Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x05 - Dead Men Tell No Tales

2016. március 08. 11:00 - Szencsike

A mai rész nagyon különleges, ugyanis ez az az epizód, amiben Dr. Csonték idelátogatnak, Abbiék is átmentek Csontékhoz szakérteni egyet. Nem tervezem leírni ezt az epizódot, a lényege a vonatkozó Dr. Csont résznek, hogy Csonték találtak egy hullát, akit addig-addig vizsgálták, míg ki nem derült, hogy az áldozat Crane idejéből való és hogy, hogy nem, de pont Abbie Mills különleges ügynököt és Ichabod Crane történészt hívták meg konzultálni. A holttest nem másé, mint Howe tábornoké, akit a 3x02-es részben ismertünk meg. Abbie összehaverkodott Booth-szal, Crane-nek jutott Brennan, elképzelhetitek, mit alakított a töribubus és a tudálékos hullavizsgáló, de itt is látni fogjátok ezt. Mi ott vesszük fel a vonalat, hogy Howe tábornok maradványait  Álmosvölgybe kell szállítani, így ezzel a szállítással kezdünk. A sofőr békésen zenét hallgat, ám a GPS bemondja az unalmast, az úton meg ott álldogál Pandora, így a kisteherautó óriási fékezéssel sodródik ki az út szélére. A sofőrnek nincs baja, kipattan a kocsiból, keresni az őrültet, akit majdnem elütött, de sehol senki. A háta mögött viszont ott áll a démoni nő, használja az Erőt és fojtogatja egy kicsit a férfit, de elengedi, rohanjon. Szerencsés a tag… A nő kinyitja a rakteret, felnyitja a koporsót, egy medált dob a csontokra, ami miután felvillant, férgek rajzanak ki belőle és életre keltik Howe tábornokot, itt a lehetőség, hogy bosszút álljon régi ellenségén, Crane-en.

1.png

Ugrás a bowlingpályára, a kiscsapat halloweeni partit tart, Jenny szexi vadőr, Abbie szexi cowgirl, Joe egy vérbe borult orvos. Crane pedig, nos, ő hozta a formáját, John Adamsnek öltözik és kikéri magának, hogy a többiek nem jöttek rá erre, pedig saját kezűleg varrta a jelmezét. Lehet valaki értékelni fogja ezt, mert a szomszédos pályán ott gurít Miss Zoe Corinth is a barátaival, a többiek unszolására Crane köszön neki. A lány rögtön vágja John Adamset, ő maga egyébként Betsy Ross akarna lenni, bár kétlem, hogy a 18. században combközépig értek volna a szoknyák, de Miss Corinth szerint így kevésbé lesz unalmas a jelmez. Elhangzik egy ígéret egy későbbi közös gurításra, Crane pukedlizik a hölgy előtt, majd visszatér a társasághoz, akik végighallgathatják a Halloween történetét. A jó hangulatnak viszont lőttek, Crane kap egy üzenetet a futárcégtől, akik Howe tábornokot hozzák nekik: Dr. Brennan küldeménye nem érkezett meg.

2.png

Lásuk az álmosvölgyi temetőt, ahol három fiatal dúlja a temető nyugalmát, szerintük jópofa dolog tojást, WC-papírt és egyebeket hajigálni a sírokra. A büntijük hamar meg lesz, a srácok látnak valamit a templomban, körülnéznek, ám felbukkan a feltámasztott Howe tábornok, hívja a csapatait, a háromból két fiatal megmenekül, a szerencsétlen harmadik meg a feltámadt katonák áldozata lesz. Abbiék immár átöltözve megérkeztek a kisteherautóhoz, se sofőr, se hulla, nem kell sokat gondolkodniuk, hogy Pandorára gyanakodjanak. Szerencsére vannak használható nyomok, azokat követve eljutnak a temetőbe. Crane ráismer a templomra, ez volt a britek támaszpontja a manhattani ostromnál, és végül ez lett a halott brit katonák nyughelye. Mivel a templom elég nagy, van idő egy kis lelkizésre, mi is a helyzet Miss Corinth-tal? Nincs köztük semmilyen romantikus kapcsolat. Vagy csak nem akarja, hogy legyen, mert még nem lépett túl Katrinán, bölcselkedik Abbie. Nos, ez így lehet, hat évig voltak házasok, ám az utolsó évben el is árulta őt (lásd tavalyi évad), ám túl kell lépnie a múlton. Megérkeznek a halott katonák most már üres sírhelyéhez, meglelik a fiatal srác hulláját is és végszóra felbukkan a tábornok és a csapata. Abbiék eldörrentenek pár lövést, de a fura zombik ellen esélyük sincs, így inkább menekülőre fogják. Felszaladnak egy lépcsőn, a katonák nem követik őket, ők szaladnak tovább a templomkert felé, ott viszont, mivel már felkelt a nap, a tábornok parancsára visszavonulnak és eltűnnek a föld alá.

