Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x04 - The Sisters Mills

2016. február 23. 13:00 - Szencsike

Egy családnál kezdünk, két cuki kislány a lámpaoltásig rajzolgathat, majd jön apu, lefekteti őket, mindenki cuki és aranyos, de tudjuk, hogy ez nem fog sokáig tartani. A kislányok alszanak, majd az idősebbik zajt hall a húga ágya felől. Hát nem egy szörny szívja el a lányka energiáját?! Ugrás Crane-re, lövöldözős játékot játszik, ahelyett hogy tanulna az állampolgársági vizsgájára. Abbie barátnőnk ezt szóvá is teszi, de Crane lazán odaveti, hogy nem kell neki a törit megtanulni, hisz átélte, tud ő mindent. Abbie gyorsan kérdez egyet, mikor iktatták be a függetlenségi nyilatkozatot. Crane válasza július kettő, hisz ott volt, de a hivatalos, tankönyvi válasz július 4. Ezen elveszekszenek egy ideig, mi haszna meghamisított törit tanulni vs. kell-e az állampolgárság, de hopp, Crane kapott egy sms-t Zoétól, vagyis Miss Corinth-tól, a töris lánytól. Az ő segítségével az állampolgárrá válás rögös útján is sokkal kényelmesebb végigmenni. Napi 20 sms-sel mindenképp így lehet, az együttélés alatt Abbie nemcsak ezt, de sok mást is megtudott Crane-ről. Ha már megtudni valamit, akkor Jennyt mikor tájékoztatja az édesapjukról? Mindent a maga idejében, mert apu már egy teljesen új életet kezdett, Jenny idegeit meg nem kéne tönkretenni a hírrel. Csörög a telefon, Joe az, még nem tud semmit arról a nőről, aki elvitte a kövüket, de más miatt kell Abbie segítsége. Mivel mentősként dolgozik a srác, ő ért ki a rész elején látott családhoz. A kislány kómába esett, nem tudni mitől, de az egyetlen szemtanú, a nővére szerint egy szörny támadott rá.

1.png

A kórházban ott sétál Pandora is, ezúttal mint ápolónő, és kedvesen megnyugtatja a szomorkodó gyereket, a kishúgával minden rendben lesz. Aha, persze... Pandora el, megérkezik Abbie és Jenny, akik arra kérik a még mindig rémült kislányt, hogyha szeretné elmesélni, hogy mi történt a húgával, akkor szóljon nyugodtan. Jenny tudja milyen érzés elmesélni másoknak a szörnyeket, úgy, hogy nem is igazán hisznek neki, de ha úgy érzi, hogy készen áll, akkor ők itt vannak. A trió összejön, Crane biztosra veszi, hogy Pandora áll a háttérben, vagyis lesz még folytatása az ügynek. Másnap reggel Abbie bejelentkezik Reynoldsnál, utánanézne egy furcsa kukkolási esetnek, legalábbis a főnökének ezt adja be. Crane újra elbeszélget a kicsi lánnyal, Saffronnak hívják, a csajok meg a gyerekek hálószobájában néznek körül. A cuki szobában nosztalgiáznak egy kicsit a saját gyerekkorukról és valahogy szóba kerül az apjuk. Abbie előtt így világos lesz, hogy Jennyt különösebben nem érdekli mi történt a férfival, miután lelépett. Crane a faházában rajzolgató Saffronnak lesz a társasága, először egy kis varázslattal akarja magára vonni a lányka figyelmét, de ez nem jön be, ám addig-addig ügyetlenkedik, míg beveri a fejét a tartógerendába, ezen már a kislánynak is nevetnie kell. Ezek után már könnyebben meg a beszélgetés, a lányka letört, mert az apja nem hisz neki. Crane azt kéri tőle, hogy rajzolja le kit látott, lehet így az apja is mellé áll majd. Az elkészült rajzot Abbie és Jenny is megnézi, Saffron azt mondja, hogy a Fogtündér támadta meg a kishúgát, mert annak nemrég hullott ki egy fogacskája.

A triónk a Fogtündéren gondolkodik, aki a hivatalos verzió szerint egy kedves néni lenne, aki pénzt hagy a kiesett fogakért cserébe. Sok mai mese eredete egy sötét legendán alapul, Crane emlékszik egy kiesett fog történetére, aminek a következményei kis híján tönkretették Betsy Ross-t. Flashback, Betsy az unokahúga ágyánál sírdogál, a kislány rejtélyes módon ágynak esett és nem is ébredt fel azóta sem. A betegséget csak gyerekek kapták meg, Betsy a család mellett állt a nehéz időkben, ahol még van egy kisfiú is, aki szerencsére még egészséges. Betsy Paul Revere-től kért segítséget (igen, az a Paul Revere), civil foglalkozásban fogorvos és ezüstműves volt. Eddig 16 gyerek került kómába, miután a tejfoguk kiesett… Crane ugyan Betsyvel volt a nehéz időkben, de azt már nem akarta, hogy Crane jelen legyen Revere gyógyításakor, ami vélhetően valami fondorlatos varázslat lehetett. A jelenben Crane tovább meséli a sztorit a csajoknak, ő akkor még nem tudta, hogy Revere részt vesz a természetfelettiek ellen zajló háborúban, de Betsy kis rokona teljesen felépült. Vagyis a megoldás mindenképp Paul Revere fogorvosi készletében rejlett, mert ezzel a munkával álcázta a valódi tudományát. Crane-t még most is kirázza a gondolat a fogorvoslástól, köszöni, de nem kér még a modern változatából sem. Jenny keresi Revere táskáját, addig Crane a Fogtündér eredetéről mesél, egy bizonyos Abyzou, asszír démon gyerekek lelkével táplálkozik, a gyerek nyílt sebe vezeti el az áldozathoz a démont, aki elszívja az életerejét. Ez teljes egészében 48 óra alatt zajlik le, vagyis az áldozatunknak, Tessának még 36 órája van hátra. A démon éjjel vadászik, saját területe van, a fogat, mint zsákmányt viszi magával, de van egy gyenge pontja, ez pedig az ezüst. Hát persze, így már Crane-nek is világos lesz, Revere adott egy ezüstpénzt Bettsy kis unokaöccsének. És elterjedt az a szokás, hogy ezüstpénzt adtak a szülők a gyerekeknek, mikor kiesett a foguk, a szokásos rézpénz helyett, vagyis így védték meg a gyerekeket. A szörnnyel van egy ellentmondás, elvileg láthatatlan, de Saffron még gyerek, ő látta, lerajzolta, tehát a gyerekek látják a démont.

Este, ugrás egy másik családra, ott egy kisfiú foga készül kihullani, de szerencsére még nem jött el az ideje. Az anyja a jóéjt puszi után a szekrénybe pakolja be a gyerek cuccait, ám ott a démon már nyújtogatja a gyerek felé a fejét. Szegény kissrác kiabál az anyjának, hogy ott egy szörny, de az anyja ugye nem hisz neki, nem lát semmit, szörnyek meg nem léteznek. Ki is nyitja megint a szekrényajtót, de ott már senki sincs, a kisgyerek nem is érti, így anyu ítélete szerint nem nézhet ijesztő filmeket. Anyu el, a kissrác nem tud elaludni, nézi-nézi a szekrényt, felkapcsolja a lámpát, majd odasétál a szekrényhez. Nincs ott senki, de a szörny már ott van a szobában a háta mögött és megijeszti a gyereket. Reggel, ötletelni kell tovább, nincs mese, Jenny karantént javasol, kitalálhatnának valamit, de Crane szerint ezzel csak azt érik el, amit Pandora akar, az általános pánikot. Mivel a démon csak a saját területén vadászik, így Jenny talál egy általános iskolát, de mégis mit fognak ott mondani? A suliban a haditerv szerint Crane-t, mint a történelmi társulat kurátorát mutatja be a tanító néni a kisdiákoknak, a töribubusunk hozza a formáját, Jenny videóra is veszi, ahogy mesél a gyerkőcöknek az igazi Washington tábornokról, akinek a fogorvosa Paul Revere volt. Ügyesen elkezdi kérdezgetni a társaságot, hogy ki hogy áll fog ügyileg, ketten vannak, akiknek épp mozog egy foguk, az egyik kiskölyök, a szekrényes, elég furán reagál a kérdésekre. Az óra végén rákérdeznek, mi van ezzel a kisfiúval, Gregory-nak hívják, neki hamarosan kiesik majd az egyik foga, lehet ez a kis oktatás most sok volt neki. Jenny a gyerek után megy és ad neki egy ezüst érmét, ez majd megvédi őt azoktól a dolgoktól, amiket csak ő lát. Gregory el, egy kislányt kell még felügyelni, az FBI pedig beveti minden erejét, hogy a múzeumból megszerezze Revere táskáját.

Bizony, Abbie minden FBI-os meggyőzőképességét beveti, hogy a múzeum átadja a relikviát, de hasztalan. Sebaj, Crane beveti magát, mint muzeológus a muzeológussal elbeszélget az igazgatóval, és láss csodát, megkapják a táskát. Este a csapat két részre oszlott, Jenny és Abbie Gregory-ék háza előtt posztolnak, Crane és Joe a másik kisgyerekéknél várakoznak. A helyzetjelentés szerint egyik háznál sincsen mozgás. Crane meg szürcsölheti tovább a kóláját, csak meg ne ártson a sok cukor. Kapása van, újabb üzenet Zoétól, Joe meg mosolyog, azt hiszi, hogy a csajok akasztottak le Crane-nek egy nőt, mert a szörnyek öldöklése után a párok összeboronálásában a legmenőbbek. Crane tagadja, hogy bármit is érezne Miss Corinth iránt, mert ő csak a tanácsadója és nem keverheti össze a munkakapcsolatot a szerelemmel. Gregory-éknál csend van, a nővére valakivel nagyon telefonál, a kisfiú meg nem akar egyedül maradni, mindenesetre, ha hagyja még egy kicsit telefonálni, akkor elviszi őt fagyizni. A csajok, hogy elüssék a várakozás unalmas perceit, elkezdenek az apjukról beszélni. Abbie bevallja, hogy megtalálta, Jenny csak bólint egyet, oké, de ő már öt évvel ezelőtt elvégezte ugyanezt a kutatást. Megházasodott, Pamela nevű hölgy a felesége, van egy fia, Walter. Abbie-t ez teljesen kiüti, már öt éve tud a férfiról és csak most mondja!? Mégis mit kellett volna mondani? Abbie gyűlöli őt, felzaklatta volna. Jenny csak három éves volt, mikor a fater lelépett, alig emlékszik rá, csak azért utálta őt, mert Abbie is utálta őt, nem kötődik hozzá ennél jobban. Nem tudnak tovább veszekedni, mert bentről kiabálást hallanak, Gregory fogacskája már kiesőben van, a démon meg prédára várva ott van mellette.

9.png

Szerencsére a kissrácnál ott az ezüstpénz, az meghátrálásra készteti a lényt, a kisfiú meg kiszalad a hátsó kertbe, ahol Abbiék már várják őt. Jennynél ott egy kalapács, Gregory mondogatja, hogy hova üssön, de a számára láthatatlan ellenfél nehéz falatnak bizonyul, kezdetnek szétvág egy csövet. Abbie becipeli a gyereket, akit szerencsére a mit sem sejtő nővére már visz is a beígért fagyizásra. Jenny kint taktikát vált, fogja a locsolócsövet, és amikor jó irányba megy a vízsugár, meglátják a lényt. Sajnos a dög erősebb náluk, Abbiet a falhoz csapja, majd eltűnik. Ismét reggel, Abbie a kórházban pihen, mellette Jenny és Crane aggódik. Crane visszatér az irattárba, hátha talál valamit a démonról, ami segíthet, de azt kéri az alvó Abbie-től, hogy most csak saját magáért harcoljon. Bejön Saffron, akinek szintén bűntudata van a kishúga miatt, meg kellett volna védenie őt a szörnytől, nem volt jó testvére. Jenny megnyugtatja a kislányt, megoldódik minden és újra együtt lesznek majd a tesóikkal. Jenny el, Saffron pedig elgondolkodott Jenny optimista szavain, ám ő lehet nem látja még teljesen a felnőttek világát. Persze mikor, ha nem most kezd a kislánynak duruzsolni Pandora nővérke, szomorú, hogy a felnőttek nem hisznek neki, de ő tud segíteni a nővérén és ad a kislánynak egy pici tarisznyát.

10.png

Az irattárban Crane szemlézi Revere fogorvosi táskájának tartalmát, azon kívül, hogy visszajöttek a gyötrelmes 18. századi kezelések emlékei, semmit sem talált. Revere mindent álcázott, mindig a dolgok mögé kellett nézni, ha többet akart bárki is tudni róla. Ezen az úton elindulva Crane-nek be is ugrik valami, és máris felfedezi, hogy az eszközök összerakhatóak, egy különös lőfegyvert kap, amihez a puskaport az ezüst adta. Vissza a Betsy-féle flashbackhez, Revere a szobában összerakta a fegyvert, kirakott egy fogacskát a padlóra, amit hamarosan a lény el is visz, majd Revere a láthatatlan lény irányába lő. A kint ácsorgó Crane csak egy villanást látott, erről Jennynek beugrik, hogy ezüst-nitrát lehet ez a puskapor, ezt még a korai fényképészek használták. És lehet este azért látták meg a lényt Jennyék, mert a vízben is volt ilyen vegyület. Vagyis ha a lény láthatóvá válik, akkor sebezhető lesz, tehát le lehet győzni. A kórházban Pandora nővérke vizitel Abbie-nél, a lány felébred, a gonosz nőszemély meg akarja tudni a gyenge pontját, hisz még a haláltól sem fél, rendíthetetlenül megy előre. Se a saját, se tesója halála, se a Napalutu-társáé (Crane?) sem ijeszti meg. Akkor mégis kit vagy mit nem akar elveszíteni? Az anyja kilőve, hisz halott, vagy esetleg az apja? Lehet ez talált, de Pandorának keserves emlékei vannak a saját apjáról, amit el is mesél Abbie-nek, még azt is, hogy ő ölette meg az apját, azzal a férfival, akinél mint rabszolga dolgozott. Fájt, de talán csak az apa-lánya kötelék miatt. Mindenesetre remélhetőleg Abbie nem nagyon kötődött össze a két kislánnyal, szomorú lenne… A lány látja, mi történt a kislányokkal néhány villanásnyi kép erejéig, majd egyik pillanatról a másikra Pandora eltűnik Abbie mellől.

Saffron a saját kezébe vette az irányítást, egy fogacskát rak a faházának a padlójára és piszkavassal a kezében várakozik a szörnyre. Aki hamarosan meg is jelenik, nyomában Crane-nel, aki rálő a lényre és az nyomban láthatóvá válik, ám bemenekül az erdőbe. Crane és Jenny üldözőbe veszik, de az ezüst-nitrát hatása elmúlt, Crane csak a falevelek zörgéséből tudja megállapítani a lény hollétét. A lény viszont párszor megüti Crane-t, aki két ütés között ezüst-nitrátot szór a dögre, aki megint láthatóvá válik és megbénul a portól, így Jenny gond nélkül megölheti, a lény pár pillanat alatt elporlad. A kórházban ezekben a pillanatokban ébred fel a kishúgi, Abbie telefonozza meg a hírt Crane-éknek.

Lássunk egy flashbacket, Betsy kardgyakorlatozik, a távolból Crane figyeli őt. Betsy odasétál hozzá és bocsánatot kér tőle, amiért így kizárta az unokahúga esetéből. Crane részéről nincs harag, sőt még ő is sajnálja a történteket, mert ő azt hitte, hogy valódi érzelmek bontakoztak ki köztük, nem csak a kémkedések során felvett szerepek miatt viselkednek így. Betsy szívéről nagy kő esik le, az ő részéről semmi nem volt játék, megcsókolja Crane-t, most az egyszer ne gondolkodjon ennyit. A valóságban Crane a fogorvosi székben ül, az érzéstelenítő álomkoktél hatása elmúlt, Abbie ébresztgeti őt. Szegény Crane még teljesen kába, azt hiszi, csak most kezdi a doktor a fájdalmas beavatkozást, de már rég vége, a fogai csillognak-ragyognak és a tetejébe Zoe újabb üzit küldött, amit Abbie lelkesen meg is néz, hát bizony sms-ben flörtölgetnek a galambocskák egymással. Az FBI irodában Jenny jelent a nővérének, megtalálta a kőrablójukat, Sophie Foster néven fut és egy bizonyos Atticus Nevins bérelte fel, utánanéz majd a férfinak. Abbie hűvösen megköszöni az infót, Jenny pedig bocsánatot kér a nővérétől, amiért nem szólt az apjukról, és sajnálja, hogy Abbie-t hibáztatta minden problémáért. Abbie örül a bocsánatkérésnek, részéről szent a béke, nincs már több vita, ami közéjük állhatna. De apu-kérdésben Abbie úgy döntött, hogy a férfinak van egy saját élete, nem rondít bele. Ezek után Abbie Crane-nel a Napatulu szó jelentését vitatja meg, sumér nyelven Pusztítót jelent, mint amit a kőtáblán is olvastak. De Pandora sem a görög, szelencés Pandora, akinek hitték, hanem egy ősibb, sumér alak, akinek köze van a küldetésükhöz. Pandora, aki a kis vizében látja a párost, csak mosolyog rajtuk, majd az arca hüllőszerűvé változik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása