Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x10 – The Casket Girls

2016. január 27. 11:00 - A_Rézi

Rebekah narrál, és azokról az időkről mesél, amikor Louisiana tartomány az ígéret földjének számított. 1751 táján sokan érkeztek ide Európából, hogy szerencsét próbáljanak, tiszta lappal induljanak – vagy francia hölgyek esetében: egy úriemberhez menjenek feleségül. Mint a legendás Koporsós Lányok. De már akkor sem volt kolbászból a kerítés… Egy postakocsit követünk nyomon, amiben három fiatal nő ül, egy egyenruhás férfi kísérővel, mögöttük egy másik kocsin három koporsó van. A lányokat részeges csőcselék várja, nyilvánvaló szándékkal – ám mielőtt azok támadhatnának, valaki közbelép és lassan elül a zaj. Már csak hullák maradnak mindenütt, még a kísérő fickónak sincs menekvés. A jótevő nem más, mint Rebekah, aki „mi lányok tartsunk össze!” felkiáltással szárnyai alá veszi a megrettent hölgyeket. A lányok némi kelengyét vesznek magukhoz a koporsókból, majd rohannak a mentőangyal után… Ugrunk a jelenbe egy színes, utcai (tipikus New Orleans-i) kavalkádba. Rebekah sztorija köré úgy fest, egy egész fesztivált teremtettek, ami egy jó emlékeztető is arra, hogyan nyomják el a nőket az önző férfiak, és a nők hogyan győzhetik le őket, ha elég bátrak kiállni magukért… Girl Power, rulez!

vlcsnap-2016-01-17-12h34m46s44.png

Davina még mindig Cami agyát baszkurálja, egyelőre több fájdalommal, mint eredménnyel. Cami ordít, Josh-nak már nézni is fáj – igaz, ő pontosan ismeri az érzést, úgyhogy próbálja elterelni a lány figyelmét. Cami még mindig nem ért semmit, de a boszi biztatja, hogy mire végeznek, össze fog állni a kép… aztán felajánlja, hogy hagyják abba. Nem, Cami folytatni akarja – hát, kitartást, csajszi!

vlcsnap-2016-01-17-12h35m38s85.png

Menyasszonyira hajazó ruhában Hayley feszít a tükör előtt, immár helyes kis pocakkal – bár a ruci összegombolása már nem megy egyedül. De szerencsére érkezik Elijah lovag, hogy segítsen rajta. Helyesek együtt. Rendes tesó még bókol is neki, bár azért eltakarná azt az anyajegyet – nem mintha bárki is bántani merné, amíg az ősi család védelme alatt áll, de biztos, ami ziher. Elijah azt is felajánlja, hogy Hayley kísérője lesz a mulatságon, a lány viszont hárít: nem akarja tovább rontani az amúgy sem fényes helyzetet a két tesó között. Piros pont! Azért Hayley ruhájának kigombolása is okoz némi pulzus-emelkedést mindkettejüknél – kíváncsian várom, mikor jönnek végre össze…

vlcsnap-2016-01-17-12h42m35s156.png

Rebekah is ruhanézőben van, az utcán próbál keríteni magának egy normális göncöt – kevés sikerrel. Marcelbe viszont belebotlik, kicsi ez a város, na! Ősi hugi átnéz a pasin, és mellékesen közli, hogy ezt a mulatságot akár az ő tiszteletére is rendezhetnék (és lenne is valóságalapja). Marcel békülne, de Rebekah lekoptatja, hiszen a pasi döntött, Klaust választotta… És valóban, már csörgeti is a régi-új puszipajtás a hírrel: Davina eltűnt… Nevezett boszi változatlanul Camin dolgozik, szegény csaj már több liter vizet veszíthetett kínjában. Lassan már könnyebbnek kellene lennie, Josh próbál lelkesítő lenni – de a nagy buzdítás közepette csak megégeti magát a napfénynél. Davina megígéri, hogy amint lehet, készít neki egy gyűrűt. És Caminél végre kezdenek visszajönni az emlékek, pl. a titkosírás, az 1919-es újságcikk, Sean… A boszi kérdésére pedig rábólint a folytatásra – az újabb lökettől viszont elered az orra vére.

