Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x13 - Anchors

2016. február 18. 13:00 - Smiley93

Amikor legutóbb búcsút vettünk hőseinktől, éppen legyőzték Tanárnénit, a Druidát, Vakalfának visszadták a látását, majd ugyanezzel a lendülettel el is küldték melegebb éghajlatra. Ezzel az Alfafalka is egy csapásra feloszlott, pont, mikor Farkasfiú pedig Alfává avanzsált. A veszedelem elhárításának viszont – mint minden jónak – borsos ára is van, méghozzá mindenféle sötét erők Beacon Hillsbe csábítása, úgyhogy lássuk is a következményeket! Stilesszal nyitunk, aki éppen rosszat álmodik – szerencsére hamar felébred, sajnos a sulis szekrényében. Mikor kiszabadulva barangolni kezd az elhagyatott épületben, egyre erősebb a gyanú, hogy ez is csak egy rossz álom – és bingó, Menőcsaj ébresztgeti Stilest a következő snittben, az ágyában. Várjunk csak, Menőcsaj meg hogy kerül Stiles ágyába? Ez tuti csak valami álom lesz, a valóságban Stilesnak eszébe se jutna ilyen helyzetben faképnél hagyni Lydiát. Kilépve az ajtón a Nemetonnál találja magát, akkor ez már álom az álomban az álomban… izé hagyjuk, fel kéne ébredni, de most már tényleg!

2.jpg

Hál' istennek nappal lett, és ezt a furcsa álomcsapdát meséli Stiles Scottnak, meg hogy álmában béna az ember igazából, és elég gáz, ha valaki előbb ébred tudatára, mint hogy a teste is így tenne, mert akkor rövid ideig bénának érzi magát. Megegyeznek abban, hogy mindez az Állatdoki által felvázolt sötétség-mellékhatás lehet. Hát, meg kell hagyni, szívás. Persze a legnagyobb szívás az, hogy az ember sose tudhatja, mikor van ébren, s mi az álom. Erre a végszóra riad fel üvöltve az ágyában Stiles, Zsaruapu ront be megnyugtatni, szóval akkor eddig tartott az álom, de azt is csak azért jelentem ki ilyen biztosra, mert főcím következik.

1.jpg

Az újdonsült Alfa készülődik reggel, némi karomkontroll-problémák merülnek fel árnyék-szinten, épp sikerül behúzni őket, mikor Isaac koppant az ajtón. Kínos csevegés Róla, Akit Nem Nevezünk Nevén – a csaj, aki az egyiknek az exe, a másiknak meg reménybeli barátnője -, de nincs harag, ugye? Á, dehogyis. Max. Farkasanyu részéről, mert az lehet, hogy Isaac fejének meg se kottyan, ha Scott exbaráti frusztráltságában a falhoz vágja, de a berendezésnek ehhez azért akad némi szava. Stilinskiéknél nyugisabban indul a reggel, legalábbis a ház szempontjából: Stiles szeme előtt ugyanis összekeverednek a betűk, az aggódó Zsaruapu meg éppen szupertitkos aktákat csent el a saját hivatalából, hogy meglesse őket, mit ne mondjak, alma meg a fája.

xx.jpg

Hogy Allison se maradjon ki a buliból, suliba indulva a házuk liftjéből a sötét, feldúlt, elhagyott kórházba jut, horrorfilmes klisék kellős közepébe, egyenesen a vérszomjas Kate néni hullája mellé, aki az első évad óta sem lelt békét, mert vicsorogva kúszik elő a saját koporsójából. Természetesen ez is csak a sötét képzelgés, a valóságban Menőcsaj lesi furán barátnőjét, minden oké? Hát persze, ez csak az előrejelzett sötétség. Farkasfiú reggele sem lett kellemesebb: a suliba érve rögtön vörös szemeket villant, egy hatalmas farkasalak meg árnyékként tapad rá szó szerint, miközben kétségbeesetten menekül előle (hát nem tudja, hogy a saját árnyékától senki se szabadulhat?), egyenesen Stilesba rohan bele, s immáron sokadjára, ismét elhangzik az elmúlt negyed órát uraló kérdés: minden oké?

bla.jpg

Naná hogy nem, végszóra befut Allison meg Menőcsaj is, és végre tisztázzák: a három feltámadt hallucinációk és rémálmok fogságában vergődik, Menőcsaj meg élvezi, hogy ő a legnormálisabb a csapatban, ez azért már igen ijesztő. Miután a mindenki egyért, egy mindekiért szellemében búcsúznak, kezdődhet a tanítás. Töriórával nyitunk, és új tanárral, Mr. Yukimurával, aki láthatóan történelem alatt a saját és családja közelmúltbeli történetét érti, gyorstalpalót ad az elmúlt heteiből és felkonferálja a lányát, akit teljesen véletlenül ott ül az osztályban, és ég az arca rendesen. Ha tudná, ez mennyire bejön Scottnak, nyilván feleennyire se lenne zavarban. Vagy inkább kétszerannyira?

ixo.jpg

Allison eközben Picassóhoz méltó vászon előtt bénázik, annyira remeg a keze, hogy egy görbe vonalat se tud megfesteni, Isaac csekkolja távolról a siralmas látványt. Scott meg Stiles eközben a helyzetüket vitatják meg a folyosón, Farkasfiú süt a nap, minden rendbe jön szövegével próbálkozik, a hatást némileg rontja, hogy miközben vitatkoznak, Stiles számok helyett csak fura jeleket lát, az új csajt csekkoló Scott meg vörösszemeket villant. Spuriznak is be gyorsan egy osztályterembe, mert Farkasfiú kb. annyira ura az átváltozásnak, mint első farkas-napjaiban, nosztalgiával emlegethetjük azokat a napokat. A fájdalom szerencsére segít még, így nem vedlik fullextrás farkassá, ám az tuti, hogy a helyzet katasztrofális. Stiles bevallja, ő meg már azt se tudja, mikor álmodik vagy nem, mert az, hogy nem állnak össze a betűk, arra utalna, hogy álmodik, de például most se tud olvasni, szóval ki érti?

3.jpg

Menőcsaj eközben Allisont próbálja összekaparni a földről, az erdőben gyakoroltatja vele az íjászkodást. Az eredmény kész katasztrófa, ennél még én is nagyobb találati arányt produkálnék. Allison ekkor mozgásra lesz figyelmes, ott is hagyja barátnőjét, inkább Kate néni odahallucinált hangját követi, be is sötétedik, és bumm, ott térünk vissza a valóságba, hogy Allison majdnem arcon lőtte Lydiát, mázli, hogy Isaac éppen pont arra járt, és idejében elkapta a nyilat. Legalábbis így tálalja a sztorit a megmentő Farkasfiúnak, de az alfa éles szeme rögvest kiszúrja a lényeget: miért is voltál te éppen pont Allison nyomában? A válaszért jár még egy falhoz vágás, meg még egy frusztrált panasz Farkasanyutól. Zsaruapu eközben nagy munkában van, a természetfeletti világba frissen beavatottak lelkesedésével veti bele magát döglött aktáinak újratanulmányozásába, ez külön sorozatért kiált! Na, még ha az nem is lesz belőle, egy döglött aktát részletesebben is megnyitunk: egy családi autóbalesetről van szó, amelyben az áldozatokat prérifarkasok csócsálták meg, egy kislányt meg elhurcoltak a vadállatok, teste azóta se került elő. Izgis ügy, motivációként az a doboz szolgálhat a rajta visongó McCall névvel.

5.jpg

Megint suli, Edzőbá órájára csöppenünk, ahol hirtelen mindenki jelelni kezd, Stiles meg eszeveszett menekülésbe. Edzőbá sípjára riad fel a a valóságban, ugyanazon az órán, Farkasfiú aggódó tekintetétől kísérve, aki nem habozik felhívni az órai bóbiskolásról mentegetőző haverja figyelmét az ébredj fel! jelmondattal telefirkált füzetére. Naszóval akkor most már hivatalosan is kijelenthetjük, őrültekháza és oltári nagy gáz van itt hőseink háza táján. Ez a téma az ebédszünetben, s éppen elmerülnének egy sehova sem vezető vitában Isaac együttérző képességéről illetve annak hiányáról, mikor Töritanár lánya, Kira libben oda hozzájuk. Merő véletlenségből megütötte a fülét ugyanis a téma, s éppen az élet-halál kérdések önjelölt szakértője, kicsit sok ez mára a véletlenekből, ám Scott vigyorog nagyokat, Allison meg ferde szemmel lesi a csaj pillogását, love is in the air, kéremszépen. A lényeg, hogy van erre egy frankó indiai vagy tibeti szó, a bardo, aminek egyes fázisaiban  mindaz, ami hőseinkkel történik, teljesen normális. És ezeket a fázisokat rendre a halál követi.

6.jpg

Ez az elmélet annyira nem nyerte el hőseink tetszését, inkább egy igazi szakértőhőz fordulnak, irány Állatdoki! Szerinte hőseink tudatalattija próbál ily módon kommunikálni értetlen tulajdonosaival, például Stilesnak alighanem a jelbeszéddeel mondta el a tutit. Kész szerencse, hogy Állatdoki merő véletlenségből a jelnyelvet is ismeri (ezennel hivatalosan is polihisztorrá nyilvánítom), így semmiperc alatt lefordítja Stiles álmát: Mikor nem kapu a kapu? Amikor félig nyitva.

lal.jpg

Doki szerint ez annak az analógiája, hogy a feltámadáskor kaput nyitottak a tudatukban a sötétségre, s az mindmáig félig nyitva maradt, szóval be kéne csukni, mielőtt nagyobb gáz lesz. Hogy hogyan, az már egy másik kérdés, amelynek megvitatására alighanem egy másik részben fog sor kerülni, mert hőseinket ezzel a végszóval hajtja el mesterük. Sokat filózni nincs idejük, mert a rendelő előtt már Zsaruapu csap le a srácokra, Scott segítségére volna szüksége, a prérifarkasos döglött akta ügyében. Zsaruapu szimata és újdonsült természetfeletti infómorzsái azt súgják, a prérifarkas vérfarkas álnéven, s ha kell, ő évekkel később is szíves örömest zárja  börtönbe a tettes két-/négylábút.

8.jpg

Az akcióterv a következő: Zsaruapu meglebegteti valami új fejlemény hírét a halott családja ügyében az apának, s miközben ő eltereli az enyhén remete stílusban élő családfő figyelmét, addig Farkasfiú Stiles asszisztenciájával szagnyomot gyűjt a lány szobájából . A terv rövid úton kudarcba fullad, mert a settenkedő srácokat a tulaj kutyája lepi meg, miközben a gazda idegrohamot kap a hír hallatán, hogy családja talán nem is baleset, hanem egyenesen gyilkosság áldozata lett. Zsaruapu kicsit lelohadt kedvvel ugyan, de szélnek ereszti a fiúkat, amúgy is buta ötlet volt az egész. Scott értetlenkedik, miért olyan fontos Zsaruapunak, hogy most még ripsz-ropsz felgöngyölítsen egy ügyet? Stiles nagy nehezen kinyögi, hogy bizony ahhoz is a McCalloknak van köze, Zsaruapu utolsó napjait élvezi seriffi hivatalában.

9.jpg

A következő snittben már Farkasfiú ugatja le az apját, mégis hogy van képe neki ahhoz, hogy idejöjjön és kirúgja a legjobb haverja apját. Hát, nem így fogja elnyerni az egy szem fia szeretetét, az tuti. Farkasanyu is bekapcsolódik, egyetért Scottal, hiába magyarázza a bizonyítványt Ügynökapu, hogy ő csak a munkáját végzi. Scott annyira bedühödik, hogy az alfa kívánkozik ki belőle, Anyu gyorsan elvezeti Farkasapu színe elől, ezt még az ő bűnügyeken edzett szeme se bírná. Farkasanyu lelki mentorként igyekszik szavakkal lenyugtatni fiát, mi is a trükk az átváltozás kontrollálására? Hát Allison, vicsorogja farkas-énjével küzdve Scott, az meg már ugrott, ugye. Akkor kapaszkodj magadba, érkezik az ultimate jó tanács, mindenkinek, minden helyzetre, úgy általában. Az új hitvallás hat, belelendülve a mentor szerepébe Farkasanyu megszórja egy szem fiát szerelmi tanácsokkal, lesznek még csajaid Allison után is (ó, ha tudnád!), akkor majd röhögni fogsz az egészen, hogy miért tűnt ő az egyetlen valamirevaló lánynak. 

nevtelen.jpg

Hogy hatott-e a késleltetett szerelmi bánat elleni lelkifröccs, az nem derül ki, Ügynökapu önkényes hatalomátvétele viszont tutira, mert Scott már Stilest rángatja ki az ágyból, irány éjjeli hullavadászatra. Csak nekem van déja vu-m az első évadból? Scott ex-szíve hölgye eközben Isaac félmeztelen társaságában, ágyban múlatja az időt, és nem az alvásra gondolok. Allisonnak kétségei vannak, hogy az effajta szórakozás Farkasfiúnak egy cseppet sem szúrja a szemét, de Isaac ilyen formában roppant meggyőző tud ám lenni. Nála  már csak Kate néni meggyőzőbb, hátulról fojtogatja Isaacet, majd egy késdöféssel megöli, harca fel, Vadászok leánya! Allison felriad, a valóság rideg: se Isaac, de legalább Kate sem, viszont utóbbi tőre igen.

10.jpg

Ugrunk erdőben botorkáló hőseinkhez, annak ellenére, hogy az egyikük alfa, nem sokkal magabiztosabban törnek előre, mint a legelső részben. Prérifarkas-vonyítások okán behúzott nyakkal közelítik meg a Zsaruapu-féle döglött akta autóroncsát, rajta pont farkasemberkéznek beillő karmolásokkal, egy pont a seriffnek. Tovább kutakodva egy megcsócsált játékbabát is találnak, ami váratlanul megszólal, 8 év alatt hogy nem döglött be? Most komolyan? Épp a szívrohamból próbálnak megukhoz térni hőseink, mikor egy prérifarkast (gondolom) vesznek észre, uccu neki, Farkasfiú a nyomába is ered. Végül utoléri és vörös szemerővel fegyverezi le a delikvenst, aki a Malia névre ugyan nem hallgat, de hatására elmenekül, ami jelen esetben valószínűleg egyre megy.

11.jpg

Na ez már olyan  ügy, ami Főfarkasért kiált, meg amúgy sem szerepelt az egész részben, miért nem válaszol Scott SOS-mentor kerestetik-sms-eire? Éppen elfoglalt, Pszichóalfával kikötözve, közös elektrosokk-terápián vesznek részt, vélhetően nem önszántukból, de utóbbi hibájából. Lám-lám, valaki rossz fát tett a tűzre. De hogy kinek a tüze volt, az csak később fog kiderülni.  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása