Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x06 Na, ki a faszagyerek? (18+)

2016. március 03. 09:00 - Pácsó Ármándó

Tengernyi izgalom, régebbi jelenetek, csúnya beszéd, főcím, hiányos öltözetű nők és kardélre hányás következik a harmadik évad hatodik részében. Jó lesz!

1.jpg

Először a Sziget Fesztivál hagyományőrző előadásába csöppenünk, fellép a Kokodzsámbó Busó Club, de ez nem akkora szórakozás a haldokló királynak. Madi hiányolja Silvert, aki még be sem tette a lábát az eseményre. Megkeresi és letolja, mint a szarosgatyát, de a tolvajnak nem megy a séta, begyulladt a sebe és lobbot vetett a homloka a láztól. Azt mondja katonadolog, de esélyesebb, hogy hamarosan követi Mr. Scottot, hogy hármasban Snóblizhassanak a néhai Mirandával. Vagy Zsírozzanak, ha beszáll a Halál is.

2.jpg

A Rozmár eközben úton van új kalandok felé. Még rendbe kell hozni rajta egyet s mást menet közben. Mindenki együtt munkálkodik ezen és mivel szövetségesek, ne is különböztessük meg őket úgy, hogy Ebony and Ivory. Legyen mindenki például: kék. (Ha már „magas hegyek, fák között”) Egészen addig jól haladnak, amíg az egyik keresztrúd vissza nem zuhan a csörlőzők közé és kis híján el nem találja az egyik világoskék kalózt, aki dühösen rátámad sötétkék társára, csomókötési tudományát kritizálva. Flint nem tűri a széthúzást és emlékezteti emberét arra, hogy minden árnyalatban kék nekik most a harcos kéz. Billy szerint törékeny ez a szövetség és különben is, neki nem tetszik a tengeri haramiák vs. angolok háború, mindenki mással ellentétben. Akkor, lehet, hogy benned van a hiba! - válaszolja a kapitány. Jelez az őrszem, megérkeztek Edward Teach bázisához. Úgy látszik kalózkörökben mindenki elég tájékozott a másik hollétéről.

3.jpg

A Pepsi Sziget helyett OcraCokenál, a Sziget Fesztivál másik helyszínén összeröffent a sok bulihuligán. Míg Vane kapitány nézelődik, Feketeszakáll esemény után pihenget. Bejáratott csaja arról kérdezgeti, hogy miért hozta haza macsó tanítványát, hiszen régen, amikor elűzte Nassauból, még erősen haragudott rá. A férfi egy régi súlyosbodó sérülésre fogja, hogy szüksége van egy trónörökösre. Az itteni őrszem is figyel, meglátják a közeledő Rozmárt és a felsorakoznak a parton üdvözlésükre. Teach meglepődve köszönti holtnak hitt vendégeit.

4a.jpg

4b.jpg

Nassauban a Sziget Fesztivál harmadik helyszínén a karót nyelt Mrs. Hudson beszervezésének történetét gyónja meg Miss. Guthrienak. Először ellenállt, mint szűzlány az egylukú furulyának, de a spanyolok gyermekei életével zsarolták, hát kénytelen volt igent mondani. Woodes Rogers a parton fogadja beosztottja jelentését, az összes aranyat hajóra rakták, vihetik is Havannába. Eleanor felkeresi és beszámol a hallottakról: A spanyolok nagyon pipák és készek szétágyúzni a várost, ha hiányozni fog az Urca aranyából. A kormányzó szerint szükségük van Rackham & Bonny részére is, keresni kell őket még jobban.

5.jpg

Közben az emlegetett Jack visszaszivárog a városba, ahol megtudja, hogy újra megkezdték az erőd helyrehozatalát. Rögtön felbosszantja, hogy két lézengő iszákos helyett egy egész kapitalista brigád munkálkodik a falakon. Úgy látszik minden új gazdának hobbija az építkezés. Featherstone és Idelle öltözködik, a kurva szépen kirakja a tartós tejet a polcra, a férfi viszont úgy néz ki, mint egy megfésült moly csecsfüggönyben. A szobából kilépve megpillantja az aláírós sorban álló Rackhamet. Megrökönyödve odamegy hozzá és megkérdi: Mi a lószerszámért jöttél vissza? Barátja válaszol: És te miért öltöztél török szajhának? Mi van a nyakadon? És hogy lehet az, hogy a kormányzó fele annyi bérrel és dupla annyi munkával kínálta meg az embereket és minden ragyogóan működik, mikor én ezzel vért izzadtam?? Jack jön a sorban és mikor bediktálja a nevét, a tisztviselő csak néz rá, mint Noé a harmadik tevére. Persze hogy elfogják nyomban!

6.jpg

Silver és Madi, második felvonás. A lány gyógyítót hozna, de a tolvaj nem akarja, hogy híre menjen gyengélkedésének, mert ő tartja a lelket társaiban és ő gondoskodik róluk, inkább kibírja valahogy, míg el nem múlik a láz. A Négerbaba nyugtatja, hogy ne parázzon, őt gyerek kora óta képzik az uralkodásra a másik meg hirtelen belecsöppent, viszont ha belehal lábfertőzésébe, akkor nem igazán tud segíteni senkin sem.

7.jpg

A kettesszámú kalóztámaszponton Flint és Feketeszakáll tárgyalgat. A zöldszemű kapitány már kész koncepcióval érkezett, részéről a beszélgetés csak bevezető a komolyabb erőpróbához. A házigazda dicsér: nagy mákja van a másiknak, hogy megúszta az elmúlt hónapot ép bőrrel. Flint erre csak legyint és felvázolja a tervét: meggyengíti a jelenlegi Nassaui vezetést az utánpótlási vonalainak elvágásával és ehhez szüksége van a mellettük ülő Vane kapitányra és az öt kalózhajóra. Teach szerint ők tengeri rablók, nem államalapítók, a kalózflotta pedig az övé. Ezen összekülönböznek és Charles is beleszól a vitába: Az előtte felesküdött és pénzelt emberek szó nélkül megadták magukat és átálltak Rogers kormányzó oldalára, ő ezekkel az árulókkal nem akar egy tálból sülthalazni. Feketeszakáll összegez: nem lesz itt népszavazási kezdeményezés benyújtva Nyak(l)ó nélkül, hogy ki akar Flinttel visszamenni, ehelyett halálos párbajt fognak vívni és a győztes mindent visz. All in! (És megadta! Klárikám, megadta!!)

8.jpg

Jacket személyesen fogadja a kormányzó és itallal kínálja. A kalóz elmondja neki, hogy olvasta életrajzi ihletésű, mások által jónak titulált könyvét és gratulál hozzá. Ez mind szép – válaszolja Rogers – de add vissza a pénzt amit elsikítottál a csajoddal, vagy „mindmeghalunk”! (Inkább a párbajt lássuk már, még a végén elkezdik nélkülünk!)

9.jpg

Szerencsére még csak a fegyvereket válogatják Ocracoke szigetén. Egy pisztolyt és egy kardot, per fő. (Nem, Walther P99 és Soshu Kitae katana nincs köztük!) Úgyse győzöl, mert le vagy gyengülve! Meg különben is, miért halnál meg a csőcselékért? – biztatja a hosszú hajú macsó Flintet. Teach pedig szabadságon volt évekig! És azért párbajozok, mert Nassau már az otthonom és visszakövetelem! Te meg dönts belátásod szerint – válaszolja a kapitány.

10.jpg

Jack nagyon elcsodálkozik azon, hogy a spanyolok honnan tudhatnak ennyi mindent. A sokadik pohár bor után elmeséli, hogy gyermekkorában nagy tettek végrehajtásáról álmodott, méltón a régi híres kalózvezérekhez, de semmit maradandód nem sikerült elérnie, bárhogy is szerette volna. Írjon ön is könyvet! – kapja Rogerstől a gúnyos tanácsot. De először egy üzenetet a szökésben lévő Anne Bonnynak, hogy hozza vissza az ellopott részüket! Kisvártatva a kormányzó magabiztosan meséli Eleanornak, hogy Rackham beadta a derekát és még jó tanácsot is adott a kézbesítéshez, csak egy ember vigye el a levelet, mert csaja nagyon gyanakvó. (Hehe). Természetesen Max is megjelenik kíváncsiskodva Jack elfogásának hírére. (De mi van már a párbajozókkal?)

11.jpg

A segédek a pisztolyokat töltik, még épp időben visszakapcsoltunk! A nézők között Ben Gunn arról kérdezi Billyt, hogy ha már rábeszélték álljon be közéjük, mi az esélye, hogy az ők nyernek? A kigyúrt fiú szerint nem lenne baj, ha rossz tetteiért főnökük végre elnyerné méltó büntetését. A bíró közben ismerteti a szabályokat: egy lövés a másikra, és ha az nem elég, kard ki kard. Ja, kegyelem az nincs. A feszültség szinte tapintható, mindenki némán figyel. Az ellenfelek elsétálnak szabály szerinti távolságra és megfordulva háromra mindketten egyszerre lőnek. Feketeszakáll összeesik! (Ennyi?) Rászámolnak, de kilencnél feláll, csak a halántékát súrolta a golyó! Jöhet a hideg acél. Flint rohamoz, viszont az egy fejjel magasabb Teach jobb erőben van. Megvágja a kardforgató kezén a smaragd szemű kapitányt, aki egyre rosszabb helyzetbe kerül, olyannyira hogy földre esve már a halálos döfést várhatja, amikor hirtelen süvítve zúg el a füle mellett Charles kardja, a macsó kalóz a szabályok ellenére megmenti életét. A mélységesen csalódott Feketeszakáll csak ennyit tud hozzáfűzni feltápászkodó ellenfelének: Vidd csak Vanet és takarodjatok a szigetemről!

12a.jpg

12b.jpg

Silver végül beleegyezett a javasasszony általi gyógykezelésébe. Igen, ez a boszi próbálta odaégett császármorzsaszmötyivel rendbe hozni Scott királyt, most pedig darált mákoshangyakenőcsöt vet be a cél érdekében és egy fakúpot ajánl fel a tolvajnak, de az nem tart rá igényt. Négerbaba támogatólag megmarkolja John kezét, miközben a banya bedörzsöli sebébe a gyanús anyagot, ami láthatólag erős fájdalmakat okoz a férfinak. (Lesz itt még valami etyem-petyem köztük! Mármint a fiatalok között.) Később a lábadozó (érted?!) Silver elmondja a lánynak, hogy hiába akar ellenállni, Flint személyisége sokkal erősebb az övénél és ugyanúgy fog járni, mint számos elődje, akiket már maga alá gyűrt és elveszejtett. Madi szerint kellene egy társ a tolvajnak ebben a küzdelemben.

13.jpg

Vissza a Nagyszínpadhoz New Providencere. Egy lovas futár vágtat keresztül a tájon, miközben Max a letartóztatott Jacket látogatja meg a kormányzói rezidencián. Lead neki egy hízelgő szöveget arról, hogy milyen jól tette a férfi, hogy megírta a kormányzó által szorgalmazott levelet és milyen jót tett ezzel a kalózvárosnak. És majd mindenki úgy fog rá emlékezni, mint jótevőjükre és még beszélni fognak az esetről sokáig. Hát az eléggé unalmas történet lenne – válaszolja a dörzsölt kalóz. Mert az nem igazság, hogy neki minden tehetsége és szenvedése ellenére nem sikerült ráncba szednie a népet, a kormányzó meg azzal kérkedik, hogy neki igen. De ő tett róla, hogy elváljon a szar a májtól és kiderüljön ki nevet a végén! Olyan rejtjeles levelet írt szerelmének, hogy az érteni fogja a lényeget: Fogd a pénzt és fuss! Woodes Rogers pedig hiába erőlködik, Karácsonyra megbukik, mint Rottenbiller! (Eközben a sziget belsejében Anne „Pengés” Bonny bemutatja nekünk, hogy mitől ő a két tőrös bajvívó technika némbervanja.) Két kimenetele lehet az eseményeknek – folytatja a férfi. Vagy jobb belátásra tér ellenlábasa és elhagyja a szigetet, vagy pedig vele együtt lövik szét Nassaut a spanyolok. Majd az újra megalakuló Kalózköztársaság jövendő lakói tudni fogják, hogy Jack Rackhamnek köszönhetik mindezt, vagyis eléri álmait és bekerül a leghíresebb kalózlegendák közé. Max szörnyen mérges lesz erre!

14a.jpg

14b.jpg

Az est leszálltával Négerbaba felkeresi haldokló apját. Aggódik a tervük és a szövetségük miatt a kalózokkal. Apja megnyugtatja, Flint és Silver a legjobb akaratérvényesítők közt vannak, ha nekik nem sikerül elérniük a kitűzött célt, akkor senkinek sem. Madi dolga pedig az lesz, hogy irányítsa őket, mégpedig úgy, hogy kijelölje számukra a legyőzendő főgonoszt. Kezdje azzal, hogy elolvassa könyvtáruk leghasznosabb könyveit, így érteni fogja a háttérben megbúvó indítékokat. Itt van rögtön a bestseller lista éléről Woodes Rogers: Voyage round the world című, mások által jónak titulált könyve!

15a.jpg

15b.jpg

Nassauban egyelőre nem osztották ki a pizsamát, 500 fontos vérdíj kerül kedvenc vörösöm fejére. A publicista és államférfi két gráciájával a jövőn tanakodik. (Az édeshármas sajnos nem tartozik a felvetett témák közé). A kormányzó nem akarja elhagyni a szigetet, de az idő ellenük dolgozik. A közeledő spanyol fenyegetés hatására a volt kalózlakosság ellene fordulhat. Azt én nem engedem! – jelenti ki a pozícióját erősíteni akaró Max. (Nő és befolyásolni akar. Ennyi.)

16.jpg

A Rozmáron pedig nem is hallottak még a pizsamáról, talán a nyakkendőről (népi nevén kravátliról) sem. Charles és James felkeresi az orrban Leó és Kate kedvenc helyét, de nem állnak össze BrazilJézus formációba, helyette azon brainstormingolnak, hogyan tovább. Flint szerint jól jött volna a kalózflotta, mert így nehéz dolguk lesz, Vane pedig előáll a mentőötlettel: nemrég elfoglaltak egy spanyol hajót és látott ott egy kémjelentést, miszerint az Urca aranyának egy részét meglovaskocsisították az erődből az angolok bevonulása előtt. Ha ők találják meg előbb, az segít visszafoglalni Nassaut!

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akármi Áron 2016.03.03. 14:33:26

Kukucska!
Na, most bevállalom elsőre!:D Nem állok ellent azése, mert nincs egylyukú furulyám, csak egy eccerű tilinkóm, így bátor is lehetek!:D ( ammeg játszólyuk nélküli)

Az olvasói népet "szondázom" megkínálásra, nekem elsőre Szergej ugrott be, aki nem fázik!:D de végigolvasva nem tanátam olyan nációt benne, ahol ez a névadás gyakori. Aztán követtem az írói utasítást Hé, én tovább katt!
Így hamar rágyöttem, mert a c@ros/moszatosgatyák visszatérő eleme jóhelyre igazított, hála a Jó'Stennek!:D Sziget Feszkó, Nagyszínpad végre eccer én is eljutottam, nemcsak a kölykök!:)))

Na, nehogymá' ne legyen sansza Silvernek Négerbabácskával történő románckodásra, csak azt választja, snóblizás, zsírozás helyett, én ebben bízok "elejítől fogva"! Nekem már így is késésben vannak:)

Szóval a hv. klassz, a megszokott minőség, ezért sokadszorra is csak Drakulálni tudok, jól szórakoztam, köszi!
A Billys kép meg egy csoda:) jár érte a pircsiponTy, ha fér még!

Pácsó Ármándó 2016.03.03. 17:56:13

@Akármi Áron: Köszöntelek első és bátor Áronka! :-)
Szergej se rossz, de nekem ez ugrott be: www.youtube.com/watch?v=4Hg5I-jVzAs
Amúgy meg a férfiak párbajaira gondoltam a címadáskor, Flin-Feketeszakáll-Vane és a Rackham-Rogers félékre :-)
Valószínű, hogy Silver a sorozat végéig marad, a románc is több, mint gyanús. Majd mennek romantikus hajókázásra :-)
Klassz a hozzászólás! :-) A busók ugye aktuálisak még? Női szemmel biztosan különleges lehet Billy, használd egészséggel :-)
Fér még a ponty, kiástam egy tavat nekik :-)

Nézőke 2016.03.04. 09:22:02

..aztán igazán jó tanácsadói vannak ennek a Rogersnek...
-"Nem kéne négy-öt lovast küldeni Annért,ha már tudjuk hogy hol van, hátha ellenáll?"
-"Nemnem, elég csak ez a levél meg egyetlen ember, ismerjük őt,megbízható, vele háltunk"
-"Nade legalább még egy embert,meg lovaskocsit, hátha pakolni kell a sok nehéz kincset"
-"Nemnem, a kincs magától is mozog"

pfffffff

Flankerr 2016.03.04. 10:02:06

Mester, ez egy ihletett és zseniális HV lett, köszönöm az élményt :)

Gabba 2016.03.04. 12:57:40

Annyira jó lett, hogy csak na, rosszul esik leírni, de minden poszt jobb, mint az előző :))

Feketeszakáll és Flint közt lesz még konfliktus, van egy olyan érzésem.
Scottnak meg ne vegyenek tartós tejet, kár, pedig jó arc szerintem.

Akármi Áron 2016.03.04. 13:20:37

@Gabba: + 1! Mert néha úgy tűnik, h szeréNke ...(betegesen!:)
@Pácsó Ármándó: Gondoltam, h a ffiak párbajára gondoltál, csak belémszorulós gondolat vót, de már kigyött, úgyhogy tökmakk egy gondolat!:)
A busók annyira naprakészen állnak rendelkezésünkre, h a Kokodzsámbó Busó Clubjukat lehet fellépésekre invítálni, ócCsók!:D

Köszi a linket, majd hétvégén szemrevételezem.

Akármi Áron 2016.03.04. 13:35:09

+ Plusz! :D
Azt szeretném még megérdeklődni kompetenstől, hogy a mákoshangyakenőcsre és a fakúpra, amit lábadozóknak ajánlanak, manapság hol lehet szert tenni? Mer' ezen a falusi fertályon a fakúp még csak-csak, de a mákoshangyakenőcsnek még nincs szezonja, faZonja, mondta a gyógyszerészem. Én bizony megkérdeztem! És addig mi legyen (helyette)?

Méghogy a pizsamáról és a kvarátliról nem hallottak azon a vidéken, ahol te jársz, de a kispárnikáról, a csücskösről főleg nem, (dicsekszem most) ez az én vidékem csecsebecséje, te vajon ezt tudtad?:)

Ha Feketeszakállra rászámoltak, de kilencnél felállt:))) ménem boxolták le a meccset, minek az a sok donor, vagy sürgősségi eset vót?:)
Kell ez a hogyvót,mintvót, mert ki szeret ennyi tudatlanságba maradni, ugyi?!:)))

Pácsó Ármándó 2016.03.04. 17:54:35

@Nézőke: Na, igen! Elvileg van 12 tanácsadója, ebből 6 db gazdag angol nemesúrfi, fingjuk sincs semmiről se. Aztán ott van még Max plusz 5 helyi. Hogy Eleanor benne van-e az ötben vagy külön számít, azt nem tudom. Pont neki kellett volna közbeavatkozni, amikor Woodes Rogers újságolta, hogy Jack Rackham megírta a levelet és csak egy embert javasol a kézbesítésre.
A szállítás dolga már másabb egy kicsit. A filmből kiderül, hogy tudta mekkora fizikai megjelenésű kincset kell keresniük vagy Jacktől is megkérdezhette akár. Én sajnos nem tudok minden pillanatot hűen visszaadni, így olvasva ez nem derülhetett ki, sorry!

Pácsó Ármándó 2016.03.04. 20:42:15

@Flankerr: Szívesen! :-)
Tetszett a Walther P99? :-)

@Gabba: Köszi :-)
Hát nem is tudom! FSz most mélységesen csalódott, Vaneen kívül mást nem akar. Én abba bízom, hogy tudomást szerez a havannába tartó aranyról és megtámadja az angolokat és/vagy a spanyolokat.
nekem Mr. Scott sose volt olyan szimpi, mint most a végére. A tartós tejről meg már leírtam a hasonlatomat :-)

@Akármi Áron: Szívesen megmondanám, ha varázsló vagy gyógyszerész lennék, de nem vagyok azok se :-)
Ha lábadozol, akkor pihenj sokat, olvass vitorlás hogyvoltokat és szórakoztass engem :-))
Akkor a te békés vidéked is különleges, elég csak a legendás csigapedrésre gondolni, amit álló csücskű kispárnák árnyékában lehet a legjobban kivitelezni. Állítólag! :-)
Az ökölvívás nem divat arrafelé, csak a bajvívás meg a céllövészet :-)

Nézőke 2016.03.04. 23:13:38

@Pácsó Ármándó: nem a 12 tanácsadóra gondoltam,hanem a két bögyösre,akik elég jó ismerik Reckhanékat.
+ a szexibb bögyös pontosan tudja milyen súlyú és tömegű kincsekkel menekülnek, tehát nem ártott volna odasúgni,hogy valszeg súlyos eset.

Ráadásul 500 fontot ajánlani? Nevetséges összeg, a szöszi bosszúja megért 10ezer fontot Vane fejéért,akkor az egész Nassau sorsa miért csak 500? 20ezerért minden járni tudó keresné,és nem tudna elbújni.

Pácsó Ármándó 2016.03.05. 08:29:25

@Nézőke: Az 500 font tényleg nevetségesen alacsony, még mindig alábecsülik Anne Bonnyt. Ha nem rejtette el, kedvenc vörösömnek még megvan a lovaskocsija, azzal visszavihetik a kincset.

Akármi Áron 2016.03.05. 22:11:44

@Pácsó Ármándó: Mérget semmiképp nem innék rá, ha patikus lennél, ha nem. Közelebb állhatna hozzád a varázsLó okj-s szakma, ha csak a heti bontásban varázspálcikáddal idebökött hv-kre gondolok:)
Hátha még azt is tudnád, h az álló csücskű kispárnák árnyékában kivitelezett csigapedrésen túl e vidék kiemelt különlegessége a tarhonykák bugázása, lehet, hogy csettintenél egy hinnyét!:) Én mondom, május végén csupa-csupa aranysárga a táj a kalászba borult tarhonykáktól. V a r á z s l a t o s!:) Bárki láthattya!
Céllövészet? Ismerős, meg a similabda!:D

Pácsó Ármándó 2016.03.06. 08:36:51

@Akármi Áron: Ezek szerint érdemes megérnem a május elsejét, azután a május végét? Kíváncsi lettem a viruló természetre :-)
Ja, és varázsbot, nem varázspálcika! :-)

Akármi Áron 2016.03.06. 16:50:06

@Pácsó Ármándó: Még annál is, sokkal-sokkal, és úgy legyen!
Óhát, nem kell úgy mellre pöfékelni lehet, h nem láttam a fátÚl az erdőt, csakis ezé
kerülthetett bot helyett pálcika, de a funkció a lényeg,méret: DDD
(Meg oszt 'Sten se bottal ver, ugyi?:)
süti beállítások módosítása