4.png

FBI Iroda, Abbie fura dologra lesz figyelmes, Reynolds titkos tárgyalást tartott, sok-sok komoly ember távozott az irodájából. Rá is kérdez nála, mi volt ez. Reynolds egy olyan ügyben nyomoz, ami lehet egy óriási lépést jelent majd a ranglétrán. Fantomcégek vásárolnak ingatlanokat a megyében, de felettük egy bizonyos Court Imports nevű cég áll, ami antikvitásokat hoz be az országba, de valójában ezeket Sziriából, Iránból, Afganisztánból rabolták. A mai tárgyalás azért volt, hogy a cég ellen szerezzen végzéseket, és Abbie-nek is örülnének a csapatban, mint koordinátor. Abbie benne van a dologban, de akkor más munkákra nem lesz ideje. Csak nem azért aggódik, mert nem lesz elég ideje a lakótársára? Nem, Abbie tudja mi a kötelessége és nem kell képzelegni róluk. Ugrás Crane-re, próbál valami hasznos infót találni Zombi Howe-ról, mikor megjön Abbie, a rendőrség nem foglalkozik a fiatal srác halálával, mert balesetnek könyvelték el az ügyet. Crane sem talált semmit, se Jefferson, se Washington, se Grace Dixon naplójában. Crane azért is őrlődik, mert még a kezdet kezdetén angolként Howe tábornok alatt szolgált, a férfi kiváló stratéga volt. Igen, és ugyanő küldött rá egy titkokat zabáló démont. Washington tábornok meg akarta ölni Howe-t, Crane-t bízta meg a feladattal, aki egy elrekvirált házban találta meg. A tábornok épp csomagolt, ott volt az a medál, amivel Pandora a rész elején feltámasztotta. Howe addig dumál Crane-nek (elárulta a hazát és a királyát, úgysem fogja lelőni stb.), míg Crane valóban nem tehet semmi, mert Howe katonái támadnak rá, így Crane-nek menekülni kell.

Crane ma is azért bánkódik, hogy nem húzta meg a ravaszt. Ha igen, vége lett volna a háborúnak, sok-sok ember megmenekül. De mi van, ha Washington nem pusztán ölni küldte oda Crane-t? Csomagolás közben talált rá, mi volt nála? Igen, nála volt egy kő, amin egy embert szúrtak le, ez már segít Crane-nek, Washington egyik könyvét kell keresni! A könyv megvan, draugurok támadták meg őket, ritka élőhalott harcosok, akik életük végéig tartó hűséget esküdnek, ami a haláluk után is tart. Éjszaka vadásznak, a nappalt a föld alatt töltik. Washington hagyott egy kis jegyzetet a margón Howe sírhelyével kapcsolatban, lehet ott lesz a megoldás, hogy kell a harcosokat legyőzni. Howe-t kétszer temették el, meg kell találni az igazi sírhelyet. Van egy kis darab Howe csontjaiból, egy-két CSI trükkel meg lehet találni ezt a sírhelyet. Pandora jó időpontot választott a rémisztgetéshez, Halloween este van, mindenki az után lesz, sokan meghalhatnak.

7.png

Jenny-lak, Joe meghozta a bevásárlást, a lány meg megtalálta Atticus Nevinst és még kép is van róla. Joe felismeri a tagot, az Atticus csak egy álnév lehet és az apja ismerte őt. Bika volt a beceneve, mert a seregben egy jókora méretű fegyverrel járt. Előkerül Corbin régi fényképalbuma, ott van egy közös kép Corbinről és Nevinsről. Milyen fura véletlen, hogy Jenny Corbin megbízásából egy csomó mindent megkeresett, most meg kiderült, hogy ez a Nevins a term.feletti tárgyak feketepiacának kiskirálya. Ez elég gyanús, de Jenny nem akar Corbin ellen szólni, mert nem tudják, hogy valóban bűnös-e, addig is bizonyítékokat kell keresni. Ugrás Abbiékre, Crane Miss Corinth Instagramját sasolja, ott egy kép róla is, a kis hölgy megjelölte őt. Abbie mosolyog, ez kezd egyre komolyabbá válni, de lássuk a feladatot. A helyi labor nem tud segíteni megkeresni a sírhelyet, nincs hozzá eszközük. Ha viszont a központi laborba küldik, akkor két hetet várni kell, erre meg nincs idő. Mi lenne, ha a Jefferson intézetes barátaink segítenének, Dr. Brennan-nak biztos lenne ötlete, ha már bíztatták őket, hogyha kell a segítségük, csak hívják őket. Akkor lássuk Csontékat, a páros sietne, ők is halloweenezni készülnek, az egyik gyerkőcükre Jane Goddall jelmez kell, a másikra meg egy csimpánz.

Csonti már vizsgálja Howe maradványait, ha az elemzések nem csalnak, akkor a csontokban ott lehetnek a nyomai a temetkezési helynek. Crane már örül, hogy megtalálják a sírhelyet, de Csonti lehűti, butaság valakit kétszer temetni. Az alapítók babonásak voltak, Jefferson például állítólag találkozott földönkívüliekkel. Jól van Crane, próbálkozz csak meggyőzni egy örök szkeptikus tudományos agyat, aki szerint Jefferson tudása kb. egy mai negyedikes szintjén volt, olyan kezdetleges ismeretei voltak. Csonti még azt is megmagyarázza Crane kérdésére, hogy mi a hit, a művészet és a szerelem, egy racionális elme rendkívül racionális válaszait hordja össze, hiába jön neki Crane azzal, hogy Booth ügynökkel való házassága talán egy kicsit többről szól, mint a szaporodás. Pedig a szaporodás náluk a kapcsolatuk alapjait jelenti, ám még mielőtt ebbe komolyabban belemélyednének megszólalt a gép, itt vannak az eredmények, és én még mindig örülök, hogy nem kell Dr. Csontot néznem, már most idegesítő ez a nő. Elnézést a Dr. Csont rajongóktól. A nyomok egy speciális homokkőfajtát mutatnak ki, ilyen anyagot csak két kőbányában bányásznak és egy épületet húztak fel belőle, ez pedig a Kapitolium volt. Crane gondolkodik, Washington tábornok azt kérte, hogy oda temessék el, vagyis lehet, hogy ezzel álcázták Howe tábornok valódi sírhelyét. Crane megköszöni Csonti segítségét, de a nő ragaszkodik ahhoz, hogy részt vegyen a kutatásban, hisz ez fontos régészeti felfedezés lehet.

11.png

Közben Booth Abbie-től érdeklődik, hogy valójában mit is keresnek itt, mert túl átlátszó indokkal jöttek ide. Abbie Corbin neveltje volt, Boothnak pedig ennyi elég, hogy higgyen Abbie-nek. A lány még így sem avatja be, de amit rendőrként megtehetett, azt most a szövetségieknél nem tudja megtenni, mert a karrierje bánhatja. Megérkeztek Crane-ék, Csonti akár talál valamit, akár bebizonyosodik Crane tévedése, ő mindenképp elégedett lesz. Menjünk vissza Álmosvölgybe, Jenny kikutatta Nevins címét, egy elég lepukkant helyre jutottak el, még egy horgászbolt is van ott, ám Joe emlékszik a környékre, szóval ez lehet az. Gyerekkorában az apja sokat járt Nevinshez, ám őt mindig kint hagyta várakozni. Ez még mindig nem jelenti, hogy Corbin Nevinsszel üzletelt. Megjelenik a Stoppos lány, a páros már megy is oda, a lány pisztolyt fog rájuk. Joe beszél, ragaszkodik ahhoz, hogy találkozzon Nevinsszel, családi ügy. Ha beszélhetnek vele, odaadják az Anubisz követ, Jenny álla meg a földig zuhan meglepettségében. Stopposnak ez már tetszik, beszél a főnökével, aki egyébként azt mondta, miután Jennyék elvették a követ tőle, hogy ne bánja a kudarcot, mert Jennyék felbukkannak majd. Stoppos elhajt, Jenny meg mérges Joe-ra, mert ilyen felelőtlen volt. A srác megígéri, hogy minden oké lesz, valamit mondania kellett, de nem lesz baj. Hát, óvatosan az ilyen ígéretekkel, mert lehetetlen betartani őket ebben a világban.

12.png

Akkor lássuk a másik csapatot, már a Kapitólium pincéjében járnak, Csonték nem látnak semmi különöset benne, de Abbiék, mint rutinos Tanúk, már keresik a jeleket. Meglepetésre Booth vesz észre egy elbújtatott ajtózárat, amit Crane gyűrűje nyithat. Bizony talált, kinyílt egy ajtó, felbukkant egy sírkamra, benne egy koporsóval amiről mostanáig senki sem tudott. Csonti a koporsót nézegeti, Booth már kezd idegeskedni, hogy miért is vannak itt valójában, ám rálép egy szerkezetre, a tetőből leereszkedik egy vastag csapóajtó, elválasztva Crane-Csontit és Abbie-Bootht egymástól. Crane-éknél cudarabb a helyzet, csövek jelennek meg, kékes lánggal égő tüzet okádva. Crane felismeri, hogy ez lehet a görögtűz, amit sosem lehet kioltani, Csonti meg a szaga alapján felismeri, hogy ez a napalm. Kint Booth talál egy zárat, rajta alkímiai jelekkel, szerencsére Abbie tudja, mit kell tenni és gondolkodni kezd a trükkjén, ám Booth nemes egyszerűséggel pár golyót ereszt a zárba. Probléma megoldva, a csapóajtó felemelkedik, a tűz kialszik, mindkét páros egymásra talál. Csonti lelkesen öleli Booth-t, de a tudományos lelkesedése még nagyobb, mert egy pöpec lelőhelyet találtak itt, amit élvezet lesz feltárni. Abbie és Crane összesúgnak mögöttük, Csonti szkeptikussága gyönyörű, neki még talán Moloch is egy pigmenthiányos, magas férfi lenne. Viszont Crane rájött a draugurok gyenge pontjára, csak lehet Álmosvölgy is porrá ég.

Hazafelé Crane-ék ötletelhetnek az eredményeken. Ez a sírhely egy kelepce, ha a draugurok megtalálták volna Howe sírját, akkor a görögtűz állta volna az útjukat. Akkor szerzünk egy kis napalmot, Brennan doki ezt érezte. De a görögtűz az nem csak egyszerű napalm, ezt a tüzet semmivel sem lehet eloltani. És lehet a manhattani ostromnál már alkalmazták. Lássunk egy flashbacket, Betsy Ross az alagutakon keresztül menekült pár emberrel, egész véletlenül Crane is ebben az alagútban járkál, rossz hírei vannak, Howe nem adja fel a várost. Betsy tud valamit, sietnie kell, nem mondhat semmit, csak engedje útjára. Vagyis a jelenbeli következtetés az, hogy Betsy tudott az ellentámadásról, ami a görögtűz lenne. Howe serege pedig draugurokból állt. Betsy volt az, aki a tüzes nyilakat kilőtte, a draugurok elégtek, a város meg elpusztult a tűzben, máig nem tudták az okát a tűzvésznek, hát most kiderült. Abbie Washingtont védi, egy zombihadsereg ellen küzdött! Ugyanúgy ahogy ma ők is, de Abbie nem akarja a görögtüzet, ha ennyire kockázatos, így viszont kell egy másik megoldás.

