Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x12 – Dance Back from the Dead

2016. február 17. 11:00 - A_Rézi

Sabine/Celeste elárulja a feltámasztott boszorkányoknak, hogy már több, mint egy évszázada jár vissza, mindig más külsővel. A temetőben megáll a Chopin család kriptájánál és gyertyát gyújt --- megidéződnek a régi idők, visszaugrunk a múltba. Immár egy bizonyos Clara Summerlin térdel a síremléknél (talán Clara igazából szintén Celeste volt?), majd érkezik a vörös hajú boszi nagy hévvel, és noszogatja a lányt, hogy jöjjön már. Buli van a temetőben, fehérbe öltözött boszik táncolnak a tűz körül. Vöröskétől megtudjuk, hogy mindenki a híres Papa Tunde jövetelét várja – és érkezik is a megidézett férfiboszi, fehér öltönyben, hatalmas óriáskígyóval a nyakában, két fiatalabb fekete férfi kíséretében. Beszédet intéz a boszorkányokhoz az ősi erőről, a közelgő hatalmas sötétségről, melynek megfékezéséhez minden erejükre szükségük lesz. Aztán tűzre veti a kígyót. Kiderül, hogy áldozati mágiát használ, tehát áldozatai életéből merít erőt, hogy legyőzze, és megbüntesse az ellenséget – cserébe annyit kér, hogy fogadják be a családját (két fiát), őt pedig fogadják el vezetőnek.

vlcsnap-2016-02-14-16h19m23s8.png

Még mindig a múltban Elijah és Klaus megbeszélést tart: itt a Guerrera család, akik maffiózók (amúgy vérfarkasok), és egy O’Connell a polgi, aki üzent, hogy késni fog. A kikötő felügyeletéről folyik a diskurzus, a közeledő szesztilalomról, meg az alkoholcsempészésről. A mítinget Papa Tunde (a továbbiakban PT) zavarja meg, bedobva a kérdést: mi jó ebben a bosziknak? Szóval szeletet kér a tortából a francia negyed boszijai nevében. Hogy gördülékenyebben menjenek a tárgyalások, ajándékot is hozott – a polgi fejét, dobozolva, csinos kis homlokdísszel… Napjainkban Klaus összehívja a város vámpírjait. Diego Marceltől érdeklődik, hogy miért, de az ex-főnök pont leszar mindent, inkább iszik – még mindig Davina halála miatt emészti magát. Ám a válasz gyorsan érkezik: gonosz ősi szabadon engedte Thierry-t, kegyelmet kap, úgyhogy pacsizhat a haverokkal. Marcel megjegyzi, hogy Klausnak milyen jó kedve van, gyakrabban kellene Mystic Fallsba mennie (spoiler: nem is beszélve a szenvedélyes vámpírszexről az ott élő Caroline-nal…). A nagyvezír kiadja a parancsot a boszik szemmel tartására – mivel nincs Davina, nincs detektor, és bár az Aratás kudarca miatt hamarosan már nem lesz erejük, azért jobb rájuk ijeszteni. Diegónak való feladat, Marcel viszont nem csatlakozik, szabadnapot vesz ki.

vlcsnap-2016-02-14-16h22m55s70.png

Elijah az utcán meséli húgának, hogy látta gonosz tesót megkegyelmezni – mi ez, ha nem haladás? Rebekah szkeptikus, főleg, hogy az ő meggyőzésének köszönhető a dolog. Bírja Thierry-t, mert ő is utálja Klaust, ráadásul járatos bosziügyekben – és így talán segíthet neki Anyu elveszett erejét megtalálni. Ősi hugi szerint valaki ugyanis ellopta, ez a valaki pedig jó szövetséges lehetne a Klaus elleni harcban. Elijah-nak persze nem tetszik a testvérük uralmának megdöntésére szőtt terv, hiszen Klaus próbálkozik, egyesíteni akarja a családot, stb. Rebekah-nak viszont elege van: most éppen minden hepi, de vajon meddig? Elijah felajánl egy harmadik utat: ha hugi nem tudja támogatni, legalább ne provokálja gonosz tesót. Remek ötlet!

vlcsnap-2016-02-14-16h27m40s32.png

Marcel piál. Klausnak persze nem tetszik, és ezt szóvá is teszi, ám fogadott fiáról minden lepereg. Jön a litánia a példamutatásról, Davináról, de hasztalan. Végszóra jön Diego, hogy helyzet van. Konkrétan két halott vámpír egy varázskörben, homlokdísszel… (tehát PT újra megkezdte működését) Marcel lelép, mikor pedig Klaus visszatartaná, közli, hogy hajrá, álljon bosszút, de az az izé rossz előjel – és akinek van egy csepp esze, kimarad belőle. Klaus, hogy mentse a renomét az „emberei” előtt, biztosít mindenkit, hogy meglesz a bűnös, és szenvedni fog ezért… Thierry közben Rebekah-val randizik a kikötőben. Az alku az alku, ő pedig máris talált valamit, amit előbb huginak mutat meg – bár borsódzik tőle a háta. A mutatnivaló pedig egy újabb előkészített varázskör, egyelőre vámpír nélkül. Rebekah ráismer, már látott ilyet, nagyon régen – valaki itt egy nagyon erős boszit utánoz, aki anno az áldozataiból nyerte az erejét. De vajon miért hagyták ezt így itt szem előtt? Abban a pillanatban, hogy hugi rájön, csapda, megjelenik PT és könnyedén harcképtelenné teszi a rátámadó ősit. Thierry ezt látva cserbenhagy és elmenekül, PT pedig elővesz egy csontpengét, és jelet rajzol Rebekah homlokára.

vlcsnap-2016-02-14-16h29m29s208.png

A városi házban vizsgálják a megjelölt vámpírokat – Elijah és Klaus is felismeri a jelet, emlékeznek PT-re. Persze gőzük sincs, hogy visszatért, másolónak hiszik az elkövetőt. Klaus utasítja Diegót, hogy sötétedés után szedje össze a vámpírokat, és induljanak vadászni… kisfőnök rázza a fejét, nem fog menni, mindenki berezelt, rég volt már, hogy boszik vámpírokat gyilkoltak – Marcel tett róla, hogy ne tegyék. A vámpírközösség pechére Marcel lelépett, csak Klaus maradt… és úgy tűnik, senki sem áll mellé. Hát, magad uram, ha szolgád nincs!

vlcsnap-2016-02-14-16h29m59s225.png

A Rousseau’sban Cami hívogatja Sophie-t, mivel a bár egy romhalmaz, de nem jár sikerrel. Marcel jelenik meg váratlanul, és szintén nevezett boszit keresi – a csapos nem fogadja kitörő örömmel, és mellesleg közli, hogy verbénát fogyaszt. A vámpír nem mutat érdeklődést, leül a pulthoz és piál tovább. Cami nem érti, mire az orrlógatás, de Marcel felhomályosítja, hogy Davina meghalt, plusz, mielőtt a lány bosszú-misszióra indulna, azt is elmondja, hogyan. Túl sok erő, rituálé, és szegény D lehet, hogy most két világ között evickél… Marcel a dühét egy üvegen tölti ki, de nem lesz sokkal jobban.

vlcsnap-2016-02-14-16h31m34s177.png

Elijah érkezik Hayley-hez, aki Davina rajzait nézegeti – és olyan kérdésen totózik, amire sanszos, hogy eddig senki sem gondolt: vajon miért rajzolta a boszi éppen Celeste-t? Úgy fest, a kismamának lesz ideje gondolkodni, mivel az újabb természetfeletti életveszély miatt „szobafogságra van ítélve” – de legalább Elijah végre hajlandó egy légtérben lenni vele… hurrá! Rendes tesó elnézést kér, elfoglaltságra hivatkozik (a tökéletes úriember): a tesók civakodnak, Klaus labilis – plusz Elijah és Hayley jó viszonya még mindig böki a csőrét… Hayley érti a csíziót, és egész jól össze is foglalja: Klaus egy pöcs, Elijah meg jó tesó akar lenni, ezért nem lóghatnak együtt.

vlcsnap-2016-02-14-16h35m02s204.png

Cami és Marcel iszogatni kezd – utóbbi PT jelét rajzolgatja egy szalvétára. Klaus próbálja elérni, de Marcel leszarja a telefonhívásokat, kicsit részeg, de nem annyira, hogy ne tűnjön fel neki: Cami sokat kérdez, biztos a visszavágáson töri a fejét. Felejtsd el, nem lesz jó vége! És mesélni kezd egy sztorit valakiről, aki szembeszállt Klausszal… Flashback: Marcel visszatér az I. világháborúból, tiszteletére parti van a házban: hazafias dekor, „üdv itthon!” felirat, és persze szól a jazz! És ott van Rebekah, aki gyönyörűbb és mérgesebb, mint valaha (leginkább az 52 évnyi koporsólét miatt). Bár ezen nincs idő sokat merengeni, mert jön Klaus, és nagy örömmel köszönti fogadott fiát. Némi piálást követően megtudja, hogy itthon is háború van. Klaus mesél PT-ről, akivel Elijah szerint tárgyalni kellene, megfontoltan, neki viszont – micsoda meglepetés – egészen más a véleménye. Mintegy varázsütésre PT és két fia is befut a bulira, Klaus jó házigazdaként melegen üdvözli őket… Minden a terv része volt – mondja Marcel Caminek: megismerni az ellenséget, kipuhatolni a gyengepontot, és amikor lankad a figyelem, lecsapni. A lány szociopatának és szörnyetegnek nevezi az ősit, de Marcel helyesbít: mindannyian szörnyek, de Klaus olyan erős, hogy nem kell ezt elrejtenie. Mégis a csaposé az utolsó szó: Davina is erős volt, mégsem volt szörnyeteg… és ezzel nehéz lenne vitatkozni.

vlcsnap-2016-02-14-16h36m05s71.png

vlcsnap-2016-02-14-16h37m02s139.png

PT Rebekah körül varázsol. Bűvészkedik egy kígyóval, majd felvágja, a vérét felhasználja a mágiájához, majd hugira folyatja. Fúj! Majd megérinti a lány homlokán lévő jelet – így ősi hugi ereje immár PT-t erősíti. Celeste szambázik be a képbe, kérdi, hogy ez az erő képes lesz-e Klaust padlóra küldeni – homályos válasz kap: PT ott fogja bántani az ősit, ahol az bántotta őt… és amikor végez, azt kívánja majd, bárcsak meg tudna halni… ajaj!

vlcsnap-2016-02-14-16h38m03s215.png

Úgy fest, Cami ma nem fog kinyitni – nehogy Marcel megegye a vendégeket. Klaus változatlanul csörgeti, úgyhogy engedd-magad alapon végül felveszi. Az ősi hadjáratra hívja, de Marcelnek más tervei vannak – most épp Sophie-t várja (nevelőapja szerint viszont leginkább egy üveg piát ölelget). Klaus nagyon nem örül – annak még kevésbé, hogy meglátja PT jelét egy falon, de mikor feltűnik mögötte Sophie, csaprészegen, rögtön felderül, hogy végre egy kicsit keménykedhet valakivel…

vlcsnap-2016-02-14-16h39m21s226.png

Elijah közben aggódni kezd a húgáért, ugyanis nem éri el – bár nem feltétlenül Rebekah testi épségéért, inkább amiatt, hogy talán köze van a történésekhez, összeesküvést sző, stb. És akkor megakad a szeme Thierry-n (Jesszus, ez a gyáva patkány egy szót sem szólt arról, amit látott, csak békésen iszogat???? Hát ez karót vagy Kertet kíván… amelyik rosszabb!). Amikor a francia nem túl közlékeny, Elijah előveszi a kevésbé udvarias modorát, és Thierry már dalol is, mint egy kismadár: naná, hogy nem szállt szembe valakivel, aki legyűrt egy ősit, és csak azt tette, amit Rebekah kért… Most is a saját bőrét mentené: légyszi, légyszi ne szóljatok Klausnak (gőzöm sincs, mit látott Marcel ebben a fickóban). Miután Elijah megtudja a raktár helyét, a jól megérdemelt gyilkosság helyett „csak” falhoz csapja a franciát, majd megmentő-üzemmódba kapcsol. Hayley jelentkezik szárnysegédnek, vita nincs.

vlcsnap-2016-02-14-16h40m20s59.png

Piálás 128. fejezet. Marcel elmondja, hogy azért nem kereste Cami társaságát, mert meg akarta kímélni, de a csapos köszöni szépen, de már nyakig benne, úgyhogy folytassák a PT-sztorit. Marcel szerint PT nem a boszikon akart segíteni, csak területet akart, az ősiek meg nem voltak ebben partnerek, úgyhogy öldöklés kezdődött: emberek, Guerrera-farkasok, még boszik is. Elijah béketárgyalásokat kezdeményezett, de Klausnak jobb ötlete támadt, mivel már volt néhány adu az ingujjában: PT ikerfiai, akiknek a fejét Marcel hozta az apa elé, egy dobozban… de a szenvedő boszi sem élt sokkal tovább. Cami analizál, és csodálkozik: a vámpír nem fél, hogy belehal… vagy rosszabb, pont olyan lesz, mint Klaus? A válaszra nincs idő, mert felbukkan PT. Marcel kitöri a nyakát… igazából csak kitörné a nyakát, mert a fej visszafordul, mint egy rossz horrorban – naná, egy ősi erejével rendelkezik, nem lehet csak úgy kinyírni. Cami, ahelyett, hogy menekülne, próbál segíteni, de csak annyit ér el, hogy a tulajnak még többet magyarázkodhat majd az összetört berendezés miatt. Bár Marcel sem több sikerrel próbál állva maradni. Eközben Sophie az áldozati mágiáról tart kiselőadást Klausnak, amikor befut a segélyhívás Camitől. Gonosz ősi felszólítja a lányt, hogy meneküljön – de tök felesleges, a csaj marad, ahol van…

vlcsnap-2016-02-14-16h41m12s74.png

Elijah és Hayley megtalálja a raktárat, és Rebekah megvuduzott testét – ám egy elválasztó bűbájnak köszönhetően nem tudnak a varázskörbe lépni. Valaki éppen elszívja hugi erejét, aki, mivel halhatatlan, kiapadhatatlan energiaforrás. Na, szedjük ki onnan nagyon gyorsan! PT folytatja a bosszúhadjáratot, Marcel kínzásával – hogy a fiú fizesse meg az apa bűneit. A boszi megint előveszi a csontpengét, és nem biztos, hogy akarom tudni, mit forgat a fejében… De mielőtt bármi durva történhetne, jön Klaus, és belerondít a magánpartiba. Indul a bunyó, aminek PT még örül is, hisz a fia szeme láttára nyírhatja ki az ősit…

vlcsnap-2016-02-14-16h42m08s108.png

Elijah a kicsivel józanabbnak ható Sophie-t hívja a bosziforródróton, hogy mihez kezdjenek a varázskörrel. Sophie szerint borítani kell a bűbáj egyensúlyát pl. kősóval, vulkáni hamuval, gőteszemmel… (????) Rendes ősi bedobja a boszivért. Aha, az is jó lesz! Tiszta mázli, hogy Hayley is jött, hiszen a babája negyedrészt boszi… a kismama rövid gondolkodás után nyújtja is a csuklóját. Elijah megnyit egy eret, a kiserkenő vért pedig a sóval írt körre csepegtetik – épp ideje, mert PT éppen megvuduzná Klaust. Elijah gyorsan kiviszi hugit a körből, PT ereje elszáll, de mielőtt Klaus rávetné magát, lecsekkolja Marcelt – így a boszi gyorsan kereket old. Cami érkezik. Marcel jól van, csak vér kell neki, úgyhogy gonosz ősi kér egy járókelőt, expressz házhozszállítással. A lány jelentkezik véradónak, és mikor Klaus lepattintaná, emlékezteti, hogy már nem ő irányít. Úgyhogy Marcel táplálkozik Cami nyakából, és lassan magához tér.

vlcsnap-2016-02-14-16h44m23s201.png

Thierry hótparásan siet egy sikátorban, és mint menekülő gyáva nyúl, folyton maga mögé néz. Rebekah terem előtte, kiszorítja belőle a szuszt, és alaposan lecseszi. A francia védekezik: igen, összedolgoznak, de végül úgyis mindenki csak magára számíthat (a pasi szimpátia-mutatója egyértelműen mínuszba zuhant). Rebekah kiakad – ezek a pasik javíthatatlanok! Elijah is érkezik, kitöri Thierry nyakát – így még kevesebb vizet zavar – majd lecseszi hugit, családellenes összeesküvésért. De a lány is a sarkára áll: mindig csak Klaus boldogsága, mi van hugi boldogságával? Az smafu? Rendes tesó az áldozathozatalról prédikál, de Rebekah tovább üti a vasat, megemlíti Hayley-t – Elijah mindent odadobna a szerelemért, hugit pedig megveti ugyanezért. Micsoda képmutatás! --- Telitalálat! Hatalmas pacsi!!!

vlcsnap-2016-02-14-16h47m50s202.png

Rebekah immár Katie boltjában találkozik Marcellel. Már mindenütt ott van PT jele – megjelöli a területét. Jelenléte sok régi emléket idézett fel, nem túl jókat. Jön is egy flashback, amiből megtudjuk, miféléket: a két vámpír PT kiiktatása után beszélget, Marcel részeg. Bevallja, hogy ő hozta a veszélyes boszit a városba, hogy az elűzze Klaust, és így újra együtt legyenek Rebekah-val. (Jaj!) Tehát Marcel mindent kockára tett, és ezt a lány irtó romantikusnak találja, mert szóhoz se jut. Amikor végre megtalálja a hangját, közli, hogy Klaus csak egyvalakitől fél: Aputól. Ha Apu idejönne, gonosz tesó elmenekülne, és ők boldogan élhetnének… csak egy boszi kell, aki segít őt megtalálni. És ekkor hugi a pár asztallal arrébb csacsogó Vöröskére sandít… (Jesszus, azt a régi hatalmas gebaszt Rebekah és Marcel idézte elő? Amikor ezt Klaus megtudja, kő kövön nem marad…)

vlcsnap-2016-02-14-16h49m38s13.png

A vámpírok a ház udvarán gyülekeznek, Elijah a gangon ácsorgó Hayley-t bámulja titokban. Klaus beszédet intéz az alattvalókhoz. Harcba hív, mert a közösséget fenyegetés érte, és döntés elé állítja a népet: vagy maradnak és harcolnak, vagy elhúznak a retekbe. Mindenki meggondolja, és lehet tippelni, hogy ki az első, aki azt mondja, hogy viszlát… igen, bizony, Thierry. Sokan követik. Diegóval egymásra néznek, de Diego nem mozdul. Csak a kemény mag marad. Marcel több távozóra számított, Klaus szerint hulljon a férgese. Következő napirendi pont: Sophie, miért és hogy’ tért vissza egy 100 éve halott boszi? A csaj pedig rámutat a mindenki szemét kiszúró válaszra – hahó, feltámadt boszik hatalmas erővel? Aratás! Valaki ellopta az erőt, és visszahozott négy halott boszit, csak nem azokat, akiket kellett volna… Marcel rögtön meglátja a lehetőséget Davina feltámasztására, Klaus viszont első körben PT-t iktatná ki. De hogyan? Sophie szerint, ha nincs több áldozata, akkor annyi – vagyis nem találhatja meg az egyetlen helyet, ami tele van feláldozható vámpírokkal: a Kertet! Ahol bizony már mindenkinek csengettek, a falat pedig PT jele díszíti…

vlcsnap-2016-02-14-16h54m49s35.png

vlcsnap-2016-02-14-16h55m42s69.png

PT megint vuduzik, Celeste kérdésére elmondja, hogy a csontpenge tartalmazza az összes erőt, amit a vámpírokból nyert. A penge immár rosszabb a halálnál – még egy ősi számára is. Végső felajánlásként PT hagyja, hogy Celeste elvágja a torkát a kérdéses fegyverrel, áldozata valószínűleg plusz erőlöketet is jelent, de ez nem derül ki - még. Jó hír, hogy PT halott, és, hogy az Aratás-lányoknak van esély a visszatérésre, rossz, hogy Celeste tervére még mindig nem derült fény, és, hogy van egy penge, ami rosszabb a halálnál…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása