Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ember a Fellegvárban – 1x09 Szívesség

2016. február 29. 11:00 - Qedrák

Karate Julest és Kamionos Joe-t bedobják egy zárt helyiségbe elmélkedni. A férfi neki is látna lebontani a berendezést, de az, mint általában, erősebb szokott lenni. Juliana elpanaszolja, hogy már a buszon kellene ülnie, amivel elpályáznak Friscóból, mert Frank bajba került. Vált rá a kamera, Ed győzködi, hogy szálljon fel, és hagyja a picsába a nőt, de ez nem működik ilyen egyszerűen, és maradnak. A fogságban lévő Joe ismét beszél, sajnálkozik, cserébe Juliana elmondja, hogy megtudta, hogy a Kempetai rajta fog ütni a Bambuszpalotán. Rendes ez a nő, mindent elmond neki, ami eszébe jut, minden náci ügynök ilyen partnert kíván magának.

julianafogsag.jpg

Oberúristen odahaza egy lezárt borítékot tesz el „Mein Führer” címzéssel. A felesége jön be, veszi fel a cipőjét, és sürgeti, egészen addig, amíg Thomas le nem gurul a lépcsőn. Helen figyelmezteti, hogy ne szaladgáljon, Oberúristen arcán pedig ott van az aggodalom. Joe tovább kérdezgeti Julianát a terveikről, miközben sajnálkozik azon, hogy majdnem lekéste Julianát. Frankről a nő nem beszél többet, de amúgy is bejön egy japán hústorony, és kivonszolja, Joe-t pedig visszazárják. Elhaladunk egy csomó hajócsavar mellett, és máris a jakuzavezér elé vezetik a nőt, ott van még Karen és Washington is. Átadnak neki tíz ropit jenben, maguk szabadok, mondja. Na de mi a helyzet a filmmel, érdeklődik Washington, kifizettük, kontrázik rá Karen, hát az a helyzet vele, hogy azt megtartom, mert nyakamra hoztátok a Kempetait, feleli a maffiavezér. De ha fizetnek még egyszer, megalkudhatunk. És Joe? – kérdi Juliana, hát rá nem volt lóvénk, ő marad, feleli a két ellenálló. Okamura elmondja, hogy át fogják adni a hatóságoknak, ha nem kap érte pénzt. Juliana megígéri, hogy összekapar tízezer jent, de a japán hanyag eleganciával közli vele, hogy a kamionos ára ötven ropi lesz jenben. Washington és Karen kedvesen elmagyarázzák Julianának távozóban, hogy őt azért mentették meg, mert a Nipponban dolgozik, és hát az fontos az ellenállásnak, amúgy sem tűnik hálásnak azért, hogy életben van. Ha szerzel ötven ropit, költsd a filmre, és hagyd a fickót, Karen még azt is elmondja, hogy férje egy filmért patkolt el a két tesójával egyetemben. Cserébe tíz ellenállót elengedtek később, és Juliana megérti végre, hogy a filmgyűjtés ezekről a szívességekről szól, de még nem érzi magát készen rá.

ellenallokjakuza.jpg

Oberúristen meglátogatja Eriket a kórházban, ugye ő az, akit szitává lőttek az elején, de most kevesebb rajta a golyó ütötte lyuk, viszont még nem tud járni. Megköszönik egymásnak az életüket, majd Erik megkérdezi, hogy mi van a tettesekkel. Smith leül, lehalkítja a hangját, és azt feleli, hogy valószínűleg Heydrich parancsára dobták fel az útvonalukat. Egyikük sem érti, de átadja a levelet Erichnek, akinek elmondja, hogy juttassa el a Führernek, de csakis neki. Tagomit látjuk, amint pálcát vet, és meditál, érezve a körülötte lévő tárgyak, főleg Juliana nyakláncának a kisugárzását, de Kotomicsi megzavarja. Drótszemüveg-szan az, elkéri az Oszakából érkező teherhajók listáját, mert azon csempészi a heroint a jakuza. Bezzeg ezt mások a műlábbal csinálták meg. Tagomi érdeklődik, hogy ha tudtak erről, miért csak most intézkednek, de Kido megismétli a kérést, és elbúcsúzik.

oberuristenerik.jpg

Juliana hazamegy Frankhez, a lakás előtt várja egy őr, Ed viszont leszólítja és elviszi a nagyapjához. A kerekesszékes öregúr éppen Frankkel beszélget, aki az ablakon kinézve várakozik, mikor végre megjön Ed és Juliana. Kirobban a fojtott hangú veszekedés, már megint a haverok és a film, hányja a nő szemére Frank. Végül eljutnak addig, hogy kellene neki ötvenezer jen, hogy kiváltsa Joe-t. Az a kiutunk, ellenkezik Frank. Hagyd meghalni a srácot, mondja, de Juliana úgy néz rá vissza, mint egy ufóra, a férfi viszont elmagyarázza, hogy őt bármelyik pillanatban bevihetik. Miattam maradtál, állapítja meg a nő, de Frank felteszi a kérdést, hogy miért, és már maga sem tudja a választ. Jahm, és amúgy miért akarod megmenteni? – kérdezi. Juliana azt feleli, hogy az a figura megmentette az életét, de én veled akarok maradni. Csak negyvenhat ropim van, mondja Frank, meggyőzhetem, feleli Juliana. Majd én megyek, jelenti ki a férfi, és ezúttal nem hagyja magát lebeszélni.

julianaed.jpg

Wegener kiöltözik, díszegyenruha, SS-mandzsetta, SS-gyűrű, SS-nyakkendőtű, horogkeresztes övcsat, a berlini divat teljes kollekcióját magára ölti, miközben Heydrichet látjuk egy pohár bort szagolgatni. Wegener nem egy borszakértő, és meg is kérdezi, hogy mit keresnek egy felsőosztályú étteremben, ahelyett, hogy valami sötét és dohos kihallgatószobában vernék agyon őt. Tudjuk, hogy ellopta a Heisenberg-készülék terveit, mert lehallgattuk a japánokat, jelenti ki az OBerek közt is legóberebb Heydrich. A Führer nem tévedhetetlen és bízik magában, no meg a japánokkal is békét akar. Maga halott ember, a felesége és a gyerekei viszont még túlélhetik, emeli meg a poharát.

wegenerheydrich.jpg

Frank magához veszi a pisztolyt, és megjelenik a jakuzák előtt. Elmondja, hogy csak negyvenhatot hozott, a vezér pedig mosollyal nyugtázza az egészet. Juliana Ed nagyapjával dumál egyet, aki mangát olvas unalmában, mégpedig Mijamoto Muszasi kalandjait. A japánok olyan figurák, akik könyörtelenek és tudják, hogy mi nem vagyunk azok, ezért a győzelemért mindent kockára kell tennünk. Ed jön haza, és kétségbeesetten számol be arról, hogy nem tudott új buszjegyeket venni, mert csak igazolvány ellenében adják el. Frank szemezik egy sort a jakuzafőnökkel, majd jön Joe, és megtörténik a nagy találkozás a két fickó között. Joe nem akar menni a filmek nélkül, és veszekszik egy sort a japánnal, de tehetetlen, egészen addig, amíg meg nem látja Hipszter Frank előzőleg magához vett pisztolyát. Gyorsan kirántja, bezárja az ajtót, majd mindkét emeletes japánt egy-egy lövéssel elintézi. Elszedi a filmet a vezértől, és egy szellőzőn keresztül elhagyják a hangárt. Te hülye barom, mondja Frank, kinyírtál két jakuzát, én meg itt élek, szakítanak időt egy kis veszekedésre. Hát itt ugyan nem, mert Juliana elmondta, hogy elviszed innen, csak azt nem, hogy hová. Messzire tőled, feleli. Joe visszaadja a pisztolyt, köszi, pont kilőtted az összes töltényt.

frankjoe.jpg

A Kempetai székházában Josida értesíti Kidót, hogy Okamura Taisi, a jakuzák főnöke telefonált, hogy ellopták tőle a filmet, és megölték két emberét. Drótszemüveg-szan elmondja, hogy ne bízzon a jakuzákban, de Josida átadja Joe Blake aktáját, és megemlíti, hogy a másik elkövető Frank Frinkhez hasonló kinézetű volt. Ednél a nagypapa megkérdezi Julianát, hogy bajba kerültek-e. Ed nyugtatja, de a papi leinti, hogy nem tud járni, de nem vak. Juliana beismeri, hogy baj van, mire Ed nagyapja nekitámad, hogy miért keveri az unokáját bajba. A nő beismeri mindezt, és tíz percet kap, hogy elmenjen, vagy kihívja a Kempetait. Frank megérkezik, örömmel közli, hogy Joe szabad, és sajnálattal hallja, hogy nem jutnak buszjegyhez.

edfrankjuliana.jpg

Connolly keresi Oberúristent, aki nincs bent, de váratlanul felbukkan mögötte, és üdvözli a beosztottját, és négyszemközti beszélgetésre hívja. Ed Frankék után rohan, és odaadja az összes pénzét nekik, és azt is felajánlja, hogy megszabadul a fegyvertől, majd könnyes búcsút vesznek. Az SS-székház nyitott tetején sétál Conolly és Oberúristen, a falban mintha fémből készült mosdókagylók sorakoznának, bár nem sok értelme lenne a nyitott New York-i ég alatt berendezni egy budit. Szóba kerül Heydrich, hát maga nem tudhatta, hogy jön, nem kell bocsánatot kérnie. Viszont tudta, hogy négy cukorral issza a kávét, ráadásul hozzáfért az útitervemhez, és bejárása volt a cellába, ahol az a szemita terrorista öngyilkos lett. Oberúristen azt is elmondja, hogy alighanem Heydrichtól kapott parancsot minderre, és még azt is kockáztatta, hogy golyót kap a fejébe. Connolly tiltakozna, de Smith egy laza csuklómozdulattal letaszítja az épületről. Az irodájába visszatérve bejelenti, hogy öngyilkosság történt.

oberuristenconnolly.jpg

Joe elmenne Frankékhez, de japán katonák várják őt, és pont jókor érkezik, hogy a férfit meg a nőt is magával vonszolja, mielőtt elkapják őket. Joe-t megkérik, hogy segítsen nekik kijutni, az megígéri, hogy megpróbálja, majd Julianának adja a filmet, és megbeszélnek egy találkát. Elválnak, mert az egy szem japán, aki követi őket már nagyon üvöltözik. Heydrich érkezik meg Wegenerhez, és az alkujukról érdeklődik. Átad egy listát a halálpofát vágó náci vezetőnek tíz névvel, aki biztosítja, hogy meg fogja kímélni őket. Nyomás Berlinbe, a feladat az lesz, hogy megölje a Führert, mert Hitler az általa épített birodalom akadályává vált.

frankjoejuliana.jpg

Hata tábornok, egy idős és pökhendi generális keresi fel Tagomit. Van-e már elég adatunk a Semleges Zóna urániumáról, kérdezi, de a miniszter csak annyit tud mondani, hogy még dolgoznak rajta. A Heisenberg-eszközt nem sikerült kifejlesztenünk, kezdi rá a tábornok Tagomi kérdésére, ezért hátrányban vagyunk. De megkaptuk a hiányzó információkat a tudományügyi miniszter révén. Tagomi örül, de a tábornok lehűti: az egyenlő erőviszonyok nem állnak az érdekünkben. A miniszter nem éri, hiszen a trónörökösnek az álma a béke. Hát a trónörökös megváltozott. De ha támadnak a nácik, milliók halnak majd meg. Ez nem a maga dolga, maga csak szedje össze az urániumlelőhelyeket, utasítja a tábornok a minisztert, és távozik.

tagomihata.jpg

Oberúristen távozóban van, de Joe hívja. Megöltem két jakuzát a film megszerzése során, valahogy ki kellene jutnom. Arra kéri Smitht, hogy mentsék ki vele együtt Franket és Julianát, akik segítettek megmenteni az életét, de Oberúristen leinti. Ez az ő döntésük volt, és nem tartozik nekik semmivel, sőt, le kell lőnie. Joe beleegyezik, és csaknem szétveri a telefonkagylót a készüléken, miután a felettese bontotta a vonalat. Okamura és Kido összefutnak egy békés parkban. A vezér elkezd panaszkodni, hogy a heroinját lefoglalják, Kido pedig vigyorogva ismeri el, hogy igen. Minden ellenállás hasztalan, fejti ki Okamura, a nap sem tudja elpusztítani az árnyékot, maga sem fogja megsemmisíteni a jakuzát. Úgy hallottam, hogy ha holnapig nem fogja el a merénylőt, akkor Tokió szeppukut fog parancsolni magának, emlékezteti a főfelügyelőt Okamura, Drótszemüveg-szan azonban tisztában van a kötelességével. Hát a ballisztikai jelentés szerint a lövések egy óratoronyból érkeztek, de maga következetlennek mondta azt. Mindezt azért tette, mert maga is tudja, hogy a merénylő egy náci ügynök volt. Kido nem cáfolja, de nem is erősíti meg a hallottakat. Én ismerem a merénylő nevét, közli Okamura, Kido pedig árat követel, hát azt pénzben nem lehet megfizetni, hallja a feleletet, de biztos lehet benne, hogy nagyon magas. A bájcsevejnek itt a vége.

kidookamura.jpg

Oberúristen hazatér a meghitt családi otthonba, ahol a felesége és a gyermekei mellett ott találja Reinhard Heydrichet, amint éppen az italát kortyolgatja. Helelen látszik, hogy kissé feszélyezi a magas rangú náci koponya jelenléte a családi fészekben. Kiderült, hogy Heydrich háborús történetekkel szórakoztatta a családot, és oda is szúr egy kicsit Smithnek, hogy a rend megalapozása nehezebb, mint annak a fenntartása, mire Thomas némi gúnnyal megjegyzi az apja védelmében, hogy az afrikai törzsfőnökök bizonyára nagyon kemények voltak. Emberalattiak, de büszkék voltak. Smith felajánl még egy italt, de Heydrich négyszemközt akar beszélni vele. Szörnyű volt hallani Connollyról, kezdi, az öngyilkosság komoly dolog, feleli Smith. Gyere velem vadászni reggel, mondja az SS Oberstgruppenführer az SS Obergruppenführernek, mire az tiltakozik, de Heydrich nem szereti a tiltakozást, úgyhogy Smith beleegyezik. Hozd a fiadat is. Hát őt kurvára nem fogom hozni. Smith megkapja a címet és az időpontot, a házból pedig távozik a Harmadik Birodalom egyik vezetője.

oberuristenheydrich.jpg

Tagomi meditál, erősen koncentrál Juliana nyakláncára, de megzavarják. Kotomicsi az, beszélgetnek egy sort. Nagaszakiból van az asszisztense, ami egy gyönyörű város, erősíti meg a miniszter. Frank egy iskolában van, amit bezártak, éppen a háborús propagandát hirdető gyerekrajzokat nézi. Nem bízik Joeban, de Juliana tudja, hogy eljön, mert itt van náluk a film, és ez a legfontosabb. Miért, kérdezi Frank. Látjuk Tagomit újra meditálni.

frankiskola.jpg

Juliana, hogy bebizonyítsa a filmek fontosságát, az iskola mozijába invitálja Franket, nahát, de jó, hogy minden iskolának van saját mozija, és beteszi a tekercset. Miközben néha a meditáló Tagomit vágják be, pörög maga a film is. Egy atomtámadás képei villognak a vásznon, majd felvillan a Golden Gate és a porig rombolt San Francisco. Rengeteg a csontváz, és a halott, az épületek falaira ráégnek az emberi árnyékok. Foglyokat mutatnak, akiket a romok között terelgetnek, és letérdeltetik őket. Az egyikükben Frank magára ismer, és premier plánban végignézi, ahogy tarkón lövik. A mozgókép a kivégzőosztagos figurára terelődik, aki a jól végzett munka után elszív egy cigit, és aki nem más, mint Joe Blake. A film itt véget ér, de a rész is, a jövő héten jön a szezonzáró.

frankjulianafilm.jpg

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.02.29. 16:01:51

Jó kis rész volt, kemény cliffhangerrel, de igazából nem értettem, hogy a film miért váltott át egy számukra alternatív valóságból egy - alternatív - jövőbe. Mármint azon kívül, hogy megtudják, hogy Joe náci ügynök.
Frank meg egy barom, de hát ezt már korábban is kifejtettem. :)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.29. 17:52:36

@Is: Elvileg ezzel akarják kifejezni az eredeti K. Dick műben megtapasztalható valóságokat. A könyvben ugye volt a Sáska által leírt valóság, volt a cselekmény valósága és volt az olvasó, vagyis a mi valóságunk.
A sorozatban a néző valóságát látjuk akkor, amikor Juliana nézi meg egy filmet (meg az utolsó részben lesz még rá két utalás is, de nem spoilerezek). Emellett van Joe filmje, amiben Sztálin él 1954-ben, van továbbá az a film, amelyben Joe az atomtámadás után agyonlövi Franket, és van az a valóság, amelyben az egész sorozat játszódik.

Is 2016.03.01. 08:36:56

@DSI Builder: Láttam az évadot, szóval olyan nagyon nem spoilereznél. :)
De nekem akkor sem volt ez teljesen tiszta, mármint hogy ez most a jövő volt, vagy a többi filmhez és a sorozat valóságához képest is egy alternatív valóság jelen ideje? Szóval ez zavaros volt.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.01. 08:44:40

@Is: Utóbbi. Sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy a többi filmhez és a sorozat valóságához képest egy alternatív valóság jövőideje. :)

Is 2016.03.01. 09:43:34

@DSI Builder: Szükségem van egy Advil Ultra Fortéra, de sebesen... :)
süti beállítások módosítása