a beszólástól mindig rám jön a toporzékolhatnék! Úgy is lett, lesújtanak a Táncoló Talpak. Négyszer. A többieknek pedig, akik elszörnyedve bámulják a széttaposott fejű ember, még távoztában odaveti: A nevem Silver. John Silver. Gyertek el majd holnap!

10a.jpg

10b.jpg

Mindenki visszatér a hajóra. Madi és Flint most értesül a parton történt véres eseményekről, a kapitány felkeresi a tolvajt a hajóorvosnál és lelki egyensúlya felől érdeklődik. Silver szerint az a legrosszabb az egészben, hogy jól esett neki, amit tett. (Kérdezzük meg Dufresnet is?) A kocsmában áll a bál, mindenki ott van aki csak számít, még Benjamin Hornigold is. Ő felajánlja, hogy őrséget áll embereivel a parton és nem engedi oda a dezertőröket. Az nem jó, ellenkezik Rogers, mert mi van, ha nem jön Flint, tiszta ciki lenne. Eleanornak újabb ötlete támad és Max vállalja a bordély részéről az ellen propaganda terjesztését.

11.jpg

Visszamegy a piroslámpás házba és kihirdeti lányainak: terjesszék azt a kuncsaftok körében, hogy Flint lúzer és hülye aki meg akar halni érte. Az igehirdetéshez kapnak segítséget is, a felújított Mrs. Mapleton személyében. (Valakinek az anyósa lehet a néni, hogy újra beleírták a sorozatba.) A sokat látott matróna Maxnak is ad egy jó tanácsot és egy leszbilányt: Látszik rajtad, hogy feszült vagy, nyalván lazulnod kellene!

12.jpg

Negyven hordó lőpor, húsz hordó skuló, negyvennyolc karabély és huszonöt kiló mandulaprézli a fegyverraktár termése. Nem túl sok a várható tömeges csatlakozók felszereléséhez. DeGroot kérdezi: Partközelbe értek, mi legyen? Első a felderítés, húzza elő a távcsövet John. A parton azonban nem kalózok csoportját, hanem Woodes Rogerset pillantja meg, fehér zászlóval és egy rögtönzött tárgyaló sátorral. Flint kievez hozzá és beszélgetni kezdenek. A kormányzó felhozza Lord Thomas Hamilton régi nagy álmait, az általános kegyelemet és Anglia jóságát, a kapitány pedig Lord Thomas és Miranda meggyilkolását, Lord Peter Ashe árulását és Anglia kegyetlenségét. Szinte törvényszerű, hogy ebből nem lesz egy gyönyörű barátság kezdete. Viszont egy ronda ellenségeskedésé még lehet!

13a.jpg

13b.jpg

Vane kapitány a felderítéstől, sikeresen megszerzi az infót a virtuális Jack és igazi gyöngyök cseréjének helyéről és idejéről. Már robog is a kétlovas hintó hat katonától kísérve a találkára. Anne egyedül várja őket és hamar leesik neki, hogy becsapták, viszont a rászegeződő puskacsövekkel nem tud mit kezdeni, pedig szinte mindent megtesz. Szinte! Igen, jól sejtjük, Charlesnak sikerült őt hamarabb elérnie.

14a.jpg

14b.jpg

A Rozmáron Flint kérdőre vonja őket: miért kellett átadniuk a drágaköveket, hiánytalanul? Azért, hogy valóban ki tudják szabadítani Jackket, akit a pénzzel együtt majd egy titkos karaván visz a Havannába tartó hajóhoz. Azt kell megtámadniuk! (Kalózok vagytok, hahó! Akkor már miért nem a hajót, az Urca egész kincsével??)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ironreaver 2016.03.10. 17:10:04

"Jöjjön létre húsod baktériumos tevékenység hatására történő, főleg fehérjéket tartalmazó ammóniaképződés közbeni bomlása."

Hát ez zseniális. :D

Akármi Áron 2016.03.10. 19:08:56

Én biz'Sten mindig röviden, de velősen szeretnék kommentelni, de ez most sem fog sikerülni! szóltam!:)
Azt szeretném megkérdezni a kedvelt hv írót, hogy az elsősÖrban ülő kis copfos, szeplőske volt-e, mert én is gyüjtöm még a pontyokat, bőszen! Mivel nem jutottam ezügyben sokra, megnyomtam a Tovább gombot, de nem kaptam érte (még) (lúd)libacombot:DDD
Teccett a felsorolás, főleg, h Billy kedveltem a jóképű kategóriában nyertes, nade miben is lenne más?!:) Ezért én is adnék egy pirospontyot az írónak, de majd kérem alkalomadtán vissza:)
A helyi bukmékerek itt is ügyeskedhetnének ezen a fertályon, elég lenne heti 1x, szombat 19 hö magasságában, 5/90-ben!:D

