Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csak színház és más semmi 1x03 - Falra kent moszatpüré

2016. január 26. 12:00 - Dzsudibí

Végre megismerhetjük a diri családját, Bence és Liza lekvárt reggeliznek párizsival, miközben a diri egy óvodás színfelismerő képességével próbálja meg eltalálni az öltönyének és nyakkendőjének árnyalatát - Te Petra, megy ehhez a zöld öltönyhöz ez a lila nyakkendő? - Persze, hogy megy, mert mind a kettő barna - válaszolja türelmetlenül Petra, akiről messziről lerí, hogy inkább ugrana a menstruációja első napján egy cápákkal teli medencébe, minthogy a dirivel kelljen társalognia. Eközben ő maga is készülődik, Enrique kedvéért még szoknyát is hajlandó felvenni, szegény diri meg is dicséri, hogy milyen csinos, de csak annyit ér el vele, hogy Petra jobb szeme alatti izom ütemes rángatózásba kezd. 

1.png

Sándor és Neo-Dobó kocsikáznak a városban, ezúttal Neo-Dobó vezet, aki úgy gondolja, hogyha nincs tábla, az egyértelműen azt jelenti, hogy neki van elsőbbsége. A jobbról érkező autók lelkes dudálással próbálnák felhívni a figyelmét arra, hogy ezt még gyakorolni kell, de Neo-Dobó a vezetni nem tudó nők nyugalmával magyarázza Sasinak tovább, hogy túl feszült, vezetni ösztönből kell, nem holmi szabályok alapján, és este majd elmennek a parkba fákat ölelgetni, mert akkor minden jobbra fordul. Vigyázat, hippi nő a volánnál. Főcím.

2.png

Alinda panaszkodik telefonon Petrának - aki egyébként már a harmadik blúzt próbálgatja, miközben az egész család rá vár - hogy a Story magazin megint róla cikkezett, ezúttal veszélyes gyógyszerkísérletnek vetette alá magát, hogy megőrizze fiatalságát a lap szerint. Eközben szemtanúja lesz, hogy Neo-Dobó felteszi a pontot az i-re vezetéstudományból, Sasi addig cseszteti, hogy próbáljon már meg nem megölni senkit vezetés címén, míg Neo-Dobó be nem dobja a durcát, az út közepén leállítja a kocsit, kiszáll és elviharzik, ahogy azt tanítják. 

3.png

Alindát croissant-al várja Nóra az öltörőjében, érkezik a diri - Hoooogy vaaaaaagy? - kérdezi lázas beteg gyerekeknek kijáró aggódással, de rögtön választ is kap a kérdésére, amikor meglátja, hogy Alinda szénhidrátot zabál kétpofára. - Ne aggódj Alindám, megjelentetünk rólad olyan képet, ahol fiatalnak és egészségesnek tűnsz, akkor is, ha a színház éves költségvetését rá kell szánni az utómunkára. Má' hogy úgy értem, jó kép lesz. Alinda meg van róla győződve, hogy csak a színházból lehet valaki, aki köp a Storynak, a diri megígéri neki, hogy kiderítik ki a patkány. Nóra lapít a sarokban. 

4.png

Zajlik a próba, Mókuska Neo-Dobó melleire koncentrál inkább, mint a szövegre, Sasi mégis Neo-Dobót baszarintja le megszokásból. Nóri csörtet be, színt akar vallani Alindának, mert azt hiszi, hogy a diri rájött a turpisságra, de Sasi közbeszól - Te szerepelsz ebbe' a jelenetbe'? Nem? Há' akkó menjél már ki anyádba. Közben Mókus falhoz préseli Neo-Dobót, aki viszont nem elégedett, szerinte a szerep mást kíván, meg a cipő is szorít, Sasi mindössze annyit bír magából kipréselni, hogy "Ahha", az arca viszont kész tanulmány, amellett, hogy átkozza  a napot, amikor rendező lett, a fél karját odaadná most, ha buzi lehetne. 

5.png

Nóri érkezik a dirihez, már éppen színt vallana, amikor a diri közli, hogy azért hívatta, mert Alinda nagyon meg van vele elégedve, és előléptetik segéd jelmeztervezőnek az egyik darabban, Nóri kis híján maga alá csinál a meglepetéstől. Petra addig lézeng az udvaron, míg végre megérkezik Enrique is, aki rögtön meg is dicséri az aznapi szettjét - Jaaa, ez a régi szar? Ezt csak úgy felkaptam, úgy hajította utánam egy csöves a Nyugatinál - hárít Petra. - Mutatok neked valamit itt fent az állványon - ajánlkozik, és hiába Petra ellenkezése, a következő pillanatban már a létra tetején eszmél, míg Enrique egy majom ügyességével tornássza fel magát az állvány oldalán. Az állvány tetején aztán a rámenős kis restaurátor randira hívja Petrát.

6.png

A diri magához hívatja Zsoltot is, és nem éppen finom utalásokat tesz rá, hogy a színdarabnak jót tesz a botrány, a werkfilmben is szeretne pár Story magazinos fordulatot látni, úgy, hogy magát a színház hírnevét azért ne sározza be. Nem is tudja, hogy éppen a legjobb emberhez fordult. Eközben Neo-Dobó bio algalevest eszik olyan jó étvággyal, mint más a pörköltet galuskával, Mókuska csatlakozik hozzá. Rövid beszélgetés, melyből kiderül, amit már eddig is sejteni lehetett, hogy ezek ketten valamikor szetteltek egymással, csakhogy Mókuska ráment Neo-Dobó barátnőjére és húgára is, ami érthetetlen okokból nem nyerte el Neo-Dobó tetszését.

11.png

Neo-Dobó Sasinak is főzött egy bödön moszatot, amit Sasi hálás nyelvcsapásokkal kíván megköszönni a lány öltözőjében. A szemközti ablakból viszont Zsolti leselkedik, és nem mulasztja el felvenni a csókcsatát. Kitti üzletet köt Alindával: ha az ráveszi Petrát, hogy írjon neki is egy pár sor szöveget a darabba, cserébe hasznos infókkal látja el. Minthogy Mókuska és Neo-Dobó az egyetem alatt évekig együtt voltak. Sasi a büfénél készülődik éppen elfogyasztani a moszatpürét, amikor érkezik Alinda, aki mintegy véletlenül elköpi Sasinak a frissen szerzett infót a csajáról és Mókuskáról. Még szerencse, hogy előtte pár másodperccel Alinda bíztatására a fikusz cserepében végezte a moszatpüré, mert még félrenyelt volna szegény Sasi. Első útja rögtön Neo-Dobó öltözőjébe vezet, ahol számon kéri a lányt, aki frissen zuhanyzott, ezért szerencsére a törölköző ledobásával orvosolni tudja Sasi dühét.

7.png

Petra és Alinda vásárolgatnak, amikor Petra bevallja, hogy este randizik Enriquével. Vallomásából az is kiderül, hogy tulajdonképpen ő sosem volt szerelmes a diribe, csak annyiszor kérte meg a kezét, hogy már csak egy igennel tudta megállítani, ráadásul így az anyósát is jól felbőszíthette. Hát, hallottam már ennél szarabb indokokat is házasságkötésre. Próbán vagyunk ismét, Mókuska készülne a falra kenni Neo-Dobót, de féltékeny Sasi közbelép - Várjá má, micsinász?? Nincs fogdosás kisapám, új koncepció, nincs csók, nincs falrakenés. Odáig megy, hogy inkább átíratja Petrával a darabot, és a szerelmes jelenetben Éva anyjával csókolózik majd, Neo-Dobó persze kiborul. 

8.png

A kiállításon Petra és Enrique enyelegnek pezsgőt szürcsölgetve, ahol Petra kiönti a szívét, szeretett volna cukrászdát nyitni Spanyolországban, ejtőernyőzni, meg utazgatni, de közbe jött a diri meg a két gyerek. - És már nem vágysz nagy dolgokra? - kérdi Enrique, nem vagyok benne biztos, hogy az ejtőernyőzésre, vagy a nadrágjában lapuló szörnyetegre utal-e ezzel. A képek között sétálva elmeséli, hogy Petra minden darabját többször is látta, nem mellesleg ő maga is írt egyet korábban. Petra félreérti, azt hiszi, hogy Enrique csak rajta keresztül szeretne felkapaszkodni a dirihez, ráadásul éppen időben érkezik egy bögyös groupie, aki Enrique anyjának nézi, ezért szó nélkül elviharzik. 

9.png

Alinda is kikészül, bűntudata támad Neo-Dobó miatt, ráadásul öreg, és sose kapja vissza Sasit, hiszen Neo-Dobóval szemben nem nyerhet, és a rajongói is elpártoltak tőle. Nóri vigasztalja, elég sajátos módon, jól lekapja ugyanis, Alinda meg nem tiltakozik. A szemközti ház ablakából Zsolti haverja készít közben sorozatfelvételt a vígasztaló csókról.

10.png

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eva Laki 2016.01.26. 12:32:00

Köszi a HV-ért, kedvelem azt a sorozatot, minden szereplőjével együtt.

Gabba 2016.01.28. 12:25:04

Szuper lett a hv megint, a cápamedencés résznél besírtam.

A cliffhangernél meg konkrétan leesett az állam :)
süti beállítások módosítása