vlcsnap-2016-01-17-12h54m03s120.png

Marcel és Klaus vitatkoznak. Az ősi szerint Davina megszökött, fogadott fia szerint viszont a boszik fenyegetése miatt nem tenne ilyet. Elijah is befut, közli, hogy a hegedű is eltűnt, szóval a lány önszántából mehetett el. Marcel már épp nekiesne az alku miatt, de rendes tesónak gőze sincs Davina hollétéről – plusz megkéri Marcelt, hogy ne másszon a képébe… :D Komolyra fordítva: nem akarja, hogy a lánynak bántódása essen, hiszen még gyerek. Klaus szerint viszont New Orleans legerősebb boszija, aki elpusztíthat mindent, amit ők felépítettek… és, ha nem barát, akkor ellenség. (Hű, de gyorsan eljutottunk idáig!!!) És már ötlete is van, hogy keríti elő ezt a legújabb ellenséget. Elijah és Marcel – félretéve a kakaskodást, arra a következtetésre jut, hogy nem lesz jó vége a történetnek, mivel mindketten ismerik Klaust… és megegyeznek, hogy megvédik Davinát.

vlcsnap-2016-01-17-14h14m54s129.png

Látva a pasik készülődését a csajok is szóba elegyednek. Hayley bevallja, hogy elmondta Davinának, hogy Agnes halott – és, hogy a kis boszinak inkább Marcel hazugsága – illetve elhallgatása – fájhatott a legjobban. Szóval, Hayley az egyik oka Davina eltűnésének – így Rebekah. A farkaslány szerint viszont Davina maga jött rá, hogy a pasik és mindenki kihasználja… Mint egy modern kori Koporsós Lány – összegez az ősi hugi. Hayley él a gyanúperrel, hogy Rebekah nem is Davinára, hanem saját magára céloz. A vámpír vállat von: sosem rajongott a fiúk klubjáért… és akárhogy is van, #mi_lányok_tartsunk_össze

vlcsnap-2016-01-17-14h16m08s138.png

A Rousseau’s konyhájában rég nem látott boszink Sophie Deveraux épp ezerrel csókcsatázik, amikor Sabine belibeg hozzá. Úgy tűnik, Sophie a legutóbbi jelenése óta leginkább piál és pasizik, és pont leszar minden mást – most sem szomjas már… Ezzel szemben Sabine meghúzta magát, nyitott fülekkel járt, és híreket hallott: Marcel emberei egy lányt keresnek, akire pont illik Davina leírása. Konklúzió: ha Davina nincs Marcelnél, akkor a vámpír nem fogja tudni, hogy a boszik varázsolnak – és amíg nappal van, addig előnyben is vannak. Ideje kereső-varázslattal megkeresni Davinát!

vlcsnap-2016-01-17-14h20m16s36.png

Cami már jobb színben van, Davina verbénával itatja, hogy ne hasson rá az igézés. Josh pedig végre rá mer kérdezni, hogy ugyan már, nincs-e néhány vértasak a frigóban, merthogy éhes… A boszi erre a legnagyobb természetességgel ajánlja fel a csuklóját. De szegény vámpír ebédjét el kell napolni, mert Davinának látomása támad. Valakik varázsolna – és őt keresik. Cami szerint menekülniük kell… immár a boszik, valamint Klaus és Marcel elől is – nehéz lesz kijutni a negyedből. Cami szerint Kieran a megoldás, ő biztos segít nekik, de Davina felhomályosítja, hogy a nagybácsi nyakig benne van az egész természetfeletti katyvaszban. Cami először ledöbben, majd tagad, végül emlékezni kezd és kiborul – amire pont most nincs idő. Josh sürgetni kezdi a csajokat, még a kikötőben levő kocsiját is felajánlja, csak menjenek már – ő úgysem mozdulhat, míg a nap le nem megy. Búcsúzkodás – és aggódás a köbön.

