Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x10 - The Final Battle (Évadzáró)

2016. február 24. 15:00 - winniethepoooh

Először is kezdeném a jó hírrel. Úgy néz ki mégiscsak lesz a sorozatnak 2. évada a Starz csatorna jóvoltából. Hiába a BBC elkaszálta, a Starz csatornán elég szép számú nézettséget összeszedett, úgyhogy berendelték a második évadot, ami ha minden igaz White Princess-ként fog futni. Philippa Gregory nagysikerű könyve alapján. A rossz hír viszont az, hogy sajnos csak 2017-ben láthatjuk. Na de addig is térjünk vissza a történtekre. 

Elisabeth és a kicsik visszatértek a birtokra, a két nagyobbik lány pedig a királyi udvarban foglaltak helyet. Lady Margaret lázító levelet ír, Stanley meg csak röhög rajta. Anne és Richard fia megbetegedett. Úgy látszik hatott az átok. (Anne ölte volna meg?) Elisabeth és Cecily megérkeztek az udvarba, Richard azonnal szemet vetett a nagyobbikra. Stanley ezt el is meséli feleségének, aki kikerekedett szemmel hallgatja. Valószínűleg Richard el fogja venni, hogy Angliát maga mellé állítsa. Persze nem csak érdekből, hanem szerelemből is. Margaretnek ettől elment az étvágya. Lehet, hogy féltékeny, hiszen anno ő is csapta a szelet Richardnak. Na jó ez azért így nem teljesen igaz.

w0.png

Richard megnyugtatja feleségét, hogy pusztán érdekből játszadozik unokahúgával. (Mi tudjuk, hogy ez nem igaz) Anne fia haldoklik, pontosabban meghalt. A család gyászol, a temetésen Richard is gyászol. Elisabethtel. Kézen fogva. Anne szúrós szemekkel figyeli őket. Ebbe bele is betegedett, a változatosság kedvéért. Richard hiába próbált szexuális együttlétet kezdeményezni vele, a lány elutasította. Ezután Richard bepróbálkozik Elisabethnél, akitől csak egy csók telik. Több mint a semmi. Másnap a lányok hazautaznak, Elisabeth elújságolja anyjának, hogy valamiféle viszonya van Richard bácsival. Közben Margaret ismét buzdító levelet ír Tudoréknak, hogy készüljenek arra a fájnöl csatára.

w1.png

w2.png

w3.png

Anne annyira rosszul van, hogy vért köhög. Ebből semmi jóra nem következtetek. Ráadásul rémálmok is gyötrik a kis hercegek miatt. Vajon miért? Viszont amikor Sir Robertet faggatta, hogy ő ölte-e meg a fiukat, a válasz NEM volt. Akkor most végképp nem értem ki tette el láb alól a szerencsétlen hercegeket. Napfogyatkozás van, amit Margaret látomásnak hisz, hogy a Yorkok uralma véget ért. Oké ez valamilyen szinten igaz. Csakhogy Margaret, azt az úgynevezett látomásodat mindenki látta. Szóval nem vagy kiválasztott. Anne éppen meghalni készül, Richard pedig szomorú, mert a felesége halálával sokan azt hihetik, hogy ő mérgezte meg, annak érdekében, hogy Elisabethtet trónra ültethesse.

w4.png

w5.png

w6.png

Elisabeth össze lett zárva Margarettel, és hiába próbált szegény csevejt kezdeményezni, Margaret letorkolta, hogy Isten házában csakis Istennel szabad beszélgetni. De Istennel nem lehet beszélgetni, tudtommal a beszélgetés csak oda-vissza működik. Eközben Tudorék kihajóztak, partra szálltak, és szomorúan vették tudomásul, hogy a walesiek mégsem csatlakoztak hozzájuk. Szívás. Elisabeth megint Margaretet cseszteti. Arról faggatja, hogy kapott-e valami hírt Richardról. Margaret a lány képébe röhög, amiért nem veszi észre, hogy Richard csak kihasználja. És mikor Margaret egyszerűen lekurvázza, Elisabeth félreteszi a jó modort, és meggyanúsítja a nőt, hogy ő ölte meg a testvéreit. ( Ő lett volna?) Aztán megnyugtatja, hogy bármi legyen is a csata kimenetele, Elisabeth mindenképp királyné lesz.

w7.png

Közben Stanley fia beközli Richarddal, hogy az apja „beteg”, ezért nem tud részt venni a csatában. Richard természetesen nem hiszi el, úgyhogy megfenyegeti Stanleyt, ha nem tolja ide a seggét harcolni, akkor a fia kezdhet kacsintgatni a halál felé. Margaret meglátogatja a kedves urát, és megpróbálja meggyőzni, hogy álljon a Tudorok mellé a harcban. Lord „beteg vagyok” Stanley elutasítja, mert hát épp most fenyegették meg, és mégsem dönthet a fia ellenében. Margaret közli Jasperékkel a rossz hírt, de ők most már nem fognak meghátrálni, ha beledöglenek akkor sem. Az erő legyen velük, vagy legalábbis Isten.

w8.png

w9.png

A végső csata bizony elkezdődött. Richardék nyerésre állnak, de ekkor az utolsó pillanatban jön Stanley, és elkiáltja magát: „Tudor Henrikért!” Ezzel el is dőlt, hogy kik fognak nyerni. Richardéknak befellegzett. Győztek a Tudorok, Richard pedig elesett. Annyira megkedveltem Richardot, hogy nem tudok örülni Tudor-győzelemnek. Pedig a korona már rá is került Henrik fejére. Hát elég gyorsan véget ért az évad, de ahogy korábban említettem, nem kell aggódnunk, mert LESZ 2. évad! Addig is találtam néhány egész vicces kis youtube poopot a sorozatról, akit érdekel, az ITT megtekintheti. Köszönöm a figyelmet!

w10.png

w12.png

w13.png

w14.png

w11.png

w15.png

w16.png

w17.png

 

 

 

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.24. 15:28:32

Köszi a sorozatot meg a hogyvoltot, most már bevallhatom, hogy itt figyeltem fel rá, és azóta megnéztem az első évadot, no meg a vonatkozó könyveken is átrágtam magamat. :)

Egyedül azt nem értettem, hogy miért nem a Margaret Beaufortot (Tudort, Staffordot, Stanleyt) játszó színésznőt jelölték a díjakra a mellékszereplők közül, és miért Jacquettát. Valahányszor feltűnt Margaret a képernyőn, azonnal viszolyogni kezdtem tőle, ami azt jelenti, hogy nagyon is sokat rakott hozzá a karakterhez, aki a róla szóló könyvben még éppen hogy, de elviselhetőnek tűnt.

winniethepoooh 2016.02.24. 21:05:12

@DSI Builder: örülök, hogy tetszett én bevallom őszintén nem olvastam MÉG a könyveket de sokan mondták már, hogy jó úgyhogy valószínűleg kap tőlem is egy esélyt:)
Margarettel hasonlóan voltam, mint te. Hogy lehet egy ilyen undorító szerepet ilyen jól eljátszani? Kell hozzá tehetség. Ezért is fura, hogy nem őt jelölték. Természetesen nem akarom leszólni a Jacquettát játszó színésznőt de ahhoz a szerephez nem kellett nagy tudás. Ráadásul kevesebbet is szerepelt.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.25. 12:53:20

@winniethepoooh: A könyvek nem rosszak, bár azért nem is falrengetően nagy írások. Érdemes amúgy a hozzáírt előzményt, A folyók asszonyát is (The Lady of the Rivers) elolvasni, ami Jacquettáról szól, és Elizabeth és Edward tölgyfa alatti találkozójának az előzményeit veszi végig. (No meg persze Jacquetta házasságait, stb.).

A sorozat amúgy a három könyv sallangjait szerintem szépen vagdosta le, egyedül talán az volt nehezebb, hogy az idő múlását nem nagyon tudták kezelni, elvégre mégiscsak több mint húsz év történéseit kellett belesűríteni tíz részbe.

winniethepoooh 2016.02.25. 18:00:17

@DSI Builder: Pontosan. Kicsit furi volt hogy Tudor Henrik az egyik pillanatban még gyerek a másik részben meg már kész felnőtt. De ettől el lehet tekinteni. Én most a második évadra leszek kiváncsi, hogy abból mit fognak kihozni.
süti beállítások módosítása