Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A muskétások 2x09 - The Accused (A vád)

2016. január 26. 11:00 - Gabba

Az előző rész végétől folytatjuk, a vérző szemű Rochefort Vajákos Biri nénit faggatja, meg fog-e gyógyulni a szeme, az öreglány nem mond semmit, abból nagy baj nem lehet, viszont szerez egy csinos tapaszt a sérülésre. Rochefort parancsot ad a palota lezárására, lélek se ki, se be, mert neki nagyon fáj a sebe (bocs) és a királyhoz sem mehet senki, csak ő. Majd titkos dobozából elővesz néhány értékesnek tűnő iratot és tanulmányozni kezdi őket.

musk02_09_01.JPG

Constance elmondja Rochefort erőszakoskodását a muskétásoknak, Aramis tekintete elborul és már rohanna szanaszéjjelfele vágni a grófot. Anna arra kéri a testőröket, kísérjék a királyhoz, Constance még félrevonja Aramist és figyelmezteti, Rochefort mindent tud róla és a királynéról. A belépő Annát Lajos egyből letámadja, kezében lobogtatva azt a levelet, amit Anna írt a spanyol királynak a 2x02-ben. Mi tudjuk, hogy azt kétségbeesésében írta és éppen Rochefort javaslatára, amikor Lajost elrabolták, de a királyt ez persze nem érdekli, ő az egész dologban árulást lát. Lajos ismét kijelenti, hogy csak Rochefort-ban bízik és a muskétásokat visszaparancsolja a laktanyába.

musk02_09_02.JPG

A vörös köpenyes gárdisták lakosztályába kísérik a királynét, közben némi verekedésbe keverednek a muskétásokkal, a bunyónak Rochefort közbelépése vet véget. Miközben elvonulnak, Aramis halkan odasúgja Rochefort-nak: Ha a királynénak valami baja lesz, megöllek! Rochefort kiadja a parancsot, a király utasítására Anna nem mehet a trónörökös közelébe, a nevelőnői feladatokat Marguarite fogja ellátni.

musk02_09_03.JPG

Milady dögös zöld ruhában, figyelemreméltó dekoltázzsal felkeresi Rochefort-t, nem tudott meg semmit Aramis és Anna kapcsolatáról, de a gróf szerint már nincs szükség további nyomozásra. A nő viccesen beszól a fél szemet takaró kötés láttán, ez talán az új párizsi divat?, de Rochefort nincs vicces hangulatban, elkapja Milady torkát és kis híján kiszorítja belőle a szuszt.

musk02_09_04.JPG

A laktanyában Athos sürgetésére Aramis végre elmondja a fő lényeget társainak: lefeküdt a királynéval. Treville és a többiek alig jutnak szóhoz, mire Athos: Van még más is. Aramis kicsit nyökög, aztán bevallja, úgy néz ki, a trónörökös az ő fia. Treville és a többiek marha idegesek lesznek, Porthos majdnem lecsavarja haverja fejét is mérgében. Athos újra megszólal: Van még más is: Rochefort mindent tud az egészről. Erre aztán mindenki paff lesz, egy szót sem bírnak kinyögni, végül Athos kijelenti: Talán tehetünk valamit.

musk02_09_05.JPG

Lajos Rochefort-ral beszélget Annáról, a király hajlana a megbocsátásra, a gróf viszont bírósági tárgyalást akar, elvégre a hazaárulás az hazaárulás. Jól van, akkor majd a tárgyalás végén megbocsátok neki, mondja a király, majd vidám arccal vizsgálni kezdi a Rochefort szemét takaró kötést. Tetszik neki, mert olyan kalózos, így szerepelhetne a Fekete vitorlákban is. Rochefort visszafojtott dühvel vadászbalesetre hivatkozik, a zsákmány ugyanis jobban küzdött, mint ahogy számított rá. A király amúgy gyakori fejfájásra panaszkodik, Lemay doki egy kis üvegben enyhítő cseppeket ad neki, ebből igyon lefekvés előtt. Az est leszálltával Rochefort kicseréli az üveget egy másikra, aminek szemtanúja Marguarite, a gróf figyelmezteti, nehogy szólni merjen bárkinek is erről.

musk02_09_06.JPG

A párizsi utcákon feltűnik Catherine, Athos öccsének felesége, ez meg mit kereshet itt? Ezt egyelőre nem tudjuk meg, mert most a muskétásokat követjük, akik Athos javaslatára felkeresik Miladyt. A teljes létszámú felvonulásból és az überfontos és -titkos megbeszélésből a nő hamar levágja, hogy bizony igaz az Aramis és Anna közti szerelmi affér. Treville bármekkora összeget hajlandó megadni, ha Milady elmondja, amit Rochefort-tól tud. A nő elfogadja az alkut és közli, Rochefort spanyol kém, a Vargas nevű főügynök az összekötője, Rochefort az ő megbízásából ölette meg vele Perales nagykövetet is. Treville e miatt a merénylet miatt vesztette el a rangját, Milady persze nem hajlandó bocsánatot kérni tőle utólag, azt viszont hajlandó megmutatni, hol tartja Rochefort a tikos iratait.

musk02_09_07.JPG

Deal is done, az első lépés biztonságos helyre juttatni a királynét. Legyaknak pár őrt álló gárdistát és bemennek Annához, Rochefort spanyol kém felkiáltással. Anna csak kicsit döbben meg és inkább a fia miatt aggódik, csak nehezen egyezik bele, hogy elhagyja a palotát és a trónörököst, de Constance megnyugtatja, ő itt marad és Marguarite-tal közösen fognak vigyázni a kicsire. Treville-ék a királynét egy biztonságos vidéki apácakolostorba kísérik.

musk02_09_08.JPG

Kint az utcán Catherine észreveszi Miladyt és követni kezdi, majd egy elhagyatott házban elkapja és pisztolyt szegez a fejének. Felsorolja múltbeli sérelmeit meg azt, hogy mennyire sajnálja, hogy túlélte az akasztást, na de ezen most segíthetnek. Letépi Milady nyakából a szalagot, odavonszolja egy előre elkészített hurokhoz és átbújtatja rajta élete megrontójának fejét. Szakszerűen csinálja, azt meg kell hagyni, ám mielőtt lelökhetné a mélybe, előlép Athos és elvágja a kötelet. Figyelmezteti Catherine-t, hogy akármit is követett el Anne a múltban, most Franciaország érdekében ügyezik. Catherine persze azt hiszi, Athos még mindig szereti volt feleségét, azért védelmezi, a szófukar muskétás erre nem nagyon tud mit mondani. Na lődd le már és menjünk, kedélyeskedik Milady, majd hozzáteszi: Csak vicceltem. Otthagyják a könnyező Catherine-t, Athos még visszaszól: Bocsáss meg nekem, ha tudsz.

musk02_09_09.JPG

Lajost zavarja a gyereksírás (ugye milyen nehéz a kisgyerekes apák élete?), Marguarite hiába ringatja a kicsit, az csak panaszkodik, nyilván hiányzik neki a mamája. Lajos egy pohár porba jópár cseppet kimér magának a fejfájás elleni szerből, Marguarite már-már figyelmeztetné, de a belépő Rochefort pillantása a torkára forrasztja a szót. A király megismétli, hogy ő hajlandó lenne megbocsátani Annának, Rochefort ezúttal nem mond ellent nyíltan, hanem azt javasolja, aludjon rá egyet a felség, pihenje ki magát. Lajos megköszöni a jó tanácsot, kiissza a poharat és megy lefeküdni.

musk02_09_10.JPG

Az éj leple alatt Athos behatol Miladybe, pardon, Miladyvel az irattárba, közben a nő arról győzködi, hogy annak idején Athos öccse tényleg meg akarta őt erőszakolni, ezért jogos önvédelemből ölte meg. Milady előszedi a titkos iratokat rejtő dobozkát, de nem találnak benne semmi kompromittálót. Ekkor Rochefort hangja hallatszik, erre tart a rohadék, szerencsére van itt egy titkos kamra, még a boldogult bíboros alakította ki, remélhetőleg Rochefort nem tud róla. Athos gyorsan kioltja a gyertyát és Miladyvel elbújik a könyvespolc mögött nyíló szobácskában.

musk02_09_11.JPG

A belépő Rochefort gyanút fog a füstölgő kanóc láttán, de hiába néz szét, senkit sem talál. Távolról rémült kiáltások hallatszanak, Rochefort sarkon fordul és elsiet, a rejtőzködő páros egymás közelségétől és a feszkótól felhevülve vadul csókolózni kezd és kizuhan a titkos ajtón át a szobába. Mielőtt távoznának, Athos észreveszi az asztalon Rochefort pecsétjét és hirtelen ötlettől vezérelve zsebre teszi.

musk02_09_12.JPG

Az izgalom oka egyébként a király rosszulléte, habzik a szája és alig van magánál, szerencsére Rochefort-nál van ellenszer. A gróf kijelenti, nyilván Lemay doki szere tartalmazott mérget, tartóztassák le azonnal! Az meg, hogy a királyné eltűnt, bizonyítja érintettségét, úgyhogy amíg előkerül, le kell tartóztatni bizalmas udvarhölgyét, Constance-t is. Rochefort behívatja Marguarite-ot, aki Constance legnagyobb megdöbbenésére vallomást tesz: Lemay és Constance intim viszonyban vannak egymással. A két szerencsétlen vádlottat ennek eredményeként börtönbe zárják.

musk02_09_13.JPG

A kolostorban Anna és Aramis beszélget, a királyné arra kéri lovagját, saját érdekében meneküljön valami biztonságos helyre. De ha nem az én kedvemért, akkor a fiam kedvéért, mondja, majd korrigál: A fiunk kedvéért. Aramis meghatódik de kijelenti, nem fog elmenekülni a kötelessége elől. Gondolom, Anna ezt a választ várta, mert nem erőlteti tovább a dolgot, sőt kijelenti, nem bánt meg semmit.

musk02_09_14.JPG

musk02_09_14_1.JPG

Megérkezik Athos a király mérgezésének hírével, a jó Anna máris indulni akar, hogy felséges férjura mellett legyen. A muskétások azonban nem engedik, szerintük valós a veszély, hogy ha a király meghal és Annát bűnösnek találják hazaárulásban. És akkor Rochefort szerzi meg a legfőbb hatalmat, kiszolgáltatja Franciahont a spanyoloknak és jaj lesz mindenkinek: finom camembert helyett egész életükben tapast ehetnek majd. Anna azonban ragaszkodik ahhoz, hogy visszatérjen Párizsba, oké, mondja Athos, de akkor legalább Rochefort-t ugrasszuk ki a bokorból. Megmutatja az elcsórt pecsétet, írjanak Vargasnak, a spanyol főkémnek a gróf nevében levelet és pecsételjék le ezzel. Ehhez viszont kéne valaki, aki jól tud kézírást hamisítani, mindenki meglepetésére erre a feladatra Theresa nővér jelentkezik. Nem hamisító ő, ugyan már, Isten ments, csak nagy gyakorlatot szerzett korábban kézzel írott szent textusok másolásában. Rochefert egy korábbi levele a minta, miután Theresa elkészül a művel, lepecsételik a borítékot és Porthos vállalkozik, hogy egy szál egyedül elviszi Vargasnak.

musk02_09_15.JPG

A meggyötört Marguarite a kápolnában imádkozik, a belépő Rochefort gúnyosan beszól neki, erre semmi szükség, én vagyok az istened. Szegény lány felmentést kér minden további kémkedés és elárulás alól, és nagyon fél attól is, hogy a király meghal. Rochefort persze nem ad neki felmentést, viszont megnyugtatja, a király nem fog meghalni, mert csak kis adag mérget kapott.

musk02_09_16.JPG

Rochefort bemegy a börtönbe zárt Lemayhez és Constance-hoz és közli, a dokit bűnösnek találták és azonnal kivégzik. Lemay tiltakozik, ártatlanságát hangoztatja és hogy nem is volt rendes tárgyalás, de az senkit nem érdekel. Kivonszolják az udvarra, ahol már várja a hóhér, és egy pillanat alatt lefejezi a szerencsétlent. Rochefort arra kényszeríti Constance-t, hogy az egészet közvetlen közelről végignézze. Majd alkut ajánl a lánynak: szabadon bocsátja, ha terhelő vallomást tesz Aramis és a királyné ellen, másnap reggelig van ideje ezen gondolkodni.

musk02_09_17.JPG

Anna a muskétások kíséretében megérkezik a palotába, Marguarite kétségbeesetten odasúgja Aramisnak, meneküljön. Aramis félretolja a lányt és megy a többiek után, a terembe belépő muskétásokat azonban egy szakasz gárdista fogadja, felhúzott pisztolyokkal. Rochefort diadalmasan bejelenti, hogy Lemayt kivégezték és másnap reggel Constance is hasonló sorsra jut. Majd közli a jelenlévőkkel, hogy Aramis együtt hált a királynéval, Anna tiltakozik, erre semmilyen bizonyíték sincs. Rochefort kijátssza a féltékenységi kártyát is: Aramis lefeküdt Marguarite-tal is, mire Anna hitetlenkedő pillantást vet a muskétásra. Aramist letartóztatják felségárulásért, a gárdisták máris elvonszolják, Athosék a fegyverek gyűrűjében csak tehetetlenül állnak.

musk02_09_18.JPG

A másik három testőrt a gárdisták kikísérik a palotából, közben D’Artagnan kiszabadítja magát és odarohan a börtönablakhoz, ahonnan Constance néz ki kétségbeesetten. A gascogne-i megígéri szerelmének, hogy ki fogja szabadítani, de több szóra nincs lehetősége, mert egy csapat gárdista ráront és össze-vissza veri. Idegességtől remegő kézzel nyúlok a távkapcsolóért: Constance és Aramis börtönben, Anna királyné vád alatt, a rohadék Rochefort mesterterve beválni látszik. Innen szép nyerni, ahogy Felcsúton mondják.

musk02_09_19.JPG

Címkék: muskétások
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.02.02. 20:49:08

"Az éj leple alatt Athos behatol Miladybe" :-)

Más: Ahogy te linkelsz, nem linkel úgy senki! :-) Köszi!
süti beállítások módosítása