Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ember a Fellegvárban – 1x07 Igazság

2016. február 15. 11:00 - Qedrák

Oberúristen akkor sem vághatna csalódottabb pofát, ha Hitler elvesztette volna a második világháborút. Jelentőségteljesen becsukja az ajtót maga mögött, majd szónoklatot tart arról, hogy mennyire csalódott. Hogy az irodájában éjjel kell megtalálnia őt, és hogy végig hazudott neki, majd felmutatja Juliana arcképét, amit Frank rajzolt.

oberuristenlooking.jpg

Fent nevezett Jules Franket várja haza, közben a Nipponból lopott iratot tanulmányozza. A férfi besétál, a nő bocsánatot kér, majd Frank is ezt teszi. Juliana észreveszi, hogy Frank sírt, majd hipszterünk hosszas vallomása következik. Tennem kellett valamit, miután kinyírták a tesóm családját, úgy, ahogy te is tettél valamit, Jules. Csináltam egy fegyvert, és ráfogtam a hercegre, de megláttam egy japán kisgyereket, és köztudott, hogy a japán kisgyerekek el tudják érzékenyíteni az embert, ezért nem lőttem. Juliana előbb húzza a száját, majd megöleli Franket, és szent a béke, puszi, csók, snitt.

julianafrankoleles.jpg

Oberúristen keleti parti rezidenciájában Joe elmondja, hogy Juliana Crain az illető, és azért segített neki, mert kinyírt egy SD-ügynököt. Smith úgy néz rá, mintha élve belezett volna ki egy malacot, és az érzéseiről érdeklődik. Joe mindent elmond, de Oberúristen beinvitálja az SS-csinovnyikot, aki a Kamionos első vallomását vette fel. Arnold telefonál Julianának, aki nehezen ébred Frank mellett, anyád furcsán viselkedik, mondja a telefonba. Altatót szed, meg ilyesmi, gyere át. Az ágyban ébredező Franknek Juliana elmondja, hogy Arnold a japóknak dolgozik a Nipponban, ráadásul telefonbeszélgetéseket hallgat le. Jahm, vezetőnek tűnt. Légy óvatos Jules, tanácsolja Frank, nem mintha a nő ezt magától nem tudná. Robert Childan éppen a csinos fiatal japán feleség hívja, ráadásul vacsorára a férjével együtt. Az Amerikai Műtárgyak vezére szóhoz sem jut a megtiszteltetéstől, majdnem törlést kér maga alatt, mialatt a cuki akcentussal beszélő feleséggel tisztázza a részleteket.

childantelefon.jpg

Oberúristen kiselőadást tart arról, hogy mennyire nem éri meg Julianával romantikázni, és amúgy is le kell küzdeni az emberi természet késztetéseit. A csinovnyik főbelövést javasol, de Smith beéri azzal, ha Joe megtalálja megint Julianát, és elhozza a filmet. Ha nem kúrod el Joe, akkor még eljöhet a megbocsátás. Intéznek egy hívást azonnal, amire természetesen rá van csatlakoztatva egy lehallgatókészülék. Joe hív, Frank felveszi, majd Juliana megy a telefonhoz. A nő meglepődik, de most nem alkalmas az egész, majd visszahívja. Frank számonkérő hangon megkérdezi, hogy ki volt az, hát igen, az ellenálló fickó a keleti partról. Juliana meggyőzi a hipsztert, hogy nincs oka féltékenykedni. Joe-t Oberúristen elküldi, és bepoloskáztatja az otthoni telefonját.

joekihallgatas2.jpg

Arnold igyekezne el a postahivatalba, de Juliana sarokba akarja szorítani. Nem sikerül, előjön az anyuka, Arnold pedig elpályázik. Mindenesetre előadja, hogy szerinte Trudy meghalt, és ő ezt érzi, ahogy az első férje halálát is megérezte. Aztán ez az érzés elmúlt, szóval minden rendben, Trudy biztos él, Juliana pedig nem meri elmondani, hogy az érzései a kedves mamának kissé félrevezetőek. Joe-t taxi viszi haza, a mocskos bérházba, ahol lakik. Szőke kisfiú nyit ajtót, és üdvözli, majd jön utána egy fekete hajú fiatalasszony. Minden oké, kérdezi, igen, csak a gyerkőcöt ugratta néhány siheder, hogy nincs apja, de Joe megnyugtatja, hogy ő bizony itt van. Odaadja a Canon Cityben vett Mark Twain könyvet, de a nő elküldi a srácot, hogy beszéde van Joe-val. A beszélgetés nem indul jól, az asszony panaszkodik, hogy azt hitte, baja esett, Joe megnyugtatja, majd egy kissé flegma módon közli, hogy fontos hívást vár, és ha ezt megkapja, akkor csendben kell maradnia neki is, meg a Bud nevű srácnak is. Szóval magamra hagysz? – kérdi a nő. Ugyan, dehogy, hazudja a férfi. Itt vagyok, semmi gond, a nő pedig azt mondja, hogy nem szeret egyedül aludni, úgyhogy Joe gyorsan smárol vele egy kört, miközben Rita megismétli, hogy nem szereti, mikor távol van.

joerita.jpg

Juliana a japán piacon kóvályog, és meglátja Trudyt. Utána iramodik, de hasztalan, elveszíti szem elől. Tagomi füstölőket gyújt két fénykép előtt, igazi vallásos japán idillt láthatunk a képernyőn. Bárkit is ábrázolnak a fotók, a miniszter elsírja magát. Kimegy a remekül összerakott kertjébe, hogy helyreállítsa a lelki békéjét, ahol a kertészeti titkai felől érdeklődnek tőle, de azt feleli, hogy nincs semmilyen titok. Egy csomaggal állít be, de az irodájában már Drószemüveg-szan várja. Juliana a maga alkalmazottja, közli Kido, de Tagomit nem tudja kibillenteni az egyensúlyából, jahm, és egy közismert ellenálló a húga. Kösz az infót haver, feleli a miniszter. Én csak meg akarom kímélni a szégyentől, a felelősség a magáé, mondja a felügyelő, és udvariatlanul lelécel, miközben összefut Julianával. A miniszter behívatja a nőt, aki elnézést kér, hogy szégyent hozott rá, ezért felmond. Tagomi elutasítja, és elmondja, hogy egy ötezer éves könyv szerint él, amely fontosnak mondja Julianát. Elmeséli, hogy a feleségével virágokat termesztett Kiotóban, mire Juliana részvétét fejezi ki. Tagomi elküldi a személyzetisekhez a nőt, hogy bővítsék a jogkörét. Ha Kido nem lett volna elég neki a mai napra, az asszisztense is számon kéri, hogy miért nem rúgta ki, de Tagomi arra utasítja, hogy derítse ki az igazat a húgáról.

tagomijuliana2.jpg

Frank a gyárban dolgozik, ahová megint japán rendőrök térnek be, Josida őrmester vezetésével. Gyorsan hazaküldenek mindenkit, mert átkutatják a gyárat és az embereket, ennek örömére pedig Kido is megjelenik. Ed elküldi Franket, aki le is lép a hátsó ajtón, ezt Josida is csekkolja, de Kido azt mondja, hogy még nincs itt az ideje a letartóztatásnak. Juliana a személyzetin először elkerüli Arnoldot, majd összefut vele, de a férfi kajálni hívja a sarki büfébe. A japán piacon Frank éppen evőpálcikákat bámul, mikor jön Sampson és a két gyerkőc. Utóbbiakat a férfi gyorsan elküldi, majd leülnek Markkal beszélni. Befalják a lazacot, miközben Frank arról kérdezi, hogy minek vállal gyereket, és miért neveli őket zsidónak. Mark elmagyarázza, hogy nem félhet minden egyes nap, és amikor Bostonban élt, a csőcselék mindennap meglincselte a zsidókat, de ők fegyvereket ástak el, és bosszút esküdtek. Ő azonban gyerekeket nevel, és egy érdekes dolgot mond: a zsidóság már évezredek óta fennmaradt, és a nácik uralma sem tart örökké. Ez lenne a hit, kérdi Frank. Hát igen, valami olyasmi, feleli Mark. Legyél művész, teszi hozzá, és ezt azért nem teszed, mert a saját belső fasisztád megakadályoz benne.

frankhalpiac.jpg

Joe egész nap a telefont bambulja, már elszívott pár cigit. Az asszonyka kérdezgeti, hogy minden rendben van-e, hát persze, feleli Joe. Robert Childan meglátogatja a Kaszura-házaspárt. Kiöltözve fogadják, egy fehér inas vetkőzteti, miközben átadja az ajándékát a feleségnek, ami az a csíkos magassarkú cipő, amit korábban a boltban bambult. Childant whiskeyvel kínálják, miközben felfedezi magának a ház ízléses berendezését, amit átjár a wabi. A férfi megkéri, hogy Paulnak szólítsa őt, a feleségét pedig Bettynek, és meg is isszák a pertut. A japán megmutatja a gyűjteményét, amely a 19. századból van, és polgárháborús fegyverekből áll. Childan nézi, és megkérdezi, hogy miként különíti el a hamisat és a valódit, de a japán a gyakorlott szemére hivatkozik. Arnold és Juliana beszélget, a férfi számon kéri, hogy mi az ótvaros búbánatot keres ott. Jahm, és a húgod beállt a lázadókhoz, és nekem kellett azonosítani, de 16 éve dolgozom nekik, tehát megkímélték. Jules a filmről kérdezi Arnoldot, de a mostohaapja azt mondja, hogy bele ne keveredjen, mert a húgát meg a hülye barátját is ő mentette meg, hogy elmenekülhessenek keletre, a Semleges Zónába.

childanvendegseg.jpg

Childan dicséri a háziasszony amerikai főztjét. Paul Kaszura a zenéről érdeklődik, de Childan azt mondja, hogy nem szereti a nigger (sic!) zenét, hanem Beethovent meg Wagnert hallgat. A férfi utána egy sértő, de valójában az angol nyelvben baráti megjegyzést magyaráztat el Childannal, a kereskedő viszont elég bénán teszi ezt, és egy pillanatnyi szünet is beáll a társalgásban. Utána Nathaniel West Miss Lonelyhearts című 1933-as regénye kerül terítékre, de Childan nem ismeri. Paul elmondja, hogy szemita volta miatt bárki szenvedhet ok nélkül, de Childal eldobja a bullshit bombát, és közli, hogy ha a németek és a japánok nem nyerik meg a háborút, akkor most a szemiták uralma alatt szenvednénk. A férj és a feleség zavartan hallgat. Gratulálok haver, hiába vagy kereskedő, sikerült egy társalgást véglegesen kivégezni.

childanvendegseg2.jpg

Juliana hívja Joet, de nem otthonról, mert lehallgathatják. Kamionos rátereli a szót az új filmre, és próbál belőle infókat kiszedni, de a nőnek nincs semmije. A férfinak pechje van, Julianával közli a telefon, hogy kifogyott a pénze, dobjon be másikat, és az leteszi, mert egy japán várakozik mögötte. Joe-t Rita számon kéri, hogy miért beszél idegen nőkkel, de az gyorsan lelép. Childan befejezi a vacsorát, a házaspár búcsúzkodik, a kereskedő megpróbálja magyarázni, hogy az itteni életforma természeten alávalóbb a japánokénál, de amikor visszahívást ajánl, udvariasan elutasítják. A férj kedvesen utal arra, hogy ez az egész vacsora csak annak szólt, hogy egy helyi bennszülöttet tanulmányozzanak, Childan pedig vérig sértve távozik.

childanvendegseg3.jpg

Oberúristen visszahallgatja a beszélgetést Joeval, szerinted meg tudja szerezni a filmet. Nem tudom. Nem baj Joe, elutazol, megszerzed a filmet, jahm, és mindennap részletes jelentést fogsz tenni. Smith még megjegyzi, hogy milyen jó voltál a kislányaimhoz, vajon a Bud nevű gyerek miatt van így? Joe arcán pedig látszik, hogy azt gondolja, hogy ha nem jár sikerrel, akkor a szőke kisfiúnak bizony annyi. Heil Hitler, búcsúzik Smith. Frank felkeresi Childant, felajánlja, hogy pisztolyokat készít neki. A kereskedő először visszautasítja, majd eszébe jut valami. Egy indián csecsbecsét kellene megcsinálnia, hogy átkúrja az őt megalázó japán párost, ha már annyira megalázták őt. Ezek a sárgák ugyanis bemagyarázzák maguknak, hogy bizonyos tárgyaknak történelmi jelentőségük van, a japán palinál is egy hamis pisztoly volt. Frank neki is áll lemásolni Ülő Bika nyakékét. Juliana hazaér, és elmeséli az Arnolddal történt beszélgetést, hogy azt hiszi, hogy Trudy él. Én is láttam, mondja Juliana. Franket ez az egész baromság nem érdekli, de a Kempetai a gyárban kutat, el kell tűnniük a Semleges Zónába. Puszit tesznek rá, de Juliana azt kérdezi, hogy mi van, ha Trudy még mindig él. Nem él, közli Frank, de Juliana azért kimegy a piacra kutatni.

childanfrank2.jpg

Tagomi megkapja Trudy aktáját, ismeretlen ok miatt végezték ki. A miniszter elmondja, hogy mivel kitalálta a felesége halálát, ezért ő is elmondja, hogy Trudy halott. Juliana megrendül, de azért megkérdezi, hogy honnan tudja. Hát, a hatóságoktól. A nő azért kiszedi a miniszterből, hogy merre találja a holttestét, és kap egy címet, és mellé egy szál fehér virágot.

tagomijuliana3.jpg

Juliana el is megy a helyszínre, egy négerekkel félig teli buszon, majd egy Isten háta mögötti helyen le is száll. Joe is leszáll, de a San Francisco-i reptéren, ahol taxit fogna, de a japán katonák elzavarják, hogy a sárgáké az elsőbbég. Juliana az erdőben talál egy legyekkel, és hamufelhővel jelzett, meglehetősen büdös területet, amiről kiderül, hogy egy tömegsír. A fehér virág a földre hull, miközben friss és kevésbé friss hullákat pásztáz a kamera, közöttük pedig rátalál a húga holttestére, és letakarja az arcát egy kendővel. Ahogy távolodik a kép, még több tömegsírt látunk. Juliana a piacon sétál, hogy magára találjon, ehelyett Joe bukkan fel a háta mögött, és egyenesen felé tart.

julianatomegsir.jpg

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.02.16. 12:00:51

Azért az a tömegsír elég kemény volt. Meg a többi is...
Childan meg rendesen elszúrta az esélyét. Nekem úgy tűnt, hogy ez a japán pár egy nyitott, nem önnön felsőbbrendűségükben fürdőző páros volt, erre jött az árus a nyallerkodásával és rasszizmusával, erre jól kivágták, mint a macskát szarni.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.16. 17:11:01

@Is: Kedvenc jelenetsoraim egyike Childan látogatása. :)
(És ha jól emlékszem ennek kivételesen volt könyves alapja, no persze nem Kaszuráék voltak a vendéglátók). Én nem vagyok biztos benne, hogy nem kiszúrni akartak-e eredetileg is Childannal, de az biztos, hogy a helyzetén nem javított semmit a túltolt japánimádata.

Azt viszont valaki elmondhatná nekem, hogy kicsoda az a nő, akinél Joe volt. Eleve a nevét a stáblistából meg az imdb-ből kellett kivadásznom, és azt is csak utalásokból tudjuk, hogy Bud nem Joe fia.
süti beállítások módosítása