vlcsnap-2016-01-17-14h22m42s232.png

Kábé mindenki lelépett a házból, Hayley egyedül maradt – vagyis csak majdnem, van két állandó testőre, akiket képtelenség lerázni. A farkaslány sztoikus nyugalommal kezeli a helyzetet, és ironikusra veszi a figurát. Aztán kap egy meglepetés-hívást: Sophie-tól – és nem csapja le azonnal, hanem végighallgatja. Az ajánlat a következő: Hayley segít, így a boszik elvégzik az Aratást, megmarad az erejük, Sophie pedig megszünteti a farkasfalkán levő átkot, mivel anno az ő vérvonalából származó boszi vetette ki azt. A folyamat elindításához Sophie-nak hozzá kell férnie egy bazi erős boszorkány mágiájához, aki nem más, mint Celeste Dubois, Elijah régi nője, akit ismeretlen helyre temettek. Hayley feladata kideríteni, hogy hova. És a farkaslány pontosan tudja, hogy ez bizony árulás lesz!

vlcsnap-2016-01-17-14h24m35s71.png

Közben indul a buli a New Orleans-i utcákon, Davina és Cami a tömegben menekül. Aztán a csapos kiszúrja Klaust, mire azonnal eltűnnek az utcáról. A hangzavarban Marcel közli Elijah-val, hogy beszélt Kierannel, aki hívja, amint van valami. Feltűnik Rebekah is – de nem feltétlenül azért, hogy segítsen. Elijah szóvá teszi, hogy Klausnak máris van egy ördögi terve. Naná! És eszközként Davina barátját, Timet is fel akarja használni…

vlcsnap-2016-01-17-14h27m37s106.png

Josh Camit próbálja hívogatni, hogy utánuk tudjon menni, mielőtt felkel a nap. Az amúgy sem túl jó közérzetét egy Klaustól érkező telefonhívás még tovább rontja – bár az ősinek ezúttal csak hírvivőként van szüksége a kisvámpírra. Josh próbál hárítani, de Klaust nem verheti át. Az ősi megemlíti Timet, hogy nyilvánvalóvá tegye, nem tréfál (mondjuk ő mikor?), és, hogy Davinával akar beszélni – „csak” beszélni, szóval jöjjön haza! Josh nem rest, rögvest csörgeti Camit, aki végre felveszi, és tömörem vázolja neki a helyzetet: ha a boszi nem megy, Tim meghal. Ideje kiötleni valamit! Davina persze már indulna is a Szent Annából, csakhogy a lányok útját állja négy boszi, Sabine-nal az élen. Először mágiával kiütik Camit, amin Davina persze bedühödik: a magasba emeli őket, majd eltöri a gerincüket. Hoppá! Aztán indul Timért.

vlcsnap-2016-01-17-14h29m38s39.png

Hayley az ültetvényen levő házba érkezik, a két kopóval a sarkában. A testőröket lerázza, és kutatni kezd: Elijah naplóit keresi. Bár szívja a fogát, hogy más holmija közt kell turkálnia, de azért csak rábukkan arra a részre, ahol rendes tesó Celeste-ről ír. Mint kiderül, a boszi maga kérte, hogy Elijah olyan messze temesse a boszik, vámpírok és emberek világától, amennyire csak lehet.

vlcsnap-2016-01-17-14h30m35s98.png

Davinát az utcán Josh kapja el, és próbálja jobb belátásra bírni – sikertelenül, mert a lány küldetés-üzemmódba kapcsolt. Eldöntötte, hogy mindegyiket megöli, ehhez eléggé elhivatott, remélhetőleg elég erős is… Josh pedig már épp mondaná, hogy az ősiekkel együtt ő is meg fog halni, de előbújik belőle az önfeláldozó hős: így csak annyit tanácsol Davinának, hogy ne fogja vissza magát, adjon bele mindent. (Hatalmas piros pont!) És ezzel Rebekah is egyetért, mert miután a boszi elviharzik, ő is előkerül. Bár szerinte egy Klaus-Davina meccsen a lány maradna alul, és így a története tragikus véget érne… úgyhogy segíteni kell neki!

vlcsnap-2016-01-17-14h32m28s210.png

Klaus biztos benne, hogy Davina eljön, mert szereti Timet – akit egyébként felültettek egy jó magasan lévő gerendára, és valami keserves siratót hegedültetnek vele. Igaz, ez utóbbin Elijah javaslatára gonosz tesó változtat, és máris nem olyan síri a hangulat. Marcel is befut, és kéri, hogy majd ő beszélhessen Davinával. Ámen. A kérdéses boszi meg is jelenik, a zene elhallgat. Davina követeli Tim szabadon engedését, de Klaus előbb dumálni akar, és Marcel hiába próbálja hozni az együttérző jóbarátot, az ősi megint adja önmagát. Klaus vállalja, hogy a fenyegetés az ő ötlete volt – és ő mindig megkapja, amit akar. Erre a boszi gyógyszere elgurul. Klausra ráolvassa a vérfarkassá-változás összes fájdalmát, a fizikai tünetekkel együtt, végül kitöri a nyakát. Elijah-t, aki semmivel sem jobb, mint a testvére, vérbe fullasztja. Marcel pedig kihasználta, és amikor Klaus győzött, ezüsttálcán nyújtotta neki át. A vámpír azzal védekezik, hogy igenis törődik vele, és a barátja… a győzködésnek Rebekah és egy kézre álló fa célszerszám vet véget – persze Marcel szívét gondosan kerülve – „ugye nem dőltél be neki?” megjegyzéssel.

vlcsnap-2016-01-17-14h35m27s184.png

A fiúk kiütve, Rebekah vigyorog, mert hát az összes megérdemelte, amit kapott. Behívja Josh-t, kicsit megszorongatja, majd közli, hogy Klaus már letépte volna a srác fejét – még szerencse, hogy ő nem Klaus. Lehívja Timet a gerendáról, akibe amúgy beleigézték, hogy nem tud – akkor ugorjál vazze! Ugrik, Rebekah elkapja, majd nagyölelést kap Davinától. Szegény még mindig nem ért semmit, de a boszi magyarázatot ígér – igaz, ő sem érti, hogy az ősi hugi miért segít neki. Pedig egyszerű: azt akarja elérni, hogy Davina bízzon benne – úgyhogy mutatna még valamit.

vlcsnap-2016-01-17-14h36m05s68.png

Hayley leadja a drótot Sophie-nak a sírral kapcsolatban, bár a helymegjelölés elég ködös – plusz azóta eltelt kétszáz év… Hayley javasol némi mágiahasználatot, vagy imát. Lényeg, hogy higgyen benne. Sophie meg is fogadja a tanácsot, és nekiáll varázsolni – éééés a feltámadó szél látszólag tényleg utat mutat…

vlcsnap-2016-01-17-14h36m48s236.png

Rebekah a Kertbe vezeti Davináékat, bizonyítandó, hogy Marcel semmivel sem jobb, mint a teremtője: lám, hogyan bünteti azokat a barátait, akik elárulták. Thierry-t hozza példának – akiről Marcel már tudja, hogy felültették, mégis hagyja szenvedni. Rebekah mindezt azért mondja el, hogy a boszi lássa, kik veszik körül, és kiben bízhat (és reméli, hogy benne fog). Továbbá szövetséget ajánl Davinának: ő is meg akar fizetni Marcelnek és Klausnak… Tim hirtelen rosszul lesz – kiderül, hogy megigézték, hogy Davinát vízzel kínálja, amiből ő maga is ivott. Mivel a víz mérgezett, mindkettejük sorsa megpecsételődik Klausnak köszönhetően. Nanemár!!!!

vlcsnap-2016-01-17-14h38m23s171.png

Amikor Cami magához tér a templomban, Kieran azt hiszi, hogy csak szimplán elájult, de a lány beavatja: a boszik ütötték ki. Egyúttal rázúdítja az időszerű lecseszést is a nagybátyjára, aki köpni-nyelni nem tud, max csak azt hangoztatni, hogy Cami nem érti a helyzetet, és csak őt védte a titkolózással. Szöszi csaposunk viszont csak a hazudságot látja, és csalódottan elviharzik megkeresni Davinát.

vlcsnap-2016-01-17-14h39m58s106.png

A három pasi feltámad, Klaus rögvest a húgát hívja, aki szembesíti is a tettével: Davina miatta haldoklik. Gonosz tesó nem is tagadja a mérgezést – mire Marcelt Elijah-nak kell visszafognia a tettlegességtől. Rebekah kiakad, hogy Klaus egy gyereket bánt, ez még magához képest is szemét húzás – Klaus viszont csak a fenyegetést látja Davinában, aki egyébként szerinte maga döntött úgy, hogy meghal. Szóval gonosz ősiben megvan az önigazolás, hogy helyesen cselekedett. Ha Elijah és Marcel tekintetével ölni lehetne… Rendes tesó öccse szemére veti, hogy őket nem avatta be, Marcel pedig megjegyzi, hogy Klaus annyira kiszámítható, hogy Elijah-val kellett szövetkeznie, pedig még csak nem is kedveli. És a Negyed Ex-urának van még valami a tarsolyában: Kieran leadta a drótot a boszitámadásról, Marcel odasietett, és alkut kötött Sabine-nal. Ő ugyanis a többiekkel ellentétben védőbűbájt alkalmazott, így túlélte a gerinctörést. Mivel a boszi megszegte Marcel törvényét (az még áll???), két lehetősége volt: vagy meghal, vagy kivet egy védőbűbájt Davinára. Igen! Erre Klaus morcos lesz, hogy a boszikkal szövetkezett, de Elijah felvilágosítja, hogy Marcelnek Davina a családjához tartozik – családtagot meg nem bántunk! Közben a Kertben Rebekah és Josh meglepetésére Davina tényleg magához tér. Mindenki boldog és megkönnyebbült. Tim viszont halott, amitől a kis boszi sírógörcsöt kap…

vlcsnap-2016-01-17-14h40m46s48.png

Rebekah ölben viszi vissza a házba az összeomlott, elcsigázott lányt. Marcel veszi át, és megígéri, hogy vigyáz rá – és komolyan is gondolja. Ősi hugi arca beszédes, de nem mond semmit Klausnak, csak lelép. Marcel lefekteti Davinát, és Elijah-nak nyíg, hogy a lány sosem fog újra bízni benne. Rendes tesó szerint viszont nem adhatja fel a harcot. Aztán Elijah meglátja Davina rajzait, melyeket állítólag akkor rajzol, amikor varázslatot érez, és szerinte gonoszak. Az ősinek valami szöget üt a fejébe. Rebekah narrációban vonja le a következtetéseket, illetve veszi fel a rész elején indított sztori fonalát: szomorú tény, de ez a férfiak világa, és minden megmentett Koporsós Lányra száz halott jut… De a nők szívósak, és néhányukkal igenis számolni kell!

vlcsnap-2016-01-17-14h43m29s144.png

Klaus az utcabál forgatagában Camibe botlik. Azt gondolnánk, hogy a lány majd úgy tesz, mintha nem ismerné fel, de nem! Gonosz ősi meggyőződhet arról, hogy Cami emlékszik, és elég zabos – annyira, hogy fenyegetőzik is: ha Klaus bántja Davinát vagy Josh-t, felfedi a létezését a világnak, és akkor búcsút mondhat a Negyednek! (Félelem nélküli beolvasás egy tömeggyilkosnak: ötös!)

vlcsnap-2016-01-17-14h46m38s252.png

Rebekah is belefáradt az elnyomásba, és abba, hogy Klaus elvesz mindent, és nem törődik a következményekkel. Marcel ezt hagyja, Elijah pedig mellette áll. Sosem fog megváltozni… Mint kiderül, az egész sztorit a befalazott Thierry-nek meséli, miközben egy kis tasakos vérrel itatja. Plusz bedobja, hogy Marcel és Klaus uralkodnak, míg a francia itt lenn rohad – segítsen elvenni tőlük New Orleanst! Szerencsére ősi hugi már tett is lépéseket. Van egy belső embere, egy ugyancsak rugalmas lány: Davina.

vlcsnap-2016-01-17-14h47m17s144.png

vlcsnap-2016-01-17-14h48m05s88.png

Utsó jelenet: Elijah a boszi rajzait rendezgeti. Hayley felfigyel rá, vigyorognak egymásra egy édeset – majd a rajzokra terelődik a szó. Az ősi kirakóst játszik, szerinte valami baljós közeleg, és a firkák valami előjelet akarnak megmutatni. Lehet benne valami, mert Sophie megtalálja Celeste sírját, a szkeccsekből pedig összeáll egy egész: Celeste arca. Ledöbbenés. Hayley-re a frász jön – és valami azt súgja, hogy az árulása következményei húzósak lesznek…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása