Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x05 Girl power

2016. február 26. 15:00 - Pácsó Ármándó

Hogyan is kezdhetnénk el egy jó történetet? Visszatekintéssel? Főcímmel? Drámai indítással? Na, itt mindhárom megvan, hiszen ez már a harmadik évad!

1.jpg

A megszokott részek után a Halál, Kísértet Miranda és Képzeletbeli Flint találkozik a Látomások Földjén. (Áronka! Nézheted, nem lesz félelmetes.) A kapitány egy kedves gyermekkori élményéről mesél, milyen volt egy döglött kutya legyek szállta szemébe nézni. Miranda inkább macskás, ezért témát vált. Ne halj meg te buta, nekem csak te voltál (és egyszer Pastor Lambrick), de neked ott vannak az embereid. Ébresztőt búg a ködkürt, megérkeztek a Mentőcsónakok, hozzák a sebesült Mr. Scott ügynököt. Olyan messze nem lehetnek New Providencetől, mert Madi szerint az anyja holnapra tervezett valami rosszat és úgy látom, még mindenki megvan. Mivel a börtön a főutcára épült, a hordágyon szállított sérült és Flint egymásra merednek, a pillantás megtörténik.

2a.jpg

2b.jpg

Az elszelelt kalózflotta öt hajója vidáman szeli a habokat, ha így haladnak, két nap alatt elérik úti céljukat, a festői Ocracokeot. Teach arról beszél Vanenek, hogy egyes nőket nehéz elfelejteni, de muszáj, mert ők ketten oroszlánok és nem ragadhatnak le egynél. (A tigrisek is ilyenek, csak szólok.) A macsó szerint le van ejtve Eleanor, ő mindenhol kemény csávó és tudja magáról ragadozó természetét. És ezt hangoztatta is, ha rossz lett a vége, ha jó. Hajó!! Háromárbocos, rajta van az E betű a hátulján, tehát spanyol – veszi át a végszót az őrszem. Ezt kapjuk el, ne az influenzát! – javasolja Feketeszakáll. Eddig hagytuk a hispánokat – szól közbe Vane – nehogy bosszút álljanak Nassaun. (És az Urca? Vagy a bevétel erősíti a szabályt?) A kalózváros biztonsága már nem a mi gondunk – vonja meg a vállát mentora.

3.jpg

A helyi traumatológián odaégett homeopátiás császármorzsát keneget a helyi természetgyógyász nő, a gyenge Mr. Scott sebeire, de a többiek nem tudják leenni róla, mert Flint kapitány jön a királyhoz hivatalos magán kihallgatásra. A család és az őrök jobbra el, így rendelkezik erről az udvari protokoll. Megkezdődhet az audencia: Szeva Gekkó! Aszonta Hornigoldi, hogy hazavágott téged! Akkor most mi a pálya?– kezdi az uralkodó. Á, kamu az egész ember! De inkább te lökjed a rizsát, mi van kecómmal otthon? – válaszol Flint. Meghalt a buli, Tesó! Jött a Rogers arc a kegyelmekkel és erre az egész bagázs leadta a gyíklesőjét, Vane és Teach dobbantott a többi vagánnyal együtt. – folytatja a sebesült. Teach az északi galeriből? WTF?! Te viszont nagy raj vagy bátya, jól átbasztad a brancsot! – csodálkozik a kapitány. Rafkós vagyok Öcsibogyó! Átláttam a kulaerdőt és idedugtam el bokszosokat. A sok hófehérke jól beszopta, hogy kampec nekik, vágod? Én meg toltam alájuk a lopott szajrét, amíg Ricsi Dzsinél gályáztam és utána a szöszi baba alatt. – tájékoztatja Mr. Scott a kalózt. - De most gáz van, kajakra megmurdelek, kaszáltak a luvnyáimnak is. Segíccsé ki Bratyó! A börtönben Billy kérdi, hogy mi lenne a konkrét dolguk, ha szövetkeznek a szökött rabszolgákkal? Biztosítani az ellátásukat a jövőben, cserébe áthelyezhetik a bázisukat ide az elesett Nassauból. Viszont erre a banyának még rá kell bólintania, Mr. Scott csak másodhegedűs. Lesz egy ügydöntő értekezlet, ott felszólalhat Flint az öreglány előtt, hátha meggyőzi. B tervként ellopott egy kiskést az eszcájgból és azzal túszul ejti a főnökasszonyt a megegyezés reményében. Silver szerint ők megszökhetnek így, de a kapitányt nem engednék el élve ebben az esetben.

