Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az alaszkai vadon gyermekei 3x03 - A bádog projekt

2016. február 05. 14:49 - Bruti

Akkora cliffhangerrel lett vége az előző résznek, amit a 24 sorozat is megirigyelt volna, pedig ők aztán mesterei voltak a témának. Iszonyú nagy baj van a vadonban, mi meg egy hétig rágtuk a körmünket, hogy mi lehet a kedvenc alaszkai redneck családunkkal.

001.jpg

Bear, Gabe és Snow ott ülnek a hegy tetején, mikor meghallják a lövéseket. Mindjárt hármat is, ami a Brown család bonyolult jelrendszere szerint bajt jelent. A három kölyök nekilódul az erdőnek, hogy megnézzék mi az isten történt már megint otthon. A képernyő elsötétedik és öles betűkkel közlik velünk, hogy a Brown birtokon egészségügyi vészhelyzet áll fent, ezért minden folyamat leállt. Halkan kérdezem, hogy mégis MILYEN FOLYAMAT?? Le kellett állítani a hidegfúziós kísérleteket, vagy a hadronütköztetést? Ezek a nyomorultak maximum gödröt ásnak, bogyókat szednek, vagy menekülnek a medvék elöl. Kicsit túltolták a drámát megint. Főleg, ha megtudjuk, hogy mire ez a nagy riadalom. Az történt ugyanis, hogy az öreg Bill elkóbászolt az erdőben és rájött valami roham. Egyszer régen az öreg kómába esett, azóta időnkét gellert kap. De szerintem csak sok volt a szaké. A fiúk bekísérik az öreget a házban és esküszöm, pont úgy néz ki, mint a faterom 5 feles meg 3 sör után. A stáb felajánlja, hogy beviszik Seattle-be, de az öreg nem akar menni, inkább tol egy Petőfit: nem szeretne ágyban, párnák közt meghalni, hanem még egy utolsó kalandot akar (remélem nem prostikra gondol, mert Ami nem lesz tekintettel az állapotára, és letöri a derekát a puskatussal). De kiderül, hogy csak hajózni akar egy utolsót.

02_2.jpg

Na, de elég a drámából, meg a pátoszból, mert az öregnek félóra múlva semmi baja, vagy legalábbis nyugisan lábadozik a faházban. A család többi tagja visszatér a munkához. Kutyát mosdatnak, majd mosogatnak a patakban, a legidősebb fiú meg az anyjának építi a pincét. Nálunk mondjuk a pince az a föld alatt van, de ezeknél kilóg a földből vagy másfél métert. Matt magvakat szór a pince tetejére, hogy az majd jól összefogja, ha megnő. A magvakat úgy nyeri ki a páfrányból, hogy lyukas zokniban tapicskol rajta, majd leveszi és kirázza a pince felett. Okos fiú ez a Matt, de annyira, hogy a másodszülött Bam is csak kapkodja a fejét. Pár nap múlva Billy már kint sétálgat az erdőben, és azon gondolkodik, hogy kéne áttolni a melót a srácokra. Ők ugyanis szállítmányoznak a hajójukkal, és azt fontolgatják Amivel, hogy a fiúk egyedül induljanak útnak.

06_2.jpg

Mindenki nyugovóra tér, de az éjszaka közepén benéz a farmra egy medve. Cupcake a kutya hevesen reagál a birtokháborításra, mire felébred a család. A medve meg pont leszarja őket, pedig bőszen lövöldöznek feléje. Reggel aztán kiderül, hogy a maci egy fajtársával balhézott össze, majd félig meg is ette azt. Na szép! Billy a házban tisztogat valami fegyvert, közben a srácokkal beszélget. Hamar kiderül, hogy baj van a házzal, mert dohosodik a tető. Hát persze, hogy dohosodik, mert fából van, és ezek az észlények ideiglenesen egy takarófóliával fedték le. A tető átvizsgálása után összeül az Alaszkai Tudományos Akamédia Brown tagozata és kitalálják, hogy ide kérem valami fém takarólemez kéne, mert akkor megszűnnének a beázások. Excellent! Az öreg már tudja is a megoldást, a közelben van egy hulladéktelep, ahol van bádog. Másnap, amíg a két húgi bogyókat lopkod a medvék elöl az erdőben, addig a fiúk hajóra szálnak és irány a MÉH! A tulaj elég kedvesen fogadja a jövevényeket, és ez még akkor sem változik, mikor kiderül, hogy bádog kéne nekik, de pénzük nincs. Viszont szívesen ledolgoznák, így kapnak melót. Valami vasakat kell szétválogatni, de ahogy elnézem ebben nem lesz sok köszönet. Viszont megvan a bádog, szóval go home!

07.jpg

Hazaérve Ami megtekintésen vesz részt. A Matt által épített „pince” megnyitójára hivatalos, egy tál krumplival. Nem győzi dicsérni kisfia remekművét, és birtokba is veszi az objektumot. Matt cserébe azt kéri az apjától, hogy ő vezethesse a tetőfedés munkálatait, mert szerinte nagyon vágná. Az öregnek nincs ellenvetése, így elindulhat a bádog projekt. A fiúk kikötik magukat, majd beindul a szakszerű bádogos meló. Az mondjuk kicsit ellentmond a józan észnek, hogy tető tetejéről kezdik a lemezelést, mert ugye alulról érdemesebb lenne, a fedés miatt. De senki nincs a családban, aki ezt felérné ésszel, a stábnak meg szerintem külön megtiltották, hogy szóljanak nekik, mert így többet tudunk röhögni a nyomorultakon. Addig bénáznak, míg az idő esősre fordul, úgyhogy bevonják Bam-et is a munkába, aztán majdnem agyon is ütik egy visszahulló bádoglemezzel. Jön az eső, a tető egy lejtős korcsolyapályává változik, szóval van izgalom, esnek-borulnak, de valahogy csak sikerül végezniük. Bár a kamera következetesen csak a tető egyik oldalát mutatja és semmilyen jel nem utal arra, hogy a másik oldalon is csináltak volna valamit, de végül úgy döntenek, hogy kész vannak. Lelkük rajta… Billy bátyó el van képedve, hogy milyen jól néz ki a szedett-vetett használt, többszínű bádoglemez. Azt kell gondolnom, hogy az öreg nem látott még normális tetőt, vagy, ha igen, akkor igen fura az ízlése.

04_2.jpg
A családfő, a prímán sikerült munka után úgy dönt, hogy itt az ideje elmondani a fiúknak, hogy egyedül fognak dolgozni a hajóval. Bam szerint ez nem jó ötlet, de Matt lelkesedik. Végül úgy döntenek, hogy a fiúk közösen fognak szállítmányozni, mert nekik is meg kell tanulni. Összeülnek és kő, papír, ollóval döntik el, hogy ki legyen a kapitány. Matt nyert, így legalább egy megfontolt, biztos kezű kormányosuk lesz. Ja.. biztos. Reggel megy a nagy búcsúzkodás, Ami felteszi a legfontosabb kérdést, miszerint: „Van nálatok elég zokni?”, majd sírós puszilgatásba kezd. A fiúk már a hajón vannak, Gabe lesz a gépész, Bear a matróz, Bam meg vigyáz Mattra, hogy ne csináljon semmi hülyeséget Alaszka kapitány.
A következő rész se lesz kutya, ha hihetünk az összevágott jeleneteknek még a hajót is odacsapják valami stéghez. T is izgultok?

03_2.jpg

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása