Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jessica Jones 1x02 - A Crush-szindróma

2016. március 01. 13:00 - Qedrák

Jessica karikás szemekkel és idegesen várakozik egy kihallgatószobában, egészen addig, amíg egy fiatalabb Morgan Freemanre emlékeztető detektív kezdi el kikérdezgetni. Főhősünk kétségtelenül nem lenne jó kormányszóvivő, mert nem ad különösebben kielégítő válaszokat. A nyomozó előhúzza a Luke Cageről készült képeit, úgy tűnik nem nagyon tiszteli a magánszférát, amit Jessica szóvá is tesz, és faképnél hagyja a néger fakabátot.

jessicanyomozo.jpg

Az első útja el is viszi Lukácshoz, akinél éppen a zsaruk kérdezősködnek. Miután az állam derék őrei távoznak, bemegy az ivóba, ahol kénytelen elmondani az emeletes négernek, hogy azért nyomozott utána, mert a Gina nevű szeretőjének a férje felbérelte. A beszélgetés eredményeképpen a férfi elküldi Jessicát a francba. Hazaérve lezuhanyozik, majd egy falon mászkáló csótányt távolít el, de a bogár életét megkíméli azzal, hogy betereli a lefolyóba. Jessica felkeresi Hope-ot, aki egy asztalhoz van a bilincsénél fogva kiláncolva, de eleinte nem tűnik túl együttműködőnek. A lány végül elmondja, hogy mialatt az elméjét Kilgrave megszállva tartotta, ugráltatta őt, de a férfi elégedetlen volt vele, mert a nyomába sem ért Jessicának. A változatosság kedvéért hozzáteszi, hogy mindezért a nő a felelős, amiért nem nyírta ki korábban Kilgrave-t. Hope szájából még az is elhangzik egy veszekedés után, hogy Jessica meg is ölhetné magát, de végül azt kapja válaszul, hogy ha ezt megtenné, akkor mindenki bűnösnek gondolná őt. Búcsúzóul Jessica még látja, ahogy benyugatózzák a lányt.

jessicahope.jpg

Váltunk, Hogarth irodája a helyszín, ahol szintén tabletták és egy pohár víz kerül be egy női karakter nyelőcsövébe, majd az ügyvéd elmondja, hogy kurvára esélytelen megvédenie Hope-ot, ő pedig vesztes ügyeket nem vállal. A dekoratív asszisztens nyit be, hogy Hogarthot keresi a felesége, de Jessica kevésbé diszkréten kitessékeli, miután nem akar távozni. Szuperhősünk ki is borul Hogart cinizmusától, de végül megbeszélik, hogy amaz elvállalja Hogarth ügyét, ha bebizonyítja, hogy Kilgrave létezik, és nem mellesleg lógni fog neki egy szívességgel. Az üzletet Hogarth cinikus mosollyal nyugtázza, de az asszisztens beszámol arról, hogy a felesége tud róluk, úgyhogy a szája azonnal lefelé kezd görbülni. Patricia meglepi Jessicát hazafelé menet, hogy kifejezze, mennyire aggódik, és segítene neki, de az nem vevő az ötletre, és csak azért megy bele az egészbe, mert Patricia felhánytorgatja, hogy hiába támogatja, még egy percet sem kap, hogy beszélhessen vele. A lakásban lévő disznóólat a szőke nő nem szólja meg, de nem is kell, Jessica tudja, hogy mit gondol róla, sőt, a pénzét is visszaadja neki. Össze is vesznek, Jessica el magyarázza, hogy baromi szar úgy élni, hogy Kilgrave bárkit felhasználhat ellene, és elküldi Trisht.

hogarth_jessica2.jpg

Lukácsot látjuk piát pakolni, és Gina is ott van, hogy folytassák a viszonyt, elvégre nincs jobb dolog egy kis cipekedés után egymással kufircolni, de a férfi házasokkal nem kezd ki, hazugokkal pedig szintén nem. Elmond neki mindent, és elküldi. Jessica régi újságcikkeket kezd el bújni egy buszbalesetről, de zavarja a hangos szomszédság, úgyhogy felmegy hozzájuk, és némi szóváltás után megneveli a csajt, hogy maradjanak kussban. Látjuk a buszbalesetet, majd a helyszínt is, kinyomozza a kórházat, ahová a sérülteket vitték. Feltöri a szekrényeket, miközben kinyomja Trish telefonját, majd szívecskés hacukába öltözve megszerzi az egyik nővér segítségével a baleset aktáját. Doktor Carternek kell, és ő Seattle Graceből jött, aki érti, örüljön az easter eggnek. Ismeretlen férfi azonban nem volt a halottak között.

jessicarozsaszin.jpg

Hazafelé menet zajokat hall az irodájából, gyorsan rá is veri az ajtót a pasasra, aki vérző lábbal dől el, de kiderül, hogy csak Patricia küldte megszerelni a bejáratot. Jessica üvöltözve esik Trisnhek a telefonba, hogy mi a búbánatos francot képzel, hagyja békén, egyébként se küldjön idegeneket az irodájába. Mikor azt mondja sértésként, hogy olyan, mint az anyja, gyorsan félbemarad a beszélgetés. Miközben a mentő viszi el a pórul járt szerelőt, a szomszéd srác dicséri meg Jessicát, nem mellesleg kiderül, hogy a csaj az ikertestvére. Szuperhősünk ballisztikus ívben tesz a perverz szomszédra, ellenben rájön, hogy a mentőautó nyomán meglelheti Kilgravet. A metrón utazva látomása támad, amitől beveri az egyik ablakot, és ezért az összes utas furán néz rá.

jessica3.jpg

Jessica felkeresi a Jack nevű mentőápolót, aki a buszbaleset helyszínére ment ki, de csak egy havat lapátoló, nem túl barátságos idős asszonyt talál ott először. Végül a nő szíve megolvad, magát biztos Isten küldte, mondja, és bevezeti Jessicát a házba. Jack infúzión él, magatehetetlenül. Megtudjuk a történetét is: három hétre tűnt el, agyvérzést kapott, miután felajánlotta mindkét veséjét. Az anya nagyon lelkes, elmondja, hogy mindennap imádkozott, hogy Isten hazavezesse hozzá a fiát, és lám itt van, hát nem egészen úgy, ahogy gondoltam, de hát az Úr hatalmas. Jessica arcára rávan írva, hogy mit gondol Istenről és erről az egészről, és még imádkozni sem hajlandó. A vallásos anyukát gyorsan kiküldi vízért, miközben végigfotózza a fiút ellátó gépet, amit egy ismeretlen küldött nekik. Megjegyzi, hogy mindezt nem az Úr tette, hanem az ördög, és ezt meg fogja bosszulni. A srác tollért nyúl, elkezdi írni, hogy ’kil’. Jahm, tudom, hogy Kilgrave tette, erősködik Jessica, de a szöveg folytatódik. Kill me, azaz ölj meg, és a tekintetével a gépre néz. Nem tehetem, feleli Jessica kétségbeesetten. Az anyuka mérgelődve tér vissza, ő pedig sietősen elhagyja a helyszínt.

jessicajack.jpg

Gyorsan felhívja a szervízt valami újabb kamudumával, de nem jár sikerrel, eközben belebotlik az ikerpárba. A csaj beleköt Jessicába, hogy hagyja békén a tesóját, amúgy is egy magányos szexuális ragadozó, aki el akarja venni mások boldogságát. Jessica elküldi a picsába őt. Gina jelenik meg nála, és kérdőre vonja, mivel a férje valójában nem tudott Lukácsról, szóval csak azért mondta mindezt, hogy kiüsse a nyeregből a konkurenciát. De elcseszted nyomozókám, mert André és egy teljes rögbicsapat tart Lukács ivójába, hogy helybenhagyják a palit. Szuperhősünk taxival közelíti meg a helyszínt, (kényelmes módja a szuperhősködésnek), és pont a balhé elejére ér oda. Az emeletes néger fazon és Jessica rövid úton elintézi a rögbicsapatot, de a verekedés végeztével Lukács elküldi Jessicát a helyszínről.

lukeverekedes.jpg

Reggel van, a szerviz hívja Jessicát, megtudja, hogy egy David Kurata nevű figurához köthető a gép. A férfi előadást tart, de amint meglátja Jessicát, megpróbál olajra lépni. Ez nem egy könnyű feladat, Jessica végül az alagsorban talál rá Kuratára, ahol elmondja a férfinak, hogy nyilvánvalóan bujkál, pedig ő volt New York legjobb transzplantációs sebésze. Végül meggyőzi a férfit, hogy nem akar neki ártani, nincs vele Kilgrave, ezért Kurata elmeséli, hogy anno Kilgrave egyik veséje tönkrement, a másik pedig Crush-szindróma miatt elkezdett leállni. Kéznél volt a mentős veséje, szóval beleoperálta azokat, viszont altatni nem engedte magát, mivel az elmekontrollja ilyenkor nem hatásos. Jessica felhívatja Kuratával Hogarthot, és az elvállalja Hope ügyét. A lány azonban az első találkozón körülbelül annyira lelkes, mint egy random iskolásgyerek az első húzás előtt a fogorvosnál. Egyedül az billenti a letargiájából, hogy nemcsak Jessica volt Kilgrave áldozata.

kurata.jpg

Az irodában Jessica elrendezi az aktákat, majd Trish ajándékát is megtalálja, mégpedig az új ajtóra szánt üveg formájában, amit azonban a szerelő már a fentiek miatt nem tudott behelyezni. Fel is hívja a szőke nőt, hogy megköszönje a maga módján. Patricia válaszul csak annyit jegyez meg, hogy nem szükséges őt megvédenie oly módon, hogy kizárja az életéből, tud magára vigyázni. Közben elered az orra vére. Megbeszélnek egy találkát, majd tréfálkozva elbúcsúznak. A következő képsorokon látjuk, ahogy Trish egy palival azt gyakorolja, hogy miként fegyverezzen le egy pisztolyos férfit, anélkül, hogy az lelőné őt.

patricia.jpg

Vált a kamera, egy férfi kopog be egy lakásba. Az ajtót nyitó alakot meggyőzi, hogy hívja be a lakásba, majd el is foglalja azt. Széttapossa az egyik gyerek kocsiját, majd a panaszra válaszul rábeszéli őket, hogy zárják be magukat a szerkénybe. A kislány össze is pisili magát, miután rázáródik az ajtó. A szülőkkel vacsorát készíttet magának, és közben élvezi a remek kilátást. Jessica mos fogat a záró képsorokon, miközben a csótány kimászik a mosdó lefolyójából. Ezúttal azonban nincs kegyelem, szétnyomja a deréknek igazán nem nevezhető állatkát. Lukács azonban vár rá az irodában, és közli vele, hogy látta, amit látott, ti. hogy elég brutális ereje van Jessicának. Amaz magyarázkodik, de a férfi azonban nem hagyja Jessica bullshitjeit kibontakozni, ehelyett odatart egy flexet a pocijához. A gép és az überember küzdelméből utóbbi kerül ki győztesen, Lukácson karcolás sincs, Jessica döbbenten lesi a hibátlan bőrt a hason. Ezzel a képpel zárjuk az eheti részt.

antiflexlukacs.jpg

Címkék: jessica jones
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teszt123456789 2016.03.01. 13:29:34

Nem Morgan Freeman-re, hanem Lester Freamon-ra hasonlít kísértetiesen az a nyomozó! :)

Is 2016.03.01. 13:36:20

Bocsánat, de pár javítás illetve kiegészítés:
"Szuperhősünk ki is borul Hogart cinizmusától, de végül megbeszélik, hogy amaz elvállalja Hogarth ügyét, ha bebizonyítja, hogy Kilgrave létezik, és nem mellesleg lógni fog neki egy szívességgel. "
Mármint hogy Hogarth válallje el Jessica ügyét, nem?

"Az emeletes néger fazon és Jessica rövid úton elintézi a rögbicsapatot, de a verekedés végeztével Lukács elküldi Jessicát a helyszínről."
Kimaradt a kulcsmomentum, hogy nemcsak, hogy Luke látta Jessica erejét, de Jessica is látta, amint az egyik fickó nyakon szúrta Luke-ot, majd pedig bambán meredt a szilánkosra tört pengére.

"Egyedül az billenti a letargiájából, hogy nemcsak Jessica volt Kilgrave áldozata."
Ha jól emlékszem, itt Hogarth lelkedesett be, és attól, hogy nem csak Hope volt a fickó áldozata, hanem Jessica is.

De egyébként jó a HV, jó újraolvasni a történteket.:)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.03.01. 15:39:30

Killgravetől a hideg rázott már ennyitől is.

Egy dolog valakit lelőni és ellopni a veséjét, de hogy belemásszon a fejébe és aztán felajánlani vele a szerveit, majd agyvérzést okozni neki és utána életben tartani magatehetetlen roncsot... Na ez az igazi hamisítatlan mélysötét gonoszság...

(Akkor)Még nem is láttam palit, de nagyon szépen bemutatják a tettei...

Is 2016.03.01. 18:15:04

@Prof. William: Hát, nem egy irgalmas szamaritánus...

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.01. 23:02:05

@teszt123456789: Mivel ugyanaz a színész játszotta, azt mégsem írhattam. :D

@Is: Az első mondatot elk*rtam, Hogarth helyett Hope-ot kellett volna írnom, az ő ügyét vállalta el. Ho-Ho, a fene jegyzi meg ezeket a rendkívüli módon hasonlatos neveket. :)
A másodikból tényleg kimaradt a szúrós jelenet, de a lényeget úgyis a végén beszélték meg.
A harmadik mondatomat viszont megvédeném. :) Ott Hope-ot nem érdekelte semmi, Jessicának is azt mondta, hogy nyírja ki magát a közjó érdekében, mert Kilgrave állandóan hozzá hasonlítgatta őt, és teljes volt részéről a letargia. Mikor Hogarth közölte vele, hogy vannak más áldozatok, akkor volt hajlandó igazán beszélni.

Is 2016.03.02. 08:22:25

@DSI Builder: Ja, értem, mire gondolsz.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.03.02. 09:34:24

@Prof. William: Az életben tartás az a sebész doki műve volt, ugye ő finanszírozta a dialízis gépet, ami életben tartja szerencsétlen vese nélkül maradt pasit. A sebész pasi nyilván meg akarta menteni az életét, miután Kilgrave kvázi szervlopásra kényszerítette :S Kilgrave nem az a típus akit érdekelt volna az hogy életben marad-e a srác vagy sem, ha egyszer megszerezte tőle amit akart :)

Is 2016.03.02. 16:51:09

@Hüpna: Ja, ez valószínűleg tényleg így van. Ezzel mondjuk én sem sokat törődtem, mert a történet szempontjából nem volt túl lényeges.
süti beállítások módosítása