4.jpg

A Rackham-villa új lakója a Woodes és stábja lesznek, régen itt laktak a kormányzók is. És az ópiumkereskedők, meg az orgazdák. De nem egyszerre. Küldönc jön egy biztosítási irattal, amiből kiderül, hogy az Akaraterő nevű hajónak ment neki Teachék égő vitorlása a múlt rész végén. Rogers épp Eleanort vigasztalja, hogy biztosan nem tér vissza Vane a szigetre, amikor betoppan Hornigold egy jó és egy rossz hírrel. A jó az, hogy a spanyol arany nagy részét megtalálták! A rossz, hogy Jack Rackham és Anne Bonny eltűnt. A fogadóban Featherstone kormányos aláírja a kegyelmet jelentő megadást, de aggasztja valami. Most, hogy bűnözőből rendes angol állampolgár lett, fogja-e Idelle kurva ugyanannyira szeretni (lásd kikefélni belőle az utolsó csepp férfimagot is), mint rosszfiú korában. A prosti tanácstalan arckifejezése priceless!

5a.jpg

5b.jpg

Váratlanul Eleanor érkezik katonák kíséretében, Maxszel van tárgyalni valója. A már nem „leendő” kormányzó megalakítja Tanácsadói Testületét 12 apos.. , izé.. , taggal és ebből 6 a város prominens képviselői közül kerül ki. Az ő régi helyén helyet foglaló Max ugyan nem lesz közöttük, de nagyon drága lenne, ha szívvel-lélekkel támogatná Rogers elképzeléseit. Ja, és azt vallotta róla, hogy ő is kalóz volt, szóval csak okosan. A rózsaszín részek tulajdonosa szerint, szerény személye a város gazdasági életének meg- ki- és elkerülhetetlen része, nem véletlen áll ott, ahol ül. És Eleanor legalább akkora zsivány volt, mint ő. A verbális cicaharc végül enyhe barátkozással ér véget. (Nem, sajnos nem úgy, kedves férfitársaim!)

6a.jpg

6b.jpg

Edward Teachék utolérték a spanyol hajót, de nem támadtak rá flottájuk összes tagjával, csak az ő legénységükkel, mert kemények, mint a kádszéle. Vane nagy kardvívásba merül az egyik alakkal, míg Feketeszakáll sorra aprítja a népet. Végül a hosszú hajú macsó hasba szúrja ellenfelét, mentora pedig elindul szétnézni a többiekkel a hajó raktárai felé. A haldokló igen makacs természetű, a kegyelemdöfés helyett inkább inni kér. (Ja, ilyet is lehet? Miért nem döntötték el az egészet sör-virsli versenyen?)

7.jpg

Mr. Scott a király, feleségét győzködi, hogy egyezzen meg Flinttel, de az asszony kemény, mint a hónapos zsemle, nem hisz a kalózok szavának. Megint jönnek, kopogtatnak, Madi az, a bögyös leánykájuk. Nem akarják, hogy a férfi állapota rosszabbodjon, ezért egyszerre csak egy nő beszél hozzá, a ténsasszony tehát lelép. A csajszi szerint alig ismeri apját, mert az alig volt itthon. Silver a ketrecből kiszúrja a távoztában sírdogáló szépséget és Billyvel megvitatja melyik szabadulási terv lenne a legjobb. A fiú szerint nem volna gond, ha kapitányuk feláldozná magát értük, így legalább kitisztulna a lelkiismerete.

8a.jpg

8b.jpg

A megtámadott hajón a spanyol megkapja az italát és elbeszélget a ráérős Vane kapitánnyal. (Muszáj közbevetnem, hogy innen csókoltatom azt, aki miatt nem fordították le magyarra az ékes XVIII. századi spanyol nyelvű beszélgetést vagy a kiírt angol feliratot a magyar szinkronos változatban. Ezek szerint minden hazai Fekete Vitorlák sorozatkedvelő beszéli valamelyik nyelvet a kettő közül. Vagy le vannak szarva, mint a hatlépcsős tyúklétra!) Szóval a kölcsönös udvariaskodás után, komoly dolgokról is szó esik. Nehéz manapság a tengerészek élete, nem futhatnak el a kalózok elől, mert kirúgják őket a tulajdonosok és nem alkalmazza őket más. Viszont ha harcolnak, az otthon maradt feleségek kaphatnak özvegyi járadékot. Ráadásul, most olyan szállítmányuk van, ami miatt nem volt választásuk. Hogy mi is ez? Feketeszakáll az egyik raktárban rálel egy iratégető és öngyilkoló hírszerzőtisztre.

9a.jpg

9b.jpg

Ki az, aki egyszerre tizenkét férfi figyelmét magára tudja vonni? Hát persze hogy a csini Max! Megkéri a tárgyaló kormányzót, váltsanak egy pár szót egy külön helyiségben. Az irigykedő pillantások kereszttüzében a kormányzó és Eleanor egyből vele tart. És még valaki titokban. A madam szerint ő maga Nassau, megvan hozzá a domborzata, vizei, stb. Ha Rogers a beveszi a buliba és tiszta lapot kap, övé lehet a gyöngyöcskéje, melyet naponta fényesít, mutatja meg egyből féltett kincsét. (Nem, sajnos megint nem nekünk kedveznek fiúk!) Igazi gyöngy, adómentes, ellenőrizhetetlen származású és egy az ezer továbbiból.

10.jpg

A szökött rabszolgák szigetén a páratlan(lábú) páros a hamarosan sorra kerülő meghallgatásról beszélget. A tolvaj bemártja Billyt és hozzáfűzi, hogy ő megérti a kapitány búját, viszont szerinte feleslegesen halna meg, inkább győzze meg az öregasszonyt. Miközben összegyűlik a nép a jelentős eseményre, Ben Gunnt kiveri a szarszeplő, ugyanis felfedezi, hogy a kapitány a cellájukban hagyta a B tervüket. Flint kapitány nehéz helyzetekben már sokszor tartott buzdító beszédet, most is kivágja magát azzal, hogy foglalják együtt vissza Nassaut, sokkal jobb hely, mint a sziget, utána meg gazdálkodhatnak azokon a földeken tovább. Ő rábeszéli majd az ottani kalózokat, hogy álljanak melléjük és a Karib-térség rabszolgái, ha meghallják, hogy van egy hely, ahol nem kell ingyen robotolniuk, tömegesen fognak átszökni hozzájuk gazdáiktól, vagyis egyre többen és többen lesznek, meg tudják majd védeni magukat. Gyűrjék maguk alá Nassaut! (Na, Max biztosan nem sütné el ennyi kannéger előtt, hogy ő maga a kalózváros, nedves barlangostól!)

12.jpg

Edward Teachék átnézik a megmaradt iratokat, egyiken még Charles Vane neve is szerepel. A spanyolok láthatóan aktívan kémkednek a térségben. Feketeszakáll szerint mivel úgyse mennek vissza New Providencere, számukra értéktelenek ezek a feljegyzések. A hivatali rezidencián Woodes és Eleanor a Max által átadott kincsben gyönyörködik. A kormányzó megható történetet mesél csatában elvesztett testvéréről. Éjszaka, félhomály, sebhelyes arcú facér férfi, 5 évnyi adónak megfelelő kincs az asztalon, biszexszuális orgazdanő szűk felsőben, telve hetek óta szaporodó ösztrogénnel. Mi más lehetne a folytatás, mint egy szenvedélyes csók, aztán hosszú, kemény, fáradhatatlan szex az asztalon, ahol a főhős ránehézkedik a hősnőre és duzzadó …

14.jpg

És mégis másképp alakulnak a dolgok. (Ez nem a mi napunk skacok!) A macskafejű Mrs. Hudson épp a legrosszabb pillanatban kopogtat be az ajtón, ahol eddig hallgatózott. Bevallja, hogy kb. fél éve beszervezte a spanyol titkosszolgálat és azóta jelent nekik mindent főnökéről. A kémeknek értesülésük van arról, hogy az arany egy részét átváltották gyöngyre és drágakőre, csak az nem tiszta előttük, hogy ez Rogers tudtával történt vagy sem. Szóval érdemes lenne az egészet visszaadni a spanyoloknak, csak van egy kis bökkenő. Még mindig egy csomó hiányzik belőle és azt fogják hinni a spanyolok, hogy ők nyúlták azt le, mint OrdasFlóri az EU zsét.

13.jpg

Kedvenc szerelmespárom már messze jár a várostól, lovas kocsin viszik részüket a tengerpart felé, hogy Port Royalba hajózva tovább utazzanak Európába és ott új életet kezdjenek. Hogy le ne csukják őket kalózkodásért, nevet kell változtatniuk. Anne mindenbe beleegyezik, az egoista, nagyravágyó Jack viszont ragaszkodik a nevéhez, mert annyi esze van, mint egy lavór szabadnapos planktonnak. Szerinte simán visszamehetnek a kegyelmi papírért, aztán a törvény előtt tisztára mosva leléphetnek az öreg kontinensre. A gyönyörű Anne jogosan elküldi a bálna faszálkás farkára, de a férfi hajthatatlan. Akkor ő megy vissza egyedül, a csaj meg várja meg a kinccsel. Nooormális?

15.jpg

Reggel a másik szigeten a fogoly kalózokat kiengedik a börtönből, mert végül egyezségre jutottak a tárgyaló felek. Silver a következő lépés felöl érdeklődik kapitányánál. Most hajók kellenek, tengerészek és minél több hithű kalóz. Kezdjük mondjuk Charles Vanenel!

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2016.02.26. 20:02:07

"bevétel erősíti a szabályt" :D
nem nézem (még), de jó olvasni, szuper a hv :)

2016.02.26. 21:00:41

@tinipuma: detto, ráadásul az én szemem is pont ezen akadt fenn, az álkapcsom meg ki, a felnevetéskor. ;)

gyöngyszem, nagy kár, h nem nekem jutott eszembe, mekkora duma, remélem eladó, mert megvenném XD

Akármi Áron 2016.02.26. 21:03:26

Nahát, h milyen figyelmes a hv író az érzékenyebb olvasókra, köszike ezt akkor is, ha hasonlít az un. eseményutáni tabikra, lényeg, h bekapd, utána!:))) Hát így jártam, és vígaszdíjként bekerültem a hv-be! Ó, de öröm.:D
Bár azért ennél nekem bec@rosabb volt az, amikor Vane, a lazán hasbaszúrt spanyolával kvaterkázott, miközben a spanyol "bambizott", oszt mellettük egy adtamerő vérbe fekvő kalózt kaptam el gyenge lelkemmel:) Viszont jegy nélkül is kárpótolt a kövi kép, amikor Mr.Scott betegágyánál a takaros leánykája "ismerkedett" Papájával, kicsit érzékenyebb pillanat volt.

Egyébként meg lájkolom a lec@rt "hatlépcsős tyúklétrát", még ugyan, a falusi múlt szép emléke gyött elő:))) Jól esett, na! Nem győzőm köszönni:)
Ez a mai, már megint nem átlagos hv tele-tele nyelvi bravúrokkal, hogycsak Flint kapitány királyi audiencijának argó vagy tolvaj(?) nyelvezetét említsem, bírtam vóna végig így olvasni, írtóra jó volt, vágod?:)))
De igazad van Pácsó, nem becsülik az eccerű sori olvasók nyelvi jártasságát, én még csángói nyelvjárással is kibékültem vóna, csak haladjunk má' tovább:D

Mindig meglepsz valami slusszal, nagyon szupi olvasni valamennyi hogyvoltodat,
csak köszönni tudom ismét, nem kevés munka lehet benne!

Pácsó Ármándó 2016.02.27. 08:15:08

@tinipuma: Köszi :-) Tudom, hogy írsz (valami Fa rigót vagy mit) és elfoglalt vagy és majd később fogod megnézni. Jó lesz! :-)

@Biriksz_Krokiksz!: Detto köszi! :-)
Én konkrétan Geszti Pétertől hallottam és pont passzolt a hogyvoltba, úgyhogy ... :-)

@Akármi Áron: A legjobban a hosszú, dicsérő hozzászólások dobnak fel! :-)) Tehát csak bátran!
Én már észre se veszem a művérrel leöntött statisztákat a periférián. Ha a bec@róssági szempontokat következetesen végig vittem volna az egész részen, akkor tényleg szólnom kellett volna ott is, igazad van! Ebben a sorozatban a rossz hírével ellentétben nem csak kardozás és pucérkodás van, hanem érzelmesebb jelenetek is. Azt nem tudom konkrétan, hogy Mr. Scott és Flint argó vagy tolvajnyelven beszélget-e (hiszen a néger király és a kalóz bizonyos szempontból tolvaj is lehet), én szlengnek tippelem, de sajna nem értek ennyire hozzá, az is lehet, hogy valami keverék izé :-) Csak azt akartam belőle kihozni, hogy ők ismerték egymást és már rég nem találkoztak :-) Nekem sincs bajom a csángó nyelvjárással, csak igen ritkán hallom, így nem merült fel alternatívaként :-) Jól esik, ha tetszett az irka-firkám, nézzed továbbra is hűségesen a Fekete Vitorlákat! :-) És kommentelj! :-))

Gabba 2016.02.27. 08:34:14

@Pácsó Ármándó: na szóval azt kell mondanom, hogy baromira felpörgött a kolléga úr, egyre jobbak a hv-id, vihogok rajtuk, mint csitri

a szlenges párbeszéd nekem tisztára Airplane! feeling, amikor a két feka beszélget egymással a gépen :D

Pácsó Ármándó 2016.02.27. 08:54:33

@Gabba: Köszi :-) Én meg a ma tíz órát várom :-)
Az Airplane! csak halványan rémlik, ("mennyi a vektor Viktor?"), lehet meg kellene néznem megint.
A cs-morzsidat felfedezted, ugye? :-) És Max ebben a részben jócskán szerepelt!

Gabba 2016.02.27. 09:09:48

@Pácsó Ármándó: hápersze, de hadd jegyezzem meg, csmorzsa elsősorban belsőleg használatos

Maxet igencsak megkapó jelzőkkel festetted le, kedvet is kaptam egy kis barlangtúrához :)

2016.02.27. 10:12:27

@Gabba: ezt a csitris vihogás hangot töltsd már fel ide kérlek szépen, mert én meg azon (is) szeretnék vihogni szintén csitrisen XDXD

Gabba 2016.02.27. 10:24:27

@Biriksz_Krokiksz!: olyan Kancácska-féle, de hát úgy is tudod, Margit!

2016.02.27. 10:27:00

@Gabba: oly rég nem hallottam már, h megfakultak az emlékek, Pityu!

Pácsó Ármándó 2016.02.27. 12:59:29

@Biriksz_Krokiksz!: Fura, hogy Margit Kancácska vihogásra vágyik :-) Nooormááliss?

2016.02.27. 13:12:49

@Pácsó Ármándó: már elnézést (nem kérek), de Pista csitris vihogása nincs meg nekem, szóval, igen, noooormális az igényem rá :P XD

2016.02.27. 13:18:24

@Pácsó Ármándó: "mennyi a vektor, viktor? jó a vétel, tétel?" nem néztem az airplane-t, de minden klasszikot kénytelen voltam megjegyezni, mert férj és baráti társasága állandóan felhozta az aranyköpéseket, nem csak innen. mondjuk náluk a Tango és Cash volt a legnagyobb sláger. na azt mondjuk én is bírtam. XD
@Akármi Áron: szervusz, áronkámka, hozzászólásaid szintén remekművek <3

Akármi Áron 2016.02.27. 17:17:43

@Biriksz_Krokiksz!: SzerBus Fődim! :))) Hát csuda ez, mikor a gyökereink ugyi, mega Mikor egy alomba szocializálódunk Spinék, hát az nem Spenni, hanem remek egy Művek!:))) :-*

@Pácsó Ármándó: Álljunk meg egy szóra Grrr...ööö, Pácsó Tanár Úr!
Akkor szleng a fix tippcsi? Legyen!:D
Deazonbanlényegébenelsősorban azé' a csoportjellege miatt érintkezik a tolvajnyelvvel is, vagy éppen abból eredhet, származhat, akkor ottan Vane az a tolvajnyelv, most még a lopi-topiban is, amin itt b@caxok a géppuska kezecskémmel!:D
Pl.: Na, figyejjé' Haver, akkor én most lelécelek, mielőtt bezsonga-bongáznék a nyalvészkedéstől.:)))
Aszondod "keverék izé"? Jól hangzik, taNát is!..........x itt megjegyzem, h honnÉt folyt, majd mást!:D

2016.02.27. 17:52:04

@Akármi Áron: emlékeim/tanulmányiam szerint sztem is tolvajnyelv az albesorolása. legalábbis én is így tanulásztam annak idején (tegnapelőtt előtt fél nappal)

Pácsó Ármándó 2016.02.27. 18:20:45

@Akármi Áron: @Biriksz_Krokiksz!: Tőlem oszt bármi lehet, így marad, akárhová soroljuk bé!

És mit szóltok Woodes Rogers és Eleanor bimbódzó románcához?

Gabba 2016.02.28. 15:09:57

@Pácsó Ármándó: attól függ, melyikük bimbójáról van szó...

Akármi Áron 2016.02.28. 23:26:36

@Pácsó Ármándó: Hát AraNka vagyol:) köszönöm, h így törődől a hálás olvasókkal.
Hát megpederném (nem a csiguszt) a bajuszkámat, ha vóna, de a csettintés az igen!:)))

W. Rogers még a koraiba:D van, de hátha nem lesz bákó, oszt lesz etyem-petyem, eredményre megy a sport is!:):)

Pácsó Ármándó 2016.02.29. 06:15:05

@Akármi Áron: Szívesen! :-)
Eleanor mindenképp uralkodni akar, szóval szerintem lesz :-)

@Gabba: Könnyű a választás :-)

Akármi Áron 2016.02.29. 08:58:13

@Pácsó Ármándó: Bármikor is szívesen:)
Ezek a nők (is) mindig csak uralni akarnak, de ettől világ a világ:))) (Így még nem hallottam
a szöget fején tanálni, de nem rossz!:D

Pácsó Ármándó 2016.02.29. 16:45:50

@Akármi Áron: És mit szólsz Silverhez és Madihoz? Köztük lesz valami? :-)

Akármi Áron 2016.02.29. 17:51:02

@Pácsó Ármándó: Van benne tendencia, már szerintem finoman közelednek is egymáshoz, van meghittség abban, ahogy Négerbaba (Madi) kommunikációjában "gyengéden" óvja a Silvert. És a nézése is felbecsülhetetlen. (járását még nem láttam:D) Egyszóval alig várom, de csak haggyanak még egy kis odavezető utat, mert ez kompenzálná bennem a sok véres
esemény látványát:) Meg különben is!:D

Pácsó Ármándó 2016.02.29. 20:34:53

@Akármi Áron: Örülök, mert hasonlóképpen látom én is! Már az elején összenéztek a kölcsönös érdeklődés jeleként. (Te, ez a Négerbaba név nagyon találó! Kölcsönkérhetem?) :-)

Akármi Áron 2016.02.29. 21:38:15

@Pácsó Ármándó: The, hát hogyé' aggyam?:))) Mer' kölcsön nem lehet, lógalába lóg a kamatnak, csak örökbe, jó-e?:) Így marad a hagyaték feltámadásig, mert aranyárat mutat a hv-d!:DDD
Kmf.
................x hiteles aláírás (átlátszó)

Pácsó Ármándó 2016.02.29. 21:54:31

@Akármi Áron: Köszi, rábeszéltél :-)
"""" ... hiteles nagymacskakaparás (látszó)
süti beállítások módosítása