Szerintem is kicsit sokáig tart Scott király agonizációja, sőt még mintha stagnáló is, lehet még jól gyön ki belőle, elmúlik neki is, mint a spanyol nátha, hamán spanyol mesterkém is akciózni fog ottan:D
"Menjen inkább Silver toborozni, ő hangosan kopog a padlón" Jáj, mégha csak a padlón kopogott volna (szemtakarós,fülbedugós helyzet vót!)
És kellett már egy kis pikantériát, erotikát is becsempészni, gyön a tavasz, a tengeren élőket sem hagyja hidegen, no!:)
Most itt megjegyzem.....x mert rövidet mondtam, oszt picit hosszabb lett.
(Talán több lépcsőben kék, h ne legyen elrettentő:) belső monológ,de átgondolom, mire abbafejeződik az évad:D)
Ez jó volt?:)
Mert a hv. kifogástalan minőségű, ahogy illik! Köszi ismét!

Pácsó Ármándó 2016.03.10. 19:59:14

@Akármi Áron: Érdekes ez, mert én meg biz'Sten mindig röviden, de velősen szeretnék hogyvoltot írni, de sohasem sikerül :-)
Szeplős volt, mint a pulykatojás! (Nem a görbe-fajta, hanem a Lúd-áj)
Nyertünk máááár? :-DD
Na, igen! Pont ezt akartam még beleszőni, hogy miért nem lehet már a királyt eltenni láb alól, tán csak nem szánnak még neki valamilyen szerepet? Lám Dufresnét is milyen "szépen" kiírták a sorozatból, amikor már nem volt sok szerepe, csak Hornigoldot kísérgeti jobbra-balra.
Billy most a fő ellenkező szereplő, mindig van egy ügyeletes másképp gondolkozó.
A kém jófajta gonosz karakter, kíváncsi vagyok rá, meddig húzza!
Az erotika a kalózok életének része :-)
Köszi ismét a gondolatébresztő kommentet :-)

Gabba 2016.03.11. 09:17:21

@Pácsó Ármándó: Dufresne kivégzésével Silver elindult a kincsesszigeteződés útján (mármint karakterfejlődésileg)

Poltergeist-század! Ezen besírtam.

Maxnek nem áll jól a lenyalt haj, kérem vissza a hullámos fürtöket!

Pácsó Ármándó 2016.03.11. 10:21:07

@Gabba: Igen, remélem mindenki előbb utóbb elindul.
Jajj, de jó hogy észrevetted! Az az egyik kedvencem magamtól :-)
Maxnak nem csak a haja lett lenyalva végül :-DDD

Gabba 2016.03.11. 12:03:04

@Pácsó Ármándó: én se a fején lévő hajra gondoltam...

ironreaver 2016.03.11. 14:50:36

Egyébként én nem olvastam a Kincses szigetet, szóval nem tudom, merre tart a történet, de remélem jó sokáig tudják még húzni, és nem kaszálják a nézettség miatt, mert egyre jobb a sorozat. Mostanában Silver és Vane a kedvenem.

Arra leszek kíváncsi, Blackbeard visszatér-e, nem hiszem, hogy csak ennyi szerepre hozták volna be.

Pácsó Ármándó 2016.03.11. 17:24:53

@Gabba: Igaza van Áronkának a tavasszal :-)

@ironreaver: A sorozat nézettsége jó, már berendelték/forgatják a negyedik évadot. A könyv inkább egy laza kapcsolat a sorozathoz, a Fekete Vitorlák egy elképzelt előzményként fogható fel.
És egyetértek, egyre jobb a sorozat, az évadzáróig tovább fokozódnak az izgalmak.
Blackbeardot úgy tudnám elképzelni, hogy az öt hajójával valahogy beavatkozik a Havannába tartó kincsszállító hajó(k) megtámadásába, esetleg a spanyol flotta ellen is fellép valahogy.
Nekem Anne Bonny és mostanában Featherstone a kedvencem :-)

Gabba 2016.03.13. 08:44:10

@Pácsó Ármándó: itt vagyok és köszi, Max gyönyörű, erről felesleges is lenne vitát nyitni :)

Pácsó Ármándó 2016.03.13. 09:07:48

@Gabba: És remek színésznő, nagyot domborított :-)

Nézőke 2016.03.14. 22:55:29

hej,ebben a 8-. részben végre a Max rajongók is megkapják,ami jár :D na alig várom a HVt :D

Pácsó Ármándó 2016.03.15. 08:06:47

@Nézőke: Basszus! Azt a részt kifelejtettem!
Dehogy, csak vicceltem! :-)) Max rajongó vagy? :-)
Bármelyik nap jöhet a hv, megjelenés besorolás alatt van.

Pácsó Ármándó 2016.03.15. 22:16:35

Az elszánt rajongók csütörtökön délelőtt lessék a hogyvolt.blog.hu-t!

www.youtube.com/watch?v=5zBnH9dhJYk
süti beállítások módosítása