16.png

Álmosvölgyben javában zajlik a halloweeni csokigyűjtés, Pandora egy pillanatig sem titkolja, hogy ki is valójában,  hisz ilyenkor fel sem tűnik senkinek a különbség, a hüllőarcát megmutatja egy kislánynak, akit meg is ijeszt. A tábornok is feltűnik, indulhat a támadás. Abbiék megérkeztek az irattárba, Jennyék valami különös csövet babrálnak, cheiro-cső a nevük és a görögtűzhöz fejlesztették ki a görögök. Mégis csak ezt vetik be, de úgy, hogy Crane lesz a csali, aki lecsalja a draugurokat a katakombákba, ott fogják őket elégetni és talán így a város sem ég porrá. A tábornok gyűlöli Crane-t, a zombik meg követik a tábornokot, elég egyszerű. A nap lement, a városiak mind kint vannak és Howe tábornok kis csapatával teljesen el tud vegyülni a jelmezes tömegben, akik ámulva nézik a rögtönzött katonai felvonulást. Azonban már kevésbé lesz nevetséges a dolog, mikor a katonák a civileket veszik célba és lövésre készen állnak. Abbiék kocsija pont jókor gördül a katonák elé, a golyók az autóba csapódnak. Crane a katonák közé veti magát, Abbie tömeget oszlat. Crane és Howe megtalálják egymást, Crane becsalja az alagútba, Abbie kilő pár katonát, de azok egyszerre eltűnnek, követve a vezérüket. Crane az alagútban tucatnyi zombi között találja magát, hívja is Jennyéket, akik csak a jelére vártak, hogy a szabadjára engedhessék a görögtüzet. Crane-nek kapkodnia kell a lábát, ha nem akar a tűz martalékává válni, mint a katonák. Abbie is lejutott, ő is letüzelt pár lényt, de a nagyvad még hátra van. Howe nem adja meg azt az örömöt, hogy Crane áldozata legyen, inkább önként lép a tomboló tűzbe és elég.

Mindezt a kis műsort Pandora livestreamelte a kútvízen, és egy újabb kinyíló bimbóval gazdagodott a növénye. Másnap Crane és Abbie mosolyogva hallgatja a híreket, videochatelnek Csontékkal, a Jefferson Intézet birtokba is vette a Kapitoliumot. Csonti örülne, ha Crane is segítene a feltárásban, de a törisünk most a saját kis emlékhelyére koncentrál. Csonti nem érti, hisz rengeteg értéket találhatnak, illetve válaszolhat néhány kérdésre, például, ha az alapítók ismerték a görögtüzet, akkor miért nem használták? Mondaná még tovább is, de Booth leállítja, Cranék meg csak elnézően mosolyognak. Nincs más hátra, mint megköszönni Csonték segítségét, és Booth reméli, ha legközelebb egy halálcsapdába kerülnek, akkor szólnak. Crane a szavát adja, chatablak bezárva. Crane nagyot sóhajtva ül le, a Howe-időszak már a múlté, végre lezárhatja. Ha így van, akkor a kövi lépés lehetne, hogy felhívja Miss Corinth-ot. Abbie mosolyogva lelép, Crane pedig pár mély lélegzet után hívja a lányt, akit egy vacsora randira hív. Abbie-nek Reynoldsnál van jelenése, ám a főnök most elég zord. Abbie rettentő lelkes, hogy Reynolds ügyén dolgozhat, de a főnök leállítja. Abbie már rég benne van az ügyben, bizonyítékul pár fotót ad a lánynak, amin Jenny és Joe látható. Reynolds Atticus Nevins után nyomoz, a harmadik személy a képen, akikkel Jennyék találkoztak, az Stoppos lenne és egyben Reynolds beépített embere. Mi folyik itt?!

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása